Preturile la apartamente in Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 9
virgi spune:
Olim - am inteles
Spic de grau - pentru micul nostru Paris, preturile sunt acceptabile deocamdata, vorba ta e Bucuresti, si nu Paris.. Citeam un articol cu previziuni sumbre de 3000-5000 Eur/mp pentru urmatorii ani in Bucuresti la constuctiile noi. Daca-i adevarat, ajungem urgent la cifrele date de tine.
Anyway, eu pot vorbi concret de al meu, tranzactie facuta in zilele noastre, inca nu m-am mutat in el, ca nu-i gata. 3 camere, 120 mp, sectorul 1 = 156.000 E.
virgi spune:
quote:
Originally posted by b.nica[/i
De ce nu se initiaza odata planul cu Bucuresti metropola si prin decongestionarea capitalei se vor putea construi mai multe locuinte;o oferta mare poate micsora pretul de cumparare.
Se construieste la greu, dar din nefericire oferta de pret e in crestere.
"Cel putin 10.000 de locuinte vor fi livrate anul viitor in Capitala
zf
http://www.zf.ro/articol_167360/cel_putin_10_000_de_locuinte_vor_fi_livrate_anul_viitor_in_capitala.html
Fiecare an se anunta un nou an record pentru piata rezidentiala din Bucuresti, astfel ca dupa ce anul acesta este estimata finalizarea a circa 6.000 de locuinte, anul viitor urmeaza a fi livrate peste 10.000 de unitati, arata o analiza bazata pe datele din catalogul Ansambluri Rezidentiale, editat de Business Magazin."
cait spune:
Parerea proprie e ca, chiar daca se construieste preturile tot vor creste pentru ca intotdeauna va exista cerere chiar daca este pentru acces sau pentru specula.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
danutz spune:
Bird70, cu parere de rau, dar nu mai exista terenuri ieftine in jurul oraselor. Poate in provincie sa fie mai ieftine, ca pe langa Bucuresti nu mai sunt demult. Asta vara un mp la 35 km de Buc se vindea la 50eur, fara nici un fel de utilitati in zona si departe tare de primul drum (si cand zic drum ma refer la ala de tara, nici macar pietruit. Si de asta vara preturile au mai urcat.
Daca adaugi infrastructura, drumurile, electricitatea, gazele, canalizarea, investitiile ar fi uriase. Cum sa se bage statul la asa ceva? (uite cat se chinuie cu autostrada Buc-Oradea, de exp!)
Si pentru cei de pe afara, sa va explic putin cum e cu gradul de indatorare de 70%. Foarte putini obtin de la banci acest grad de indatorare. Se ia in calcul salariul sau veniturile impozabile, dar si varsta, eventuale alte credite sau carduri de credit, daca ai sau nu familie, daca ai sau nu copil/copii, daca locuiesti in mediu urban/rural, istoricul de credit, nr. de angajati din compania unde lucrezi, daca ai o alta proprietate, de cat timp esti angajat la angajatorul actual si de cat timp muncesti in general, daca mai e cineva care participa cu veniturile la credit si in ce masura, ce avans poti plati, etc. Rezulta un scor care da gradul de indatorare. Daca esti divortat, cu un copil in intretinere, nu te ajuta nimeni cu veniturile, ai un card de credit la care nu vrei sa renunti si eventual o alta rata la masina sau un credit de nevoi personale si salariul mediu pe economie...nu poti obtine un grad de indatorare mai mare de 30-40%, poate nici atat!
E adevarat, de cand bancile au marit gradul de indatorare, mult mai multi romani si-au permis credite ipotecare, dar si preturile la case au crescut exponential.
Stiti ce m-a enervat cel mai rau pe mine, in anul in care am tot cautat o casa? Agentii imobiliari! Foarte putini au scoala de specialitate, de fapt nici nu stiu daca in Romania exista asa ceva, sunt foarte insistenti, tu le ceri ceva ei iti prezinta cu totul altceva, ...in definitiv nu te ajuta cu nimik, mai mult te incurca, si comisionul lor e intre 2-3 % din valoare proprietatii. Unii mai au si tupeul sa ceara jumate in avans, la semnarea antecontractului...altfel 'tranzactia nu se face'. Mie mi-a zis unul, nici sa nu ma gandesc sa le dau 'doar 500 eur avans, minim 1000 eur'. Pentru ce?!!! Altfel el recomanda vanzatorului alt cumparator!!!
E incredibil!!!
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by virgi
Eu sper insa si asa ar fi normal sa scada sau sa stagneze pretul celor comuniste care mi se pare nejustificat. Nu inteleg cum poate cineva sa dea 150 k pe un astfel de apartament cand exista alternativa unui bloc nou. Eu cred ca sunt doar specularii, in realitate nu se fac astfel de trazactii.
Poate pentru ca se plateste zona?
Blocurile noi sunt la periferie. Sunt cateva si in centru, dar la preturi corespunzatoare.
asa cred ca e oriunde; un apartament oricat de vechi in centru are mai mare valoare decat unul nou-nout mai departe.
Adina + Olivia Q1.04
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by cait
Parerea proprie e ca, chiar daca se construieste preturile tot vor creste pentru ca intotdeauna va exista cerere chiar daca este pentru acces sau pentru specula.
Niciodata cererea nu urmeaza specula ci intotdeauna este exact pe dos: specula apare doar acolo unde este cerere. Speculatorii sunt primii care spala putina la primele semne de scadere a cererii.
cait spune:
Capcaunul poate nu m-am exprimat eu corect dar vroiam sa spun accelasi lucru ca si tine.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Andries spune:
Blocurile ceausiste vor ramane la mare pret din cauza lipsei de facilitati si lipsei de infrastructura.
Concret, o familie cu doi copii (a mea de exemplu) va avea nevoie de o locuinta aproape de mijloace de transport in comun, aproape de o gradinita, de o scoala cat de cat, de un magazin de cartier (ma gandesc la un magazin tip Billa), de dorit sa fie si un parc in apropiere. Nu gasesti asa ceva daca iesi din Bucuresti prea departe.
Veti spune ca in Pipera/Baneasa de exemplu exista gradinite si scoli particulare. Costa destul de mult aceste facilitati, destul ca sa-mi dezechilibreze bugetul si sa nu-mi mai pot permite un credit. Nu mai spun de centru medical, dispensar pentru copii, curatatorie chimica, etc. Asa ca ...mai bine iau creditul ala si in loc sa-mi iau ceva la periferie (casa sau ap nou) la care sa adaud inca minim 1000 euro cheltuieli suplimentare pentru copii, ma duc in cartier ceausist si caut ap vechi langa gradi, scoala, supermarket, piata, parc si statie de metrou/autobuz. Ap. vechi, mic, vecini multi si de toate felurile...dar imi pot organiza viata mai bine si pot suporta rata aceea de 500 - 700 - 800 euro.
Andries
Andries spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
Originally posted by cait
Parerea proprie e ca, chiar daca se construieste preturile tot vor creste pentru ca intotdeauna va exista cerere chiar daca este pentru acces sau pentru specula.
Niciodata cererea nu urmeaza specula ci intotdeauna este exact pe dos: specula apare doar acolo unde este cerere. Speculatorii sunt primii care spala putina la primele semne de scadere a cererii.
Cererea nu va scadea mult, pentru ca in acest moment pe piata muncii suntem noi, decreteii, multi si la varsta la care ne consolidam familii si facem copii.
Cand pe piata va ajunge generatia '80 probabil cererea se va tempera.
Andries
Andries spune:
Plus ca... eu cred ca bancile speculeaza si viitoarele venituri ale populatiei, ei estimeaza ca oricum salariul in Ro va creste datorita efectului "UE" si ca persoanele care acum acceseaza un credit la indatorare 70% si au venit 1000 euro de exemplu, peste doi ani vor avea un salariu mai mare, vor da din coate sa gaseasca un job mai bine platit, vor cere un salariu mai mare actualului angajator (care si el se plange ca romanii vor salarii mai mari) si pana la urma vor obtine niste bani in plus si vor suporta mai bine creditul.
Pan nu se va ajunge la o uniformizare cu UE dpdv productivitate/venituri/preturi va exista spatiu pentru speculatori, bancile fiind printre cei mai mari speculatori de pe piata.
Andries