scoala si gradinita-Brasov
Raspunsuri - Pagina 3

diuna spune:
"Diuna, se face diferenta intre scoli, una considerata mai buna ca alta, sau nu prea e cazul la nivelul asta si se incepe numai din liceu?"
Discutia despre scoli ar putea fi subiect separat in forum... Pentru ca am auzit multe pareri. Eu va pot spune convingerile mele.
DA, se fac diferente intre scoli. Toate urmeaza aceeasi programa de invatamant si toate au acelasi scop final: o educatie desavarsita.Educatia depinde de dascali. Ei dau renumele scolii. Apoi, mai sunt si standardele parintilor. Sigur ca vreau ce-i mai bun pentru copilul meu, dar acest"cel mai bun" difera in functie de educatie, pozitie sociala etc.Apoi , inca nu se stie exact ce sistem de admitere in liceu se va aplica pentru actualii elevi de clasa a cincea. Sigur ca am vrut, inca din clasa I, ca fetita mea sa aiba o baza temeinica a cunostintelor. Din clasa a cincea vreau ca acasta baza sa fie exploatata la maximum. Si, personal, nu cred ca acest lucru se face in toate scolile.In urma rezultatelor la admiteri + alte considerente, da, in Brasov, scolile sunt ierarhizate.
In ceea ce priveste cresele/gradinitele, nu cred ca la mijlocul verii mai inscrieti copilul intr-o gradinita de stat care are si ceva pretentii decat, eventual, cu rau famatele, dar atat de utilele, inca, "pile" sau "spagi"
Dar astept si alte opinii, chiar ma intereseaza si pe mine.

aiamoni spune:
Pai Diuna daca scolile sunt ierarhizate si stii ceva despre asta spune-ne si noua, da-ne o lista ceva...eu sunt dispusa sa stau oriunde e o scoala buna pentru fetita mea, nu ma intereseaza neaparat unde. Fa un top ceva, daca stii, sa ne putem orienta si noi...
Trist cu gradinita, banuiam de fapt...poate ar trebui sa incerc sa intru in contact de pe acum prin telefon, poate rezolv o rezervare cumva...

cfelinar spune:
Eu am aflat ca scolile 5 si 6 ar fi in top. Aveti si alte pareri?
Va doresc un weekend placut!
http://sl.glitter-graphics.net/pub/2/2057fp3sb49bp5.gif

diuna spune:
Astept si eu dezbateri pe tema asta, poate mai vine cineva, mai combatant. Singura nu pot da sfaturi. Mai astept. Intre timp poate ne mai intrebati alte alea.

diuna spune:
Inscrieri se fac deja. Dar nu stiu pana cand. Oricum, repartizarea pe invatatoare sau clase se face prin vara, din cate mi-aduc eu aminte.
In legatura cu scolile bune...Renumita este scoala 5, dar, bineinteles, si cea mai controversata. De asemenea sunt bune clasele "de elita", in cadrul a trei licee, tot "de elita", dar discutabile si acestea, caci se pare ca se invata, totusi, prea mult. Iar apoi, fiecare cartier mai rasarit are cate o scoala renumita ca fiind buna. Depinde mult de copil, de timpul parintilor, de cartierul de rezidenta. Eu ma gandesc daca o mut pe fata la liceu.Inca nu stiu ce sa fac. Mai am timp, mai ascult pareri, si pro, si contra, si apoi cantaresc.
Nu cred ca trebuie sa va faceti prea multe griji, dar trebuie, intradevar, sa aflati exact perioadele de inscrieri ptr scoli/gradinite, ca sa nu fie motive de a nu va primi copilul la o anumita institutie pe motiv ca "s-au terminat inscrierile si poftiti unde au mai ramas locuri".Eu intreb, daca am pe cine si nu uit
In alta ordine de idei, va urez Paste Fericit!

aiamoni spune:
Da, multumim de informatii!
Eu chiar am discutat cu sotul meu despre problema liceelor, nu vrem s-o dam la o astfel de scoala, cred ca s-ar pierde tot farmecul a ceea ce inseamna "liceu". Mai bine o scoala generala buna, si-apoi liceu...probabil ne vom indrepta spre scoala 5, am auzit despre ea din cel putin 4 surse, deci ma gindesc ca o fi ceva de capul ei, si-apoi cum spui tu, rezultatele voi depinde si de ea, nu numai de renumele scolii. Oricum, sunt convinsa ca sunt mai multe scoli unde se poate face carte ca lumea.

vio spune:
Buna,
anul trecut inscrierile la scoala 5 au inceput imediat dupa vacanta de Pasti, nu stiu daca e la fel si anul asta. Si atunci, pentru inscriere in clasa I, parintii au mers de la ora 1.20 am (inscrierile urmau sa inceapa la 8), au fost liste cu numele si ora la care au venit oamenii.
Sotului meu i s-a parut s#259; mearga cu noaptea in cap la coada, asa ca a mers (de gura mea) pe la 7 fara un sfert si a fost al 78-lea pe lista.
Pina la urma noi am renuntat la locul de la scoala 5, pentru ca baiatul nostru a fost acceptat la Honterus si acolo a vrut sa meraga.
Ce voiam sa zic, este ca se pare ca la scoala 5 batalia pentru inscriere e foarte mare.
Numai bine,
Vio

cfelinar spune:
Vio, foarte descurajante aceste informatii, desi adevarate... Doar ca ale noastre fetite nu vor merge in clasa I; la fel o fi si pentru celelalte clase (mai exact, clasa a 5-a ne-ar interesa)? Nu stiu noi cum vom face caci abia la inceputul lui iulie vom ajunge la Brasov. Ma intreb daca nu ar putea merge oare cineva pentru noi, vreau sa zic "in locul nostru"... desi nici asa nu prea are cine. OOOFFF!!! Multumim, Vio!