Calendarul gradinarului vesel (3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

GeorgetaR, super ! Cred ca ai muncit, nu gluma, am si eu aceeasi intrebare/rugaminte: de unde ai luat pietrele? Eu am adus doar de la mare, sunt superbe, dar... insuficiente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu nu sint amatoare de iazuri, dar ai facut treaba buna Georgeta. Ce frumusica e Maia! Si Andrei... are par frumos. Glumesc, presupun ca-i dragalas si el.
Daniela, nu prea avem apa. In tot TX e un singur lac natural. In rest sint multe, mari, dar artificiale. Avem o multime de piriiase, care la fiecare ploaie torentiala "dau pe dinafara" si inunda tot in calea lor. Asta din cauza ca pamintul e compact si nu patrunde apa, doar curge in mare viteza la suprafata.
Eu am cam ramas fara ierburi, am avut niste chestii mici rasarite, dar se pare ca le-a cam luat apa. O iau de la capat, ce sa fac?
Am scris ieri un mesaj, dar nu stiu ce a fost cu forumul ca nu am putut sa-l postez.
Am fost la o expozitie despre "green living", a fost interesant. Am mai invatat una-alta si am gasit surse pentru produse naturale, organice. Au fost bucurosi si copiii, au invatat despre energia solara, au vazut albine etc. Ba am primit si o cusca pentru facut compost, dar constat ca e prea mare si nu am unde s-o pun. O vrea cineva?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am uitat sa va spun ca am primit astazi niste poze din Romania, ai mei au peste 1300 de lalele! M-am simtit atit de mica in incercarile astea de gradinarit...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Oau,Ramona, 1300 de lalele! Nici nu-mi pot imagina atatea!
Va multumesc pentru aprecieri. Iazul l-am construit noi singuri. Nu e deloc asa complicat cum pare, am sa revin cu amanunte despre constructie cand am putin mai mult timp. Pietrele pentru mine nu au fost asa greu de procurat, eu locuiesc intr-o zona noua, in constructie, inca mai e camp in mare parte si gasesti si pietre destule. Si am mai avut noroc cu strada verisoara-mi care s-a asfaltat de curand (inainte era pavata cu pietre)si chiar am avut de unde alege. Oricum, cel mai bun loc de adunat pietre e albia celui mai apropiat rau,eu si cand stateam la bloc aveam o tacaneala cu pietrele si pe unde mergeam mai adunam cateva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Daniela, salata se seamana direct.Pui semintele si gata! Se putea pune inca de acum 3 saptamani. Eu vreau sa pun in solar rosii si castraveti si afara , ardei(mai tarziu).Daca nu ai solar mai astepti cu rosiile pana prin mai. In schimb am pus un dovlecel direct afara sub un pet de 5l taiat. Miniserele astea din pet-uri de 5l sunt f. bune.Eu cunosc pe cineva care le foloseste si la rosii.
Georgeta, ce vrei sa faci cu spatiile de pamant dintre pietre? Ce plantute pui acolo? Ma gandeam ca locurile unde nu semeni nimic sa le acoperi cu pietris marunt. Altminteri cred ca s-ar descurca bine stanjeneii si crinii aia de-o zi(hamerocalis, parca le zicea). ambele sunt rezistente, cresc inaltute si ar tine si copiii la distanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

quote:
Originally posted by olympia

Georgeta, ce vrei sa faci cu spatiile de pamant dintre pietre? Ce plantute pui acolo? Ma gandeam ca locurile unde nu semeni nimic sa le acoperi cu pietris marunt. Altminteri cred ca s-ar descurca bine stanjeneii si crinii aia de-o zi(hamerocalis, parca le zicea). ambele sunt rezistente, cresc inaltute si ar tine si copiii la distanta.

Am deja niste irisi si alte cateva plante cu flori pentru marginea bazinului.Pentru interior am un nufar si am mai comandat papura si inca vreo doua plantute cu flori (nu mai stiu cum se cheama) Printre pietre am semanat deja pe alocuri flori de piatra si am mai comandat (de la Bakker si nu mai vin odata )cateva specii de soaldina care se inmultesc f. repede si devin "covor" colorat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllara78 spune:

DANIELA,salata se poate semana direct sau din rasad.Eu am rasad mare de salata.Daca il pun acum in gradina in mai putin de o luna o culeg.Daca ai fi in Craiova ti-as da o gramada de rasaduri.Oferta este valabila pentru oricine din Craiova.La noi este destul de cald asa ca am pus pana acum cateva rasaduri de rosii ,ardei,conopida,gulii,varza de vara,varza rosie,multa salata si multe rasaduri de flori.
OLYMPIA felicitari pentru solar!Eu nu am reusit sa-mi fac.Am doar o rasadnita acoperita si o camera luminoasa plina de rasaduri.
In legatura cu nemultumirea mea in ce priveste rasadurile cumparate.....eu anul trecut eram incepatoare,ma duc in piata sa cumpar rasaduri ,ma opresc la o babuta ce parea tare de incredere si o intreb ce este asta,ce este asta,si tot asa.Deci am cumparat cate 20 de fire de ardei gras,capia,galben,gogosar.S-au prins ,le-am udat, le-am ingrijit si am cules doar ardei iute pe care l-am pus le murat intr-un butoi de varza si cred ca i-mi ajunge pana la sfarsitul vietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

saptamina trecuta am stat trei zile numai in gradina iar sambata am batut recordul, am pus in pamint toate samintele de care le cumparasem de vreo 2 luni, sa vedem ce o iesi...
nu prea am avut inspiratie si le-am semanat cum mi-a venit pe moment,dupa cum am citit pe pliculete...apreciind doar inaltimea plantei ce va urma sa creasca
am pus multe multe gladiole de toate culorile...spunea cineva mai sus de bulbii din pungute cum ca nu au fost de culorile prezentate pe punga...
la mine au fost la gladiole, au inflorit vara trecuta de toate culorile, ceva ce nici ca mai vazusem in realitate, de la mov, violet, roz, galben, si in 2 culori
am luat si lalele mixt dar si pe culori si au inflorit in diverse nuante
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

si eu am patit-o cu rasadurile cumparate de la tarani, sa nu fie asa cum doream eu, de ex. rosiile nu erau de soi, erau mici, nu foarte productive si foarte acre desi erau coapte, ardeii erau mai multi iuti si foarte putin grasi desi nu cerusem iuti deloc, din seminte de patrunjel nu a iesit nimic iar fasolea nu era pt. pastai ci pt. boabe...asa ca , nu mai cumpar decat din sursa sigura, noroc ca avem o sera in preajma unde te duci si iti arata pliculetul din care au fost semanate semintele si cum vor arata legumele la maturitate ...de aici totul a fost ok, si productia mare si buna, iar seminte cumpar numai din magazinele de specialitate ma uit la termenul de garantie si la instructiuni.
am acum o salata creata foarte frumoasa, care cam intr-o saptamina e buna de cules, ceapa, ridichi pe care le-am rarit si astept sa le pun la salata, patrunjel de trei feluri, a iesit si mararul si morcovul dar inca sunt mici.
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Olympia, exact asa am patit si eu (prima si ultima data cand am luat rasaduri din piata), am luat rosii (care nu trebuiau legate, pitice), au facut niste rosii mici si acre, desi le-am pus in plin soare, iar rasadurile puse de mine au facut rosii mari si bune chiar si intr-o zona unde era si umbra pe parcursul unei zile.

Mergi la inceput