Fulguleti de nov-dec 2006 (165)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Chris am facut si io azi ..sa vad ce va fi. Dar pe tine ce te-a facut sa initiezi analiza asta? Si io la Sanador. Oricum am inteles ca toate merg la Cantacuzino. Frumos...la mine dureaza 4 -5 sapt.

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

quote:
Originally posted by kikineata

Chris am facut si io azi ..sa vad ce va fi. Dar pe tine ce te-a facut sa initiezi analiza asta? Si io la Sanador. Oricum am inteles ca toate merg la Cantacuzino. Frumos...la mine dureaza 4 -5 sapt.

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

grea intrebareee... multe m-au facut. mai intai faptul ca bunica a avut un cancer, din pacate nu stiu daca de san sau de col. (de aici izvoraste oarecum si tzacaneala mea, nu complet justificata, dar pe deplin inradacinata, de a nu face plaja fara crema cu factor de protectie. mare. urias. unele cunostinte nici nu stiau ca exista asa ceva. unii foloseau pt copii spf 30, 40...stiati ca exista si 60?acum, sa zic tot adevarul: nu am cautat anume crema asta, am dat peste ea, si, evident, am si cumparat-o....)
un al doilea motiv,e pt ca nu se stie de unde sare iepurele, nu am nici o garantie ca tocmai pe mine ma ocoleste chestia asta.
si al 3lea motiv, pt ca exista acest vaccin. daca tot l-au gasit, si daca tot avem si posibilitatea materiala, macar atata pot sa fac. si presupunand ca totul e ok in timp,si ca nu descopera astia cine stie ce efecte adverse, o sa o duc si pe pisi pana in 14 ani sa i-l fac.

m-am interesat, si nu mi s-a parut ok faptul ca te vaccineaza o asistenta. oare nu ar trebui sa o faca un doctor? e adevarat ca si asistenta stie sa citeasca pe rezultatul analizei ca nu e nimic, si e adevarat ca pe trimiterea mea scrie ca in caz de absenta de nu stiu ce se recomanda silgard, dar ma intrebam si eu. sau poate sunt eu prea carcotasa.

eu am o prietena careia i-au gasit niste tulpini din cele cu risc inalt, a mers la georgeta badea, i-a facut ce i-a facut, nu stiu ce, si cand a repetat testul nu mai avea nimic. exsta si posibilitatea asta, cum apare, asa si dispare. mare lucru organismul nostru!

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

suntem in plin proces de mutare. si ne mutam fix langa o gradinita. de-abia imi incoltise o speranta cad am auzit...treci acasa! treci la colt! am inlemnit. la colt? si un ton...un fel de a vorbi cu copiii....cred ca ma paste o depresie avand in vedere ca ii voi auzi zilnic :(((

ma gandeam la o tema, ceva mai complicata, daca aveti timp si chef. cum vedeti voi copilaria? cat e cum vrei si cat e cum trebuie? cat e impus, intr-un fel sau altul (si aici ma refer si la alegerea jucariilor, a jocurilor pe care le are copilul), si cat e liber? la voia lui.

eu am incercat ca d sa nu aiba nici un trebuie. nu trebuie sa iesim afara, nu trebuie sa mancam, nu trebuie sa ne spalam, nu trebuie sa ne trezim/culcam....incerc ca tot timpul jocurile sa fie dirijate de el, doar sa il ajut cand se plictiseste, daca se plictiseste. mie una asta mi se pare copilaria, dar tocmai ce am avut o discutie cu cineva de alta parere. si sunt curioasa, voi ce credeti? cat din copilaria asta implica o 'disciplinare' si in ce consta asta. evident, daca doriti

si acum bolnaviorii :(((
lavinia si totusi, o luna de orez? daca asta este tratamentul corect nu ar fi trebuit sa dea rezultate pana acum? esti sigura ca diagnosticul e bun? :(

danita P stie ce vrea, ce ii trebuie si ce nu, si ii va explica el si lui tati :). sper ca sunteti pe drumul cel bun.

stiu ca mai sunt bolnaviori, sa ma iertati ca nu mai stiu, azi am intins folie si protejat chestii cu scotch (cum pisici se scrie?). stiti cat ma costa zugravul pt casa noua? 21 mil asa ca am zis sa scot si io un ban cinstit we asta. si uite ca merge. am zis cu alex ca ne facem afacere de weekend, ne mai suplimentam si noi veniturile cu vreo 300% pe luna

Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

in primul rand: iulia-stefy fii pe faza zilele urmatoare, sa vazi ce inseamna discutii aprinse
dianocica te-a mancat unde nu trebuia. deci .... raspuns la tema propusa: exista trebuie. de 2 feluri: trebuie pt ca trebuie si trebuie pt ca mami si tati sunt obositi si nu mai au rabdare (asta nu ar trebui sa existe....suntem in lucru). dar trebuie pt ca trebuie: suntem la doctor ni se ia sange din vena, TREBUIE sa stai cuminte, sa nu iti tragi mana sau sa te zbati. si acum (atat cat intelege) si mai tarziu. suntem in funduletul gol plin de kk, TREBUIE sa stai un pic cuminte sa te sterg si dupa aceea alergi in voie in funduletul gol. va exista TREBUIE sa mergi la gradi/scoala. TREBUIE sa iti faci lectiile. nu exista TREBUIE sa te joci cu cartile, sau sa desenezi (pt ca mami e stresata ca toti fulguletii deseneaza, numai Dani nu), sau trebuie sa mergem afara sau trebuie sa dormi. mai exista din cand in cand trebuie sa papi (dar din motive de mama nebuna, lucram si la asta). exista TREBUIE sa iti iei medicamentele cand esti bolnav. exista TREBUIE sa mergi cu mami de manuta cand traversam strada. deci exista restrictii, mi se pare imposibil sa nu existe. eu vreau sa il invat pe dani ca sunt lucruri in viata pe care trebuie sa le facem (pt ca asa e). pe mine mama m-a invatat mai intai sa fac ce trebuie (curat, mancare, sau mai stiu eu ce) si apoi sa stiu ca pot sa stau linistita. cam asta va fi principiul si pt dani. dar, as vrea, ca acest trebuie sa fie fun, cumva, acum cat e mic, si, cand va creste mai mare, sa faca lucrurile din respect pt noi, nu de frica. cred ca am mai spus ca pe mine nu m-au batut niciodata (sau nu tin eu minte), dar de rusinea lor (sau pt ca ii respectam) incercam sa ii supar cat mai putin.
va pup si sper sa nu iasa scantei prea mari

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

dianocica, felicitari pt tema! da, e una ce merita indelung (si aprins!) dezbatuta. si cu recurentza daca se poate!

nu scriu acum despre asta, dar promit sa revin maine cand dorm copiii.

am intrat sa va spun ca mama e mult mai bine, luni vine acasa. acum speram intr-un rezultat negativ la analiza aia. ca daca e pozitiv peste o luna o opereaza iar. si mi-e mila si groaza. sper sa fie bine totusi, doamne-ajuta

marc e mai bine cu laringita, in sensul ca s-a mai pierdut din raguseala si papa rezonabil, iar bronsita e in floare, azi a inceput sa se rupa tusea. din fericire nu varsa, isi ia cuminte eurespalul, nu-mi explic de ce, dar chiar ii place dar sta sa sparga dintele nr.7 si e marait saracul... ioi si cati mai avem inca...

chris, inteleg ca analiza asta ai facut-o pentru vaccinul ala anti-cancer de col. ce eficienta mai are vaccinul la varsta noastra? te intreb pe tine ca tot te-ai interesat... merci

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

nu s-a specificat o eficienta diferita pt varsta standard recomandata( pana in 26), fata de cazurile care depasesc acest prag. ma rog, cel putin eu nu am dat de informatii clare, de genul: pt segmentul A de varsta este atat, pt segmentul B este atat. nici nu am cautat pana in panzele albe. aceste informatii or exista pe undeva. insa s-a spus din start ca eficienta vaccinului e de 80%. se pare insa ca intervalul 16-26 e cel mai recomandat. dupa aceea, se recomanda in continuare :)

te-am lamurit bustean, nu?

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by chris80

nu s-a specificat o eficienta diferita pt varsta standard recomandata( pana in 26), fata de cazurile care depasesc acest prag. ma rog, cel putin eu nu am dat de informatii clare, de genul: pt segmentul A de varsta este atat, pt segmentul B este atat. nici nu am cautat pana in panzele albe. aceste informatii or exista pe undeva. insa s-a spus din start ca eficienta vaccinului e de 80%. se pare insa ca intervalul 16-26 e cel mai recomandat. dupa aceea, se recomanda in continuare :)

te-am lamurit bustean, nu?

chris + alexandra

bebeii nostri

da, se pare ca si dr meu il recomanda, desi am trecut de minunata varsta... o sa merg la control si il intreb... chestia e ca pana la 26 ani e mare pacat sa nu-l faci, iar peste 26 ani, daca ai posibilitatea merita sa-l faci ca poate prinde bine
v-am lamurit si eu, nu?

la tema dianocicai, revin maine in pauza de somn ca acum nu-s coerenta :).. buna tema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphna spune:

DIANOCICA,eu vad lucrurile asa:TREBUIE din pacate exista si inca din greu...insa se poate evita verbal,adik sa incercam sa-l scoatem efectiv din vocabular inlocuindu-l si gasind explicatii cat de cat acceptabile ptr varsta copiilor nostri,mai exact:nu TREBUIE sa facem nani ci facem nani k sa ne facem mari(de ex).Din pacate insa sunt situatii in care efectiv nu prea poti sa-l inlocuiesti.Personal il evit cat pot,ptr k mi se pare k o fortez spunandu-i trebuie.offff....ce tema .....se poate discuta pe capitole intregi.
Pana la urma ai facut altceva sambata asta???
pupici si noapte linistita.

Mergi la inceput

hai sa va zic de unde mi-au venit o parte din idei. de cand cu vremea iar buna (sorry, iasiul :) ) si tot mai mult stat prin parc, am vazut multe mamici care odata ajunse cu copiii in parc incep si ii directioneaza. uite, x se joaa cu masinutele/galeata si lopetica/topoganul/... du-te si tu si joaca-te acolo. uite, e leagan liber, hai sa ne dam in leagan. asta fiind punctul de plecare si nu sschimbarea din mom in care apare plictiseala. ceea ce cred ca am facut si eu la un mom dat, cand d era destul de mic (7-8 luni) si atunci il luam eu si ii aratam, il duceam la diverse chestii (desi acum nu sunt asa sigura ca am facut bine). dar din mom in care am vazut ca el face singur anumite alegeri am incercat sa nu intervin. si in continuare incerc sa nu o fac, de multe ori in ciuda impulsurilor mele, nicidecum ale lui.

iar la tema pe care v-am propus-o ma intereseaza f mult aspectul practic, adica exemple din viata de zi cu zi, din intamplarile voastre, mai putin partea teoretica si mai mult aplicatii ale ei :)

Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.

Mergi la inceput

laura, hai sa-ti zic cum e la noi, de ne descurcam fara 'trebuie' :)

suntem la doctor ni se ia sange din vena, TREBUIE sa stai cuminte, sa nu iti tragi mana sau sa te zbati asta e cu explicatie lunga, pregatita cu 2 zile inainte cel putin. o sa mergem la o doamna draguta care ne va face bine. stii cand te-a durut aia? ca sa nu ne mai doara, o sa mergem la tanti sa ne faca bine. o sa ia o siringa cu un ac de albinuta (care face ciup-ciup..ha, ha..funny) si cu cat suntem mai cuminti cu atat terminam mai repede. si dupa facem ceva ce ne place muuult (alegi tu). azi dim asa,la pranz asa, seara asa..maine la fel. sa tina minte, sa fie pregatit, cand ajungi acolo ii poti spune povestea , radeti de albinuta.... nu ii pare ca e constrans sa faca ceva, acolo insisti mai mult pe cu cat mai repede...plus distractia de dupa...

suntem in funduletul gol plin de kk, TREBUIE sa stai un pic cuminte sa te sterg si dupa aceea alergi in voie in funduletul gol. la noi e mai simplu, kk se schimba doar sus pe comoda deci nu e risc de fuga

TREBUIE sa mergi la gradi/scoala.a noi iar e mai simplu, nu va exista sub nici o forma trebuie asta, luptam din greu (adica eu ) pt a gasi o varianta si la scoala. la gradi va merge DACA ii place punct. chit ca stau acasa pana face 6 ani si incercam n gradi. TREBUIE sa iti faci lectiile. asta mi se pare una din cele mai mari greseli pe care le poti face. iti promit ca voi detalia si iti trimit si cateva linkuri. dar maine pt ca discutia eun pic mai lunga. daca uit te rog nu ma lasa, trage-ma de mana, jap-jap, scoate biciul , ce stii tu mai bine

exista TREBUIE sa mergi cu mami de manuta cand traversam strada. hai sa-ti zic o faza, de mult voiam sa o povestesc. eu de fiecare data ii vb lui d, ii povestesc ce se intampla atunci cand face, ceva nou (cred ca undeva trebuie sa pun o limita da' nu prea pot sa ma opresc deh, sunt nevorbita rau..:))) )la fel si in masina. si ii explicam de fiecare data cand ne opream, ca ne-am oprit la semafor. acum e rosu, stooop, stam si asteptam sa treaca celelalte masini, apoi e vrede si brrrrrum... mai, e absolut innebunit dupa semafoare. la fiecare trebuie sa ii spun povestea (cu alte cuvinte, sa n-o invete ca pe poezie).la un mom dat eram cu bicicleta si nu a vrut in parc, imi tot arata unde sa mergem si m-a dus..in intersectie unde am stat peste 15 min si ne-am uitat la semafoare. si am explicat..pana m-a durut gura. la propriu. si capul . cum aia au verde, si trec, aia au rosu si satu (si el intindea manuta stooop...brrrum). si pietonii au verde si trec, acum au rosu...pana am ametit amandoi. cand am ajuns acasa, primul lucru: volanul lui cu semafor. seara, la poveste...iti arata cheita, volan, semafor si asteapta...si ii povesteste alex tot drumul de la noi in centru si-nnapoim cu toate semafoarele :)))) in conditiile astea, am zis ca ne spanzuram amandoi daca trece vreodata pe rosu

hai c-am scriiiiis....inca una si ma duc

trebuie pt ca trebuie si trebuie pt ca mami si tati sunt obositi si nu mai au rabdare (asta nu ar trebui sa existe....suntem in lucru). si toata viata vom fi in lucru. dar asta nu se rezolva cu trebuie ci cu te rog frumos. bei fi uimita de cat de repede intelege si accepta asta.

si te strang tare tare in brate ca-mi esti asa dragaaaaaa.

Mergi la inceput