ATENTIE! KIDS FIRST FARA NICIO AUTORIZATIE!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KidsFirst spune:

Stimate domn, ma intristeaza foarte tare afirmatiile facute, mai ales ca ele sunt chiar nefondate, am sa raspund pe rand la toate si speram sa aducem putina lumina in acest subiect.
In august - septembrie 2006 am inceput amenajarea, functionarea fiind din ianuarie 2007. Dosarul la minister se depune incepand cu luna septembrie, demersurile au fost facute dar, datorita unor evenimente neplacute, a trebuit sa reorganizam partea materiala, sa o redirectionam spre amenajarile interioare si spre imbunatatirea materialelor didactice, lucru foarte important in educatia copiilor dumneavoastra. Suntem in colaborare cu doamna Muresan de la Inspectoratul de Sanatate Publica pentru definitivarea dosarului, iar la Ministerul Educatiei vom discuta cu doamna Geta Fleisch. Ambele dosare nu sunt finalizate, dar sunt pe rol si se depun consecutiv. Avem contract cu Agentia de dezinsectie, dezinfectie si deratizare a primariei Mun. Bucuresti, reprezentata de doamna Silvia Oprea, care se ocupa de igienizarea gradinitei. Ultima igienizare obligatorie a fost facuta la sfarsitul lui februarie, dar din cauza ultimelor evolutii virale am optat pentru o noua dezinfectie la sfarsitul lui martie. Intr-adevar copii au fost raciti la inceputul lui martie, dupa perioada aceea de cateva zile calde, zile in care i-am scos afara, dar toti au fost tratati acasa si s-au intors cu aviz de la medicul pediatru personal si cu exsudat faringian negativ. Doamna doctor Basturescu, pediatra si la Sp. Emilia Irza, cu care colaboram in prezent , le-a dat avizul de intrare in colectivitate la intoarcerea din convalescenta. Intr-adevar la noi in gradinita nu sunt primiti copii bolnavi din mai multe motive: nu putem periclita sanatatea celorlalti copii, baietelul meu, Eric, este la aceasta gradinita, iar un alt motiv foarte important, eu sunt gravida in 27 de saptamani acum si nu-mi permit absolut nici o raceala, oricat ar fi ea de mica. Angajatele au toate analizele facute si sunt controlate de doamna Basturescu la fiecare vizita.
Este adevarat, dimineata, toti copii se strang in camera principala de la parter, obicei neschimbat de la deschiderea gradinitei in 2007, pana la orele 9 cand merg fiecare in camerele special amenajate conform varstei: cei mari iau masa in camera alaturata salii de clasa (nu se mai mananca in sala de clasa asa cum se intampla anul trecut), iar cei mici merg la etajul intai; mansarda a fost dezafectata, costul incalzirii si intretinerii acestui etaj depasind cu mult puterea noastra materiala. Pe cele doua nivele sunt 11 calorifere, intr-adevar parte din ele sunt inchise, la 7.30 cand vine Mihaela, caldura este ridicata la 22 - 23 de grade de la 18.5 -19 cat este lasata peste noapte. Mansarda va fi reamenajata atunci cand va fi necesar, cu mobilier nou, adecvat, asa cum a fost amenajata toata gradinita de la inceput.
Educatoarea pe care dumneavoastra ati vazut-o la prima vizita, Silvia Blenche, este in concediu prenatal, urmand sa nasca saptamana asta sau saptamana viitoare, iar educatoarea cu care lucreaza copii in prezent se numeste Ramona Valeanu, an terminal la Universitate, cu modul pedagogic si a fost angajata dupa ce Silvia a intrat in concediu. Ramona a fost racita in perioada in care dumneavoastra ne-ati facut vizita, noi am considerat ca este mai sigur pentru copii ca ea sa stea acasa. Daca pe dumneavoastra va deranjeaza ca ea a lipsit cateva zile pentru ca a fost bolnava, probabil v-ar fi deranjat si mai mult sa o gasiti bolnava lucrand cu copii.
Programul de joaca in aer liber este, de la 11.30 pana la 12.30, din octombrie pana la revenirea timpului frumos, nu sunt scosi in curte in zilele in care vremea nu o permite. In timpul verii fac aproape toate activitatile in aer liber. Spatiul de joaca exterior va fi reamenajat cu mocheta sau placi de cauciuc si vor fi coborate din mansarda (acolo unde sunt depozitate) toate jucariile. Avem organizate iesiri in parc si la Balonul copiilor, la Muzeul de arta, iar teatrul de papusi este adus la noi in gradinita.
Pentru siguranta parintilor am instalat camere web, unde-si pot urmari copii pe tot parcursul zilei, in afara orelor de somn.

Ca sa raspund doamnei Carmen, nu se intelege foarte clar daca va referiti la gradinita noastra sau la o alta gradinita si nu am cunostinta de nici un copil care sa fi facut otita la noi, iar din informatiile mele, otita nu este virala, ea se face ca urmare a tratarii defectuoase a unei raceli, in concluzie nu gradinita este de vina (indiferent de gradinita) ci tratamentul aplicat de medicul dumneavoastra pediatru.

Raspuns doamnei Natasa, este adevarat, v-am spus ca nu va garantez un loc pentru septembrie mi-ati raspuns ca platiti locul (timp de 6 luni) si sunt stupefiata cum puteti face afirmatia: “cum vor sa faca unii bani din nimic.” cand eu v-am spus ca nu vad rostul sa platiti taxa atunci cand copilul dumneavoastra nu va beneficia de acesti bani. V-am sugerat sa-mi lasati numarul de telefon si atunci cand vor ramane doar cateva locuri disponibile sa va anunt, sa luati o hotarare. Nu mi-ati lasat nici un numar de telefon.

Dragi parinti, noi am ales acest nume pentru gradinita noastra pentru ca intr-adevar punem copii pe primul loc.

Adriana Morel
Administrator al gradinitei Kids First // mama unui copil din gradinita Kids First

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyne21 spune:

Buna-ziua
Sunt mamica unei fetite de la gradinita Kids First si va pot spune ca sunt foarte multumita de aceasta gradinita. In primul rand fetita mea este de 1 an si ceva la aceasta gradinita, si va pot spune ca eu trebuie sa imi "mituiesc" copilul cand o iau de acolo, cu alte cuvinte refuza sa vina acasa, si imi spune ca ea vrea sa ramana la gradinita. Asta inseamna ca ii place acolo si va pot spune ca toti copiii din aceea gradinita sunt niste copii foarte sociabili si iubitori unii cu altii. Cat despre gradinita am numai cuvinte de lauda, stimate domn Ovidiu si stimata doamna Natasa. Intr-adevar mancarea se livreaza de catre o firma de catering, care le aduce doar mancarea de pranz, iar mancarea de dimineata si mancarea de seara cum s-ar spune este oferita din partea gradinitei. Manacarea, pe care sigur nu cred ca ati gustat-o stimabililor, sa stiti ca este de o calitate foarte buna, va pot spune asta deoarece eu chiar am fost curioasa si am venit intr-o zi la gradinita sa vad ce mancare le aduce aceea firma de catering. Dimineata cand ajung toti copiii li se dau sa pape sandvis cu unt si pastrama de pui, sau dulceata sau miere, sau de pragacu o cana de ceai sau lapte si asta depinde cum vor ei. Cand se scoala copiii, li se da sa manance ori un iaurt,sau chiar doua, o placinta facuta in casa, fructe, sau o cana cu lapte si cozonac, dar asta difera de la o zi la alta. Si daca ati fi intrat la bucatarie sau in sala in care mananca cei mici ati fi observat ca exista un frigider foarte mare, un cuptor cu microunde, un aragaz si multe altele. Si programul gradinitei este de la 8 dimineata la 18 seara, iar daca se intampla sa intarzii, copilul nu este lasat in strada, sau te miri ce, ci te asteapta o ingrijitoare impreuna cu Directoarea gradinitei, iar copilul nu este lasat de izbeliste, se joaca in acest timp, canta , invata poezii etc....
In al doilea rand tin sa va spun ca eu am cautat 6 luni o gradinita care sa imi primeasca copilul care pe vremea aceea avea doar 1 an si 9 luni si care purta pampers. Toate gradinitele la care am fost primeau copii doar de la 2 ani , 2 ani si ceva care obligatoriu trebuia sa faca la olita, sa manace singur si multe altele. Si pe langa astea nici o gradinita particulara nu iti da banii inapoi daca copilul nu este dus zilnic, adica daca copilul se imbolnaveste si trebuie sa stea acasa o saptamana, sau pleci in concediu, gradinita kids first iti calculeaza doar zilele in care copilul a fost prezent.
Sunt mai multe de spus, dar este foarte tarziu acum si trebuie sa dorm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ovidiu_d2001 spune:

buna gyne,
este alegerea ta ca vrei sa iti incredintezi copilul acolo unde nu sunt avize de functionare.sa stii ca m-am interesat si aceste gradinite nu au voie sa primeasca niciun copil pana cand nu au avizele.nu exista teoria ca ne dau dosarul dupa aceea. si daca nu i-l dau ce se intampla? va pun copilul in brate? eu spuneam doar ce am constatat venind acolo de cateva ori , i-am facut si ziua baietelului meu acolo si am fost super incantati,chiar vroiam si noi sa il inscriem, numai ca am constatat schimbari in rau, schimbari de oameni si de atitudini si am constatat ca am fost mintiti in legatura cu avizele si nu numai.faptul ca esti linistita ca le fac ei de mancare dimineata este iar discutabil tot din punct de vedere igienico-sanitar.trebuie aprobari pentru asta.lucrurile nu se fac dupa ureche si cand vine vorba de alimentatia copiilor ar trebui sa fim mai atenti.si nu cred ca iti lasa vreo gradinita copilul in strada daca nu vii la ora exacta!!eu faceam un apel parintilor pentru a verifica in amanunt locul unde intentioneaza sa isi lase copiii.nu imi place tonul cu care porti acest dialog si nu imi place ca ma certi ca si cand te-am deranjat personal cu aceste constatari.consider ca este datoria mea de parinte sa avertizez asupra acestor fapte pe alti parinti care in aceasi masura ca si mine cauta un loc sigur si legal pentru a-si lasa copiii.
cu respect

Mergi la inceput

draga adriana morel,
ma bucur ca ati intrat in acest dialog.asa cum i-am raspuns si lui gyne, inainte de a inscrie copii fata de care sa iti asumi o raspundere, trebuia sa constitui cadrul legal de functionare al gradinitei.in al doilea rand sa spuneti unui parinte ca ceea ce spune este nefondat va mai scade inca un pic din integritate. eu nu am niciun interes sa va pun sub o lumina prost aspectata. de asta vad ca va ocupati dvs foarte bine.eu am tinut sa aduc la cunostinta parintilor care consulta aceste forumuri in cautarea febrila de gradinite,un fapt ( sau mai multe) pe care le-am constatat personal vizitand gradinita dvs de mai multe ori intr-un an.nu stiu cum afirmati ca nu primiti copii raciti , cand i-am vazut personal cum isi trageau nasul si unii dintre ei tuseau.faptul ca era frig in gradinita este iarasi un fapt adevarat si vad ca imi si confirmati ca unele calorifere sunt inchise...nu stiu ce grupe aveti dvs,dar eu i-am vazut pe toti la gramada facand o activitate la masuta insotiti de ingrijitoare.faptul ca sustineti ca aveti totusi o educatoare este probabil adevarat, dar daca mai multi parinti nu o vad cand vin..noi ce sa credem? si doar o educatoare in intreaga gradinita? nu e cam mult?. faptul ca v-am auzit de la usa cum tipati la copii cum il comentati?probabil este tot o afirmatie nefondata..pe mine m-a deranjat minciuna dvs .v-am intrebat f clar inca de la telefon daca aveti aviz de functionare si mi-ati spus ca DA. apoi la fata locului cand le-am cerut , v-ati incurcat si mi-ati aruncat niste minciunele..credeti-ma de toata jena.faptul ca am constatat ca in gradinita este o atmosfera tensionata..doamna eu sunt psiholog si nu imi trebuie prea multa analiza ca sa imi dau seama cand un lucru nu este in firea lui.faptul ca am pus o intrebare unei ingrijitoare si dvs v-ati asumat-o si ati raspuns la ea in locul acelei persoane imi da f mult de gandit ca va temeati ca acea persoana sa nu dea un raspuns "gresit". pe mine ma interesa raspunsul de la ingrijitoare, nu de la dvs.acesta este un indiciu ca va subminati si subevaluati personalul , care se vedea cu ochiul liber ca este stanjenit de prezenta dvs.copiii erau toti incremeniti, in mod normal ei isi manifesta curiozitatea fata de noul venit , dupa care,daca atmosfera este sigura pentru ei isi continua activitatea.stiti cand si-au reluat autenticitatea si jocul? dupa ce dvs ati disparut din raza lor vizuala urcand scarile..mie mi-a spus f mult acest lucru si combinat cu faptul ca v-am auzit tipand la ei...iata reteta dezastrului in educatie!in alta ordine de idei , ca sa facem analiza completa , discursurile dvs despre situatia materiala instabila cu care observ ca va confruntati ( faptul ca ati inchis un etaj ca nu aveati bani sa il incalziti) nici macar nu ar trebui sa ajunga la urechile personalului , darmite la urechile parintilor si nu mai spun de postatul lor pe acest forum. ca angajat daca as stii aceste lucruri mi-ar tremura pamantul sub picioare si m-as gandi cat mai e pana se inchide de tot.ca parinte mi-as cauta deja in alta parte si ca viitor client v-as taia de pe lista.iata de ce spun ca nu aveti acea inteligenta a profesiei, a diplomatiei.peste tot sunt probleme, numai ca oamenii au nevoie de siguranta si incredere, ori dvs oferiti un teren tare instabil si emotional si financiar si educational..v-am simtit ezitand la multe intrebari cheie si pentru mine e suficient ca sa imi fac o impresie.v-am gasit o persoana care nu prezinta incredere, care minte, care ascunde intentionat informatii,care nu are legatura cu sistemul educational, care se poarta fata de copii intr-o maniera care mie personal nu imi convine ( poate ii convine lui gyne sa isi lase copilul sa-si manance afumatura- pastrama- de dimineata intr-un mediu isteric!?), care isi intimideaza angajatii si care nu are rutina dialogului profesionist.kids first inseamna dragoste,respect, rabdare, caldura,implicare,dedicatie,RASPUNDERE. imi pare rau sa va spun ,in gradinita dvs aceste valori s-au voalat pana cand au disparut complet. eu va urez succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x-ulescu spune:

Banuiesc cine-i acest "psiholog" Ovidiu. Am recunoscut cateva expresii pe care le-am mai auzit de la cineva, candva.
Frustrarea si-a aratat fatza.
Asa-i ca iti tremura ciocul de nervi ca exista unul aici care stie cine esti?
Hahaha

ATENTIE PARINTI !
Ce scrie acest "grijuliu" Ovidiu, e o porcarie mare cat China. Pentru ca trebuie sa observati densitatea mesajelor si tenta exprimarii. Cu tinta precisa.

Parintii care n-au incredere sa-si duca copiii acolo, sa-i duca unde vor. Eu, sunt unul din parintii care stie istoria gradinitei, plateste pentru serviciile pe care le presteaza personalul de acolo si sunt foarte multumit.
Inainte de-a lua o decizie, consultati mai multe persoane si faceti vizite la mai multe gradinite. Nu va luati dupa toti frustratii care se razbuna.

Sa fim seriosi, daca nici Kids First nu e gradinita, atunci 'meretzi' unde vedeti cu ochii.
Copilul meu se simte bine si eu sunt parintele multumit. Invata bine si este tratat cu cea mai mare grija.

Ovidiu, se vede cat de bine te descurci cu copiii. Copiii aia raciti pe care i-ai vazut tu, o sa vezi in toate gradinitele in astfel de perioade.
In loc sa zici saru'mana ca vine un medic in gradinita, ca ti se trateaza o raceala minora in gradinita si ca nu ti se pune copilul in brate si sa te descurci cum crezi, vino aici si da cu rahat in munca oamenilor.
"Doctore" mi-e teama ca nu esti MEDIC.
Esti o persoana a carui copil trebuie sa mearga direct la Oxford, pentru ca la Kids First nu poate.
Tati, daca vrei un copil tinut in puful rasfatzului, imi pare rau, dar noi ca parinti care vrem sa avem copii cu educatie corecta, nu te prea inghitim. Sau mai bine zis nu te suportam. Pleaca la alta gradinita. Pa! Pa ! Pa !
Ovidiu, lasa-ne !

Si mai invata cu scrisul in limba romana. Vezi ca doi "i" nu-l arunci oriunde. (si nu veni cu scuze de genul "am scris in graba". Va recunosc pe voi astia cu "double i". Sunteti la fel ca manelistii. Si va doresc "sa va simtetzi bine" acolo la voi! ). De unde deducem ca unii "parinti" au nevoie de repetarea unor clase din scoala generala, inainte de-a se arunca in internet, in "grija netzarmurita" de-ai "ajuta" pe ceilalti parinti.
Spre ciuda ta "Ovidiu" gradinita merge bine, are copii inscrisi, e curat, au activitati, au educatie first class.
Daca intentionezi sa-i faci un deserviciu sa ai grija sa nu cumva sa se transforme in serviciu. Se cunosc cazuri. Voi fi aici si voi avea grija sa dau copy/paste la acest mesaj de fiecare data, avand grija sa-l completez cu alte detalii si noutati picante si voi avea grija sa postez lucrari scanate ale copilului meu, poze de la activitati, etc.

Iar parintilor care au dubii, le recomand sa intrebe si alti parinti, nu numai pe Ovidiu si clonele lui.

Vezi ca profilul tau de "DOCTOR" da de gandit. Eu as fi scris MEDIC la "ocupatie".
Asa ca, dragi parinti cred ca va dati seama cine este "Ovidiu".
"L-am" citit din prima .

.

Asa-i ca-ti tremura degetele pe tastatura?
Te-am dat de gol! Deh, asta-i meseria mea :)
Hai doctore, agita-te !
Sa-ti dau tips & tricks? Sa-ti dau adresa unei gradinitze cu piscina? La banii astia: 1000 Euro/luna
Vrei "doctore"? Fugi repede acolo!

INCOMPETENTZA NU DOARE, DAR NU TE POTI VINDECA !

Mergi la inceput

domnule x-ulescu,
in primul rand cred ca ar fi decent si barbateste sa te prezinti. eu m-am prezentat cu numele intreg si imi asum toate declaratiile pe care le-am facut ca fiind reale.dvs?? sub masca anonimatului sunteti foarte viteaz sa aruncati cu vorbe.prezentati-va si spuneti de unde ma cunoasteti dvs pe mine si de unde aveti informatia ca sunt persoana pe care spuneti dvs ca a-ti " demascat-o". cat despre limba romana, va asigur ca o stapanesc f bine. faptul ca vreau niste conditii decente si sigure pentru copilul meu, nu inseamna rasfat, ci grija.ma bucur ca sunteti fericit cu gradinita unde copilul dvs se simte minunat si nu inteleg ce atata patos in exprimarea dvs. un parinte multumit ar fi avut un ton calm si neutru, dar dvs aproape ca ati initiat un razboi, ceea ce ma face sa cred ca sunteti cineva din conducere sau apropiat ei. lucrurile pe care eu le-am spus se pot verifca facand o vizita la gradinita. este foarte simplu. apoi fiecare decide ce face cu copilul sau si , de ce nu, cu banii sai.
astept totusi sa va prezentati cu numele intreg,
o zi cat mai placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns johnnyd80 spune:

Salutare,

Sunt taticul unui baietel din gradinita Kids First si sunt uimit de vehementa cu care aceasta gradinita este pusa in umbra neagra.

Am copilul de aproximativ 7 luni inscris la aceasta unitate si pana acum chiar nu am nimic de reprosat.

Pot spune ca de cate ori am intrebat de copilul meu, toti angajatii stiau ce a mancat, cum a dormit, daca a fost cuminte etc. In plus se poate vizualiza pe internet, in orice moment ce face copilul si cum este tratat.

NU sunt de acord ca sunt copii timorati . Sa fim seriosi, nici pe departe. De multe ori intampin reale dificultati sa il iau pe micut din sanul colectivului.

Nu am absolut niciun motiv sa apar interesele gradinitii Kids First, dar mi se pare normal sa se prezinte o situatie corecta.

Este alegerea voastra daca luati in considerare parerile unor parinti care se lovesc zi de zi de aceasta gradinita sau acceptati parerile cuiva care doar a trecut pe acolo.

@ovidiu:

Domnule ovidiu, va rog sa mai cugetati la "nepasarea" de care vorbeati, jignind persoane care nu le cunoasteti. Personal am "cercetat" 5-6 gradinite inainte sa iau aceasta decizie. (Daca eram in necunostinta de cauza, vazand posturile dumneavoastra, imi imaginam parintii copiilor din aceasta gradinita ca niste retardati mintal. Intamplator, sau nu!!! - activitati desfasurate in cadrul gradinitei cu ocazii gen Craciun, 8 Martie sau pur si simplu fara un motiv anume -, i-am cunosc pe toti si pot spune ca sunt de o calitate intelectuala mult peste media intalnita pe la noi.)

Nu sunt de acord nici cu jignirile adresate Adrianei Morel (fapt pentru care as ruga un Moderator sa ia masuri impotriva acestei atitudini). Va puteti exprima parerile despre situatia in anumite unitati si fara jigniri.

"faptul ca am constatat ca in gradinita este o atmosfera tensionata..doamna eu sunt psiholog si nu imi trebuie prea multa analiza ca sa imi dau seama cand un lucru nu este in firea lui"
---- va rog sa mai analizati

Sunt foarte multe observatii de facut in legatura cu posturile dumneavoastra, care pe mine ma fac sa cred ca sunt tendentioase si rau voitoare!

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Devine palpitant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

S-au spus pareri si de o parte, si de cealata. E clar ca e un scandal din afara adus aici in ochii parintilor care cauta gradinite.
Acum, va rog, sa-i lasati pe parinti sa decida daca-si dau copiii la aceasta gradinita sau nu.
Multumesc!
va rugam sa va reglati conturile in alta parte si daca vreti neaparat pe forum mai jos este un forum dedicat acestui gen de subiecte.

papadie, zen-sei

Mergi la inceput