Calendarul gradinarului vesel (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by GeorgetaR

Super ideea, Daniela. Si daca te gandesti un pic nu e deloc irealizabila. Eu avand spatiu mic la dispozitie sunt intotdeauna adepta proiectelor "pe verticala". Duminica merg la soacra mea sa-i amenajez si ei un iaz in curte si am sa-i propun varianta ta. Daca ii place incerc si te tin la curent cu rezultatul.

Multumesc, Georgeta...
Abia astept sa ne povestesti.
Si fiindca m-ai incurajat, uite si alte idei "inspirationale":

Probabil ca nu vei gasi "constructia" in comert. Eu m-am gindit sa o bricolez, folosind o pompa obisnuita (pentru fintini arteziene) si sa o montez in virful unei tevi metalice etanse( firele acesteia sa traverseze teava) si sa "fac" cele trei bazine, ca pe niste castroane largi cu gaura in mijloc ( dimensiuni descrescatoare) din ceramica ( asta ar insemna sa apelez la un mester) din ciment ( le pot face chiar eu, dar ar fi mai grele) sau de ce nu, din ceva recipiente metalice patinate ( dar cred ca ar fi foarte scumpe si nu stiu daca ar fi indicate pentru vietuitoare).
Mai ramine doar sa ma gindesc la opritoare pentru "castroane" ca sa stea suspendate pe teava, sa obtin nivelele si la un design pentru finisaj, ca sa se lege totul, sa arate "frumos" fugind de kitch ( oh, sa ma crezi asta e cel mai greu...sa legi elementele sa para "de-acolo!")

LEdit: Ma mai atrage si posibilitatea unor bazine din lut, handmade, ulterior imbracate in mozaic ( cred ca sint si prea visatoare dar mi s-a fixat in cap ideea unor pesti colorati, intr-un bazin de mozaic in degradeuri de alb, alb-bleu, bleu verzui, verzui turcoaz).

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllara78 spune:

Draga Olympia nu te speria.Rasadurile pe care le-am pus eu
nu erau decat cateva fire pt ca am tinut neaparat sa am cateva
rosii si ardei timpurii, mai exact am avut cate 20 de fire.Mai
am rasaduri de rosii de alt soi si de ardei capia,ardei gras,
gogosar care acum au cam3-4 cm.Aceste sunt de fapt viitoarea mea
cultura.Sa-ti explic cum am facut cu cele timpurii.Am ales soiuri f rezistente la frig si am semanat cateva seminte intr-o sticla de 5 l
taiata cam la 20 cm.Am folosit pamant cumparat din Baumax pt ca pamantul din gradina mea e f sarac si lutos.Am avut doar o sticla
de rosii si una de ardei pe care le-am tinut in camera copiilor unde
era cel mai cald.
Deci probabil rasadurile tale sunt in grafic.Oricum am citit ca ar tb
puse in gradina la inceputul lui mai.Eu m-am grabit pt ca erau prea inghesuite in sticlele mele.Am citit ca pentru cultura de toamna inca
se mai seamana in rasadnite,deci nu te grabi sa le cumperi mai bine incearca tu singura.Eu am fost pacalita groaznic de taranii din piata
din Craiova(sti si tu ce smecheri sunt oltenii),si nu mi-a parut rau de bani ci de munca.
In legatura cu cartea eu anul acesta am descoperit ce usor este sa gasesti informatii pe net deci cautawww.gradinadelegume.uv.ro este exact ca si cartea
succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

[quote
Multumesc, Georgeta...
Abia astept sa ne povestesti.
Si fiindca m-ai incurajat, uite si alte idei "inspirationale":

Probabil ca nu vei gasi "constructia" in comert. Eu m-am gindit sa o bricolez, folosind o pompa obisnuita (pentru fintini arteziene) si sa o montez in virful unei tevi metalice etanse( firele acesteia sa traverseze teava) si sa "fac" cele trei bazine, ca pe niste castroane largi cu gaura in mijloc ( dimensiuni descrescatoare) din ceramica ( asta ar insemna sa apelez la un mester) din ciment ( le pot face chiar eu, dar ar fi mai grele) sau de ce nu, din ceva recipiente metalice patinate ( dar cred ca ar fi foarte scumpe si nu stiu daca ar fi indicate pentru vietuitoare).
Mai ramine doar sa ma gindesc la opritoare pentru "castroane" ca sa stea suspendate pe teava, sa obtin nivelele si la un design pentru finisaj, ca sa se lege totul, sa arate "frumos" fugind de kitch ( oh, sa ma crezi asta e cel mai greu...sa legi elementele sa para "de-acolo!")

LEdit: Ma mai atrage si posibilitatea unor bazine din lut, handmade, ulterior imbracate in mozaic ( cred ca sint si prea visatoare dar mi s-a fixat in cap ideea unor pesti colorati, intr-un bazin de mozaic in degradeuri de alb, alb-bleu, bleu verzui, verzui turcoaz).

www.helpsonia.com

[/quote]

E interesanta faza cu mozaicul dar e mult mai elaborata si necesita mai mult timp de executie. Eu am la dispozitie doar o duminica si am s folosesc bazinul obisnuit de iaz pe care-l are deja(negru, din plastic dar se ingroapa in pamant)si pompita cu arteziana pe care de asemenea o are si care e tot neagra. Ramane sa "inventez" ceva pentru nivelul intermediar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllara78 spune:

Eu am incercat faza cu mozaicul si nu e grea.
Am acoperit o masa urata de lemn cu bucati neregulate de
gresie si faianta colorate divers.Cam in 3 ore am terminat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

Uhu! Da' cinta cardinalu'...Ce dragut!

Ce e Ramona pe la voi? Grindina, furtuna...se rupe cerul?
De fapt, cum e cu clima pe-acolo? Ce anotimpuri sint?

Ma bucur ca va place cardinalul.
Noi sintem in "tornado alley" si daca nu vin neaparat tornade, ploua citeodata foarte nasol. Ieri a fost cam asa, cu rafale de vint undeva pe la 130 km/h. La mine victime au fost leandrul si niste jucarii ale copiilor. Altii au avut mai mult ghinion, au ramas fara acoperis pe casa, le-a cazut gardul si a smuls chiar copaci din radacina. Pe CNN a aratat un stilp gros din beton (in care e cutia postala, asa avem aici) darimat de forta furtunii.
Noi ne-am trezit la patru dimineata si am stat cu ochii pe televizor sa vedem daca e cazul sa ne ascundem.
Primavara vin furtuni din astea, cam cum sint cele de vara in Romania - dar citeodata sint mai intense. Vara nu mai ploua, in general sare de 30 chiar si 35 de grade. Toamna mi se pare cel mai frumos, temperaturile sint normale si ploua.. cu bun simt. Iarna as zice ca nu prea e, in Ianuarie si in Februarie e ceva mai rece dar OK. Vine cite un val de frig, 2-3 zile cel mult. Anul asta a nins de doua ori la inceputul lui Martie, dar zapada n-a tinut decit citeva ore, ca solul nu e suficient de rece. De fapt nu am vazut sa inghete niciodata pamintul. Pentru ca sintem la cimpie si nu sintem protejati de munti, ne cam bate vintul din diverse parti.
Una peste alta e OK, daca n-ar fi ploile fantastice as fi foarte multumita.
Ieri dupa-masa a fost soare, frumos, nici n-ai fi zis ca tocmai am scapat de asa o grozavie de furtuna.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

GeorgetaR, te anunt in mod oficial ca rasadurile mele (carciumaresele) sunt toate bine mersi si zambitoare, mai ramane sa faca si flori, ca la umbra din curte, cam asa se intampla, cresc, dar nu fac flori.
Vad ca toti bujorii mei au boboci, ar fi ceva sa faca si ei flori anul asta. Desi am luat tufe mature, anul trecut nu au facut flori, citisem eu ca nu le prieste transplantarea.

Daniela_b, uite si tu subiect creat de tine, a ajuns la cap. 3, nimeni nu s-a certat/contrazis cu nimeni (ba dimpotriva), vreau sa votez subiectul, cum se face?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by martie

GeorgetaR, te anunt in mod oficial ca rasadurile mele (carciumaresele) sunt toate bine mersi si zambitoare, mai ramane sa faca si flori, ca la umbra din curte, cam asa se intampla, cresc, dar nu fac flori.
Vad ca toti bujorii mei au boboci, ar fi ceva sa faca si ei flori anul asta. Desi am luat tufe mature, anul trecut nu au facut flori, citisem eu ca nu le prieste transplantarea.

Daniela_b, uite si tu subiect creat de tine, a ajuns la cap. 3, nimeni nu s-a certat/contrazis cu nimeni (ba dimpotriva), vreau sa votez subiectul, cum se face?

Martie & Bebica & maimuta Sara

Iti dai seama ca ma simt raspunzatoare pentru ele pana fac flori

Si de ce ne-am certa daca avem asa pasiune comuna? Si nici nu suntem certarete de fel.Ca sa votezi mai intai te autentifici si apoi cand deschizi subiectul iti apare in capatul lui o casuta cu "Voteaza subiectul" sau cam asa ceva. Ai dreptate ma duc sa-l votez si eu.

Mergi la inceput

De fapt e "Evalueaza subiectul" si merge, eu l-am votat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Am si eu o nelamurire pe care o tot clonez:mai stiti ceva de comanda noastra la catalogul cu minuni florale?Mai este putin si vine 15 aprilie termenul pe care l-am cerut.
Va rog sa ne dati de stire daca primiti comanda.
Eu pot sa va spun ca am mare satisfactie cu bulbii de narcise si lalele:cumperi, speri sa fie corecti si sa-ti iasa ceeace este pe poza, dar....iese ce se nimereste!Dar nu este rau pt. ca, desi nu iese ceeace este pe poza, am avut satisfactia sa-mi creasca niste minuni!
Asa ca producatorii, care pot fi reclamati, daca primesc reclamatii sa ma ia pe mine martor, pt. ca o sa le spun ce surpriza placuta am cand descopar ce creste in gradina mea.Totusi ar fi mai corect sa mentioneze pe poza ca ceeace vedem nu poate fi in totalitate si ceeace obtinem!Deasemenea,placerea surprizei nu justifica pretul platit pt. bulbi si cand te astepti la anumite flori pt. care ai plantat bulbii corespunzatori,iese altceva, dar te poti consola ca ceeace a crescut este frumos.Necazul vine cand trebuie sa schimbi aranjarea lor pt. ca sa obtii efectul dorit,mai devreme de cand ti-ai propus.

Va sfatuiesc,ca sa nu aveti surprize neplacute cu bulbii olandezi,sa nu luati amestec.Eu am zis ca sunt in castig daca iau narcise si lalele diferite:mi-au iesit de aceeasi culoare si comuna pe deasupra!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by b.nica

Va sfatuiesc,ca sa nu aveti surprize neplacute cu bulbii olandezi,sa nu luati amestec.Eu am zis ca sunt in castig daca iau narcise si lalele diferite:mi-au iesit de aceeasi culoare si comuna pe deasupra!

Si nu puteai sa spui asta acum vreo 2 zile?!Tocmi am comandat o punga cu 100 de lalele mix. Si culmea stii care e? Ca si mie mi s-a intamplat chestia asta anul trecut cu lalele din Metro si acum am numai albe si galbene (tot mix ce-i drept, de ce ma plang). Dar credeam ca e un caz izolat.Sper ca suta asta sa fie macar alta culoare! Nu ca nu-mi plac lalelele albe, sunt superbe, si galbenele la fel, dar pe ambalaj erau atatea culori...

Si eu incep sa am dubii serioase legate de Bakker. Intre timp am comandat direct la firma- mama, dar alte plante decat la cei de-aici, le vreau si pe-astea, inca mai sper sa le primesc. Oricum, la ce lipsa acuta e pe piata de firme serioase in domeniu, ma bate gandul sa o pun de-o afacere de genul asta. Mai ramane sa gasesc un distribuitor serios si ma apuc de treaba.Dar asta deja e off topic.

Mergi la inceput