Mamici de mai-iunie 2008 (51)
Raspunsuri - Pagina 7

aimee79 spune:
salutare burtici!
dordia, da asa se pare ca ar mai fi 2 saptamani, dar eu as vrea sa-l tin pe bb macar pana pe 21.....pe 14 ma duc la control si stabilim data atunci...doctorii mei (sunt sot si sotie)ziceau ca vor sa imi faca ceza mai devreme, dar voi vedea pe 14...bb pare sa fie mai mare la eco, dar eu nu as vrea sa fac ceza pana nu am un semn de la el. La eco de luni avea 2800 si era ok, iar colul avea 3 cm.....ii banui eu pe doctorii astia ca vor sa petreaca Pastele in liniste....si io am DPN pe 27-28...mltumim de complimentele la pozele lui bb.
ylari, bine ai revenit! Ma bucur ca esti ok....si apropos....nici noi nu am fost in luna de miere, dar bb sa fie sanatos ca ne luam noi revansa dupa...nu-i asa?
dorinuta82, si eu voiam sa iau ceaiul de zmeur, dar din pacate eu sunt nevoita sa fac ceza..Eu zic sa intrebati si un dr. pt ca am citit undeva ca poate declansa nasterea mai devreme..
babyname, da epi si rahi nu sunt tot una, si eu vreau tot epi ca o poti folosi si dupa operatie.
cleo, tu chiar vrei sa stii cum sunt contractiile....mai bine lasa sunt naspa....burtik pietroi, forme ciudate, dureri ca la CM
getuta,nu te mai inganduri tu atata....ca akusica vine bb...ia mai bine si mai invata sa-i canti un cantecel....alte alea sa nu te mai gandesti la prostii. ma bucur ca ti-a placut camera lui bb meu ...care e UN bb mic...pupici
flore, elodie si mi bebelina bine ati venit!
Pup toate fetele!
Alexandra 36+
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Aimee79

cleo78 spune:
aimee, o sa aflu io ce e alea contractii!!! Burtica pietroi am mai avut, cand am facut efort, dar in 10-15 min relaxata in pat, isi revenea. Dar dureri...nici la neuron. 36+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 4 sapt

mi_bebelina spune:
Si eu am citit despre ceaiul de zmeur ca poate face ca nasterea sa se produca mai devreme..........eu mi l-am cumparat, desi de-abia fac 33 saptamani maine si ma gandeam sa incep sa beau dupa cea de-a 37 saptamana, cand bebelina va fi "la termen". Vreau sa il beau mai ales ca am auzit eu ceva zvonuri ca nu s-ar mai face epidurala la Municipal la nasterea normala si decat sa ma chinui..........
Cleo stai linistita, toate avem acum neuroni mai putini si ca tot am adus vb de patut.............eu cam tot ca al tau am(primit de la o prietena)......tu i-ai cumparat si salteluta? De cateva zile ma chinuie intrebarea asta.nu stiu ce sa fac.......
Pupici la burtici!

gabitzam spune:
Elodie, bine ai venit! Mai spune-ne despre tine
mi_bebelina, esti pe lista, bine ai revenit!
cleo, cand a zis Ylari de pisoiul atomic, fix la mitza ta cu pampers m-am gandit!
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

cleo78 spune:
mi_bebelina, am cumparat. Una de cocos, din Carfour, de 160 roni, grosime de 10cm. M-a convins moasha, spunand ca e buna una prin care sa circule usor aerul, ca tot vine vara....iar ea recomanda pe aia.
Gabitzam, noroc ca mi-ai adus aminte!! sa stii ca nu am testat inca pampersu pe fiara blanoasa!!! De mult ne uitam, io si tati lluuuung la ea...si ii zicem :" moooama, Blanila, ce te ashteapta...!". 36+

SilviaPop spune:
Alina_anto, pt carcei: eu de cand am inceput sa iau magne-b6 nu mai am. calciul genereaza contractii si e cam periculos. Mie mi se pune "un carcel" la oase, la coloana, nu stiu sa explic, cand sa ma ridic simt o intzepatura la coloana si parca imi anesteziaza un picior. Imi e frica sa nu cad odata..
Dorinutza82 la fel si ceaiul de zmeura- mi se pare riscant, deschide colul..poate e cam devreme din sapt 36 ca intr-o sapt il inmoaie si il deschide(depinde cand vreti sa deschideti portile pt )
[flore, elodie si mi bebelina bine ati venit!
Monik16, vad ca tu ai alte info referitor la Unicredit. Noua ne-au sis ca s-a marit comisionul de administrare si dobanda se micsorase de la 5 virgula ceva..la 4 virgula ceva. o sa revin pe PM cu detalii clare.
Getutza eu stiam ca sufletul copilului se "instaleaza" cam in jurul varstei de 3 luni, cand nu se mai poate face nici avort.. Eu ma gandesc des ca am 2 ingerasi in preajma in timpul sarcinii
. Aoleu, si socru-miu e nascut taur si nu a realizat nimic in viatza, sper sa nu nasc exact de ziua lui ca ma oftic. Dar ai dreptate, educatia si mediul conteaza foarte mult. Pana la urma a dat tatal tau un semn de viatza?
Despre nasterea la particular : eu am auzit ca personalul primeste salariu, un pic mai mare ca la stat dar tot nestisfacator si tot le e gandul la o spaga mica...Preturile sunt mari pt ca numai un echograf costa peste 150mii euro si trebuie sa-si amortizeze si ei cheltuielile. Eu, cand am fost internata pt cerclaj, am dat cate 5 ron la asistente. A doua oara(cand mi-a facut injectii pt maturarea plamanilor), nu am mai dat nik si s-au purtat exact la fel, adica bine( vorbesc calm, cald, nu m-au neglijat, etc). Sapt viitoare ma mai internez o tura si va zic daca s-a schimbat ceva.
Cleo contractiile nu prea le simti daca faci miscare. Daca ai sta in pat o zi intreaga, ai simti, cu siguranta( daca ai). O contractie incepe usor, ca si cum ti-ar pune cineva un electrod pe un muschi si el incepe sa se stranga inetisor. Cand se contracta uterul se face mai mic, se intareste ca lemnul si nu mai are forma ovala ci e cu damburi. Dureaza cam 30 secunde sau mai mult, timp in care ajunge la maxim si apoi se relaxeaza. Eu am inceput sa am contractii cam de 1 minut. Cand se formeaza simt o presiune in torace, parca nu mai pot sa respir, nu mai am destul aer, apoi urca presiunea spre gat, parca m-ar strange cineva de gat si apoi in cap, simt o caldura in urechi si doare..ca la o emitie foarte puternica. La contractiile de peste 30 secunde vad ca apare si durerea de burta, parca l-ar strange pe bb prea tare si el ma intzeapa cu oasele peste tot. Pe contractie nu pot sa merg pt ca durerea de burta si col ar fi acuta. Daca stau nemiscata e mai bine. Cred ca astea seamana cu contractiile de la nastere, desi nu am experimentat, sunt la primul bb. Oricum, nu se compara cu durerile ca de mentstra, alea sunt floare la ureche. Doar teoretic stiu ca si durerile alea sunt contractii dar ce simt eu e total diferit.
http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

socrate spune:
Cleo, Ylari eu propun un grup extins de sprijin reciproc pentru motani si pisicutze. Eu detin un motan de 7 ani, cu un singur neuron, din cand in cand si acela intra intr-o bucla. Cat despre ignorarea lui eu am incercat sa ii explic sa se apropie de tati dar nici vorba. Stiti cum e, motanul a fost primul, dupa aia a aparut tati, care a fost rau si l-a dus la castrat (deh cineva tb sa conduca masina), iar ca la feline, nu pot fi 2 masculi pe ac. teritoriu.
Apropos de asta, voi ce aveti de gand cu ei dupa ce nasteti?
Eu il pastrez, nu e vina lui ca facem un copil. E sanatos, eu sunt sanatoasa, oricum nu are voie in dormitor si sufragerie deci nu o sa aiba o pb cu spatiul comun cu bebe.
Insa am avut nenumarate replici cu "Cuuuum, tu inca ai pisica?" sau "cuuum tu inca nu ai dat pisica" etc.
Sunt curioasa de parerea voastra, ca am obosit sa mai explic ce pericole sunt si nu sunt cu pisica in casa cu copil mic si tot asa.
Tati a cedat, stie una si buna, eu sunt ardeleanca de fel si foarte maleabila, dar cand ma pun pe calcai, nu ma clintesti.
Asa ca...face ca mine, stiu eu ca in adancul sufletului nu e 100% convins, dar nici nu ma contrazice. Om vedea.
Mi-am revenit dupa cateva ore de orizontala, drept pt care m-a apucat harnicia sa bag la spalat, sa spal vasele etc., gandurile mele au fost insotite de niste contractii sanatoase asa ca m-am razgandit si sunt din nou la orizontala. Am gasit o pozitie din care sa tastez totusi.
Mie nu mi-a zis nimeni nimic de analize de streptococi.
Asa ca nu am facut asa ceva.
Abia astept ziua de luni, sa aflu exact data la care nastem. Acum daca am decis partea cu modul de nastere, creierul meu cret a gasit o noua dilema. Trec de la nerabdarea sa il tin in brate, sa ii pup piciorusele (da, alea de sub coaste, din ficat etc), la starea in care l-as mai tine aici in burtica ca e bine pt el si nu i se poate intampla nimic. Si uite asa schimb starile de mai multe ori pe zi. Cand imi povesteau prietenele mele in ultimele saptamani ca nu stiu daca asteapta sau nu sa nasca, am zis ca sunt nebune, cum sa nu astepte. Asa ca acuma am inteles ce ziceau prin : las' ca vezi tu.
Vad eu, dar nu pot controla treaba asa ca...
Totusi astept sa aflu cand se intampla.
Noemi, mami de Edvin Sebastian 35+

Getutza81 spune:
quote:
Originally posted by aimee79
getuta,nu te mai inganduri tu atata....ca akusica vine bb...ia mai bine si mai invata sa-i canti un cantecel....alte alea sa nu te mai gandesti la prostii. ma bucur ca ti-a placut camera lui bb meu ...care e UN bb mic...pupici
Alexandra36+
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Aimee79
Cantecele, le stiu pe de rost de la nepotica mea

In fine, hai ca vam ametit cu povestea asta...miau mai trecut gandurile, si acum imi fac planuri cum si ce sa fac la bebe, asa de multe imi doresc sa fac pt el...
Va

Weekend placut sa aveti !
===============
Geta

AMR: 2 SAPTAMANI SI 3 ZILE !!!
eu si cristi
Nunta de Vis !
burtica cu bebica de Geta si Cristi

Doloress spune:
Fetelor, ce mult am de recuperat, am avut o saptamana plina si nici nu am apucat sa citesc in fiecare zi, azi am ramas acasa ca nu am avut efectiv chef de servici, si am reusit si eu sa jung la zi cu toate mesajele!
Am vazut ca totul e bine, inca nici una nu a nascut, ma bucur ca nu avem prematuri la Odissea noastra!
Pe moment la toate voiam sa raspund cate ceva, dar uite ca am uitat ...
Bun venit fetelor noi, Elodie si Flore bun revenit celor mai vechi dar care nu au mai scris demult, Ylari si Mi_bebelina, sper ca nu am uitat pe nimeni.
Cleo merci pentru linkul cu fibromul, eu am 2 fibromute, le las in pace deocamdata ca sunt mici, mai vad eu mai incolo, dupa nastere daca am sa le operez sau nu. Multumim si pentru pozele de vis, superbe, mai ales ca eu toate vacantele (vara-iarna-primavara) le-am petrecut pe varful muntelui, sora mea era (si este inca) bolnava de colesterol si asta era singurul medicament eficace, nici o pastila, nici un regim nu reuseau sa ii scada colesterolul ca o saptamana in aerul de munte.
Bravo tuturor fetelor pentru cumparaturi si lucrusoare, am vazut toate pozele, imi vine sa le mananc pe toate prin ecran! Eu inca nu am luat nimic, astept pe cineva sa imi aduca din State carucior, patut si masa de infasat, astept un pachet de la soacra-mea de 20 de kg cu de toate pentru bebe, daca i-a luat si ceas desteptator, a fost placerea ei sa-mi cumpere de toate si noi am lasat-o, nu ne-am suparat deloc ,hihi. Adevarul ca la ei in Germania preturile sunt mai ieftine ca la noi. Si avem destule cheltuieli mari (patut, carut etc) asa ca maruntisurile le-am lasat in seama ei , cum ar fi asternuturi, perdele, diferite decoratii si jucarele. Am ceva emotii in legatura cu caruciorul, l-am luat de pe net, am citit review-urile , insa nu l-am testat cu mana mea, acuma sper sa nu ma dezamgeasca.
Alra felicitari pentru doua liniute, sa fie intr-un ceas bun!
Nu stiu cine se gandea ca daca iese copilul alt sex decat cel spus la eco, parca Dordia despre vecina ei, eu sunt pregatita ca m-am setat pe verde la culori, se potriveste si la fete si la baieti. Mai rau e cand stii ca ai fetita si totul e roz, baietel in roz mai rar, insa pe fetita o poti imbraca in orice culoare zic eu.
Fetelor, in legatura cu crampele musculare si pe mine ma chinuie cumplit! Nici nu pot merge normal, durerea persista toata ziua. Intr-adevar lapte nu prea am baut eu sarcina asta la inceput, insa acuma beau cam 3 cani pe zi, eu zic ca e de ajuns. Si nuci si banane (pentru magneziu) mananc toata ziua. In definitiv cred ca e greutatea care apasa pe picioare.
Arsurile ma chinuie si pe mine, tin minte cand se plangea mai demult Miss Parker, ma gandeam ce-or fi alea, acuma am parte de ele mai mereu si vad ca nu conteaza ce mananc. Aseara de exemplu daca stateam pe stanga imi venea sa imi torn apa cu furtunul sa le sting, asa ma chinuiau, dar am rezitat eroic pentru ca pe dreapta nu pot dormi ca incepe bebe sa dea cu pumnii si picioarele iar pe spate ma trezesc cu durere de coloana si am inteles ca nu prea e indicat sa dormi pe spate.
hehe, de-ale sarcinii, cand ma gandesc ca acusi nu voi mai avea parte de toate aceste "bucurii" parca imi pare rau.... nu de durerile in sine , dar de toata aceasta perioada minunata, in care cred ca te simti cel mai mult legat de fiinta aceea mica si dulce numita copilul tau.
Monik16 nu te stressa pentru analize, eu cand vad fetele ca fac analize tot la doua saptamani, imi vine sa o iau razna, mie mi-au dat numai o singura data sa fac la inceput analize de sange (sida, sifilis, rubeola, anticorpi si inca 2-3) si atat tot! Nici o secretie, nici un calciu, nici nimic. Si l-am rugat frumos sa imi dea sa mai fac si a zis ca nu e nevoie Asa e aici. Bine si testul de diabet, despre care am mai multe de povestit, insa mai incolo putin, ca mi-e fomita, ma duc sa mai pap ceva....
Doloress 29+
Patrick
My baby

cleo78 spune:
socrate, cate coincidente. Avem acelasi DPN, cam aceeasi varsta, pisica avem, castrata e (bine, bine, a mea e fata, si de fapt e a lui tati, si io am venit dupa ea, ca pe ea o are de 9,5 ani, pe mine de mai putini), in acceasi zona stam...
Cat despre pisici + copii, daca e vaccinata si deparazitata, si tu esti imuna la toxo nu ai de ce sa iti faci probleme. Povestea cu drobul de sare o stim, da? Chiar ziceam cu tati, ca pt un copil e important sa creaca cu un animal. Psihologic vorbind...esti constienta ca prima data va merge nu la tine, sau la tati, ci dupa pisica!!! Va fi o jucarie interactiva.... 36+