Mamici de mai-iunie 2008 (51)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

quote:
Originally posted by cleo78

Te felicit pt remarcile la adresa catselului. Probabil sunt multe babe panicoase in jurul nostru.... care nu au ce face decat sa comenteze.

36+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 4 sapt

Cleo las babele sa vorbeasca cat vor ca doar nu-mi cresc ele copilul.Am invatat de mult sa nu bag in seama gura lumii.

Ylari din cate stiu eu nu te lasa sa adormi 2 ore dupa nastere din cauza fluxului sanguin inca crescut si a riscului de hemoragie. Plus contractiile uterului care incepe sa revina la forma initiala. Nu stiu daca e explicatia corecta, dar cel putin are logica.

[red]Doloress[red] hai la noi ca nu ninge...dar ploua.

Noi suntem bine. Bebe Dragos vad ca se incapataneaza sa arate fundul la iesire si chiar as vrea sa ramana asa. Macar asa scap totusi 2 in 1 si de nastere si de legarea trompelor. Din cauza pozitiei lui bebe eu il simt ca loveste jos si in lateral cand ii ajung piciorusele pe acolo. Sus doar slab si rar, probabil cand mai ridica manutele. Am avut in schimb doua zile cand nu puteam sta decat intinsa ca altfel simteam intepaturi mari in col si pe vezica. Cred ca statea bebe Dragos foarte comod ca in fotoliu pe vezica mea...ca , deh, e moale si cu piciorusele scarpina colul. Ca sa vedeti ca si eu am imaginatie bogata.

31+ Dragos si mami de Cezara (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Neata fetelor. Am fost si eu in Cora ...Azi am avut o mare dezamagire fetelor...cind m-am suit pe cintar...sa va spun si voua cit am? 74 de kg...adica am pus 17 kg. EI dar pe cuvintul meu ca de azi ma apuc de treaba si nu mai maninc atita, nu zic ca macar sa mai slabesc 2 kg, dar sa nu mai pun nimic pina pe 21.
Cenia, frumos citat!
SIlvia_Pop,
Andreea, sunt inca cu bb Matei in burtica, pe 21 am programata inducerea, sper s-o duc pina atunci, ca in astea 2 saptamini ramase vreau sa pun casa la punct. Voi ce faceti? Te dadusem disparuta...Mariuca e ok?
Alraeu am tratat streptococul B, sper s anu mai fie, ca nu am repetat analizele si oricum acum sunt pe alt tratament pentru alta infectie (dar e sensibil si la tratamentul asta streptococul B, asa ca sper sa fie ok la nastere....Multumim de informatii, ma ajuta sa stiu ca si alte fete au trecut prin asta.
Acuma ma gindeam oare la David am avut streptococul ca n-am facut aceasta analiza atunci...iar mie mi s-au rupt membranele, e adevarat in saptamina 40, dar oricum...Succes la eco si analize in continuare!
Alysh, ce bine ca dormi fara probleme, eu am momente cind adorm ca si tine instantanetu, iar alteori ma perpelesc d enuma pina spre dimineata cind ma apuca somnul...
Deh, de la atita stat.
Dar v-am spus, astea 2 saptamini fac casa bec...
Ylari, nu Papanicolau tb sa faci pt a vedea dc ai streptococul B, ci alta analiza, tot de secretie ...
Nou venitelor (Flore, Mi_bebelina, parca mai era cineva) le urez si eu sarcini usoare pana la sfirsit, si nasteri la fel de usoare

David (10 nov 2004) si
Simona AMR 18 zile
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

andreap, nu ma felicita pt colul tare si mare!! Nu el tre sa fie asha dur in casa asta!!!! Mai cetesc pe la grupul fetelor de martie-aprilie, si vad ca sunt vreo 2 cu termenul trecut, in grupul colului cimentat; tinand cont ca io am intrat in sapt 37, deci....merg clar spre termen, ma sparie asta!!!! Sa ma duc sa iau un ceai de frunze de zmeur? M-ash duce si in padure sa le culeg...ca mishcarea prinde oricum bine. Dar unde ca la padure abia gasesc frunze de iarba.

Alysh , moaaa, ce te invidiez cu somnul!! SI io ma pish des, si mai ales noaptea, probabil la fel de des si ziua dar nu mai remarc; din pacate inca nu am intrat complet pe pilot automat: sa ma ridic (pardon, rostogolesc), sa fac un pishu, spal pe miini + trag apa +si intorc la somn. Nu imi iese!! am zis prima data ca e de la zgomotul apei la bazin, am rarit cu trasul apei -dar degeaba, tot nu adorm instant; am zis ca e de la apa rece si am eliminat si spalatul pe miini dupa- efect scontat-0. Asha ca...mai am nevoie de antrenament .
Auzi..tu ai spalat frigiderul? CUM??? ca io nu ma pot apleca!!! Nu ca ar fi f. jegos, dar uneori mi se pare in ultimul hal!!! Paranoia paranoia...

Desprre cele 2 ore dupa nashtere...de nedormit: asha stiu si io, ca tre masat uterul, ca sa elimini repede resturile placentei. Plus...exista riscuri de hemoragii, sau blocaje, si daca treaza iti dai seama si singura ca nu e in regula, adormita...shanse mult mai mici. Babismele alea ca..adormi si nu te mai trezesti... aveau ele o explicatie in 1800, cand mortalitatea era mult mai mare.

andree27, noi vom tunde pisica!! Weeekendul viitor Blanila se va metamorfoza in Chelila! Oricum, in fiecare primavara naparleshte si se incalceshte (cu tot cu periatul zilnic...de, are blana lunga)- pe ici colo, de obicei o crestam eu in scari, pe unde facea gheme. Un fel de coafura emo, asimetric, dar cu o carare pe spate gen sconcs (unde tundeam, blana scurta era mult mai alba...). Asha ca anul asta va avea parte de o tunsoare profesionista, si scapa de foarfecul manevrat de mine.
Iti salutam initiativa sotului de a face curatenie!!! AL meu... doooaaaarrmme de rupe! dar azi ii infing in miini aspiratorul. Nu scapaaaa, uite, o sa ii zic ca si al vostri fac asha!! A vrut insurat, acu are insuratsenie!!!

doloress, voi sunteti mai albi asha-adica puri! De, mai la nord e mai curat. Duda dudelor? si dudele fac copii, si unii asha de dulci....plus ca sa nu uiti, instinctele ishi intra in drepturi, si te invatsa ele. Totul e sa fii calma, si sa iti dai seama ca exista o solutie. Poate ca nu o vezi pe moment, dar panicandu-te nu grabesti momentul revelatiei. Deci..relaxeaza-te, pregateste lista de intrebari in spital: de la moashe, asistente sau alte mamici la runda a2a, vezi si un demo- cum fac ele; eu am zis ca dau o shpaga unei asistente, numai sa ma lase sa spal io copilu acolo, si ea sa imi dea peste mana cand nu fac bine.

Moaaaama, s-a trezit vecinul de deasupra, si isi foloseshte bormashina. De 1 an si ceva tot sparge...si sparge.... in fiecare zi. Pot sa va zic si cum lucreaza: in schimburi, unele zile dimineatsa (ca zbarnaiie mashina dupa amiaza 30min), si unele dupa amiaza (ca la 8 juma iar o zbarnaiie). O sa ii fac un grafic.
Pe de alta parte...il trezeshte si pe tati!! lasa sa il trezeasca, io de 5 ore mishun pe aici.

cenia, ce ne scrii despre suflet..e atat de senin si inaltator si pur shi imaculat... is io sentimentala acum, si ma corupe orishice.

alra , recitesc explicatiile tale. In primul rand te pup pt ele, f. logic si pe intelesul tuturor, apoi te mai pup inca de 2 ori si iti urez succes in noua sarcina. Sa va dea Dumnezeu multa multa sanatate!!!

magnetism, acum am sinapsat. Esti medic veterinar! Uof, noroc ca mi-ai adus aminte.....sa mai luam pastilutse de deparazitat pisica, ca acu 3 luni a fo ultima runda!

dordia, noroc de tine ca am cautat pe net sa vaz cum arata rasa Bobtail. O stiam...din vedere. Uite cum mai invatsa omu cate ceva. Recitind povestea cu catzelu tau, mie mi se pare ca ciinele a simtit ca nu se simte bine, ca e bolnav, si ...si-a cerut singur indepartarea de voi. Instinctele animalelor ne depashesc sfera intelegerii si a perceptiei.

fetelor, sa mai facem prezentsa!! Unde e MissParker? ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Neatza fetelor

Azi e sambata yuupiii deci am zis sa trec sa va dau raportul. Am fost la doctor si bebemic e bine si voios, are 2 100 grame, este micutz dar doctorul a zis ca sa nu imi fac probleme, creste fix cat trebuie, a luat 400 de grame in doua saptamani si are o curba de crestere armonioasa. Adevarul ca nu prea are cu cine sa semene maaare, toti bebelusii din familiile noastre au avut sub 3 kile la nastere. De altfel doctorul a zis ca la 40 de saptamani preconizeaza un 3 kile, ceea ce mi se pare acceptabil :) Mai mi-a confirmat ca are talpile mari haha si degetele mari cred ca fac un hobbit :p In rest, toate bune, cica a inceput sa mi se scurteze colul, ceea ce e normal. Mi-a dat sa fac iar o groaza de analize si data viitoare iar imi face streptococul B, desi la analiza precedenta iesise negativ. A zis ca se face de doua ori analiza asta (prelevare de secretie vaginala).

Alra ma bucur ca esti bine si iti multumim de informatii. Despre streptococ asa mi-a zis si doctorul: tratament si apoi antibiotice in timpul travaliului :)

Fetelor, nu aruncati cu pietre ... eu ma simt excelent... nu stiu ce am, l-am intrebat si pe doctor, care a ras de mine Nu am arsuri, nu ma sufoc, un pic mi se umfla manutzele dar asta daca nu fac miscare. La serviciu sunt super in forma, deja ii obosesc pe colegi, care ma intreaba cand plec in concediu, sa respire si ei Cat despre somn, imi pare rau cand citesc ca nu dormiti. Eu dorm de sting - e adevarat ca doar 8 ore, nu mai mult. Nici inainte sa raman gravi nu dormeam asa, eu am avut probleme cu insomnii nashpa mai mereu, ca sa nu mai zic ca primele 5-6 luni de sarcina eram pasare de noapte si zombie ziua. Deci nu imi explic de ce acum dorm dusa ! cu ditamai burtoiul, de care uit... am si abandonat perna mea in forma de banana, nu am nevoie de nimic, ma pun pe o parte, ma trezesc fix la 3 si un sfert, ma duc la baie si adorm in drumul inapoi spre pat... pana la 8. Ziua nu dorm. Imi fac fix somnul de 8 ore si gata. Vai si daca ati sti ce ritual aveam inainte cand ma culcam: trebuia sa stau pe burta, mai intai cu capul spre stanga, apoi intorceam capul spre dreapta, si apoi iar spre stanga, cu mainile nu stiu cum... si doar asa adormeam ! Pe spate nici nu se punea problema sa dorm...

Foarte dragutze povestile voastre cu animalutze... emotzionante la noi nu se pune problema; desi iubesc fff mult animalele, nu am avut decat vreo 4 hamsteri dupa care am suferit enorm cand au murit :(

Fetelor, aici ne-au zis ca nu e nevoie sa ne pregatim tzitzili pentru alaptat - eu am intrebat la maternitate, pentru ca am citit ca voi va pregatiti, si au zis ca nu e nevoie, ca laptele oricum vine. Doar in caz de mamelon plat, sau ceva de genul asta. Mie o singura data mi-a curs un lichid din tzitzi, in rest mai gasesc niste cruste albe pe sfarc... si in general cand ma dau cu crema, evit zona sensibila, ma dau doar pe san.

Bun venit fetelor noi si bine ai revenit Ylari - chiar ca ai speriat fetele pe aici, sa vezi ce scenarii tot faceau ele Ma bucur ca sunteti bine si tu si bebe
Getutza si Simona - cum va mai este?

Vad ca in curand o sa avem primii bebelici yuupiiii !!! fetele programate la cezariana - de-abia astept sa aud vesti bune :) La noi ni se pune bebele pe burtica/san imediat la nastere, cica nici nu il spala - il curatza doar si il lasa acolo. Si in spitalul in care nasc eu nici nu au un loc unde sa tina toti bebeii - fiecare bebe e cu mami a lui. Exista numai un loc comun unde se spala toti bebeii - acolo are loc socializarea intre mamici Si pe noi ne lasa cu flori in camere, dar ii sfatuiesc pe prieteni sa vina mai degraba cu chestii practice, gen dulciuri si mancare hahaha :p

Ce sa mai zic... ar fi multe, cum eu scriu mai rar, risc sa va fac un capitol eu singura ceea ce nu ar fi prea frumos :p Asa ca ma opresc, fug sa ma pregatesc de cumparaturi yuupiii Trebuie sa mai luam caditza de bebe, fotoliu-pat pt alaptat, papucei si sosete de spital hmmm si altele. Iar maine ma duc in vizita la o gravidutza de pe aici: la Esme care mi-a promis niste bunatatzi !!! hmmmm de-abia astept !!!

Va pup pe toate

Simona cu

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

fetelor, m-am decis. Trre cumva sa declansez nashterea mai devreme. Io nu o sa mai rezist 4 sapt ash mare. Nu neaparat de lipsa confortului fizic, cat si cel psihic, am tot felul de pasarele, griji, daca bb nu e bine,etc. La eco intodeauna mi-a zis ca e mai mare, si nici nu imi doresc sa nasc naturel copil de 4.5 kile!! Mai am nevoie si de pasarica!
Si mai ales cand ieri la control dr mi-a zis...ceva de genul: ne vedem peste 2 sapt, ca totul e in regula, dar daca prin absurd sunt contractii la 5 min- vii la spital!! sau daca se rup membranele...vii la sspital. Acel "prin absurd" imi sta pe creeer! (mentionez ca am un dr precaut, unde nu e sigur, atrage atentia, nu se hazardeaza la presupuneri, mi-a explicat ambele valentse, riscuri, posibilitati etc.)

Deci, acum va cer consilierea: ce sa fac ca sa ....pregatesc colul si grabesc nasterea? Inshir cate ceva de pe net culese, si rumegate (care sper sa nu fie ):
-ceai de zmeur
-
-ulei de ricin
-mutat mobila
-spalat geamurile , frecat pe jos , spalat aragazul etc.

Poate nu de miine, dar peste 1 sapt sa le incep, a? ce ziceti? am luat-o razna?
A, sa nu uitati, am col de 4.32 cm!!! Deci am mai mult de muncaaaaaaa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

quote:
Alysh , moaaa, ce te invidiez cu somnul!! SI io ma pish des, si mai ales noaptea, probabil la fel de des si ziua dar nu mai remarc; din pacate inca nu am intrat complet pe pilot automat: sa ma ridic (pardon, rostogolesc), sa fac un pishu, spal pe miini + trag apa +si intorc la somn. Nu imi iese!! am zis prima data ca e de la zgomotul apei la bazin, am rarit cu trasul apei -dar degeaba, tot nu adorm instant; am zis ca e de la apa rece si am eliminat si spalatul pe miini dupa- efect scontat-0. Asha ca...mai am nevoie de antrenament .
Auzi..tu ai spalat frigiderul? CUM??? ca io nu ma pot apleca!!! Nu ca ar fi f. jegos, dar uneori mi se pare in ultimul hal!!! Paranoia paranoia...

Cleo, esti de coma.....ma prapadesc de ras. Io inca mai trag apa dar ma spal numai pe mana dreapta.......adica intelegi tu.....daca ma spal pe ambele imi ia mai mult sa adorm.
Io zic sa trecem direct la pampersi ca e cel mai eficient, nici nu trebuie sa mai deschizi ochii

In privinta frigiderului: am o combina din aceea cu frigider sus si congelator jos. NU l-am decongelat, pur si simplu am scos tot din partea de sus, alimente plus politze, le-am spalat bine, am spalat si interiorul, le-am pus la loc si asta fuse. La partea de jos nu m-am bagat, astept ajutoare.

Alina 35+ Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

mda, frijiderul meu e invers. Sus congelatorul, jos rafturile. Normal ca mai murdar e jos, unde pun/scot zilnic oale + co.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

quote:

fetelor, m-am decis. Trre cumva sa declansez nashterea mai devreme. Io nu o sa mai rezist 4 sapt ash mare. Nu neaparat de lipsa confortului fizic, cat si cel psihic, am tot felul de pasarele, griji, daca bb nu e bine,etc. La eco intodeauna mi-a zis ca e mai mare, si nici nu imi doresc sa nasc naturel copil de 4.5 kile!! Mai am nevoie si de pasarica!
Si mai ales cand ieri la control dr mi-a zis...ceva de genul: ne vedem peste 2 sapt, ca totul e in regula, dar daca prin absurd sunt contractii la 5 min- vii la spital!! sau daca se rup membranele...vii la sspital. Acel "prin absurd" imi sta pe creeer! (mentionez ca am un dr precaut, unde nu e sigur, atrage atentia, nu se hazardeaza la presupuneri, mi-a explicat ambele valentse, riscuri, posibilitati etc.)

Deci, acum va cer consilierea: ce sa fac ca sa ....pregatesc colul si grabesc nasterea? Inshir cate ceva de pe net culese, si rumegate (care sper sa nu fie ):
-ceai de zmeur
-
-ulei de ricin
-mutat mobila
-spalat geamurile , frecat pe jos , spalat aragazul etc.

Poate nu de miine, dar peste 1 sapt sa le incep, a? ce ziceti? am luat-o razna?
A, sa nu uitati, am col de 4.32 cm!!! Deci am mai mult de muncaaaaaaa.

Cleo esti de coma. Stai cuminte ca e mai bine asa. Gandeste-te ca o sa-ti fie dor de perioada asta. Eu mult timp dupa ce am nascut ma trezeam ca imi mangai burtica si parca asteptam sa se miste ceva acolo. Crede-ma ca momentele astea sunt unice. Savureaza-le pana poti. Lasa-ti bebelina la caldura pana e ea pregatita. Cand va fi gata iti va da ea de stire, indiferent ca va fi la 36,37 sau 40 de sapt. Ai putintica rabdare.

Cu frigiderul si eu am combina ca si Alish si am procedat la fel. Acum ma duc sa scot tot din dulapurile din bucatarie , sa le sterg...etc

31+ Dragos si mami de Cezara (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

BUna fetelor...

Ma simt mai bine, adica nu mai am senzatia de sufocare...dar ma cam jeneaza pe jos. Cred ca ma boxeaza piticul..

Dolores...asa e, nu scapi de sentimentul de vinovatie. Dar...asta e...s-a intamplat si nik nu poate schimba situatia. Oricum...nu aveam incotro.
AlinaAnto...nu pot sa nu am mustrari...cand stiu ca poate daca ar fi ramas cu noi...am fi observat ceva mai repede semnele de boala...si am fi tratat-o si ar mai fi trait...dar...nu am ce face. Era mai importanta siguranta copilului decat ea....oricat m-ar durea sa recunosc.

Magnetism... asa credeam si eu...dar traind intr-un ap de 2 camere unde stateam impreuna...si Tarra se maraia la Stefan tot timpul, se repezea la picioruse dar doar de atentionare...dar puteam risca??? Totusi era un caine mare care daca ar fi tabarat pe Stefan...praf il facea. Mai ales ca ea niciodata nu a agreat copii.
Daca as fi avut curte...era altceva...si nici ca imi faceam pb sa o dau. Dar asa...

SilviaPop acum am citit mesajul,ms mult de tot dar a trecut. E bine de stiut pt viitor. Tu vrei sa zici ca tb ca trnchiul sa fie mai sus decat capul??? Ca pe mine in pozitia culcat ma apuca. Dar...azinoapte se pare ca am dormit si s-a mutat bb de pe ce-o fi stat el bine si confortabil.
Povestea ta....m-a emotionat pana la lacrimi...ca stiu f bine ce inseamna si...mai ales cat se sufera pt un astfel de suflete. Sper doar sa ne fi iertat pt o decizie asa drastica pt ei.

Cleo...da, e de la colostru. Si eu am....destul de multa cojita...si o dau jos si mai frec cu prosopul si dau cu garmastan...etc.
Referitor la teoria ta....uite ca la asta nu m-am gandit. Oare asa sa fie? CA atunci cand Stefan era mic, il pupa, il iubea dar cand l-a vazut misunand...s-a schimbat foaia....Oare sa se fi indepartat ea de noi stiind ca va urma finalul??? Mititica....la asta chiar nu m-am gandit...

Gata ma duc sa fac papa pt copilas...ca....deja e tarziu!!!
Si sa imi schimb semnatura!!!

Diana 35+ mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna fetelor!!!!
Eu sunt singurica acasa, Iuby e la servici. A fost nasa beblunei pe la mine dar a plecat acu' vreo ora si de atunci e un concert la mine in casa... mama, mama: am pus cd-urile de la superbebe (cel cu sunt fericit, bineiteles, sa obisnuiesc fata cu stari de bine!) Daca ati sti ce da din picioare... ma amuza teribil, eu o alint spunandu-i "Ciuhuleasca" ca imi baga cate unul nene in sus spre... nici nu mai stiu ce e pe acolo acum cu "migrarea" organelor. Auziti: dar i-o place daca danseaza asa, sau o enerva-o? Nu am dat prea tare muzica, doar asa... un pic peste nosrmal, ca sa fiu sigura ca aude si ea.
Silvia, tare m-ai emotzionat cu Pufy al tau...
Andree27, andreap, ancaurn merci ptr raspunsul referitor la dormitul dupa nastere. Joi am sa o intreb pe doctoritza sa vadem ce imi zice.
Simonacip, nu stiu de ce intelesesem eu ca Papanicolau trebuia sa fac ptr streptococ (poate ptr ca e singura analiza pe care mi-a dat-o sa o fac si n-am facut-o). Dintr-o analiza normala de secretie vaginala se poate vedea streptococu'? Sau e ceva mai special?
Cleo, cum asa, veti tunde pisica? Asta n-am mai auzit-o :) Plus ca... ce-i cu tine, maica? Lasa bebe la burtik, ce-ti veni, ai rezistat atata! Fii barbata! Io ce sa zic, m-am ingrasat 20 kg, nu ma mai tin picioarele...ma dor gleznele, genunchii, calcaiele, oasele dintre picioare... dar rezist ca vreau sa nasc dupa Pasti. Sunt ingrozita sa nu ma apuce de Pasti si sa nu fie doctoressa mea langa mine...
Simonix, pupici si tie... imi pare rau de disparitia gen "magar in ceatza"... Am fost .
Fetelor, mi s-a facut foame si n-am chef sa gatesc nimic. Oare vine vreo firma de livrari numai cu o pizza???

Pupici...

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput