Preturile la apartamente in Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Atata timp cat nu se face nimic pentru revigorarea economiei care sa duca la cresterea reala a nivelului de trai, astfel incat oamenii sa-si poata garanta imprumuturile la banca cu un salariu decent si indestulator, nu cu casa sau bunurile pe care vor sa le cumpere, bancile nu vor acorda imprumuturi decat in conditii f. grele.
Fara imprumuturile bancilor,cu salarii de mizere nu poti realiza nimic decat sa-ti asiguri cat de cat o paine tie si familiei si un trai umilitor.
"Capsunarii" muncesc in alte tari(impozite?) si vin cu banii aici pt. cheltuieli care dau falsa impresie(din profitul spectaculos al supermarketurilor) de bunastare a romanilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
Originally posted by b.nica

Atata timp cat nu se face nimic pentru revigorarea economiei care sa duca la cresterea reala a nivelului de trai, astfel incat oamenii sa-si poata garanta imprumuturile la banca cu un salariu decent si indestulator, nu cu casa sau bunurile pe care vor sa le cumpere, bancile nu vor acorda imprumuturi decat in conditii f. grele.
Fara imprumuturile bancilor,cu salarii de mizere nu poti realiza nimic decat sa-ti asiguri cat de cat o paine tie si familiei si un trai umilitor.

mai, din cate stiu eu cam peste tot imprumuturile pentru cumpararea casei sunt garantate cam cu casa in sine. numai imprumuturile mici "de nevoi personale" sunt garantate din salariu. refuz sa cred ca e vreun loc in lumea asta unde iti da credit pe 20-30 de ani pentru casa numa pe salariu.
INSA dobanzile pe care le stiu eu in Belgia pentru credite la case sunt muuult mai mici ca cele pe care le practica bancile din Romania si sunt dobanzi fixe - nu cresc anual.
Iara preturile la case si apartamente in zona in care stau eu sunt doar cu putine procente mai mari ca cele din Bucuresti, eu personal nu imi explic acest fenomen caci aici si materialele de constructii sunt mai scumpe, mana de lucru mult mai scumpa si nici terenurile nu sunt asa ieftine.
Tot ce va pot spune negativ este ca si aici in ultimii ani preturile la case au explodat.

Da sa stiti ca si astia pe aici tot cu credit pe 20-30 de ani isi iau casa. E imposibil altfel.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Nu vad de ce trebuie ca statul sa vina sa faca, sa dreaga, sa dea...etc.
Se construieste mai putin decat este cererea, si asta face ca adaosurile sa se mentina la un nivel fabulos. Se construieste de putin timp. Preturile au crescut in cativa ani din cauza faptului ca din ce in ce mai multi au acces la credite.

Pai voi comparati situatia de acum 10 ani, cand trebuia sa ai 15.000 EUR cash ca sa poti cumpara ceva? Si cand salariul mediu era vai de mama lui? Nimeni nu putea lua un credit...era si normal.

In ziua de azi poti sa iei credit si cu buzunarele fluturand.

De ce sa fie banca de vina ca un om e inconstient si se inhama la cheltuieli mai mari decat le poate duce? Din cate stiu, nu se da credit minorilor, deci fiecare e responsabil; nu trebuie sa fie banca, sau statul, sau vecinii raspunzatori de ce-si face omul cu mana sa.

Sa nu uitam ca boom-ul preturilor nu a fost creat nici de capsunari, nici de bisnitari,ci tocmai de marea masa a populatiei ce a inceput sa aiba acces la credite.

Si nu, nu mi se par preturile nerealiste, drept dovada lumea isi cumpara, ia credite, se muta la ceva mai spatios...niciodata si in nici un colt de lume asta nu se va face fara cheltuiala. Eu personal nu cred ca o sa scada preturile. Decat daca ne pregateste ceva sectorul bancar...

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Nu vad de ce trebuie ca statul sa vina sa faca, sa dreaga, sa dea...etc.
Se construieste mai putin decat este cererea, si asta face ca adaosurile sa se mentina la un nivel fabulos. Se construieste de putin timp. Preturile au crescut in cativa ani din cauza faptului ca din ce in ce mai multi au acces la credite.

Pai voi comparati situatia de acum 10 ani, cand trebuia sa ai 15.000 EUR cash ca sa poti cumpara ceva? Si cand salariul mediu era vai de mama lui? Nimeni nu putea lua un credit...era si normal.

In ziua de azi poti sa iei credit si cu buzunarele fluturand.

De ce sa fie banca de vina ca un om e inconstient si se inhama la cheltuieli mai mari decat le poate duce? Din cate stiu, nu se da credit minorilor, deci fiecare e responsabil; nu trebuie sa fie banca, sau statul, sau vecinii raspunzatori de ce-si face omul cu mana sa.

Sa nu uitam ca boom-ul preturilor nu a fost creat nici de capsunari, nici de bisnitari,ci tocmai de marea masa a populatiei ce a inceput sa aiba acces la credite.

Si nu, nu mi se par preturile nerealiste, drept dovada lumea isi cumpara, ia credite, se muta la ceva mai spatios...niciodata si in nici un colt de lume asta nu se va face fara cheltuiala. Eu personal nu cred ca o sa scada preturile. Decat daca ne pregateste ceva sectorul bancar...

Adina + Olivia Q1.04

Valoarea unei case poate evolua nu numai in sus, ci si "in jos".
Nimic nu iti spune ca o casa, in 10 ani va valora mai mult decat atunci cnd ai cumparat-o.
Si daca in 2 ani de la imprumut te regasesti in impas financiar, banca iti va vinde casa ptr a-si recupera investitia.
Si stiind ca in primii 5 ani platesti numai interesele, si daca piata imobiliara a evoluat in mod descendent - si daca banca ta nu va reusi sa recupereze valoarea investitiei spre cine se va indrepta? Spre cel caruia i-a imprumutat.
Credeti ca daca cel care a luat imprumutul va face inchisoare ca e in imposibilitate de plata, banca va avea vreun castig?
Nicidecum.

Sa nu uitam ce se intampla in State in momentul asta. Cum bancile sunt in cadere libera tocmai din cauza imprumuturilor acordate fara sa aiba acoperire.

Fug ca mi se arde mancarea

http://www.tmctv.ro/articol_36189/criza_creditelor_sporeste_riscurile_pentru_statele_emergente_cu_deficite_externe_mari.html

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

off topic.m-am saturat sa tot aud ca toti suntem capsunari, spania are capsuni adevarat, da mai are si constructii si industrie, etc
sa stiti ca si aici dobanzile depasesc 5-6 %, rar banca care iti da dobanda fixa, si daca iti da depaseste 9-105.
Cat despre preturile caselor, trebuiesc alineate cu cele din europa.In Madrid un apartament de 50 de m2 costa 400.000 de euro, asa ca nu stiu de ce va tot mirati.Si salarul mediu este de 800 de euro, si multi au credite pe 40-50 de ani.Numai in Romania e mania sa ai o casa a ta, si platita cu banii jos, restul in Europa toti platim credite pe ani multi.
Si pana cand sa ne dea statul, statul sa ne dea casa, masa, mobila, curent , apa gaz, alocatii mari la copii, vacante in dubai, ce a mai ramas sa faca statu.
Suntem in democratie, fiecare o duce cum isi asterne si cum poate.
Vrem viata ca in Europa, dar munca, vineri zi scurta, sambata acasa, o luna vacanta vara, 2 saptamani libere de craciun, una de pasti, program de la 8-3 si invidiem capsunarii ca o duc bine.Dar aici se muncesc 4o de eore pe saptamana obligatorii, si sambata o jumate de zi.Impozitele is mari, asigurari obligatorii, nu ca la noi, ca iti faci casa pe marginea raului, vine apa si satatu sa scoata abanii, ca tu esti iresponsabil.
Eu cred ca e normal ca preturile sa fie mari, sigur o sa mai creasca sa ajunga la nivelul de aici.
Aici nu iti da nimeni credit mai mare de 40% din salar, dar in romanai toata lumea are rate la banci, si nu la una la o gramada.Aici au un control si nu prea poti lua credit la mai multe banci

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by avenirv

quote:
Originally posted by ladyJ

quote:

..... de ce petrolul a crescut de 6 ori in 8 ani ? productia de petrol este la maximum, rusia pompeaza si ea masiv (si nu facea asta acum 6-10 ani) si totusi la bursele de la londra si ny - unde se formeaza preturile si nu in orientul mijlociu cum crede orice muritor nenorocit - el tot creste. de ce ? pt ca acel cumparator este gata sa plateasca. .

Despre cea ce scrii tu aici pot doar sa spun ca este partial adevarat.

Ai uitat de OPEC?

repet: preturile se stabilesc la bursele din london si ny. opec poate sa mareasca sau micsoreze productia, dar influenta sa asupra productiei totale a scazut enorm. productia este la un all time high si totusi preturile sint la absolute time high. canada, aliat total west, vinde petrolul statelor unite la pretul pietii, asta este cuvintul cheie: pretul pietii. rusia la fel. anglia si norvegia vind petrolul tot la peste 100. sint canada sau norvegia sau anglia niste nesimtite ? absolut nu. asemenea caracterizarii nu sint pt piata libera ci pt aceea in care un individ sau un grup redus de indivizi decid pretul. si aia se numeste comunism.

Resursele de petrol nu mai sunt asa cum erau acum 80 de ani.
Opec mareste sau scade productia,mai exact decide ce cantitate de petrol se scoate pe piata.Cu cat cantitatea este mai mica,cu atat pretul e mai mare.

Stai linistit,ca nu se foreaza all time high.Pentru ca nu e nevoie si pentru ca resursele scad vazand cu ochii.De ce ar scoate cineva pe piata cantitati mari de petrol? Ca sa le scada pretul?Adica magnatii petrolului isi taie singuri craca de sub picioare?

Primul pret al petrolului e stabilit de opec.(in fuctie de cantitate)
Pret de ´´producator´´ ca sa spun asa.Apoi intervin speculantii la bursa,care cand pretul este putin mai mic din mainile Opec,cumpara cantitati mari si asteapta scaderea productiei petrolului pentru a urca vertiginos pretul.Si asta nu se cheama comunism.Se cheama specula.

Acesta mirabuloasa afacere cu petrol nu va mai dura mult.Motiv pentru care acum se stoarce cel mai mare pret posibil.Cand vor exista alternative mai ieftine,(si nu ma refer la raps)se vor putea spala cu totii ce petrolul pe cap,pentru ca nu va mai valora nimic.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by olim

off topic.m-am saturat sa tot aud ca toti suntem capsunari, spania are capsuni adevarat, da mai are si constructii si industrie, etc
sa stiti ca si aici dobanzile depasesc 5-6 %, rar banca care iti da dobanda fixa, si daca iti da depaseste 9-105.
Cat despre preturile caselor, trebuiesc alineate cu cele din europa.In Madrid un apartament de 50 de m2 costa 400.000 de euro, asa ca nu stiu de ce va tot mirati.Si salarul mediu este de 800 de euro, si multi au credite pe 40-50 de ani.Numai in Romania e mania sa ai o casa a ta, si platita cu banii jos, restul in Europa toti platim credite pe ani multi.
Si pana cand sa ne dea statul, statul sa ne dea casa, masa, mobila, curent , apa gaz, alocatii mari la copii, vacante in dubai, ce a mai ramas sa faca statu.
Suntem in democratie, fiecare o duce cum isi asterne si cum poate.
Vrem viata ca in Europa, dar munca, vineri zi scurta, sambata acasa, o luna vacanta vara, 2 saptamani libere de craciun, una de pasti, program de la 8-3 si invidiem capsunarii ca o duc bine.Dar aici se muncesc 4o de eore pe saptamana obligatorii, si sambata o jumate de zi.Impozitele is mari, asigurari obligatorii, nu ca la noi, ca iti faci casa pe marginea raului, vine apa si satatu sa scoata abanii, ca tu esti iresponsabil.
Eu cred ca e normal ca preturile sa fie mari, sigur o sa mai creasca sa ajunga la nivelul de aici.
Aici nu iti da nimeni credit mai mare de 40% din salar, dar in romanai toata lumea are rate la banci, si nu la una la o gramada.Aici au un control si nu prea poti lua credit la mai multe banci

Sa inteleg ca Madridul e mai scump decat Parisul?

40 - 50 de ani credite??? SI cine iti asigura un asemenea credit?
Ca la un credit trebuie sa ai o asigurare.
40% din venituri te poti indatora?
Pai acum inteleg de ce in RO se poate merge pana la 70!

In Fr nu se poate face credit mai mare de 30 de ani.
Asigurarea te intreaba si de dintii din gura.
Iar indatorarea maxima e de 30% (poate 33 in cazuri extreme).

Ca sa nu mai spun ca daca acum 2 ani puteai sa faci imprumut fara sa ai aport, de cand cu criza bancara, nimeni nu iti mai acorda imprumutul daca nu ai bani de notar si de 10% din suma imprumutata.

Mergi la inceput

Si revin ca se spunea de vacante:

Aici ai 35h/saptamana obligatorii. Daca esti la 40, atunci ai 1 liber pe luna.
Apoi ai 20 zile de vacanta. Plus zilele de sarbatoare (de Pasti, de Rusalii, de Inaltare, de Sf Maria, de ziua mortilor, de ziua Frantei, de Craciun, de 1 mai, de armistitiu, de revelion).

Si slava Domnului ca Franta o duce bine. Deocamdata :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

sunt credite aici si pe 60 de ani la anumite banci, si mai mult de 40% din salar nu iti da banca, adica din 2 salarii, venitul pe familie.
Nu inteleg de ai zic ca intelegi de ce in romania se da 70%, poti sa explici te rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avenirv spune:

quote:
Originally posted by bird70

quote:
sintem in 2008, capitalism total. pamintul a fost retrocedat. ceea ce mai are statul este un piculet. nu uitati, ceasca a fost executat acum 18 ani !

Exista terenuri agricole in jurul oraselor la distante rezonabile de oras care nu sunt foarte scumpe. Ce trebuie statul sa faca este sa cumpere teren pentru un cartier, sa planifice cartierul, sa construiasca drumurile, sa aranjeze transport in comun ca sa conecteze cartierul de oras si sa construiasca locuintele. Nu ma gandesc la locuinte mari, ci la locuinte modeste de bloc, cu 2-3 camere dar moderne cu garaj si tot ce trebuie. Ar fi chiar o afacere profitabila si daca statul ar construi puternic si ar vinde la un pret care sa poata fi justificat prin cheltuielile facute, ar echilibra preturile apartamentelor in general.

totul pare perfect dar la ce pret cumpara statul pamantul ? daca taranul cere 150 euroi/mp ce face statul ? il nationalizeaza ? esti foarte aproape de comunism...

Mergi la inceput