scoala si gradinita-Brasov

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Hop si eu, chiar fara nicio legatura cu subiectul vostru, ok, poate asa razant, doar sa va spun ce mi-a trecut mie prin minte acum un an. Eram si noi pe punctul de a ne intoarce in Ro azi vara si aveam atunci o fata de 11 ani (acu are 12 ovcors si vorba ei "next year I'm gonna be 14 ).

Ma bag in seama sa va spun solutia pe care am gasit-o eu ceam potrivita si mai putin traumatica pt noi si copila noastra. Acum nu mai poate nimeni dovedi cum ar fi decurs, nu?, dar aveam o mare incredere ca va functiona cel mai bine. Ea era un bebelus cand am plecat din Ro si vorbeste romaneste, cam cum ziceti si voi: cu accent, cu un pic de dezacorduri, nu poate spune i (ala de la "inca") il spune a (ala de la "ala"), ok v-am confuzat, etc. Citeste ro, dar nu la fel de eficient ca si in engleza, mate ok, gandeste in engleza. Eu m-am temut s-o duc la scoala publica intr-o clasa obisnuita. Mi s-a parut un soc prea mare pt ea sa o expun in acelsi timp si la socul academic si la cel linguistic si la cel cultural. De fapt noi am fost in vizita in iarna si am dus-o la scoala acolo o saptamana si asta m-a pus pe ganduri. Asa ca m-am interesat de o scoala privata cu predare in engleza, a vizitat-o sotul, m-am interesat o gramada si am ajuns la concluzia ca va merge acolo, iar cand va fi pregatita cu curicula si acomodata cu noul mediu si stil, o voi muta poate la public. Avantaje erau si altele (nr mai mic de copii, personal mai intelegator, un control un pic mai mare pt mine, expunere treptata la limba romana din mediul academic). Pana la urma am ramas cu pregatirea si cu depachetatul, dar ma gandeam sa va povestesc si voua, poate va ajuta cu ceva si homeworkul meu, poate va da o idee. Noi am fi mers la Cluj.

In acelasi timp, stiu un baietel care s-a repatriat cu familia si amers la public intr-a 6-a si e bine mersi, acum e la liceu. Dar el a venit aici cand era a 2-a din Ro si m-am gandit ca o fi fost un avantaj.

Oricum, va doresc mult succes si impliniri.

Mult succes!

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Multumim pentru informatiile tale. Din cite stiu eu in Brasov exista doar o scoala americana cu predare in engleza, nu multumesc. Nu stiu daca a reiesit clar, dar atit fetita mea cit si a lui cfelinar vor termina aici clasa a 5-a si le vom inscrie tot in clasa a 5-a in tara. Speram ca asta sa le ajute putin, spre exemplu fetita mea a facut la scola clasa de matematica de clasa a 6-a (nu ma intrebati cum e posibil asa ceva), deci ma gindesc ca la matematica ar trebui sa-i fie usor...a, si la engleza o sa fie tare! :) Noi stim ca vor avea probleme, eu i-am explicat fetitei mele clar ca va trebui sa munceasca mult la inceput, dar am incredere ca se va descurca. Uite sa-ti spun ca o trimiteam in tara cite 3 saptamini cu bunicii peste vara in anii trecuti si cind venea inapoi tutuia in romaneste cu accent ardelenesc de n-o recunosteam...pentru o vreme...apoi iar revenea la normal. Acum va petrece 3 luni in Romania inainte sa inceapa scoala...eu zic ca va fi ok. Vom vedea, multumim :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Inca un "amanunt" demn de luat in seama in legatura cu scoala americana: pretul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Unde exista in Brasov scoala americana ? Ca eu nu am auzit de ea.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Stiu sigur ca exista, sotul meu a vorbit cu un suedez manager la o firma in Brasov care avea copilul acolo, i-a zis si pretul, mi se pare in jur de 400 euro dar nu sunt sigura. Oricum, nu ma intereseaza, chiar de-ar fi gratis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

@sanziana72, nu stiu daca e bine spus "scoala americana". Cea pe care o stiu eu e cu predare in lb engleza si se adreseaza copiilor cetatenilor straini rezidenti in Rom.Este pe Carierei.Nu bag mana in foc ptr informatiile acestea, nu stiu cat sunt de oficiale, dar scoala exista acolo si stiu ca e f scumpa. Dar a cui e si ce hram poarta nu stiu exact.

Mergi la inceput

Da, cred ca aia e, asa i-a zis suedezul, scoala americana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

este o scoala americana la Brasov - ca e buna ca e rea - nu stiu dar exista si functioneaza - generala si liceu - costa e adevarat-o fractiune din ce platim peste hotare - aici nu sunt scoli publice pentru rezidenti deci pentru Kg1 platesc cat as plati pentru o diploma universitara in Ro - dar educatia conteaza si facem sacrificii desi cateodata imi pare rau ca nu am dat-o la scoala indiana (si sigur o dadeam)daca intelegeam mentalitatea lor (inveti,inveti - nu te distrezi) la scoala engleza British curriculum e perfect inveti-inveti te si distrezi dar ..... dupa un an de studii morcovii sunt iac,varza iac,mancarea gatita iac,sandwichul un mare IAC desi chiar nu inteleg - detalii veti gasi la jurnal la subiectul Cu ursuletul Teddy la picnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cfelinar spune:

Plec in cautarea ursuletului de care vorbesti, Luna!
Multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cfelinar spune:

Raportez: nu e chip sa dau de ursuletul Teddy...

Mergi la inceput