Calendarul gradinarului vesel (3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Noi am luat in joaca anul trecut castraveti si ardei din piata si au fost OK. O vecina a luat rosii anul trecut si iar au fost bune, cucoana de la care aluat i-a zis c-o s-o caute si anul asta si chiar asta are de gand...I-am zis vecinei sa-mi ia si mie daca o gaseste pe tanti aia. Oricum am pus azi si castraveti si rosii (Marmade), dar nu au decat cate doua-trei frunze, a treia trebuie sa ai multa bunavointa s-o zaresti...Da' era pacat de solar, nu? Nici nu va inchipuiti cum e inauntru: sauna curata, transpir in tricou...La vara cred ca nu intru acolo decat cu noaptea in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Mi-au inflorit zambilutele...

http://good-times.webshots.com/photo/2522993210103343481uHNKVi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Sa-ti traiasca! Si la mine au inflorit zambilele, narcisele, bujorii s-au dezvoltat incredibil de cand s-a incalzit...Dar cel mai bine stau la productia de ...papadii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Georgeta, fff dragute florile, cred ca o sa arate super gradina ta, intr-un viitor nu prea indepartat. Abia astept sa mai pun si eu poze cu ale mele. Am si eu tobogan pt. fete identic, adica identic.. dar rosu (cel mare).

Sa inteleg ca nu ai vazut pozele mele la cap. anterioare:

http://community.webshots.com/user/meda77

Am scris eu acolo unde vreau sa fac si locul de joaca, numai ca sunt in pana de idei. Acum e niste "imitatie" de gazon.. unde am si leaganul

Mergi la inceput

Martie,mai intai ai niste fetite superbe. Si curtea ta imi place foarte mult. Cand e totul plin de verdeata cred ca e un colt de rai. Acolo unde va fi locul de joaca eu as pune peste tot nisip. La tine peste tot sunt linii curbe si nu stiu daca o lada patrata de nisip ar fi "de-acolo" Pe cand o suprafata de nisip cu contururi curbe neregulate s-ar incadra perfect. Parerea mea. Si pe nisip poti sa le pui toboganul, leagan, ce mai vor ele. Asta cu atat mai mult cu cat gazonul nu prea creste acolo. Daca nu, oricum va trebui sa pavezi locul cu ceva "moale" sa nu-si zdreleasca genunchii. Am mai vazut niste placi din ceva oarecum cauciucat, cred ca au inceput sa apara si prin unele parcuri, pe care le poti decupa dupa contururile locului, ar fi utile dar nu arata prea "natural".

Mergi la inceput

Georgeta, multumesc, e incredibil, dar tot ce ai scris gandeam si eu. Asa este, un patrat de nisip ar fi ca nuca-n perete. Cred ca am sa-l fac rotund (pe patrat), am ambitii mari in gradina dupa cum vedeti. Sa pun nisip peste tot ar fi cam mult, sa stii ca in poza pare mult mai ingust locul, dar de fapt mi-ar trebui ceva nisip. Plus ca toamna aia e zona cu cele mai multe frunze din toata curtea (de la alun si gutuiul cel mare) si ar fi greu de curatat frunzele de pe nisip.
Si plus ca ar fi plin de excremente pisicesti (am o tona de pisici pe-aici), am uitat sa va spun, ma indeletnicesc si cu adunatul pisicilor de pe strazi (suflet de vioara...)
Placile de cauciuc nu s-ar potrivi, e foarte adevarat. Multumesc foarte mult, cred ca m-am hotarat, o sa fac ceva rotund.
P.S. Mai astept idei (daniela_b, te rog sa te simti vizata..)

Mergi la inceput

Cu placere.
Ai putea sa "construiesti" un spatiu rotund sau poate neregulat pe care sa-l umpli cu nisip folosind chiar stalpisorii aia care mai apar in pozele tale ca borduri la straturi. Nu-mi dau seama exact din poza, dar daca sunt ce cred eu nu se scurge nisipul printre ei.Dar te sfatuiesc totusi sa captusesti cu ceva interiorul gropii sa nu se amestece nisipul cu pamant.Noi am pus pavele pe fund sa nu se umple groapa de apa de la ploi. Iti mai ramane apoi problema "pavajului" pe langa groapa.Poate totusi exista o specie de iarba careia sa-i priasca locatia ta.

Mergi la inceput

Martie spune-mi te rog si mie cum arata laleaua turcului de pe gardul tau. Eu sunt mare amatoare de cataratoare ca am spatiu mic si as mai avea destul loc pe garduri dar nu stiu ce sa mai pun. Din denumire inteleg ca face si flori si cred ca arata bine.

Mergi la inceput

Iar eu! Am vesti de la Bakker .Ambele comenzi sunt deja procesate, vor ajunge la mine in intervalul 15- 18 aprilie, adica zilele astea. Sper sa fie OK.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by GeorgetaR

Cu placere.
Ai putea sa "construiesti" un spatiu rotund sau poate neregulat pe care sa-l umpli cu nisip folosind chiar stalpisorii aia care mai apar in pozele tale ca borduri la straturi. Nu-mi dau seama exact din poza, dar daca sunt ce cred eu nu se scurge nisipul printre ei.Dar te sfatuiesc totusi sa captusesti cu ceva interiorul gropii sa nu se amestece nisipul cu pamant.Noi am pus pavele pe fund sa nu se umple groapa de apa de la ploi. Iti mai ramane apoi problema "pavajului" pe langa groapa.Poate totusi exista o specie de iarba careia sa-i priasca locatia ta.

Super idee cu stalpisorii, dar si cu aceasta captuseala, chiar nu ma ducea gandul sa o captusesc cu ceva, chiar bine ca mi-ai spus. Ramane intr-adevar problema pamantului urat din jurul gropii cu nisip, sa pun pietris? Ar fi cam dur pt. copii, poate am sa pun tot coaja de copac.. ce zici?

A sunat si mama la Bakker si i-a zis la fel, ca intre 15 si 18 va sosi si ca nu mai preiau comenzi decat la toamna.

Luleaua turcului e o planta complet nepretentioasa, din cale afara de decorativa, o vecina are galbena (!!) si in 2-3 ani ai o planta foooarte mare, eu am plantat un singur firicel si acum imi darama gardul aproape, am sa-i fac poza sa vezi. E mare amatoare de ziduri cat mai insorite, iar cand e inflorita (adica toata vara) e ff frumoasa. Se inmulteste foarte usor, chiar am sa-ti dau, dupa ce vine comanda, oricum trebuie sa ne intalnim sa-ti dau si cercelusii, nu? stai departe? Eu stau pe la Doamna Ghica.

Mergi la inceput