Mamici de mai-iunie 2008 (51)
Raspunsuri - Pagina 14
alra spune:
buna la toata lumea, nici un bebe inca?
am intrat sa vad ce mai ziceti, va zic de streptococ B daca tot sunt aici caci din nefericire stiu cam multe.
cam 30% din femei sunt purtatoare de streptococ B. adica chiar daca iau antibiotice le revine. la aceste femei concentratia bacteriei e mai mare sau mai mica.
dintre cele purtatoare de streptococ sunt sanse 1-500 ca bacteria sa fie transmisa si la copil in timpul nasterii (vaginala, de cezariana habar-n-am). din aceasta cauza se dau antibiotice in ultimele saptamani pentru a face curat temporar sau/si se administreaza antibiotic in timpul travaliuliu dupa ce se rupa apa. cat timp apa nu e rupta nu e nici un pericol.
bacteria in sine produce niste enzime care pot rupe apa in general prin saptamanile 36-37 (cica apa rupta fara dilatatie in zona 36-37 cam streptococ zice) - asta patiram noi cu Laura.
daca streptococu a fost depistat se dau antib si totul e ok.
la mine nu apucase sa faca analiza de streptococ, aveam programare chiar in sapt in care am nascut, mi-au luat proba (se ia vaginal btw) la internare insa au aflat ca il am cand eram deja spre sfarsitul travaliului si Laura (ca era montorizata) dadea semne de infectie.
ce a facut - mi-a pus antibiotic in perfuzie, am mai stat 2 ore pana s-a facut dilatatia 10 si am nascut in 2 minute (pe bune, dupa ceas)
in mod normal in Romania se dau apoi antibiotice copilului preventiv si totul e ok.
deci nu ne speriem de streptococ, da? sanse minime sa se infecteze copilul chiar daca suntem purtatoare si chiar in cazul in care se infecteaza problema e perfect gestionabila.
altfel zis, azi mi-a confirmat sarcina din sange. in 2 sapt am eco - la 7 saptamani. revin
pupici tuturor!!!
Vacanta cu Laura in Romania
mi_bebelina spune:
Buna seara burtici!
Eu am incercat sa dorm, dar am vazut ca mai mult ma chinui si am decis sa stau pe-aici pana vine Mos Ene pe la mine..
Cu hipertensiunea nu e de glumit.......cel putin asa mi-a zis mie doctorul.......pana a ajuns la concluzia ca la mine crestea tensiunea doar cand mergeam la spital la control. La un moment dat, prin saptamana 25i mi descoperise colul scurtat si hipertensiune si mi-a recomandat Dopegyt - 1/2 la 12 ore si multa odihna. Mi-a zis ca daca se deschide colul, exista rezolvare(cerclaj)....dar cu hipertensiunea e mai grav. In fine, a trecut .........dar fiti atente fetelor ca nu e de gluma cu hipertensiunea.......
Acum ma inteapa jos........mi-a zis ca e normal ca apasa bebe.
Uneori ma doare si in partea de sus a abdomenului, simt uneori ca parca mi se despica muschii.......voi ati patit asa? Pe 15 merg la control........atunci sper sa aflu despre ce e vorba
Voi v-ati culcat? Puteti dormi? eu dimineata dorm cel mai bine......pleca tatai la serviciu, am tot patul la dispozitie, ma pot foi in voie, apoi adorm dusa ....
la burticute
cenia spune:
Salutare dragi burtici
V-am citit cu nesat.
Mie imi place mai mult sa citesc decit sa scriu.
mii de ginduri ii trec oricui prin cap, mai ales ca se apropie un eveniment atit de mare, ca avem atitea necunoscute, nu putem pipai si simti cu mina noastra bebe-ul si pina atunci doar presupunem si doar visam la puiul nostru!
la prima nastere am facut ecograf in ultima luna saptaminal, l-am vazut pe pui dar cind l-am nascut nu arata deloc asemanator cu pozele...doar falcile semanau si atit!
referitor la sufletul copilului si eu sunt ferm convinsa ca e prezent odata cu moemntul conceptiei copilului. doar nu e o bucata de carne fara viata si invie in luna a 3-a de sarcina...??? e un non sens.
si fiindca sunt crestina as vrea sa vin in ajutor cu un citat din Biblie din Psalmi
Psalmul 139:13 " Tu mi-ai īntocmit rinichii, Tu m-ai #355;esut īn pāntecele mamei mele:
14 Te laud c#259; Sunt o f#259;ptur#259; a#351;a de minunat#259;. Minunate Sunt lucr#259;rile Tale, #351;i ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
15 Trupul meu nu era ascuns de Tine, cānd am fost f#259;cut īntr-un loc tainic, #355;esut īn chip ciudat, ca īn adāncimile p#259;māntului.
16 Cānd nu eram decāt un plod f#259;r#259; chip, ochii T#259;i m#259; vedeau; #351;i īn cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau rānduite, mai īnainte de a fi fost vreuna din ele.
17 cāt de nep#259;trunse mi se par gāndurile Tale, Dumnezeule, #351;i cāt de mare este num#259;rul lor!"
Asadar, atunci cind suntem "tesuti" cum frumos scrie mai sus, Dumnezeu ne tese si sufletul. Suflet care e minunat, pur si curat.
Asa or sa fie copii nostrii: cu un suflet pur si inocent. De noi depinde sa ii invatam caile cele bune, tot ce e mai frumos in lumea asta rea si sa ii invatam sa traiasca frumos.
SilviaPop spune:
A! Dordia, acum m-am prins de la ce te sufoci. Asa am patit eu prin luna a 5-a si am mers la medic. Iti apasa burta pe diafragma si preseaza cutia toracica, presiune care se transmite spre gat, cu senzatia de sufocare. Eu mai avem si palpitatii. Cardiologul mi-a zis sa pun perne in asa fel incat sa dorm cu trunchiul mai sus, sa se lase greutatea burtii in jos. Si de unde eram disperata ca o sa ma sufoc in somn si o sa mor, cum am aplicat metoda cu pernele n-am mai avut probleme
.
Simonacip, cum sa ma supar? 
Apropo de animalute..v-am tot citit povestile si m-am hotarat sa o spun si eu pe a mea, ca un fel de acceptare si impacare cu realitatea.
Cand l-am cunoscut pe sotul meu mi-a daruit un pui de pisica pt ca ma auzise ca mi-am dorit toata viatza dar mama mea nu a fost de acord cat eram mica. Era un pui alb, de angora, superb. La inceput am zis ca e fetitza si am botezat-o "Pufica" pt ca era ca un puf alb. Dupa un timp am observat ca are 2 bilutze
si am schimbat in "Pufy". Facea atatea ghidusii, am atatea filme si poze cu el... Cand a crescut era ca un om, simtea toate starile noastre, comunicam perfect cu el. Cand lipseam mai mult de acasa si intram pe usa sarea direct pe pieptul meu si imi punea labutele din fatza dupa gat, ca o imbratisare. Cand venea tati acasa il simtea cu cateva minute inainte si o zbughea la usa sa-l astepte. Dormea la mine pe piept, m-a avertizat de cateva ori cand au fost niste pericole reale( de ex gazul uitat deschis, etc). E o rasa de talie mare, el ajunsese la un mom dat la 8 Kg dar in general avea 5-6( si bb-ii nostri au in jur de 3 la nastere
). Nu puteam sa-mi imaginez viatza fara el, cine are animalute intelege, era viatza noastra.. Din pacate nu sunt imunizata la toxoplasmoza. M-am gandit mult ce sa fac, am zis sa fiu responsabila, eu pupam toata ziua pisoiul in bot si el se lingea la fund. Nu am luat toxoplasma in 10 ani dar daca luam in timpul sarcinii riscul era sa am toata viatza un copil cu handicap. Dupa 3 luni de sarcina m-am hotarat sa-l trimit la socrul meu pana nasc. A fost foarte greu. In seara dinaintea plecarii lui a simtit. Nu puteam sa fac un pas, sarea pe picioarele mele si ma obliga sa stau jos ca sa poata sta la mine in brate iar cand ma asezam se impingea cu capul in mine ca si cum i-ar fi fost frica de ceva. Dimineatza aia n-am vrut sa ma trezesc, n-am vrut sa-mi iau ramas bun de la el pt ca mi se parea prea dureros momentul, desi stiam ca va fi temporar. S-a trezit sotul, m-am trezit si eu dar am ramas in pat sperand ca adorm la loc. Am auzit cand l-a pus in cutia speciala si cand a deschis usa, Pufy a inceput sa miaune intr-un fel special... Mieunatul se auzea tot mai stins pe scari, in lift pana s-a departat de tot. Cand s-a facut liniste m-am ridicat din pat si am inceput sa plang in hohote.
La socrul meu s-a adaptat perfect, avea si o pisica acolo, socrul il iubea teribil, avea toate conditiile. Vorbeam la telefon si imi spunea mereu ce mai face, glumea ca e prea dulce si nu mi-l mai da. Pisica a ramas gestanta cu el pana la urma
. Nu mai puteam de dorul lui, planuisem cu sotul sa-l aduc cu vo 2 sapt inainte de a naste. Intr-o duminica dimineatza a sunat telefonul, a raspuns sotul si a iesit pe balcon sa vorbeasca. Nu am putut sa cred vestea
. O zi intreaga am negat, nu puteam sa accept. Se trezise, mancase, bause apa, facuse toate cele la litiera, se jucase si la un mom dat s-a intins si..cand socrul l-a atins sa continue joaca el n-a mai reactionat. A observat ca e ca o carpa, i-a facut masaj cardiac, i-a suflat aer ..nimic, in 5 min s-a racit si i s-a invinetit boticul roz.. Asta a fost! A facut stop cardiac. Inutil sa va spun cat am suferit. Am incercat sa nu plang. Dupa 3 zile ma internam cu risc de nastere prematura, contractii mari si neacceptat de dese, la 26 saptamani de sarcina. Medicul era convins ca o sa nasc, mi-a facut injectii de maturare a plamanilor, bb era jos de tot.
De atunci am tot incercat sa nu ma mai gandesc pt ca imi face rau. Dar nu ma impac cu ideea ca sufletelul ala ma iubea atat de mult si eu l-am dat, departe de mine...a suferit atat de mult incat a murit.
M-am hotarat sa dau copilul la cresa , la gradinita, sa-l las sa socializeze cu oamenii, nu vreau sa-l fac dependent de mine pt asta poate aduce o suferinta prea mare...
Pisica, birmaneza, a nascut un singur pui: alb![]()

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png
cleo78 spune:
niatsa Silvia. Am dormit mai mult ca tine....cu un pic. Voiam sa confirm teoria asta cu respiratia. Si mie mi s-a mai intamplat, si dr mi-a recomandat la fel; la mine e mai nasol ca e si astm, dar cred ca asta si de la piticii pe creier. Acum, dorm aproape in fund: am patura, perna, si cateva pernutse.
Despre povestea pisicii, cam trist finalul(dar sa nu uiti, Pufy avea o varsta destul de inaintata in lumea pisiceasca), dar arata ca deseori un animal are suflet, poa mai cald decat al multor oameni. Nu te judeca, te sprijina neconditionat, si te iubeste. Sa iti zic de viitorii nashi, care au 2 cooker-ite, si daca scanceshte aia mica, vin si fac scandal pana se duc parintii sa vada de ce? Cat despre toxoplasmoza, daca in atitia ani cu Pufy in casa nu te-ai imunizat, shansa e mica sa iei boala in timplu sarcinii. Dar te lupti cu piticii de pe creier.... Pe mine veterinarul m-a avertizat ca mai mare probabilitatea e sa iei din carnea de pasare cruda (si avea dreptate, nu am sterilizat niciodata cutitele, fundul de tocat, castroanele, etc, ba mai des le clateam si fol. si la salate imediat dupa), decat de la o pisica care nu iese din casa si mananca numai conserva si crantzanele. Dar nu era cazul sa iti asumi niciun risc.
Ma intorc in pat. Sa mai incerc o adormire....
P.S. revin dupa 2 ore. Adormirea nu mi-a iesit. Am bagat o ciorba calda cu multa mastana, si sa raspund si lui my_bblina. Deci, pe mine nu ma doare jos, dar simt pulsatii & sagetari in col. De la presiunea lui bb.....cica. Iar durerea din partea de sus...io ash caracteriza-o cu durerea de coaste, cam asha simt ca da bb..si ca impinge: in coaste!!! Recunosc ca sunt femeie, dar coasta aia in plus se pare ca ma deranjeaza.
Am terminat tortul. Pacat...bun o fo!!
Incep sa imi doresc sa nasc mai devreme. nu dorm mai deloc (nu cred ca dupa nashtere oi dormi mai mult....), mananc cate putin, si din cauza asta mi se face foame mai des, ma mishc in reluare (nici asta nu cred ca dupa nastere o sa fiu iar capra neagra...cusuta, stoarsa de vlaga, de tzatze si de cap si de urechi).
Dar macar scap de ideile astea tampite: daca bb nu e bine, daca mi se intampla nu stiu ce la nashtere etc. Le stiti voi!!! Ca nu va sunt chiar straine!!!
Deci era bine la munca...chiar daca ma durea fundul dupa 1 ora de stat pe scaun, macar nu ma gandeam la atatea nazdravanii!

36+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 4 sapt
Magnetism79 spune:
Cleo mama mi-ai luat-o inainte cu trezitul, acuma ca tot nu am somn sa vedem daca mai e cineva pe aici, slabe sanse insa, azi nu stiu daca mai intru asa ca mai bine de dim decat deloc.
Fetelor vreau sa va intreb daca a inceput sa va curga precursorul ala de laptic din tatitzici, ca eu ma trezesc in fiecare dim cu doua pete pe tricou in dreptul lor , asta mi se intampla mai des in ult timp.E galbui iar spre sf e albicios transparent, tati e cel mai fericit ca zice ca o sa am laptic sa-i dau lu maimtzica asta micu care m-a innebunit imi da trezirea la 5-6 dim iar ziua tace malc, il mai apuca seara dupa 8 si ma tine treaza pana la ora 1 noaptea, asa imi face de cand a inceput sa miste cu mici exceptii.
Pupici la mamici si bebei nazdravani.
cleo78 spune:
si io am nishte cruste pe sani; la dush le vad. Alb galbui...cred ca tot laptik e. Sper.
36+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 4 sapt
Andree27 spune:
Neatza fetelor,
Flore bine ai venit in odisee!
Scrie mai repede 10 mesaje sa scapi de moderatori!sa -ti traiasca bebeii ca am intels ca esti la adoua sarcina!Mie dr mi-a zis ca din saptamana 32 sa merg de 2 ori pe saptmana!
Cat despre animale si eu sunt de acord cu Cleo ca trebuie sa respecti ordinele de igena oricand.Si eu am o catelusa pechinez de 13 anisori si e o dulcica foc.Am zis ca atunci cand voi naste o voi duce pt inceput la socrii mai ales ca va fi vara si ii va pica parutul si nu e bine pt copil,dar apoi o voi aduce acasa sa se obisnuiasca cu ea!
Ylari ca nu te lasa sa dormi 2 ori dupa nastere eu am auzit mai mult variante!Prima e cica mori ca asa se zicea pe vremuri ca daca inchizi ochii ii inchizi de tot,dar multa femei i-au inchis si nu au nici o treaba!Si a doua care e mai plauzibila,aceasta o stiu de la nasa mea care a nascut de curant, i s-a spus ca timp de 2 ore nu are voie sa doarma ca sa se masese pe uter sa-si revina!Eu atat stiu!
Am intrat doar sa va salut ca ma duc sa ma apuc putin de curatenie ca e si sotul acasa si ma ajuta!Eu mai mult coordonez!
Iar apoi mergem la ziua unei prietene si mai tarziu pe la nasi!
DAca nu mai intru azi va pupicesc pe toate si sa fiti cuminti!!!
Poze
Andreea
31+in asteptare de un ingeras:
Eric
AMR: 9 saptamani!!!
andreap spune:
Salutare!
Iata ca-mi fac si eu timp sa intru un pic pe net..de miercuri sunt acasa si de joi am aterizat la Pitesti.Am citit cam 1/2 din capitolul asta..
Ylari,bine ai revenit!ne-ai dat ceva emotii...Da,dupa ce nasti nu te lasa sa adormi....eu eram moarta de somn si nu m-au lasat..explicatia exacta nu o stiu
..ma gandesc la faptul ca toate oasele din corp sunt dilatate si daca adormi....poate nu asta e explicatia exacta![]()
Getutza,Simona...inca pe baricade?
Laura,normal ca se face epidurala la Muncipal..eu trebuia sa o fac de acum 4 ani..numai ca nu a mai apucat,am nascut 'prea'repede
..trusa mi-o cumparasem eu chiar de la o farmacie din spital.pe vremea aceea costa 70 ron.
Alysh
..nu m-ai uitat.Sunt bine,chiar ffff bine(sper sa nu cobesc..)mai iau no-spa 1-2 pe zi,dar in rest..OK.Chiar m-am plimbat o groaza ieri cu Mariuca si nu am avut nimic.Nu te speria de anestezie..o sa fie totul bine.
Cleo,felicitari ptr.col lung,tare si inchis
In rest,toate bune..sper sa intru mai des,acum ca mi-am facut rimp sa scot laptopul din 'sac'...
Noptile astea am dormit ffff prost.La socrii mei nu-mi place salteaua de la pat,e moale si ma doare ingrozitor spatele.Plus ca in camera unde doarme Maria e mai racoare si de aceea dau inca drumul la centrala.Se face placut la Mariuca si la noi mori de cald....
asa ca ma trezesc de 10 mii de ori pe noapte..plus ca abia reusesc sa ma mai intorc de pe o parte pe alta...cred ca am ajuns la +20 kg![]()
Eu mai am programare la Iosup abia pe 2 Mai,atunci voi avea 33 sapt.BBlusa mea misca de zor si chiar daca ma trezeste noaptea uneori,eu ma bucur ptr.ca stiuc a e bine.
Pupici si va doresc la toate un WE minunat.
BURTICA
POZE NOI 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea 
Sara si MARIUCA-7.11.2004
Alysh spune:
"neata. va salutam si noi cu o cafelutza buna decofe![]()
Alra, multumim de info streptococ B, sarcina usoara in continuare si lipsita de probleme si un bebe sanatos si frumos!
Si eu tot cruste pe sani am. Ceea ce ma mira e ca acum o luna chiar imi curgea colostru, acum nu mai vad lichid ci doar crustele respective. Ma gandesc ca am canalele infundate probabil. Am inceput sa-mi frec sanii cu un prospo aspru dupa baie si dau cu crema si ulei in continuu, sa speram ca vor fi si rezultate.
Fetelor eu dorm de sting...ma trezesc totusi pt pipi de cateva ori pe noapte dar readorm instantaneu. Eheee, cine stie ce ma asteapta dupa....
Ah si legat de gandurile negre....cred ca am una din cele mai bogate imaginatii din lume. Asa ca nu va povestesc din ele ca ma trimiteti sa ma internez la 

Andreap
, week-end minunat si tie!!!!
Alina
35+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png