scoala si gradinita-Brasov

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cfelinar spune:

Oh! Mii de scuze, chiar nu mi-am dat seama... altfel nu m-as mai fi obosit sa pun linkurile. M-as fi mirat sa creada ei altfel, ca doar sunt verisorii canadienilor. Mai conteaza ca nici unii nici altii nu au un trecut cultural? Mai conteaza ca nu stiu mai nimic despre alte tari? (Cineva, nu oarecine, ma intreba odata la modul cel mai serios: Dar voi cu ce va deplasati in Romania? Aveti trenuri?) "America de Nord e grozava" si-atat.

Pai, cum sa stea?...
Noi vorbim numai romaneste in casa. Ea mai face dezacorduri sau mai spune cuvintele in engleza si noi ii spunem varianta romaneasca. Eu cred ca de fapt gandeste in engleza mai mult decat in romaneste. De destula vreme incoace ii cerem sa citeasca inainte de culcare, cu voce tare, in romaneste (30 minute sau alteori mai mult). Asadar la citit e buna, citeste din ce in ce mai bine. Cu scrisul sunt ceva probleme, caci nu prea pricepe cum e cu ortogramele sau 2 si 3 "i". Cam asta ar fi...
Te pup! Pa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Ca tot veni vorba de lb romana...Pana in clasa a cincea deja se studiaza notiuni destul de serioase de gramatica a lb romane. In rest, la mate nu-mi dau seama cam la ce nivel sunt, cava fractii pe acolo, un pic de geometrie...Cred ca totusi la gramatica vor avea de recuperat. Copiii sunt nascuti pe meleaguri "libere"? ? Vorbesc lb romana numai cu voi, acasa?

Mergi la inceput

Oh, sunt convinsa ca si la gramatica va avea de recuperat. In clasa a IV-a copiii faceau deja, foarte serios, analiza morfosintactica a propozitiei. Se mai face acum? Offf... Dar cate nu va avea de recuperat? Ba chiar de insusit cunostinte in domenii ca: literatura romana, geografia Romaniei, istoria romanilor, etc etc.
La matematica, daca ar fi problema numai de "ceva fractii pe acolo, un pic de geometrie", ne-am descurca, doar ca anul trecut in martie am vizitat Romania, iar o prietena invatatoare m-a incuiat si pe mine cu problemele de nivel f. avansat pe care le rezolva ea cu elevii ei la clasa...

Andrei, da, e nascut acum 2 ani, pe meleaguri "libere".
Andreea insa, avea 6 ani cand am plecat, acum are aproape 11.
http://media3.dropshots.com/photos/460121/20080321/b_065658.jpg

Vorbesc limba romana numai cu noi acasa + la Scoala Romaneasca (2,5 ore saptamanal, sambata). Andreea avea in blocul unde locuim o prietena romanca, de varsta ei, dar cand se intalneau tot in engleza vorbeau. Daca le atrageam atentia schimbau, dar fara sa-si dea seama (sper eu), treceau destul de repede din nou la engleza. Acum nu mai are nici o prietena romanca (Andreea G, prietena, s-a mutat). In clasa ei nu are nici un coleg/colega roman/romanca. Andreea vorbeste romaneste tuturor romanilor pe care ii cunoastem, dar e nesemnificativ daca masor in minute pe zi sau pe saptamana.

http://images.cafepress.com/product/20925482_150x150_Front.JPG
o saptamana excelenta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

N-ai de ce sa-ti ceri scuze, cred ca eu m-am exprimat mai aiurea...de fapt eu cred ca romanii si americanii se aseamana oarecum la subiectul asta, ambii exagereaza, doar ca sensurile sunt opuse, americanii se cred buricul pamintului si nu e chiar asa iar romanii se cred cel mai timpit popor si nici asa nu e...dar asta e alta poveste.

Cam asa e si cu fetita mea, vorbeste bine desi face uneori dezacorduri, de scris scrie, dar si acolo mai face greseli si ma surprinde uneori cind nu cunoaste intelesul unor cuvinte care mie mi se par simple...ce sa mai vorbim de gramatica, analize si asa mai departe...dar sper ca va recupera in timp, cred ca 4 ani pina la admiterea la liceu ii vor fi suficienti sa se puna la punct cu toate.
Tu te-ai interesat ce acte ne trebuiesc de la scoala de aici? Am inteles ca trebuie facuta nu stiu ce echivalare...

Diuna, se face diferenta intre scoli, una considerata mai buna ca alta, sau nu prea e cazul la nivelul asta si se incepe numai din liceu?

Mergi la inceput

Nu m-am interesat, habar nu aveam de vreo echivalare aici, am inteles ca acolo ar trebui o echivalare. Nu stiu. Daca afli ceva, zi-mi si mie... De aici voi lua "report card-urile", ca altceva nu prea vad ce sa iau. Pa! Pe curand (sper)!

Offtopic: Eu azi ascultam asta ca sa-mi mai treaca de dor: http://www.youtube.com/watch?v=wxj3Lj9GwqA

Tu "de loc" de unde esti? Noi suntem din Oltenia (Dolj-eu, Olt-sotul).

Mergi la inceput

Cred ca trebuie si un fel de adeverinta, dar nu stiu precis, voi incerca sa mai aflu.
Sotul e din Bucuresti, eu din Ardeal si-am facut amindoi facultatea in Timisoara, iar acum ne intoarcem in Brasov! Avem si rude in Oltenia din partea sotului, asa ca in afara de Moldova avem "acoperire" pe toata tara :)

Apropo, ti-am trimis un email prin desprecopii, sper sa-l primesti, daca adresa ta de email mai e valabila...

Mergi la inceput

Am primit mesajul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Stiu ca una dintre voi a intrebat de gradinite pentru 2 ani.

La 2 ani nu ii primesc la gradinite de stat, ci la cresa. Dar sunt foarte putine in Brasov. Exista insa si gradinite particulare (costa cam 400 - 500 RON) si una din ele are si cresa particulara. Dar nu sunt in Racadau. De scolii inca nu stiu, ca nu am ajuns acolo.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Multumesc, stii cumva cum e cu inscrierea la gradinita? Sunt locuri suficiente in Brasov? Mai am sanse sa gasesc un loc la mijlocul verii pentru un copil de 5 ani?

Mergi la inceput

Multumesc si eu pentru raspuns, Sanziana!

Pe aici sunt lungi liste de asteptare, poate trec luni multe sau chiar 1 sau 1,5 ani pana sa ii gasesti un loc in gradinita!

Cum e cu locurile in Brasov, sunt suficiente in gradinite/crese?

Mergi la inceput