Calendarul gradinarului vesel (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Martie, aici locurile de joaca au pietricele (speciale, rotunjite) sau coaja de copac. Mie imi place cu coaja de copac.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Martie eu stau in zona IMGB. Nu e f. aproape dar nici extrem de departe. Vorbim cand ai cercelusii.Mama o sa fie foarte incantata. Precis a uitat de ei pana acum. Si multumesc mult pentru "laleaua turcului".
Coaja asta de copac nu zgarie? De aratat arata bine dar la piticii mei nu ar rezista. Ar imprastia-o prin toata curtea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cred ca vorbiti de "trumpet vine". Trebuie plantata linga un gard solid. Eu n-am, pentru ca m-am gindit ca gardul meu din lemn nu o poate tine. Asa ca am ales gardul! E frumoasa, mi-ar fi placut...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Ramona, ba rezista gardul, ai vazut ce gard am eu, terchea-perchea.., doar ca pe gard trebuie sa-i pui o bolta cumva, ca la vita de vie.

Georgeta, eu ma gandeam ca pietricelele mi le-ar imprastia in toata curtea, ai vazut ca am o portiune cu coaja si nu prezinta nici un interes pt. ele, in schimb pietricelele de la ghivece au ajuns prin toata curtea, au o atractie pt. ele, n-ai vazut asa ceva. multumesc Ramona pt. idee, pietricele rotunjite!

Ma mai gandesc cum sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ce mai faceti gradinareselor? Ploua rau , aseara a fost chiar furtuna si eu sunt racita moarta. Vestile bune sunt doua: nu mi-a stricat ploaia solarul si rasadurile au trecut cu brio prima noapte in locul lor definitiv...Am aflat ca dupa ce infloresc, va trebui sa le polenizam noi. Voi stiti ceva despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

La faza asta deja m-ati pierdut. Cum adica "sa le polenizati" voi!? Stiam eu ca la legume nu prea trebuie sa ma bag ca ma depaseste complet!

Mergi la inceput

Am auzit ca exista o solutie speciala in care trebuie muiata fiecare floare pe rand. E vorba de solar, Georgeta! Daca nu sunt albinute in solar de unde polenizare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

parintii mei au solar la tara de ani buni si nu am auzit de asa ceva pina acum, de polenizare, si rosiile rodesc,
in alta ordine de idei si la noi ploua de 2 zile si nu mai pot face nimic prin gradina dupa amiaza cind ajung acasa, luni am mai reusit sa pun ceva floricele, seminte din plicuri, flori de piatra,levantica si regina noptii colorata, sa vedem ce-o iesi, sper ca din ploaia asta sa incolteasca...
aaa am pus si fasole urcatoare pt. pastai si fasole fideluta si dovlegei un pliculet
nicol

Mergi la inceput

Nicol, o fi solar partial inchis...Eu am informatia asta de la un vecin care are solar de mai multi ani, e om serios, noi luam de mult timp lapte de la vaca lui. Mama a intrebat azi la un magazin de specialitate, solutia exista, deci nu s-au mirat si au zis ca primesc in cateva zile. Tot azi a cumparat mama din piata 10 rasaduri de rosii si 1 castravete si le-am pus deja in solar. Rosiile sunt mari au poate 15 frunze, acum ar trebui sa aflu ce alte operatii trebuie facute si cum anume(legat, carnit, copilit), deocamdata habar n-am. La noi ploua in reprize...
Nicol, inteleg ca semintele de dovlecel le-ai pus direct afara. Spune-mi te rog din experienta ta , cam care ar fi nr. de fire, plante din fiecare leguma care ar merge pt. o gradina care sa asigure consumul familial. Adica sa nu mergi in piata pt.orice si nici sa nu ai prea multe odata dintr-un fel. Probabil ca ar trebui plantate treptat, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

solarul parintilor mei este inchis peste tot, e ca o sera, numai ca e din folie de plastic groasa si nu din sticla, si de cind ma stiu cultiva in el rosii, castraveti si uneori ardei si nu a dat cu nimic pt. polenizare, si nici cu nimic chimic, ingrasa locul cu gunoi de grajd atat...acum nu stiu dar eu prefer sa cultiv cit mai natural si nu as folosi nicidecum "prafuri" sau solutii chimice
seminte de dovlegei am pus afara, am experienta de anul trecut, am cumparat 2 pliculete cu seminte dar am pus numai unul, cam zece "cuiburi"
deci se pun cam trei seminte intr-o mica gropita facuta cu sapa, la distanta cam de un metru patrat unul de altul, ca sa aibe loc sa se intinda(eu am pus mai desi, din lipsa de spatiu, daca vad ca ies si nu au loc ii raresc), ei rodesc mult, acum depinde de clima si de soi, daca au apa din alea zece cuiburi poti iesi la piata cu ei
anul trecut nu am reusit sa-i consumam pe toti si au mai si imbatranit si a trebuit sa-i aruncam, anul acesta am pastrat un pliculet ca sa-l cultuv in iulie ca sa am mai pe toamna, acum sa vedem daca o fi seceta s-ar putea sa renunt si sa-l pun la anul
hai ca m-am intis mult, daca nu ai inteles intreaba
nicol

Mergi la inceput