Preturile la apartamente in Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Nu vad de ce trebuie ca statul sa vina sa faca, sa dreaga, sa dea...etc.
Se construieste mai putin decat este cererea, si asta face ca adaosurile sa se mentina la un nivel fabulos. Se construieste de putin timp. Preturile au crescut in cativa ani din cauza faptului ca din ce in ce mai multi au acces la credite.

Pai voi comparati situatia de acum 10 ani, cand trebuia sa ai 15.000 EUR cash ca sa poti cumpara ceva? Si cand salariul mediu era vai de mama lui? Nimeni nu putea lua un credit...era si normal.

In ziua de azi poti sa iei credit si cu buzunarele fluturand.

De ce sa fie banca de vina ca un om e inconstient si se inhama la cheltuieli mai mari decat le poate duce? Din cate stiu, nu se da credit minorilor, deci fiecare e responsabil; nu trebuie sa fie banca, sau statul, sau vecinii raspunzatori de ce-si face omul cu mana sa.

Sa nu uitam ca boom-ul preturilor nu a fost creat nici de capsunari, nici de bisnitari,ci tocmai de marea masa a populatiei ce a inceput sa aiba acces la credite.

Si nu, nu mi se par preturile nerealiste, drept dovada lumea isi cumpara, ia credite, se muta la ceva mai spatios...niciodata si in nici un colt de lume asta nu se va face fara cheltuiala. Eu personal nu cred ca o sa scada preturile. Decat daca ne pregateste ceva sectorul bancar...

Adina + Olivia Q1.04

Si bancile au partea lor de vina.Daca-i fluturi unuia care nu a mancat de cateva zile o bucata de carne prajita pe la nas,iti va da si chilotii,numai sa i-o dai.

Nu bancile ne vor pregati ceva,pentru a scadea preturile.Pur si simplu oamenii se vor indatora din ce in ce mai mult iar in cativa ani nu vor mai putea acoperi datoriile.Banca le va lua casele si le va scoate pe piata din nou.Cei care au patit-o nu vor mai lua credtie,oferta va fi mare la case iar preturile vor scadea.

Exact cum a spus Spic de grau.Exact cum s-a intamplat in SUA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

in Belgia in momentul asta dobanda la credit pentru casa e cam 5% la 25-30 de ani, fixa nu variabila

acum ceva ani creditele se faceau pe 20 de ani, acuma se fac pe 25-30.
creditul se acorda daca ai bani de notar si de taxa de inregistrare (10% din valoarea proprietatii), in rest poti imprumuta toata suma. o casa noua te duce cu toate costurile cam la 300 000 in acest moment, nu in Bruxelles.

in Olanda stiu pe cineva care are credit insa plateste numai o parte din bani in 30 de ani, urmand ca la sfarsit sa dea si suma restanta calup. ideea e ca ai nevoie de o casa mai mare cat esti tanar si ai copii iar la batranete oricum o vinzi si te muti la ceva mai mic, singura problema este insa ca nedand acei bani inapoi platesti dobanda la ei integral cei 30 de ani. s-a ajuns in situatia asta deoarece casele acolo sunt foarte scumpe si oamenii nu isi mai pot permite sa plateasca altfel.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by b.nica

Atata timp cat nu se face nimic pentru revigorarea economiei care sa duca la cresterea reala a nivelului de trai, astfel incat oamenii sa-si poata garanta imprumuturile la banca cu un salariu decent si indestulator, nu cu casa sau bunurile pe care vor sa le cumpere, bancile nu vor acorda imprumuturi decat in conditii f. grele.
Fara imprumuturile bancilor,cu salarii de mizere nu poti realiza nimic decat sa-ti asiguri cat de cat o paine tie si familiei si un trai umilitor.
"Capsunarii" muncesc in alte tari(impozite?) si vin cu banii aici pt. cheltuieli care dau falsa impresie(din profitul spectaculos al supermarketurilor) de bunastare a romanilor.

Intotdeauna vor exista oameni bogati si mai putin bogati.De ce trebuie sa intervina statul pentru a echilibra lucrurile?
Asta se intampla in comunism.

Cerem salarii maaari,toata lumea sa aiba salarii maaaari.Pai nu se poate.Cine sa ii plateasca?Oamenii ce ofera in schimbul salariului maaare?Nu putem fi cu totii manageri,asta este viata.

Problema e ca cei cu salarii medii,s-au trezit peste noapte cu sume considerabile in buzunar(creditele bancare date orbeste) si au crezut ca merge treaba zeci de ani.Nu s-au gandit la repercursiuni,nu si-au facut calcule.Au crezut ca l-au apucat pe Dumnezeu de picior.

Ma pe scurt spus,bancile au indeplinit visele grandomaniei.S-au folosit de grandomani.Si le-a si mers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Foarte adevarat ca pretul unui apartament nou in Bucuresti a crescut spectaculos in ultimii ani. N-am inteles si nu-mi pot explica pretul apartamentelor comuniste, avand in vedere ca in cele noi se pot achizitiona apartamente intre 100-150 mii eur, cu conditia sa inchei un antecontract in faza de proiect si sa astepti finalizarea lui care poate dura un an sau doi.

Daca e sa compar pretul unui apartament din Bucuresti cu celelalte capitale, va garantez ca-i unul foarte mic inca.
Daca in Bucuresti mi-am permis, desigur cu credit sa achizitionez unul, in capitala tarisoarei in care traiesc mi-ar trebui inca vreo 10 vieti sa pot spera la unul in aceleasi conditii ( zona si mp ). Acelasi studiu l-am facut si pentru Paris.

Eu le-as ruga pe cele care au afirmat ca in alte tari casele sunt mai ieftine decat in Bucuresti, sa ne spuna concret si orasul. Asa poti gasi in apropierea bucurestiului, gen comuna Jilava etc., un apartamanent nou sub 100.000 E, dar nu-i acelasi lucru.

Eu sper insa si asa ar fi normal sa scada sau sa stagneze pretul celor comuniste care mi se pare nejustificat. Nu inteleg cum poate cineva sa dea 150 k pe un astfel de apartament cand exista alternativa unui bloc nou. Eu cred ca sunt doar specularii, in realitate nu se fac astfel de trazactii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

exact asta s-a intamplat in spania, can am venit aici acum 7 ani un apartament era 40.000 de euro in conditiile in care castigai 600.Toata lumea a cumparat, nu au fost destule, s-a construit enorm de mult, acum a ajuns acelasi apartament la 180.000 in conditiile in care tu castigi 800.Bancile au dat bani cu nemiluita, inclusiv bani de actela notar, mobila, si masina.Multa lumea cumpara in plan cate 3-4 apartamnte se dadea un avansa de 3000-5000 de euro, si epste 3 luni erau revandute la pret cu 40000-50000 mai mult, si totul functiona perfect.Au facut bani cine a avut curajul la inceput sa faca aceste afaceri.Acum sunt case peste case, lumea castiga putin, Euribor creste, lumea nu mai paote lati ratele si e plin de case peste tot.Mai nou la moda e sa iti dea casa noua mobilata plus o masina inclusa in pret, doar sa cumperi.Daca in primul an aveai rate la 150.000 de 500 de euro acuma sunt multi care platesc 1000.Si stiti care e urmarea cea mai nefasta, ca au urcat chiriile, deoarece lumea nu isi mai permite o casadeci tot avantaj pt cei care au case.

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Olim - 180.000 vorbesti de Madrid, apartament nou?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

nuin madrid, acolo am spus clar ca is peste 400.000 180.000 in sat de 3000 de locuitori

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by virgi

Foarte adevarat ca pretul unui apartament nou in Bucuresti a crescut spectaculos in ultimii ani. N-am inteles si nu-mi pot explica pretul apartamentelor comuniste, avand in vedere ca in cele noi se pot achizitiona apartamente intre 100-150 mii eur, cu conditia sa inchei un antecontract in faza de proiect si sa astepti finalizarea lui care poate dura un an sau doi.

Daca e sa compar pretul unui apartament din Bucuresti cu celelalte capitale, va garantez ca-i unul foarte mic inca.
Daca in Bucuresti mi-am permis, desigur cu credit sa achizitionez unul, in capitala tarisoarei in care traiesc mi-ar trebui inca vreo 10 vieti sa pot spera la unul in aceleasi conditii ( zona si mp ). Acelasi studiu l-am facut si pentru Paris.

Eu le-as ruga pe cele care au afirmat ca in alte tari casele sunt mai ieftine decat in Bucuresti, sa ne spuna concret si orasul. Asa poti gasi in apropierea bucurestiului, gen comuna Jilava etc., un apartamanent nou sub 100.000 E, dar nu-i acelasi lucru.

Eu sper insa si asa ar fi normal sa scada sau sa stagneze pretul celor comuniste care mi se pare nejustificat. Nu inteleg cum poate cineva sa dea 150 k pe un astfel de apartament cand exista alternativa unui bloc nou. Eu cred ca sunt doar specularii, in realitate nu se fac astfel de trazactii.

2 pièces 44 m² environ
75016 Paris 16ème Proximité: Métro Michel-Ange-Molitor 340 000 €
+ 2 photosQuartier Molitor. Appartement situé au 6ème étage. Bel Immeuble 1930, grand standing. Calme, ensoleillé. Bon état général. Cave. Renseignements et visite: .....

2 pièces pierre et brique 36 m² environ
75018 Paris 18ème Proximité: Marché de l'Olive 194 000 €
+ 5 photosDans une belle copropriété pierre et brique, au 1er étage sur cour, 2 pièces clair et calme avec cuisine américaine et chambre sur cour. Parquet, cheminée, fenêtres pvc double vitrage, cave. Plus de détails

Studio 40 m² environ
75019 Paris 19ème Quartier Butte-Chaumont/Bolivar Acheter ce bien à partir de
200 000 €

Appartement occupé: 95/97, rue Compans - BIEN VENDU OCCUPE Bail Loyer APPARTEMENT de 40 m², situé à l'étage 1. À quelques mètres des Buttes Chaumont, le Village du Parc profite de la proximité des écoles, lycées et commerces, dans un environnement qui évoque un petit bourg de province. Cette résidence, de construction récente, se compose de deux bâtiments reliés par un jardin intérieur et offre les prestations d'un immeuble de standing: parkings, ascenseurs, digicodes et gardien. Les appartements sont particulièrement clairs et s ouvrent le plus souvent sur de vastes balcons. Les rez-de-chaussée sont agrémentés pour la plupart de jardins privatifs tandis que le dernier étage bénéficie d'une vaste terrasse panoramique sur Paris.. tél......., prix d'un appel local.

2 pièces 40 m² environ
75017 Paris 17ème Quartier Brochant/Guy Moquet Acheter ce bien à partir de
200 000 €

Exclusivité
ÉPINETTES/BROCHANT Bel immeuble pierre de taille ravalé appartement 2 pièces 40 m² rez-de-chaussée donnant sur cour arborée Belle hauteur sous plafond Orienté Est Clair et calme Entrée, séjour 20 m², cuisine, chambre, salle d'eau + WC, cave A rafraîchir.

Deci?
Si vorbim de Paris. Nu de Bucuresti!!

Am vazut apartamente la 1M€ in Bucuresti.
Hai sa vedem ce e la 1M€ in Paris!

4/5 pièces 117 m² environ
75016 Paris 16ème Proximité: Près rue d'auteuil 1 000 000 € Exclusivité
À 50 m de la rue d'Auteuil et de ses commerces, au 5ème étage d'un immeuble 1975 dont les parties communes viennent d'être refaites, un appartement FAMILLAL disposant d'un EXCELLENT PLAN, AUCUNE PLACE PERDUE. Une entrée dessert un vaste séjour, une cuisine avec fenêtre (assez grande pour un repas). Cette cuisine est fermée et indépendante mais il y la possibilité de faire une cuisine américaine si on le souhaite. Sur l'arrière de l'immeuble au calem, 3 Chambres claires dont une parentale avec dressing et salle de bains, 2 grandes chambres enfants avec une seconde salle de bains. WC séparés. Cet appartement dispose de beaucoup de rangements. Le sol est dans son intégralité recouvert d'un PARQUET en chêne de qualité. L'APPARTEMENT EST EN PARFAIT ÉTAT.

5 pièces 151 m² environ
75011 Paris 11ème Proximité: AV de la République Quartier République 1 000 000 €
Dans un bel immeuble en pierre de taille de type haussmannien, nous vous proposons au 3ème étage avec ascenseur ce superbe appartement en parfait état. Il se compose d'une galerie d'entrée, double séjour de 45 m² sur rue, 3 chambres dont une suite parentale avec jacuzzi, une buanderie, cuisine dinatoire de 27 m², salle de bains, salle d'eau, WC séparés, dressing, nombreux rangements. Parquet en point de hongrie, moulures, cheminées.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

In Fr nu se poate face credit mai mare de 30 de ani.
Asigurarea te intreaba si de dintii din gura.
Iar indatorarea maxima e de 30% (poate 33 in cazuri extreme).

Ca sa nu mai spun ca daca acum 2 ani puteai sa faci imprumut fara sa ai aport, de cand cu criza bancara, nimeni nu iti mai acorda imprumutul daca nu ai bani de notar si de 10% din suma imprumutata.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Indatorarea meaxima e de 33% dar se merge pana la 40% daca ai salarii bunicele si o anumita stabilitate.
Si totul depinde de fiecare banca.La noi cel putin se dau si fara aport si finantam si cheltuielile de notar.
Cred ca feicare institutie are politica ei si isi asura riscurile in functie de fiecare client.
Si mie mi se pare preturile destul de mari in Romania si nu cred ca vor scadea pentru ca ne aliniem la celelalte capitale europene.
Iar cresterea preturilor nu va urma niciodata trendul salariilor, ca si peste tot in lume.cei care au bani si isi permit sa faca un credit pe o perioada destul de mare o fac restul vor platii chirii toata viata.
Ce mi se pare enorm in Romania sunt dobanzile care sunt aproape de 2 ori mai mari ca aici si unde dobanda fixa nu prea se practica sau chiar deloc.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

quote:
Originally posted by b.nica[/

Intotdeauna vor exista oameni bogati si mai putin bogati.De ce trebuie sa intervina statul pentru a echilibra lucrurile?
Asta se intampla in comunism.

Cerem salarii maaari,toata lumea sa aiba salarii maaaari.Pai nu se poate.Cine sa ii plateasca?Oamenii ce ofera in schimbul salariului maaare?Nu putem fi cu totii manageri,asta este viata.

Problema e ca cei cu salarii medii,s-au trezit peste noapte cu sume considerabile in buzunar(creditele bancare date orbeste) si au crezut ca merge treaba zeci de ani.Nu s-au gandit la repercursiuni,nu si-au facut calcule.Au crezut ca l-au apucat pe Dumnezeu de picior.

Ma pe scurt spus,bancile au indeplinit visele grandomaniei.S-au folosit de grandomani.Si le-a si mers.

Eu astept ca politica guvernului sa garanteze stabilitatea mediului de afaceri pt. ca astfel incurajand investitiile in economie sa se creeze mai multe locuri de munca,oamenii sa nu mai plece sa munceasca in alte tari.
Stabilitate este cuvantul cheie pentru ca lucrurile sa mearga bine atat la nivel de cetatean simplu cat si la nivel de tara.
Cred ca sunt muncituri care primesc bani pe munca lor in strainatate(dura cum au spus unele fete)cat unii care isi zic manageri si isi compara retributia cu salariul minim pe economie.
Au facut imprumuturi intr-o veselie "grandomanii" de care vorbeai la ofertele de electrocasnice nu la case.
Tot de politica guvernului depinde si strategia de dezvoltare a infrastructurii ca au si fonduri si tot isi dau cu stangu' in dreptu' iar inghesuiala si circulatia in Bucuresti este un cosmar .
De ce nu se initiaza odata planul cu Bucuresti metropola si prin decongestionarea capitalei se vor putea construi mai multe locuinte;o oferta mare poate micsora pretul de cumparare.

Mergi la inceput