scoala si gradinita-Brasov

As avea si eu o intrebare, urmeaza sa ne mutam in Brasov si as vrea sa-mi dau fetita de 10 ani la o scoala cit mai buna, aveti recomandari? De asemenea am o fetita care ar urma sa mearga ultimul an de gradinita, sper sa gasesc o gradinita buna cam in aceeasi zona...As prefera sa ne mutam in Racadau, stie cineva ceva de scolile de acolo?
Multumesc mult!
Raspunsuri

diuna spune:
Daca vrei sa fie aproape de casa, respectiv in Racadau, problema e usoara: si gradinita " Ursuletul Martinel" sau cam asa, si sc gen 25 sunt f bine cotate in Brasov.Deci, succes.Alte informatii despre acestea iti mai pot oferi si eu, si alte mamici din Bv de pe acest forum. De asemenea, fetita mea are 10 ani, sunt oarecum in tema cu scolile, daca doresti informatii amanuntite nu ezita sa intrebi. Ma gandesc ca de acolo ti-o fi destul de greu sa-ti faci o imagine exacta si sa iei o hotarare. Pe cand ar trebui sa va mutati si in ce clasa ar fi fetita in Rom?

aiamoni spune:
Multumesc mult, Diuna!!
Iti dai seama ca mi-e greu sa-mi fac o idee, am tot cautat pe internet dar n-am gasit mai nimic.Pina ne facem casa o sa inchiriem un apartament si de asta am intrebat, sa vedem unde sa ne stabilim temporar. Fetita va termina in mai clasa a 5-a, dar ma gindesc s-o inscriu tot la casa a 5-a din toamna in Romania, din mai multe motive, in primul rind pentru ca abia la mijlocul lui August implineste 11 ani, deci e mica, apoi sigur ca limba romana ii este cunoscuta dar nu la nivelul la care ar trebui, deci o sa intimpline ceva greutati si apoi pentru ca ar fi bine pentru ea sa inceapa gimnaziu impreuna cu ceilalti copii, sa se obisnuiasca impreuna cu ei si cu profesorii, nu sa aterizeze direct in clasa a 6-a.
Ne vom intoarce la mijlocul verii.
Orice alte informatii despre scoli sau sistemul de invatamint, asa, de la parinte la parinte, vor fi apreciate foarte mult! Inca odata, multumesc!

cfelinar spune:
Buna, Aiamoni! Buna, Diuna! Ma bucur mult sa descopar acest subiect. Si noi ne stabilim la Brasov, in iulie. Fetita mea, Andreea, va implini 11 ani in mai, aici e in clasa a V-a, dar as prefera sa o dau tot intr-a V-a din aceleasi motive pe care si tu, aiamoni, le-ai spus. Ce mult mi-as dori sa fie in aceeasi clasa cu fetita ta, asa se vor sustine reciproc atunci cand le va fi greu... caci cel putin dpdv al matematicii eu ma ingrijorez pentru Andreea. Baietelul va implini 2 ani la sfarsitul acestei luni. Presupun ca nici o gradinita de stat nu-l va primi avand sub 3 ani. Ce taxa lunara este la o gradi. particulara? Exista crese bune la Brasov? Va pupic! Cristina

diuna spune:
@cfelinar, se pune de o reuniune nordamericana, sa inteleg...? Tu in ce zona te stabilesti? Personal nu mai sunt in tema cu cresele, dar nu cred sa fie o problema.Oricum, daca sunteti stabiliti de multa vreme acolo va fi greu sa va acomodati cu ideea de "cresa" in Rom. Dar trece...
By the way, ce nu va place peste ocean in educatia copiilor? Pentru ca s-ar pute ca si aici sa nu va placa multe...Eu personal ma bucur sa aud ca sosesc mentalitati parintesti proaspete, se mai misca unii dinozauri
Va asteptam, si pana atunci nu ezitati sa intrebati, ne putem interesa si noi mai departe daca nu gasiti informatii concrete despre anumite aspecte, zic si eu. Si nu uitati ca in Brasov "ploua de trei ori pe saptamana"

cfelinar spune:
Esti o draguta! Ce crezi ca prefer "ploaie de 3 ori pe saptamana" http://www.youtube.com/watch?v=bkEvy-9yVyQ sau "iarna pentru 6 luni din 12 ale anului"? Mie metabolismul imi cere in fiecare martie: "Primavaraaaaaa!!", dar primavara abia zilele astea da sa vina si nu demult am scapat de zapada... Ador iarna, dar nu asa de lunga.
Te pupic!
PS Motivul plecarii? Bunele din Canada nu reusesc sa compenseze pentru noi relele din Romania! Insa daca ar fi sa numesc ceva pentru care ii apreciez pe canadieni as spune: admir modul lor de a se promova, le admir mai ales patriotismul. Canadienii sunt foarte mandri de tara lor si inca o considera "the best country in the world", desi ea nu mai este pe primul loc din 2001. "An 8th place ranking in 2003 was disappointing, but Canadians still feel that it is the best!" Cat despre celelalte, prefer sa discutam la o bere sau la o inghetata! Ce zici?

aiamoni spune:
Sa stii ca te inseli, America e tara cea mai grozava din lume, ba si cam singura tara libera, conform opiniilor americanilor.Astia aici au impresia ca in orice alta tara din lume te duce drept la spinzuratoare daca zici ceva rau despre guvern
In fine, si eu sper ca fetitele noastre sa fie colege!
Sunt convinsa ca fetita mea va avea momente grele, peste care sper totusi sa treaca cu bine...De matematica mi-e frica si nu prea, sotul meu a facut tot timpul suplimentar cu ea, dar la toate celelalte materii va fi greu, neobisnuita fiind sa invete in stilul si limba romana. Ea nu stie ce-i aia sa ia o lectie de istorie si s-o invete, ei au teste tip intrebari cu cartile pe masa! Zilele trecute au dat un test si mi-a zis ca profesoara a discutat cu ei fiecare intrebare, spunindu-le practic raspunsul!Si mentionez ca e o scoala dintr-o zona buna!
Lasa draga mea, macar la Engleza vor fi cele mai bune!
Celalata fetita are 5 ani, deci va mai merge un an la gradinita, pentru ea chiar nu-mi fac griji de vreme ce va incepe acolo clasa intii. Sper sa mai gasesc un loc pentru ea si peste citeva luni, stiam ca inscrieri se fac in primavara si nu prea sunt locuri...e adevarat? Nestiind exact unde o sa locuim n-am cum sa fac de pe acum rezervare...
Diuna, daca ai timp si chef mai povesteste-ne cite ceva despre Brasov, macar pe forum pina la intilnirea aia la o inghetata!

cfelinar spune:
Cred ca ai vrut sa spui ca se inseala canadienii considerand Canada "the best country in the world" inca; da, si eu sunt de acord cu asta. Ca "America e tara cea mai grozava din lume", e parerea ta sau a americanilor, v-o respect, insa nu sunt convinsa ca e asa, ba dimpotriva...
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/40016000/jpg/_40016415_gun66.jpg
GUN-RELATED DEATHS 2002
UK: 81
Canada: 816
US: 30,242
Sursa: http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4636102.stm
In plus, "The best country in the world" - raportul anului 2007, America ocupa numai locul al 12-lea...
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_Development_Index
"While most developed European nations tend to have Gini coefficients between 0.24 and 0.36, the United States Gini coefficient is above 0.4, indicating that the United States has greater inequality."
Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Gini_coefficient
Ca este o tara libera sunt de acord, dar nu ca e si singura... http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_in_the_World_%28report%29Sper ca nu te-am suparat!!! Sa ne vedem cu bine!!!

aiamoni spune:
Vai de mine, cit de gresit m-ai inteles, cred ca nu m-am exprimat eu bine! Mesajul meu era o ironie la adresa americanilor care sunt convinsi ca numai ei au o tara frumoasa si prospera si libera si ca ei nu mai exista nimeni, restul lumii sunt niste inapoiati prin copaci care sunt sub piciorul unor guverne dictatoriale, ca numai ei, americanii, sunt liberi...iti dai seama ca nu sunt de acord! Daca as crede ca e cea mai grozava tara din lume de ce as mai pleca de aici, nu?
Fetita ta cum sta cu limba romana?