Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a-5

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

'neata,
Si Victor cu Anca il asteapta pe Iepuras, adik cadourile.
Anca e si pregatita sa ii spuna:'Bonjour, lapin !', 'Ca va ?'.

Victor simte el ca e ceva 'putred' in leg cu Iepurasul, dar nici nu zice nimic, de frica sa nu ramana fara cadouri.

Oana, ai mare dreptate, si noi am avut aseara o discutie mai 'aprinsa' cu Victor (nu vroia sa iasa afara, vroia sa stea la calculator), si a decretat 'E viata mea !'.
Asa imi statea pe limba, sa ii spun ce imi repeta si mie maica-mea:'O fi viata ta, dar eu stiu mai bine!'.

Deci, ne asteapta vremuri grele cu copiii nostri care cresc.

Alina, felicitari ptr concurs.
Mi se pare super ca Meli era relaxata.

O zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Am vorbit cu Miss ; mi-a spus ca Melisa s-a descurcat bine iar d-na examinator a fost incantata de ei iar rezultatele le vor avea peste 2-3 sapt.
april ,stiu ca fac doar 1 ora/sapt dar aici si in general la sc. particulare au cate o ora in fiecare zi si in general un program destul de incarcat. adica nu prea merge sa nu-si faca tema sau sa o amane pt ca in acele 90 min. din afterscool ei asta trebuie sa faca. Sunt multe chestii pe care Melisa nu le stie sau este mai naiva deoarece nu are acces la informatiile pe care le-ar primi dintr-o clasa de 30 elevi. ei sunt doar 10 colegi si unul mai bun decat altul si de aici ...si competitia.
Pana la vara mai este ceva vreme
Cristina , multumesc ! Mare adevar ai grait cu copii nostri

Plec sa-mi iau domnisoarele

Alina

a fi om e lucru mare ...
[url="http://picasaweb.google.com/alina.oztaysi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

April, e drept ca nu scriu foarte des aici...ma intimideaza atitea fete frumoase si cuminti .

, noroc cu cge/Cristina ca mai scrie si ea despre ispravi de nazdravani ;
apropo de computer, la noi e regula clara: numai in we are acces (si in we am grija-vineri seara ne pregatim de pian, simbata dimineata sunt activitatile, duminica e Biserica sau iesiri, asa ca il restring cit pot; din pacate in vacanta nu va mai functiona planu, dar sper sa cistige piscina batalia dupa-meselor:))

Felicitari Melisei si bafta la teste!

cred c-am sa introduc si eu iepurasul, pentru ca Tudor ma intreaba de patine cu role, si cred ca s-ar bucura sa le primeasca acum de Paste (mai ales ca tocmai a terminat cursul de patinaj-primul nivel).

nici eu nu sunt adepta deschiderilor prea mari parinti-copii, desi pe aici quebecosii n-au nici o limita, copii sunt marea majoritate in familii refacute, largite, etc...oricum discut cu Tudor cind e momentul (niciodata nu-i las intrebarile fara un raspuns-o explicatie pentru nivelul lui).

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Ana, tu crezi ca ale noastre nu fac prostioare??? O gramada, insa asa-s copiii. Eu cand o vad ca sta locului o caut de febra ...asa ca te asteptam cu povestioare cu nazdravanii

Ca sa o incurajez pe Ana, hai sa va spun ce nu-mi place mai noi la Dada (ca asa o alint eu). E tare dezordonata: ba haine, ba ciorapi, ba jucarii, caiete, hartii si te mai miri ce gasesc prin toata casa. Toata ziua adun si bombanesc, insa sambata isi ia revansa: isi face luna camera

Cu netul n-avem pb, inca nu a prins-o microbu' Ma tot intreba de ce colegii ei sunt pedepsiti sa nu intre pe net daca fac prostioare? Zicea sa o pedepsesc si eu asa ... smechera

Alina, eu tot n-am inteles (oi fi mai grea de cap) Melisa e la o scoala particulara cu predare in limba engleza sau de ce face asa de multe ore/sapt?

Oana, si a mea mandra mai pune cate-o intrbare de ma-ncuie referitoare la copii si la cum ajung ei in burtica. Apoi un subiect la care recunosc ca nu o scot la capat e referitor la moarte. Are momente cand incepe sa planga din senin spunand ca ea nu vrea sa moara.

Incepe perioada intrebarilor la care noi suntem ca la examen. Pb e ca nu stiu daca o sa trec...sau cu ce nota.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ana, stii cum se zicea in Romania? Cine a mai vazut copil cuminte si baba frumoasa? (sau ceva in genul asta ). Deci povesteste-ne de Tudor, ca mie imi este tare drag (chiar daca nu l-am vazut decit in poze ).

Noi sintem in casa 2 informaticieni, dar am tinut-o tot timpul pe Antonia departe de calculator (cu TV nu a mers, este o mare amatoare ) . Nu i-am arata aproape nimic, mai mult a invatat la scoala, ca are o ora pe saptamina de "informatica": fac excercitii de gramatica sau de matematica, invata putin Word, mici jocuri, etc. Stie chiar si de Google

Prefer de departe sa o "imping" spre activitati sportive, atit cit pot si imi permite clima .

Alina, vacanta placuta si ne arati si noua poze Si felicitari Melisei!

helbi, asa este, Antonia are multe vacante, nu degeaba este scoala pe model francez . Noi sintem norocosi, ca avem bunica 24/24 la dispozitie, dar ceilalti parinti platesc destul de scump pentru a-si tine copiii in "tabere"...ca un concediu aici nu este decit rar peste 3 saptamini pe an. Si ai dreptate, ne pregatim de ziua domnisoarei, i-am rezervat un loc de joaca gen "Fort Boyard". Pentru cine este curios:

http://www.fortangrignon.qc.ca/

april, si noi avem o mare dezordonata in casa, dar cum si cei 2 parinti sint la fel, ce pot sa-i zic??? Asa ca deocamdata string eu dupa ea (cum a facut si mama mea cu mine), si cind va fii la casa ei va face ce vrea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Hai mai Ana, vb fetelor: tu chiar crezi ca ale noastre sunt ingeri ? Si da, si a mea e dezordonata. Are ghinion ca ma are ca mama ca mereu o pun sa-si stringa (desi, de cele mai multe ori fac cot la cot cu ea). Ieri a dormit la o colega si am profitat si am facut curat in casa. Azi, nu trecuse o juma de ora de cind venise acasa si -mi pare rau ca n-am facut poza la cum arata camera:-(( Caiete si carti peste tot: pe jos, in pat, pe birou, iar ghiozdanul trona in usa WC-ului

La noi tine pedeapsa cu TV-ul (maaaaaaaaaaare amatoare si ea) si mai nou cu Nintendo si WII. Internetul i-l are la dispozitie 24/24, dar nu se omoara. Nu-i plac jocurile pe calc. si cind intra pe net, intra pe programul lor de la scoala si raspunde la intrebari legate de cartile citite.

Oana, n-am reusit sa vad unde-i faci Antoniei ziua (nu se deschide bine) insa, sunt sigura ca ne vei arata poze!

Eu am inteles asa: Meli e la o scoala privata cu 10 copii in clasa. Face engleza intesiv din clasa 1, 5 ore/sapt. Corect? In plus, copii pot fi vazuti de parinti pe webcam.

Bianca de anul asta a inceput cu engleza, o ora pe sapt. In primul semestru au facut culorile, corpul omenesc, numerele si citeva cuvinte si expresiii de genul: ploua, ninge sau cuvinte tematice (de Halloween si Craciun). In semestrul 2 au primit carti si caiete tip si lucreaza de pe ele. Pt maine, de ex. au avut de recunsocut 6 cuvinte dintr-o imagine si de invatat cum se numesc (era vb de masa, scaun, dulap, usa, pat si raft) si pus in expresie: This is a door. et. Ei invata numai oral, insa, eu o pun sa le scrie (in toate cele 3 lb: germana, engleza si romana, ca sa exersam si RO cumva:-))

Vineri au test la matematica si se pare ca va fi f complex. Nu-mi fac pb de test in sine, ci de neatentia ei:-((( Si de faptul ca, chiar daca stie rezultatul corect, i-l poate scrie pe invers, ca in RO:-(( (ca in germana cifrele se citesc de la coada la cap:-(() In fine, om vedea..........

Oana, sa stii ca ai noroc cu mama ta acolo. Apropos, ce planuri de concediu de vara ai facut? Si inca ceva: pot sa adaug 13.05.2000 la Antonia, la inceputul capitolului? :-)

Cristina (cge) tu cind ai zis ca mergeti in RO? Noi inca nu stim nimic sigur..........dar sper sa ajungem, ca buni si mamaie de-abia ne asteapta, dar si noi pe ele:-)

Anto, m-ai amuzat cu primul mesaj,cel in care spuneai ca Andrada nu vrea nici la info si nici la engleza:-) Insa, ma intreb: daca acum sunt 6 clase si ramin numai 2, ce se intimpla cu restul de copii? Ca doar n-or ramine cu 4 clase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

helbi, sigur ca poti pune data ei de nastere, multumesc
Mai incerc cu link-ul odata: http://www.fortangrignon.qc.ca/bienvenue.htm

Antonia face la engleza cam ce face si Bianca, doar ca ei si scriu cuvintele invatate. Are 1 ora pe saptamina. Teoretic scoala ei se lauda ca la sfirstul celor 12 ani vor fii perfect fluenti in engleza, plus ca din clasa IV sau V va avea si o a treia limba europeana (de ales intre italiana, germana si spaniola). Noi inclinam spre italiana, ca sintem filo-italieni din tata in fiu

Pina la urma la vara mergem tot in Corsica (2 saptamini), in acelasi loc ca si acum 2 ani. Ne-am simtit asa de bine acolo si cum anul asta aveam ceva restrictii la durata vacantei, am zis sa mergem la sigur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Andreia, copiii vor face scoala, binenteles ca raman tot 6 clase, insa din cele 6 clase se selecteaza copii pt o clasa de mate si copii pt o clasa de engleza, cei mai buni la cele 2 materii. Restul in urmatoarele 4 clase. Exact la fel am patit si eu in clasa aIV-a cand din 4 clase s-au selectat cei mai buni copii in 2 clase, iar restul in alte 2. Si crede-ma stiu ca in clasele selectate se face scoala, celelalte au nivelul mult mai scazut. Parerea mea,e mult mai bine sa fie copilul la mijlocul unei clase bune decat primul intr-o clasa slabuta. Se ambitioneaza sa-i ajunga pe cei din fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna dimineta,

ma bucur sa citesc atate avesti despre voi, noi am avut ca niciodata multe teme si nu prea mai avem chef de scoala. Vremea asta ba foarte cald, ba foarte frig ne-a dat peste cap.

Maine este ultima zi de scoala apoi urmeaza o mica pauza.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Oana, ce interesant este locul de joaca... ce petrecere frumoasa.

Ps: daca trecti prin Bucuresti, va rog sa nu ne ocoliti.
Spor la treaba!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput