Fulguleti de nov-dec 2006 (165)
Raspunsuri - Pagina 9
iulia-stefy spune:
Si mie mi-a fost teama la inceput cu morcovul ,dar cum a spus si Laura, ea daca considera ca nu e ok de inghitit vine la mine si il scoate cu limbuta afara si mi-l da sa-l pun la cos. Spune ceva care ar vrea sa insemne "cah".
Pastai, adica fasole verde, la asta m-am referit Dia. Eu i-am dat cand au inceput sa-i iasa primii dinti in august, ca mi-a zis o femeie in varsta, si a dat rezultate mai bune decat cu morcovul. Dar am stat cu ochii pe ea ca-mi era frica, desi boabele i le scoteam, sa nu se inece cu ele, dar ma gandeam ca rupe vreo bucata si....
In ceea ce priveste constipatia nu pot sa explic de unde vine, fiecare remediu merge o perioada. Si le tot rotesc. De baut bea "de stinge" ca sa ma exprim asa. Acum am trecut pe pepene galben. Para si portocala au mers si la ea o perioada, acum nu mai merg. Si sucurile de fructe la fel.
Oricum, multumim pentru sfaturi.
poze din Copou
poze din februarie-martie
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
asiza spune:
Intrebare: Pot sa-i administrez Nurofen la 6 ore si nu la 8, ca n-as vrea sa-l trezesc noaptea doar pt. Nurofen???...Noi am dat-o intr-o raceala, cu raguseala urata, tuse si muci si parca iar n-am habar ce sa-i fac...am inceput sa-i dau Nurofen de azi-dimineata...
Dia, daca mai ai articole interesante din revistele medicinistilor, please posteaza sa putem discuta pe marginea lor ...Te pup...fug sa citesc ceva din urma...
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
dandusa spune:
Iulia,
la noi merge iaurtul...f bine...,marul de asemenea...
in general am grija ca zilnic sa manance un iaurt si fructe cat se poate de multe...
in ultima vreme,este inebunita sa manance...,non stop vrea sa manance...,asta ma cam deruteaza putin,pt ca nu mi se pare normal sa pape intr-una...si crede-ma ca de cand cu noul obicei,nu mai face kk zilnic...,deci si-a cam dat stomacul peste cap...,dar continua sa pape iaurt si fructe...,cu toate astea restul rontaielilor se pare ca o afecteaza...
si nu...,nu se poate s-o refuz catogoric...,face un scandal monstru...,ma ia de mana ,ma duce la frigider si ma roaga sa-l deschid...,musai sa pape ceva...,cascaval,porumb,biscuite,praji...,ceva...,altfel nu ne mai intelegem...
sper sa fie o perioada...
Mamica stralucitoare
10+ + Crinuta 1 Nov 2006
dandusa spune:
quote:
Originally posted by asiza
Intrebare: Pot sa-i administrez Nurofen la 6 ore si nu la 8, ca n-as vrea sa-l trezesc noaptea doar pt. Nurofen???...Noi am dat-o intr-o raceala, cu raguseala urata, tuse si muci si parca iar n-am habar ce sa-i fac...am inceput sa-i dau Nurofen de azi-dimineata...
cu nurofen-ul nu stiu ce sa zic...dar daca i-l administrezi la 6 ore,nu tot trebuie sa-l trezesti?
pt gat eu i-as face un sirop de ceapa(500ml de apa,o ceapa cu coaja,1 lingura de zahar-lasate sa fiarba pana scad la 50 ml,o lingurita dimineata si una seara)sau i-as face un sirop din ridiche neagra(intr-o ridiche neagra faci un gauroi,pui 1 lingura de zahar,lasi pana a doua zi,siropul rezultat este f bun pt gat),multe multe limonade cu miere sau ceai cu lamaie...
sanatate multa va dorim
Mamica stralucitoare
10+ + Crinuta 1 Nov 2006
asiza spune:
quote:
Originally posted by dandusaquote:
Originally posted by asiza
cu nurofen-ul nu stiu ce sa zic...dar daca i-l administrezi la 6 ore,nu tot trebuie sa-l trezesti?
pt gat eu i-as face un sirop de ceapa(500ml de apa,o ceapa cu coaja,1 lingura de zahar-lasate sa fiarba pana scad la 50 ml,o lingurita dimineata si una seara)sau i-as face un sirop din ridiche neagra(intr-o ridiche neagra faci un gauroi,pui 1 lingura de zahar,lasi pana a doua zi,siropul rezultat este f bun pt gat),multe multe limonade cu miere sau ceai cu lamaie...
sanatate multa va dorim
Mamica stralucitoare
10+ + Crinuta 1 Nov 2006
Mersi, Dana...o sa incerc treaba cu ceapa...nu, daca-i dau la 6 ore nu trebuie sa-l trezesc ca-i dau doar de 3 ori/zi/5 ml...da' nu m-am exprimat eu clar in mesajul initial...
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
Dia1609 spune:
merci de idei. o sa incerc ananasul, i-am dat mai demult si nu i-a placut, de atunci n-am mai incercat. o sa incerc acuma. si rodie? hmmm..cum? zdrobita??
laura, ce vrei sa zici ca esti baba? eu am avut 10 ani de la liceu acum 2 ani
daphna spune:
ASIZA,si eu la fel ii dau Elisei,nu e cazul de treziri noaptea zi eu,decat dk face febra.si sanatate multa.
Nici eu nu ii dau morcov.mi-e o fricaaa...
Noi avem alte probleme acum,din ciclul socializare.....nu vrea sa dea nici o jucarie nimanui,nimeni nu poate sa puna mana pe nimik chiar dk ea nu se joaca cu respectiva.....incerc sa-i spun,explic..in parc printre lacrimi,acasa in liniste...deocamdata nimik.cu timpul nu???!!voi ati trecut|treceti pri asta?
Dia1609 spune:
iulia-stefi, si la noi merge iaurtul pt kk, in rarele okazii cand e mai constipata. si ii mai regleaza tranzitul intestinal un ceai care are macease si nu mai stiu ce fructe, cu vitamina c, la pliculet, de la alnatura. pastai de fasole, zici? crude banuiesc, nu? parca as incerca orice, asa sunt de disperata cand o vad cum se chinuie...
asiza, poti incerca sa-i dai nurofenul la 6 ore, dc nu functioneaza treaba, inseamna ca nu e de ajuns si tb sa-i dai la 4 ore. incearca.
eu una nu stiu ce sa-i mai dau pt dinti. iar o chinuie de 2 zile, da rauuu. aseara am reusit sa-i dau panadol dupa cateva ore de plansete si urlete (calgel si dentinox o calmeaza maxim 1 minut).. si asa am reusit s-o culcam la 1 noaptea. la ora 8 s-a trezit din nou in plansete de durere, saraca , si nu i-am dat panadol pe stomacul gol, ca mi-a fost nu stiu cum... si toata dim a fost zombi plangea de somn si de dinti si nu reuseam s-o culc, de abia la 12:30 am reusit s-o culc si acuma inca doarme.... e asa de data peste cap... si noi cu ea... sper sa- treaca odata durerile astea cumplite
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by daphna
ASIZA,si eu la fel ii dau Elisei,nu e cazul de treziri noaptea zi eu,decat dk face febra.si sanatate multa.
Nici eu nu ii dau morcov.mi-e o fricaaa...
Noi avem alte probleme acum,din ciclul socializare.....nu vrea sa dea nici o jucarie nimanui,nimeni nu poate sa puna mana pe nimik chiar dk ea nu se joaca cu respectiva.....incerc sa-i spun,explic..in parc printre lacrimi,acasa in liniste...deocamdata nimik.cu timpul nu???!!voi ati trecut|treceti pri asta?
georgiana mami de Elisa(15.12.2006)
da, si eu sunt panicata rau cu morcovul... nu ma risc si gata...
elisa a cunopscut termenul de proprietate privata .. glumesc, noi am trecut prin asta, acum e f bine, da jucarii de regula... mai foloseste metoda schimbului, adik se duce sa ceara o jucariede la un copil, ducand alta... si cand vine cineva sa ia ceva de la ea, mai intinde si ea mana si cere ceva la schimb .. nu stiu de unde a invatat asa, nu de la mine, sigur ... deci perioada nasoala cu datul si luatul a trecut, dar sa stii ca la noi a tinut destul de mult... si era jale cand venea alt copil al ea acasa, nu i-ar fi dat nici o jucarie. acum e f relaxata, chiar le arata ce jucarii mai are... eu i-am tot explicat ce si cum, dar sa stii ca n-au prea tinut explicatiile... a venit cumva de la ea la un moment dat, cand aproape ca am abandonat lupta si am zis ca asta e, copilul meu nu-i din ala care imparte, e egoist... si acum nu mai are probleme din astea, decat ff rar
daphna spune:
DIA,nurofenul nu ajuta?si de ce nu reusiti sa-i dati panadolul,nu vrea?incearca sa schimbi ,ia efferalgan pediatric..are o lingurita,arata altfel decat seringa aia obisnuita.....altceva,panadolul nu afecteaza stomacul ,eventual ficatul(nu e cazul la noi,vorbim de termen lung)dk se intampla sa fie odata pe stomacul gol nu cred k e o tragedie.
offf....si noi ce ne mai chinuim cu somnul din cauza asta.