Mamici de Noiembrie-Decembrie2008 (11)
Raspunsuri - Pagina 4
leeloo5979 spune:
quote:
Originally posted by ralu23
Buna, burtici!
Vin eu cu vesti bune! Mi-am bazut bobita!!!!! Am vazut cum ii batea asa zisa inimioara!!! Doamne, NU-MI VENEA SA CRED ca se intampla in burtica mea!! Am fost super fericita ieri; bobita mea e de 6 saptamani si 1 zi, nu a putut sa ii prinda si numarul de batai de inima pe minut. Data viitoare!
Iar azi... ma duc eu frumusel la dna doctor, ca doar ma chemase si ma programase pentru control imediat dupa ecografie. Bun, citeste analizele, care sunt bune cu exceptia unei usoare anemii... dar nu imi spune sa iau nimic, doar ma intreaba "De ce sunteti, doamna, anemica la inceputul sarcinii?" Evident, ca era retorica intrebarea, ce era sa ii spun?! Dupa care ma intreaba de ce am venit, sa ii arat analizele si ecografia? Ii spun ca ea m-a chemat, eu stiu doar ca am venit la control. De unde sa stiu eu de ce ma duc la ea?? Ca doar e prima sarcina, prima experienta, de unde sa stiu eu ce se face si ce nu? Din stele???
Continuam apoi si imi spune ca trebuie sa fac si dublul test impreuna cu eco de morfologie fetala de la 12 sapt. Eu intreb cand fac si triplul test, la care mi se spune ca nu mai e nevoie, daca il fac dublu test... Eu am mai citit si am inteles ca dublul test e mai putin relevant si ar fi bine sa se faca triplul test...
Eu am RH-ul negativ, si o intreb cand fac analizele pentru depistarea anticorpilor. Imi spune ca in luna a 5-a!!! Eu stiam ca se fac musai in primul trimestru...
Fetelor, scuze ca am scris atat de mult, dar m-am enervat teribil! Voi ce stiti de problemele astea de mai sus? Voua ce v-a spus doctorul? Poate ar fi bine sa facem o lista cu analizele obligatorii si saptamanile in care trebuie facute.
Mai am o intrebare: fetele care se duc la doctorii lor la centre medicale gen Sanador, Medicover etc, cu siguranta platiti consulatia. Mai dati ceva si la doctor??
Inca ceva: data trecuta am rugat-o sa imi dea numarul de telefon in caz de urgente. A spus ca "nu e cazul, deocamdata"!!! Ma intreb eu acum, si daca Doamne-Fereste era cazul????
Care e parerea voastra de toate astea????
RaluS7
Ralu, medicul tau se presupune ca nu are grija doar de trupul tau, ci si de spiritul tau si mai ales de confortul tau psihic,asta daca ne referim la gravide, mai ales la cele aflate la prima sarcina. Si eu mi-am cunoscut medicul tot la o clinica particulara, dar m-a cucerit de la inceput cu zambetul ei permanent, cu acea caldura emanata si bunatate pe care le simteam, de rabdarea infinita vis-a-vis de cele 3 mil de intrebari care imi tot veneau in minte, mi-a raspuns la toate si mi-a explicat cum sta treaba la fiecare in parte. I-am zis ca eu vreau sa raman la dansa, orice ar fi, a zimbit fin, si a zis ca nu e nici o problema. Nu i-am dat nimic, eu am abonament prin firma la clinica aceasta, si crede-ma ca am fost ce ceva ori la dansa. De abia dupa ce am aflat de sarcina m-am dus si la spitalul unde lucra dansa, si de abia atunci i-am dat bani (dar nu mail mult de 50ron/vizita). Cand a aflat de sarcina, imediat mi-a dat nr de telefon mobil, fara sa fi ajuns sa i-l fi solicitat eu. In viziunea mea, asta semnifica un medic bun si caruia ii pasa de cei pe care ajunge sa ii aibe sub aripa.
Te rog spune-mi in privat cine e medicul tau, desi am o idee despre cine e, si tot acolo iti dau mai multe amanunte.
Esti fata mare si ai intelepciunea sa faci o alegere buna in ceea ce priveste sanatatea ta si a minunii ce acum prinde puteri!
Leeloo
6 +

http://community.webshots.com/album/562902143JedOlt
delia79 spune:
Buna seara tuturor,
Sunt si eu o noua graviduta si as dori sa ma includeti pe lista de la inceputul subiectului, dar nu stiu cum sa fac ca sa apar si eu acolo.
Datele mele sunt :
DN : 24.06.1979
UM : 28.01.2008
DPN : 02.11.2008
Va felicit pe toate pentru bebelusi si pentru spiritul de comunitate.
Eu am fost deja la primul control medical, dar primul ecograf e programat abia la sfarsitul lunii aprilie. Doctorita mea nu a vrut sa-mi dea trimitere mai devreme, iar fara trimitere nu pot face nimic (Montreal). Am citit mesajele voastre si sunt un pic invidioasa ca voi toate v-ati vazut deja bb-ii.
Azi am observat cu ingrijorare ca am o mica scurgere maronie. Voi ati avut asa ceva? E normal? Am sa incerc sa sun maine la clinica sa vad daca imi da cineva vreun sfat.
Multumesc anticipat pentru respunsuri.
oceanborn spune:
Buna dimineatza,
in sfarsit cred ca am scapat si eu de moderare, incepea sa ma calce pe nervi
.
Observ ca suntem mai multe fete care avem 29ani si mergem pe 30.
Greturile ma bantuie de 3 zile, e nasol, prin casa ma plimb cu bidonul de limonada dupa mine, cand ies am bidonul de jum de litru in poseta, poate din cauza asta inca nu am
..
Eu prima ecografie o voi face doar peste 2 sapt pt ca si aici , ca in multe alte tari , in general nu se fac ecografii pana in a 8-a saptamana.Trece greu dar asta e, oricum sunt optimista!
Va intereseaza ce culoare(posibila) a ochilor vor avea viitorii vostri bebei?intrati aici:http://museum.thetech.org/ugenetics/eyeCalc/eyecalculator.html
o dimineatza fresh va doresc!
6+
Oaanna spune:
Buna fetelor!
Treceti-ma si pe mine in listuta va rog:
DN: 24.06.1984, UM: 26.01.2008, DPN: 02.11.2008
Pupici
alinushca spune:
quote:
Originally posted by ralu23
Buna, burtici!
Vin eu cu vesti bune! Mi-am bazut bobita!!!!! Am vazut cum ii batea asa zisa inimioara!!! Doamne, NU-MI VENEA SA CRED ca se intampla in burtica mea!! Am fost super fericita ieri; bobita mea e de 6 saptamani si 1 zi, nu a putut sa ii prinda si numarul de batai de inima pe minut. Data viitoare!
Iar azi... ma duc eu frumusel la dna doctor, ca doar ma chemase si ma programase pentru control imediat dupa ecografie. Bun, citeste analizele, care sunt bune cu exceptia unei usoare anemii... dar nu imi spune sa iau nimic, doar ma intreaba "De ce sunteti, doamna, anemica la inceputul sarcinii?" Evident, ca era retorica intrebarea, ce era sa ii spun?! Dupa care ma intreaba de ce am venit, sa ii arat analizele si ecografia? Ii spun ca ea m-a chemat, eu stiu doar ca am venit la control. De unde sa stiu eu de ce ma duc la ea?? Ca doar e prima sarcina, prima experienta, de unde sa stiu eu ce se face si ce nu? Din stele???
Continuam apoi si imi spune ca trebuie sa fac si dublul test impreuna cu eco de morfologie fetala de la 12 sapt. Eu intreb cand fac si triplul test, la care mi se spune ca nu mai e nevoie, daca il fac dublu test... Eu am mai citit si am inteles ca dublul test e mai putin relevant si ar fi bine sa se faca triplul test...
Eu am RH-ul negativ, si o intreb cand fac analizele pentru depistarea anticorpilor. Imi spune ca in luna a 5-a!!! Eu stiam ca se fac musai in primul trimestru...
Fetelor, scuze ca am scris atat de mult, dar m-am enervat teribil! Voi ce stiti de problemele astea de mai sus? Voua ce v-a spus doctorul? Poate ar fi bine sa facem o lista cu analizele obligatorii si saptamanile in care trebuie facute.
Mai am o intrebare: fetele care se duc la doctorii lor la centre medicale gen Sanador, Medicover etc, cu siguranta platiti consulatia. Mai dati ceva si la doctor??
Inca ceva: data trecuta am rugat-o sa imi dea numarul de telefon in caz de urgente. A spus ca "nu e cazul, deocamdata"!!! Ma intreb eu acum, si daca Doamne-Fereste era cazul????
Care e parerea voastra de toate astea????
RaluS7
Ralu, doctorul meu mi-a zis ca din contra dublul test e mai de incredere decat triplul test, dar eu nu am putut sa il fac. Pana la urma oricare din ele il faci e aceeasi poveste. Doar ca dublu test se face mai devreme... e adevarat ca si daca iti iese risc mare la dublu test aminocenteza tot tarziu pe la 16-17 saptamani cred ca se face, asa ca din punctul asta de vedere si eu as opta numai pentru TT. Sa le faci pe amandoua nu are nici un sens insa.
Eu merg la un doctor la Medicover si nu platesc nimic ca am abonament. IN plus de cate ori am incercat sa ii dau bani nu a vrut sa ia. Nu ca nu ia el bani in principiu ci pentru ca nu le permite clinica. Ma si enerveaza ca va trebui sa il vizitez la spital sa ii cotizez si lui ceva...
Despre RH nu stiu ce as iti zic... intreaba oricand un alt doctor daca nu esti multumita de raspunsuri. Eu nu as ramane cu un doctor care nu imi da incredere.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.pnghttp://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Alinushca&year=2008&month=10&day=23&babycount=1
11+
alinushca spune:
quote:
Originally posted by BraveGirl
Fete care ati fost la eco la 5 saptamani, ce rezultate ati avut? La mine faptul ca nu s-a vazut embrionul, ci doar vezicula ma pune pe ganduri. Voi unde ati mers pe la 6s+ si i-ati vazut inimioara? Ma bate gandul sa merg si eu pe la 6 sapt sa vad cum a evoluat.
==========
Corina5+
My baby
Albumul meu
E normal ce povestesti si sigur mergi la 6+ saptamani sa te linistesti tu.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.pnghttp://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Alinushca&year=2008&month=10&day=23&babycount=1
11+
alinushca spune:
quote:
Originally posted by estyanda
Buna seara, burticutze!
Am revenit si eu dupa o sapt. pe forum ca nu am avut time delic tot acest timp. Dak nu am fost acupata cu jobul, mi-a fost rau sau am dormit. Apropo! Voi simtiti oboseala zilnic dupa pranz? Simtiti marea nevoie de a dormi efectiv?
In afara de oboseala asta eu gafai ca si cum as fi muncit la sapa. Credeti ca e normal ca la doar 6 S sa obosesc asa, doar dopa ce vin din dormitor in sufragerie, de exemplu ,sau cand vorbesc cu cineva mai mult intr-un ritm normal,de povestire???
Dati-mi o mana de ajutor dak stiti ceva!!!PLEASE!!!6+
Hehe! Eu am stat in medical de la 6 la 9 saptamani. Cand coboram dimineata pana la paine sa imi cumpar, si urcam la loc (cu liftu!!!!) simteam ca am carat 5 saci de nisip in spate tot timpul. Intelegi de aici ca oboseam foarte usor in perioada aia. Dar pe la 8-9 saptamani a inceput sa fie tot mai bine... acum la 11 dau in extrema cealalta, ma apuca viteza pe strada sau prin companie si imi dau seama ca nu fac bine ca incep sa simt tot felul de chestii chinuite si intinse prin burtica. Asa ca acum cred ca e recomandata incetinirea vitezei oricum.
11+
alinushca spune:
quote:
Originally posted by oceanborn
Va intereseaza ce culoare(posibila) a ochilor vor avea viitorii vostri bebei?intrati aici:http://museum.thetech.org/ugenetics/eyeCalc/eyecalculator.html
o dimineatza fresh va doresc!6+
Bleah, astia cu ochi albastri o sa fim devorati de astia cu ochii caprui. IN 200 de ani nu o sa mai existe oameni cu ochi albastri pentru ca sunt deja prea multi cu ochi caprui.
11+
dandusa spune:
quote:
Originally posted by mav
brie si dandusa, nu vreau sa va demoralizez, insa ar fi bine sa aruncati un ochi aci pe lista la aspirantele de Cta... sa vedeti ca dr-ul vostru are o mare bila neagra si de ce....
mei...,cred ca nu-i dr care sa nu aiba vreo bila neagra...,nu are cum sa multumeasca zecile-sutele de paciente...,musai sa fie cineva nemultumit...
in plus mi se pare fff ciudat ca Jojo este cea care zice ceva de "rau" de Cristureanu...,pt ca Jojo a fost colega mea de odisee si imi aduc aminte PERFECT mesajul ei dupa ce s-a intamplat tragedia...,cu toata supararea ei a scris f frumos de Cristureanu si asta m-a marcat profund...,se intampla in 2006...
am sa caut mesajul si am sa ti-l arat...
dupa cum spuneam toti medicii au cate o bila neagra...,din partea mea Luteasca are o bila neagra si ma doare sufletul s-o spun...,dar din cauza neglijentei ei,nepotul meu de aproape 3 anisori...,abia daca a invatat sa stea singur in fundulet...,de restul nici nu mai vorbesc...
Mamica stralucitoare
10+
+ Crinuta 1 Nov 2006
ginye55 spune:
Neatza burtici! Va doresc un week-end placut, fara greturi!
ginye
8+
Ingerasul nostru
Asa a inceput totul
O minune
Primele poze