Mamici de mai-iunie 2008 (51)
Raspunsuri - Pagina 6

flore07 spune:
buna tuturor
sunt si eu o graviduta mai mare care abia asteapta sa nasca si mai ales sa nasc usor nu ca prima data.Va urmaresc de mult si citesc mesajele voastre foarte interesante.
Sper sa ma acomodez si sa pot colabora si eu cu voi 33 saptamani si astept o
Mai am acasa o denisa 5 ani

Lilly79 spune:
Merci Reallaura si Monik16 pt informatii
Banuiam eu ca-s mai mari preturile dar nu stiam cu cat mai mari. Dar, din cate am auzit si salariile is mai mari in Bucuresti, dar si preturile, chiriile, deci cam tot pe-acolo suntem.
Lilly 32+

Andree27 spune:
Bine ai venit si tu Mi bebelina Sper ca nu ti-am gresit si tie numele!Sa si parte de o sarcina usoara si de un bebe sanatos si voios!!
Monik da merita sa iti iei credit ca sa nasti?Eu ma gandesc ca o sa-ti lase bebele cu tine daca ceri si daca esti numai prea obosita il ia de langa tine!Eu zic ca de banii astia ce spaga sa le mai dai,un pumn in cap poate!
Poze
Andreea 31+in asteptare de un ingeras:
Eric
AMR: 9 saptamani!!!

mi_bebelina spune:
Lilli79, bebeii nostri au aceeasi varsta......si eu azi am 32 s + 6 z. Un la bebelul tau de la noi! Iar tie o
.

simonacip spune:
buna fetele, dar scrieti nu gluma. Eu am dormit 2 ore linga puiul meu, dar m-am trezit pt toaleta. EL inca doarme (Ce bine!)..
MAi fetelor, cadinuta, ca tot ai deschis vorba de streptococul B...Eu nu cred ca ar tb sa-l mai repeti sincer acum. Mie insa mi-a iesit pozitiv, am facut tratamentul, dar n-am repetat analiza (pt ca tot a trebuit sa stau in pat), acum mai e putin nici nu stiu ce sa fac, sa repet sa nu repet...
Fetele care ati avut strept.B cu ce l-ati tratat?
David (10 nov 2004) si
Simona AMR 18 zile
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

monik16 spune:
quote:
Originally posted by Andree27
Bine ai venit si tu Mi bebelina Sper ca nu ti-am gresit si tie numele!Sa si parte de o sarcina usoara si de un bebe sanatos si voios!!
Monik da merita sa iti iei credit ca sa nasti?Eu ma gandesc ca o sa-ti lase bebele cu tine daca ceri si daca esti numai prea obosita il ia de langa tine!Eu zic ca de banii astia ce spaga sa le mai dai,un pumn in cap poate!
Poze
Andreea31+in asteptare de un ingeras:
Eric
AMR: 9 saptamani!!!
Nu stiu daca merita sa iei credit ca sa nasti dar la ce fobii aveam eu legat de spitalele de stat, merita sa fac sacrificiul asta. Ii puneam getutzei ca nu e sanatos sa visezi cu ochii deschisi la lucruri urate si vorbeam din experienta...Pt ca la inceput ma vedeam intr-un spital de stat unde nimeni nu se uita la tine, esti umilit si rau tratat...eram ingrozita de astfel de ganduri... E si vina unor prieteni care mi-au povestit tot felul de orori din spitalele noastre... Gandul ca voi naste la o clinica privata m-a facut sa nu ma mai gandesc la asta... Ce voi face pana la urma voi decide dupa ce vad conditiile de acolo. Ca alternativa am municipalul, pt. ca medicul cu care sper ca voi naste e si la municipal si la cmu.
Si la municipal stiu ca te lasa cu copilul...Nu prea stiu ce sa fac...
Astia de la CMU mi-au zis clar ca nu ma lasa cu copilul in rezerva pt. ca asta e politica spitalului.

Alysh spune:
Andree, eu stiu ca la Euroclinic de ex, preturile sunt si mai mari, o cezariana ajunge pe la vreo 90 milioane si o nastere naturala pe la vreo 60 si ceva de milioane. Asa am auzit, poti sa le consulti site-ul sa vezi mai exact.
Monik si eu aveam oroare de spitalele romanesti..insa am auzit ca lucrurile s-au mai schimbat totusi. De ex., unde nasc eu, la CAritas, mi-a spus si Dordia si o alta prietena care a nascut acolo ca medicii si asistentele si-au schimbat mult atitudinea. Ideal e sa dai shpaga bineintels, dar se pare ca merge si fara. PLus ca sunt multi medici tineri care au alta mentalitate. Acelasi lucru l-am auzit despre multe spitale din Bucuresti.
Alina 35+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

mi_bebelina spune:
Fetelor, nu credeti ca sunt prea multi bani pentru o nastere?
Eu ma gandesc ca , daca nu sunt probleme si trebuie sa stai in spital 2-3 zile la o nastere normala nu are cum sa te coste mai mult de 20-25 mil la stat, iar la cezariana sa fie 30 mil.
Eu voi naste la Municipal si nu cred sa fie chiar conditii de speriat in asa fel incat sa alegi sa nasti la privat......acuma daca stam sa ne gandim peste tot sunt si persoane mai putin pricepute, mai putin interesate sa-si faca datoria.......
Sa va spun ca aseara am fost la med de familie sa imi dea concediul pt sarcina si lauzie, i-am dus si analizele pe care le facusem cu ceva timp in urma(e vb de analizele acelea obligatorii gratuite), le-a luat, le-a capsat la dosarul meu, iar daca nu intrebam eu daca sunt sau nu bune..........nici nu se sinchisea........mai e si pediatru.....sper sa gasesc un alt dr pana la nastere pt bebelina mea...

buburuzii spune:
medlife (adica life memorial hospital, memorialhospital.ro)
3.540 lei nastere normala
+ 430 lei/zi cazare in camera single
sau 215 lei/zi cazare in camera dubla
adica ~ 4.200 lei cu cazare in camera dubla.
conditiile sunt super, trebuie sa te duci doar cu banii si periutza de dintzi :d
poti sta cu bebe in camera sau il poti lasa la "acvariu" daca vrei
se pare ca nu accepta nasteri premature, te trimit la giulesti inainte de 37 de saptamani
si eu am stat mult pe ganduri si as fi vrut sa nasc la medlife, dar pretul e prea mare.
la stat, o nastere nu poate sa coste mai mult de 2.000 lei, cu toate spagile si lucrurile pe care trebuie sa le cumperi...
Mihaela 29+

cleo78 spune:
quote:
Originally posted by flore07Flore07
DN.29.09.1978 UM 18.08.2007 DPN 25.05.2008
Welcome Flore!!! scrie repede 8 mesaje; orice in ele! prezinta-te, zi ne adresa, ce ai mancat, cum dormi noaptea, dar sa fie 8 mesaje, sa scapi de moderare! Noroc ca am dormi 2 ore la pranz...si cand m-am intors, am ramas cam in urma, si ti-am zarit mesajul!
getutza81 , hai ca nu mai e mult. Oricum, DPN e aproximativ, da? in ziua respectiva..shansele sa se nasca sunt mici,de 5%. Cat despre grijile cu tatal tau & bb, zic ca sunt normale, toata lumea le are. Sunt griji cotidiene, dar pe care sarcina & hormonii le amplifica. A, si faptul ca nu avem o ocupatie care sa ne solicite 100% fizic... deoarece cea mai multa energie e la bb. De aceea imi place aici, intre fete, ca toate au idei mai mult sau mai putin ciudate. Crezi ca vreuna din prietenele mele care nu au avut copii inteleg? Culmea, nici femeile mai in varsta nu isi mai aduc aminte, si lovesc cu seninatate cu tot felul de superstitii si idei ciudate, ca sa nu zic negandite, si ne adancesc in negura viitorului. Dar noi suntem normale, mai vorbim, ne explicam una la ala, ne calmam cand auzim de la celelalte, mai cetim o carte de psihologie, am noroc si profit la maxim de cunoshtintele psiholog etc.
Lilly , mda...aveti preturi de Bucuresti. Ma asteptam sa fie mai eftin decat la www.memorialhospital.ro/index1.php?show=bb6c218e6e0f6f58e21345f0e16687985a750f86ef41f22f852c43351e3ff383&sh=7" target="_blank">Medlife.
Mai e o clinica Euroclinic...mai scumpa, unde iti cer 2000 euroi. Dar mie mi se pare atat de scump....
Atrag atentia ca nici unu nu are sectie de terapie intensiva pt bb, si de accea nu primesc burtici in travaliu < 37 sapt. Cred ca la Medlife e pe undeva pe la sapt 35, dar la euroclinic sigur 37. Poate au adus cei mai buni dr din orash, dar aparatura pt ai mici nu au cum, si nici nu risca sa aiba cazuri, procese si acuze. De, fara reclama negativa.. Pacat ca nu putem deconta macar o parte de la stat... tot ar prinde bine!
A, CMU-ul cred ca este avantajat, sunt cateva rezerve chiar in candrul ELIAS-ului, adica daca e ceva, doamne fereshte, duc repede pe mama si copil 2 pereti mai incolo.
Pe de alta parte...stim cum e la spitalul de stat. Asta e, nu vrea nimeni sa inshiruie ce a patit, sau ce a vazut, si mai ales ce a auzit. Eu imi asum riscul si ma duc pt 2 nopti in Filantropia (la care se renoveaza de 5-6 ani...si probabil cand termina o iau de la capat -circular). M-am schimbat de n ori, ba ca dau shpaga, ba ca nu dau deloc, ca ma fac baba moralizatoare si mai shi filmez!!! Gura mare ce sunt...cand oi ajunge acolo urland, si speriata si kk-a pe mine de frica... asta e. Scap io!!! Serios vb, mi-ar fi placut la particular, chiar Victor m-a intrebat daca nu vreau si io la Euroclinic(dupa ce rude de-ale lui au comentat cu darnicie la alegerea lui) , dar eu v-am mai zis ca am crescut pe scari la sinagoga, si parca ash prefera cu banii aia sa duc pe bb la mare, munte, la vreo statiune termala sa invete sa innoate, etc. Ce naiba, s-au descurcat si altele mai dude decat mine!!! Si eu sunt mai modesta asha....doar nu e mult din copilaria cand am dat si la sapa. Si acum il pomenesc pe tataia, Dumnezeu sa il ierte, care m-a impulsionat sa invats intr-un mod specific ciobanesc :"lasa Claudia, ca si de ciobani are nevoie lumea". Am mancat cartea dupa aia...nu am fo prima din clasa, dar a 2 da, si am dat si la fackultate urmarita de vorba lui.
monik , daca nu ai analiza buna, iti pune ceva in perfuzia de la nashtere. A, sunt spitale in provincie unde nu iti fac deloc analiza, dar pun by default perfuzie cu calciu, glugoza + eventualul antibeutic. Tocmai vb cu o prietena din provintsie, careia ia dat fara analize, nishte ovule, pe final, preventiv, a zis dr. (cred ca pt candida & co, juma din gravide cica o fac).
Io acu cetesc din urma, mai dau o pajina...mai pup si o elodie, welcome burtica mare!! Cat mai multe..cu atat mai bine!!
YLARI, motanul tau atomic nu vrea sa mearga la cursuri de consiliere pshihologica cu matsa mea? Dupa ce vom nashte...vor fi complet ignoratsi!!!
mi_bebelina, cred ca imi amintesc. Dar te rog sa nu te superi ca te-am uitat, pt ca...eu sunt cea cu 1 neuron, si ala lucreaza part time!!!
Fetelor, oricum ar fi, lumea evolueaza. Medicii & asistentele (mai mult medicii) sunt mai atenti, mai amabili, iar cei tineri chiar dedicati. Si pana acu ne-au convins medicii la care suntem...ca altfel ii schimbam, nu?
A, si noi evoluam. Stim ce ne asteapta, aproximativ, si conteaza enorm increderea in medic. Pt ca...orice ne0ar zice, facem cum zice el. Asha cum ne zicea si moasha la curs, "vrea o mamica cooperanta".

si o burticutsa AMR 4 sapt