Fulguleti de nov-dec 2006 (165)
Raspunsuri - Pagina 10
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by daphna
DIA,nurofenul nu ajuta?si de ce nu reusiti sa-i dati panadolul,nu vrea?incearca sa schimbi ,ia efferalgan pediatric..are o lingurita,arata altfel decat seringa aia obisnuita.....altceva,panadolul nu afecteaza stomacul ,eventual ficatul(nu e cazul la noi,vorbim de termen lung)dk se intampla sa fie odata pe stomacul gol nu cred k e o tragedie.
offf....si noi ce ne mai chinuim cu somnul din cauza asta.
georgiana mami de Elisa(15.12.2006)
la mine era termen generic de panadol ca nu vrea nimic in gura cand o dor dintii, nici panadol, nici nurofen, nici calgel, nici dentinox... numai bibeornul cu apa rece, ala o mai calmeaza ... mai ales dc e adormita, nu reusesc s-o fac sa deschida gura sa ii dau ceva , ca altfel nu sunt probleme, cand e treazale ia fara probleme de regula... acu vreo luna (renumita luna cand i-au iesit 7 dinti/masele in 4 saptamani) cand avea dureri f mari si nu reuseam sa-i dau nimica pt durere, de 2 ori am dezbracat-o si i-am pus un supozitor cu paracetamol, ca efectiv nu stiam ce sa mai fac... dar nu as apela prea des la metoda asta, ca a tipat ingrozitor.. s-a linistit dupa, e drept, dar.... fortat nu pot sa-i dau panadolul/nurofenul ca imediat il vomita :(
bine ca mi-ai spus ca n-ar nimik pe stomacul gol, nu stiam, data viitoare incerc, ca dimineata e mai dispusa la negocieri pt medicamente
daphna spune:
dimineata nu bea laptic cand se trezeste? deci nu are stomacul chiar gol.....
am monopol forumul....dk minunatili dorm...sau se plimba...!
Laura13 spune:
dia stii ce are efect la dani? inelul gingival. da, ala pe care i-l dadeam la 7-8 luni si nici nu se uita la el. acum il rontaie de mama-mama, cand il supara dintisorii. iar, daca ii dai un morcov mare, intreg, rece, nu cred, sincer, sa fie probleme, adica maxim va reusi sa roada morcovul, nu sa il muste.
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
dandusa spune:
quote:
Originally posted by daphna
dimineata nu bea laptic cand se trezeste? deci nu are stomacul chiar gol.....
am monopol forumul....dk minunatili dorm...sau se plimba...!
georgiana mami de Elisa(15.12.2006)
pfuiii,scrii si tu 3 mesaje intr-o zi si gata ai monopolizat forumul,ce n-as da sa-l pui monopol zilnic...si mai ales cu poze,ca asa zgarcita esti la pozeeeee,doamne,doamne
ies la plimbare,cand ma intorc,sa-mi faci o surpriza,da?
Mamica stralucitoare
10+ + Crinuta 1 Nov 2006
Laura13 spune:
quote:
Originally posted by dandusa
Iulia,
la noi merge iaurtul...f bine...,marul de asemenea...
in general am grija ca zilnic sa manance un iaurt si fructe cat se poate de multe...
in ultima vreme,este inebunita sa manance...,non stop vrea sa manance...,asta ma cam deruteaza putin,pt ca nu mi se pare normal sa pape intr-una...si crede-ma ca de cand cu noul obicei,nu mai face kk zilnic...,deci si-a cam dat stomacul peste cap...,dar continua sa pape iaurt si fructe...,cu toate astea restul rontaielilor se pare ca o afecteaza...
si nu...,nu se poate s-o refuz catogoric...,face un scandal monstru...,ma ia de mana ,ma duce la frigider si ma roaga sa-l deschid...,musai sa pape ceva...,cascaval,porumb,biscuite,praji...,ceva...,altfel nu ne mai intelegem...
sper sa fie o perioada...
Mamica stralucitoare
10+ + Crinuta 1 Nov 2006
de ce vrei sa o refuzi categoric? adica, de ce esti ingrijorata ca mananca prea mult? uite cum papa dani: la 5-6 dim lapte (200ml). apoi pe la 9 masa de dimineata. cam 300gr. apoi obligatoriu o bucata de paine desert. apoi 1-2 biscuiti si eventual un castrol plin cu pufuleti (mai are zile cand uita de ei....si eu nu-i aduc aminte). apoi pe la 12 60 ml de lapte (asa adoarme el). pe la 2-2.30 masa de pranz (cca 250 gr). cu paine separat. desert: paine. apoi, daca iese afara nu mai papa decat cativa pufuleti. pe la 18.30 masa (iaurt, lapte cu gris, etc), iar pana la culcare mai mananca o portocala, un mar, vreo 2-3 biscuiti sau grisine, si daca da peste pufuleti....chiar si o punga. la culcare 250 ml de lapte.
asa mananca de vreo 3-4 luni. si nu i-a in greutate exagerat. si, sincer, nu mi-am facut griji. ar trebui?
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
daphna spune:
DANDUSA....exact la tine ma gandeam ,sa-ti zic k si noi am avut o periada cand rontaia,manca..continuu...nu te panica deloc,eu cred k tot de la dinti e.....poze..mi-e cam lene...da o sa ma ocup curand.
iulia-stefy spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
iulia-stefi, si la noi merge iaurtul pt kk, in rarele okazii cand e mai constipata. si ii mai regleaza tranzitul intestinal un ceai care are macease si nu mai stiu ce fructe, cu vitamina c, la pliculet, de la alnatura. pastai de fasole, zici? crude banuiesc, nu? parca as incerca orice, asa sunt de disperata cand o vad cum se chinuie...
eu una nu stiu ce sa-i mai dau pt dinti. iar o chinuie de 2 zile, da rauuu. aseara am reusit sa-i dau panadol dupa cateva ore de plansete si urlete (calgel si dentinox o calmeaza maxim 1 minut).. si asa am reusit s-o culcam la 1 noaptea. la ora 8 s-a trezit din nou in plansete de durere, saraca , si nu i-am dat panadol pe stomacul gol, ca mi-a fost nu stiu cum... si toata dim a fost zombi plangea de somn si de dinti si nu reuseam s-o culc, de abia la 12:30 am reusit s-o culc si acuma inca doarme.... e asa de data peste cap... si noi cu ea... sper sa- treaca odata durerile astea cumplite
Da, pastaile trebuie sa fie crude, proaspete. Cele mai bune sunt alea galbene, late. Si noi tot cu dintii ne chinuim de cateva nopti. Face febra si nici nu prea doarme. Nu mai stiu ce sa-i mai fac. Acum i-am schimbat gelul gingival, care parca e ceva mai bun decat Calgel si Dentinox, dar nu suficient. Acum am luat DELABARRE. Singura farmacie care il aduce in Iasi e SEMIS. Dar cred ca pina la urma ma duc tot la farmacia la care am fost in vara sa-mi mai prepare niste glicerina boraxata cu 1% anestezina, ca aia isi facea efectul, dar a expirat si am cam neglijat. Cu vremea asta nu pot iesi cu ea din casa.
Multumim de sfaturi.
poze din Copou
poze din februarie-martie
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
kikineata spune:
Dia, fructe ..struguri si mango? Si mie mi-e frica sa-i dau la garga morcov. I-am dat de vreo 2 ori si se-nneaca.
Dia cu dintii ce sa-ti zic pe noi ne-a ajutat chamomilla stiu ca parca la voi n-avea efect si dc are in mana o atza mai groasa, o panglica o roade cu asa mare satisfactie!! Si Sara vomita dc ii dau direct medicamentul asa ca mereu le pun in bibe cu apa sau suc.
Iulia pt. constipatie la noi merg ff bine perele si persicile la borcanele. Deasemenea portocalele. Poti lua de la farmacie Lass Baby e din plante (e din gama aia cu calma baby, colic baby...).
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
doradora spune:
se vede ca v-ati gandit la mine, multumesc, totul e bine si frumos, nu e prezenta nici o tulpina, asa ca saptamana viitoare merg la prima doza de vaccin. tre sa recunosc ca am stat pe ghimpi pana sa citesc negru pe alb ca nu e nimic. eu am avut trimitere catre sanador sau medsana, am ales ultima varianta pt ca era la o aruncatura de batz de mine. a durat 2 saptamani jumate prelucrarea( pt kikineata). ca procedura e f simpla recoltarea, mergi la ginecologie si iti recolteaza cu un betisor. inainte insa nu sunt permise contacte sexuale, ovule, vizite la ginecolog, spalaturi intravaginale (pt dianarus). pt toata distractia trebuie insa trimitere de la ginecolog.
pana la urma am luat sampon de la mustela. multumesc de raspunsuri. de la sanosan nu aveau, dar exista in frarmacia respectiva si de la klorane. eu de la ei folosesc crema de dupa baiza, e f misto, nu lasa urme uleioase pe piele si pot sa o imbtac usor in pijama. acum nu mai e o problema, dar cand era ea mica, si nu ii placea sa fie imbracata, si eu nu prea aveam dexteritate la capitolul asta, era jale cand o dadeam cu ulei pt bebei, si a fost o adevarata revelatie.
fusei la bebe la maternitate. f dubiosi astia de la filantropia, nu ti-l arata pe bebe. si nu le permit accesul copiilor mici. mie mi se pare o micuta idiotenie-mi-e clar ca un copil poate sa fie purtator de diverse, mai ales cata vreme e si in colectivitate. dar eu, ca parinte, nu aduc la maternitate ce imi aduce mie odrasla de la gradi/scoala? in fine. in rest, curata maternitatea. f stricti la programul de vizite, la 5 au inceput sa ia saloanele la rand si sa trimita lumea acasa. asta nu e neaparat un lucru rau.
chris + alexandra
bebeii nostri
doradora spune:
am luat de la carrefour o minge mica, cat un mar, ca din spuma poliuretanica, cu personajele din winnie the pooh (tigrisorul si winnie sunt febletea alexandrei, chiar daca habar nu are de dedesnul animat). sa nu cumparati asa ceva, mingea are pe ea o eticheta, iar in momentul in care indepartezi eticheta, se ia si stratul cu desene, si se vede spuma aia sau din ce o fi facuta. evident o incanta si incearca sa muste din ea, asa ca i-am luat-o, nu am putut sa o las sa se joace cu ea.
chris + alexandra
bebeii nostri