Mamici norocoase de septembrie-octombrie 2008 (35)
Raspunsuri - Pagina 6
felicic76 spune:
quote:
Originally posted by tzitziri
Codruta,mi-am facut curaj pana la urma.
Noi suntem la doua zile diferenta din cate am vazut...tu ai DPN 02.10 si eu am 04.10 dupa cm
13+
hai, mamico, ca te dai pe brazda! Intra AICI la analizat disecat, maruntit, tocat ca pe patrunjel, sa vezi ce bine ne prinde tuturor!
Mai aduna din stol si curaj(esti in faza de negare, ai? nu-ti vine sa crezi ca o sa fie bine si esti superstitioasa? ce crezi, ca esti singura?)
july: din ce-am mai vazut, nu-i nici o diferenta intre o mamica metalista si una manelista( dar sigur copilul va alege altceva, tocmai sa le faca sac! parintilor, la mine a fost cu muzica populara, maica-mea era innebunita, eu miscam nasul, la sotu" mama cu muzica simfonica, el cu restu!) Totusi, ar fi super mishto sa aveti toti 3 aceleasi preferinte muzicale. In ceea ce priveste "ce fel de mamica?", una minunata si "open mind" sigur, ceea ce nu poate fi decat in avantajul copilului.
10+
aluna
foto
JulyMorning spune:
quote:
Io te contrazic (sau pe colegele verbalizatoare)! Mi-am distrus neuronu pana la varsta asta cu metale (mai ales "grele") si acu' ma cumintesc de nu ma mai recunoaste nimeni si o sa aiba si copilul asta o copilarie linistita si fericita asa cum am avut si eu cand eram mica si lumea inca nu era nebuna. Ca o sa ii mai scape cate un Thunderstruck pe la auditie... asta e musai! Imi caut pozele si vi le mai pui o data ca data trecuta nu s-a uitat nimenea la ele...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Alinushca&year=2008&month=10&day=23&babycount=1
11+
[/quote]
Eu n-am fost niciodata foarte "metalista" si mai ales nu prea cu cele grele... io-s mai mult cu rock-ul lu' bunica Adica Sepultura si d-astea nu diger. Si a mea in afara de rock si clasica altceva nu va asculta si o sa o car la toate concertele, o sa o las sa umble in putzulica goala la Vama Veche si toate cele.
_
Our future determines our past
Fasolica de S18+
EvaF spune:
quote:
Originally posted by JulyMorning
Si a mea in afara de rock si clasica altceva nu va asculta si o sa o car la toate concertele, o sa o las sa umble in putzulica goala la Vama Veche si toate cele.
July, frumoase poze, frumoase personaje!!
16+
Poze cu noi
BEBE
laureta spune:
Merge forumul asa de greu de abia reusesc sa citesc si sa scriu.
July sunteti frumosi amandoi
Laureta bb2si galusca Inisa(10 iunie 2004)
kllemi spune:
Am intrat si eu sa va mai urmaresc putin, ca trebuie sa ma pregatesc sa plec la serv. m-am saturat nu mai vreau dar ce putem sa facem, va invidiez, pe cele care stati acasa.
Dar, lasa ca ma fac eu mare
Vreau si eu sa va urez un week-end cat mai frumos si multa sanatate voua si bb-ilor.... pe toate cu drag
12+
tzitziri spune:
Ma dau pe brazda,fie!...poate pana la 9 luni o sa imi fac curaj si sa ma cer trecuta in listuta.
freshanana, din cate am citit eu riscurile la amnio sunt de a pierde bebe. E un mic mic mic procent in care se poate intampla si asa ceva. Din cate mi-a povestit doctorul meu, inainte, in State, se facea amnio la toate gravidutele...si se pierdeau 18 bebei sanatosi la unul cu probleme..asa ca au 'inventat' acele teste statistice (dublu, triplu, etc) sa mai trieze din persoanele care sa se supuna acestei investigatii.
La mine pe interpretarea de la dublu test scria ca pragul de risc la care se recomanda amnio e de 1:200..pentru ca asta e rata de risc la amnio...adica sa se intample ceva rau(din cate mi-am tradus eu)
13+
JulyMorning spune:
felicico eu am vazut exemple si sunt convinsa ca se poate creste copilul si fara sa treaca prin perioada "sac!" (sau foarte putin). Sper doar sa nu ma ramolesc dracu' atat de mult cand oi ajunge acolo si sa ma pot tine de ce mi-am propus acu', cat neuronul meu e inca putin obiectiv si nu orbit de frumusetea si intelijenta nemasurata a propriului odor . Si mai sper sa pot draq sa imi tin mintea deschisa sa mai invat una-alta pentru ca nici sa ma pici cu ceara nu pot fi de acord cu ideea ca "o mama stie intotdeauna ce e mai bine pt copilul ei". Sper sa nu se supere lumea pe mine prea tare pe chestia asta.
freshana ti-a iesit ceva prost la vreo ecografie? In afara de varsta mai ai vreo neliniste? Riscurile la amnio sunt de 0,5-1% si reprezinta cam asa: contractii, pierdere de lichid amniotic, infectii, pierderea sarcinii. Cu cat sarcina e mai avansata, cu atat mai scade un pic riscul. Eu una nu dau sfaturi, insa e mai bine sa iei hotararea asta impreuna cu medicul tau. Si incearca sa nu te lasi influentata de ce se intampla altora, oricat de dureros ar fi.
_
Our future determines our past
Fasolica de S18+
felicic76 spune:
quote:
Originally posted by freshanana
care sunt riscurile la amnio ? ca as vrea sa fac amnio ca implinesc 33 de ani . ca m-a speriat una din fete (nu mai stiu) cu fetita vecinei si as vrea sa stau si eu linistita ca july...
ce sa fac ? sa ma risc cu o amnio ? sa intreb dr ?
18+
puiutz
pui
uite ce am gasit pe scurt:
Valoarea pliului nucal la 13 saptamani nu trebuie sa depaseasca 3 mm. Rezultatul acestei ecografii se introduce intr-o schema de calcul a riscului de maladii genetice impreuna cu varsta si rezultatul triplului test diagnostic la 16-18 saptamani. Rezultatul va indica oportunitatea efectuarii amniocentezei. Alti factori care intervin in aceasta ecuatie sunt prezenta si lungimea oaselor nasului fatului, distanta interorbitara a fatului, antecedentele pacientei etc
cred ca amnio nu se face decat la recom medicului
10+
aluna
foto
laureta spune:
freshana eu am implinit in februarie 33 de ani. Daca echografiile sunt bune si TT bun nu cred ca este nevoie de amnio (parere personala)
Acum riscurile sunt mici la amnio ca deja a devenit o precedura de rutina, dar eu zic sa ceri si parerea medicului.
Laureta bb2si galusca Inisa(10 iunie 2004)