Calendarul gradinarului vesel (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Locul pentru locul de joaca l-am ales primul asa ca beneficiaza de cea mai buna locatie (zic eu). Dimineata are soare, dupa-amiaza umbra ca e langa casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllara78 spune:

Am pus rasaduri de ardei galbeni si de rosii.Au trecut f bine peste prima noapte afara.Asta si speram pentru ca am avut soiuri extratimpurii ex rosii Marmade si ardei hibrid F1.Ca sa raspund la intrebare aveau inaltimea peste 15 cm si 4 frunze adevarate.Am considerat ca este mai bine sa nu le repic in pahare si sa le mai tin pt ca fiecare mutare intarzie cresterea cu cate 2 saptamani(asa scrie la carte)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by martie

Poate imi dai si o idee de amenajare a coltului unde am si leaganul, se vede in poze. Aveau anul trecut la Brico niste lazi pt. nisip foarte frumoase, ieftine si cu niste "usi" care se inchid peste cutie, ca fara usi mi-e teama ca se va transforma nisipul in wc-ul pisicilor (am tone de pisici prin curte).

Martie & Bebica & maimuta Sara

Unde sunt pozele , ca nu stiu unde sa ma uit?
Noi nu am cumparat lada pentru nisip. Pentru ca nu prea avem spatiu am gandit locul ca pe un tot unitar. Adica nisiparul l-am construit noi ( o groapa 2,5x2,5 cu marginile inaltate imbracate in gresie si pe fund cu pavele sa se scurga apa). Groapa se continua cu o platforma (2x2 imbracata tot in gresie)pe care va fi casuta.De fapt pe platforma ramane un spatiu pt joaca, casuta va fi inaltata de la sol cu cca 1,70. Urcarea va fi pe latura din fata pe marginea gropii de nisip si din casuta va cobora toboganul in groapa. In lateral se va continua cu leaganele.Cand va fi totul gata sper sa-mi incapa acolo si balansoarul.Leaganele si balansoarul sunt pe una din parcelele cu gazon.

Editez ca am uitat de pisici!
Poti sa acoperi groapa cu o prelata si eu ma gandesc sa construiesc una pe masura dintr-o prelata mai mare daca nu gasesc exact cum imi trebuie. Chiar si fara pisici nu mai zboara frunze inauntru si nici nisip in afara (cand nu e folosita, ca altfel bietul gazon s-a invtat de mult cu greul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

La noi a fost mama furtunilor azi-noapte. A rupt o tulpina de leandru (asa i-o zice?! oleander). Inca avem noroc, la unii vecini a scos pomii din radacini si vreo 2 km mai la sud, a luat garduri, pomi, acoperisul de pe case.
A luat capacul de pe lada cu nisip si isi lasasera acolo jucarii bune (cu baterii!), care n-ar fi avut ce sa caute afara.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Doamne da ce mai vreme pe la voi, Ramona. Sincer, jos palaria pentru tenacitatea cu care te ocupi de gradina. Multi s-ar fi lasat pagubasi de mult! Crenguta de leandru pune-o in apa si o sa ai un lendru nou, macar cu atata sa te alegi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc Georgeta, ma simt ca Mesterul Manole. In fiecare zi o iau de la capat!

Daniela b, uite cardinal: http://youtube.com/watch?v=NrI8t6nhlgg
Sper ca n-am gresit.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Dragut cardinalu', Ramona...l-am pus sa cante de maimulte ori.Fiica-mea nu se satura de el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Cllara, te rog zi-mi si mie, cum se numeste CARTEA? De unde ai luat-o? Si in cat timp au ajuns rasadurile tale la dimensiunea de care spuneai? Ca tare ma tem ca ai dreptate, desi pe plicurile mele zicea altfel...repicat etc
Daca-i asa trbuie sa dau fuga la cumparat de rasaduri altfel o sa plantez la ...vara!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Uhu! Da' cinta cardinalu'...Ce dragut!

Ce e Ramona pe la voi? Grindina, furtuna...se rupe cerul?
De fapt, cum e cu clima pe-acolo? Ce anotimpuri sint?

Si pe mine m-ar atrage ideea unui iaz mic, linga spotul de relaxare ( cu foisor) si chiar o fintina...
Daca ma gindesc mai bine, mi-ar placea o constructie cu trei nivele:
in virf o fintina( primul nivel), mai jos un bazin de pasarele ( al doilea nivel) si la nivelul solului un bazin pentru pesti. Oare se poate asa ceva?
Ma gindesc ca in felul asta se oxigeneaza si apa bazinului de pesti, in mod continuu si apa pentru pasarele e proaspata si beneficiem si de o miscare a apei ( cu tot cu susur)...

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Super ideea, Daniela. Si daca te gandesti un pic nu e deloc irealizabila. Eu avand spatiu mic la dispozitie sunt intotdeauna adepta proiectelor "pe verticala". Duminica merg la soacra mea sa-i amenajez si ei un iaz in curte si am sa-i propun varianta ta. Daca ii place incerc si te tin la curent cu rezultatul.

Mergi la inceput