Sezatoarea canadiana (88)
Raspunsuri - Pagina 18
nelia spune:
Simonna, asta voiam sa spun si eu de scolile internationale, dar mi-ai luat-o inainte. De acord cu proiectul.
Nu mergem amindoi numai la scoala, eu vreau servici, dar cite un curs sau doua pe sesiune se aduna si cind termini ai si o slujba mai buna sau mai cautata. Plus ca-ti tine creierul tinar! Deci, daca Octav incepe si el o scoala, atunci o va face la timp si mai partial decit mine, adica un curs pe sesiune. Iar eu mai stau la anul acasa si gata, ma duc la munca, de oricare, oriunde, sint novice in noua meserie, am nevoie sa cunosc cu ce se maninca, nici nu pot sa iau cursurile practice daca nu benevolez sau muncesc pe undeva, in domeniu. Astept sa faca si Lisandru 2 ani, il dau la gradinita si imi caut ceva de munca, abia astept! Dar vreau timp partial dimineata, pina pe la 2-3, si scoala sa o fac seara, in contratimp cu sotul. Vedem noi, sint planuri si la noi, dar pina la urma o iesi ceva. Noi nu avem meserii cautate, asta e de fapt problema noastra, vrem sa gasim ceva care va mai merge in perioada care urmeaza, sa nu mai stam stresati ca nu mai gasesti nici anunturi, darminte sa te cheme la interviuri sau sa si iei vreunul.
Testul la Scoala Internationala din Montreal , pentru clasa I (noi nu am fost pentru maternelle pentru ca Agata nu stia bine franceza la virsta respectiva, fusese la gradinita engleza si vorbea engleza cursiv, dar examenul este acelasi, doar exercitiile difera. Deci una dintre conditii este limba franceza, vorbita si inteleasa la 5-6 ani, si scrisa mai tirziu. Este vorba despre un examen sau niste teste, care au durat aproape trei ore. Duci copilul de mina pina acolo, il lasi intr-o clasa cu alti copii si nu mai stii nimic din ce fac acolo. Agata mi-a spus ca i-a dat doua caiete pe care trebuia sa le completeze (am model acasa de carte cu exercitiile pe care mi le-a aratat Agata si mi-a spus ca ceva asemanator era in caietele respective). La unele pagini le spunea profesoara si ei trebuiau sa incercuiasca sau sa sublinieze sau sa deseneze ce li se cerea, la altele faceau singuri, de capul lor. Apoi, au avut o pauza, le-au dat o gustare si au mai intrat pentru putin timp intr-o clasa, unde au desenat nu stiu ce si au raspuns la niste intrebari (test psihologic!?!). Mai mult nu pot sa spun, ca nu stiu decit ce mi-a spus copilul ca a facut. Inscrierile sint acum, nu mai stiu exact cind, iar testul e prin decembrie cred, asta pentru maternelle si clasa I, ca restul nu mai stiu. Locurile multe (60 parca) sint la maternelle si in clasa a III-a, cind se mai face o clasa. Pentru clasa I si a II-a nu sint locuri, doar o lista de asteptare de 12 elevi, sa-i aiba acolo in caz ca le pleaca vreunul din copii. Testele sint notate cu procentaje din 100% (Agata a avut parca 86%) si cred ca intra doar cei cu 100% la cit de putine locuri sint. Si sa stiti ca, desi eu spun ca am lucrat cu Agata un pic inainte si stia cam tot ce s-a dat si cred ca este un copil istet (na, ciora...), sint copii care fac 100%, am cunoscut citiva, vreo doi au si intrat si sint din toate natiile. Eu am o parere buna despre aceasta scoala, e publica, nu se plateste nimic (decit pentru proiectele extra), dar sansele de a-ti vedea copilul acolo sint fff mici. Noi incercam si in clasa a III-a... cine stie.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
maru spune:
fetelor, sa va povestesc ce am vazut azi:
aleea dintre 2 facultati blocata cu blocaje rutiere. zic, na! acu, si asa nu ma simt f bine, acu si asta, sa ocolesc, cu mancarea in mana, cu sticla de apa, de, deja sunt canadianca, cu mamacu cursuri in mana, ma grabeam sa ajung pe scaunul meu ergonomic, sa inchid usa la birou si sa zac in voie!
ce credeti ca era? de ce era baraj? pentru ca o familie de gaste si-a gasit sa cloceasca ouale exact pe alee, la soare!
asa ca toata facultatea de kinesiologie ocoleste 2 gaste
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
nelia spune:
Maru, asta seamana cu pompierii care vin sa salveze o mitza dintr-un copac!
Octav si Agata vor pleca in Romania, in vacanta... De pe 16 iunie pina pe 1 septembrie!
Primul emoticon este pentru ca ma bucur ca reusim sa-i oferim Agatei din nou o vacanta frumoasa, cu mare, munte, oameni dragi din familie... si Octav va avea in sfirsit timp sa se sature de iubita lui Romanie, mai ales de muntii ei , desi eu in doua luni nu m-am saturat... Iar al doilea este pentru ca vor fi plecati doua luuuni si o saptamina!!! El ca el, desi stiu ca si de el mi-e dor de nu mai pot, dar Agata e prima data cind pleaca de linga mine in 7 ani de cind am nascut-o. Nici macar o zi nu am lipsit de linga ea, nici macar o seara! Stiu-stiu, e cu ta-su si cu bunicii si cu nasa-sa si cu restul care o iubesc si nu mai pot de dragul ei, dar nu e cu ma-sa. Sau mai bine spus ma-sa nu va fi cu ea! Nu am realizat decit asta-noapte, cind am avut un vis cumplit legat de ea, probabil ingrijorarea mea s-a transformat in vis in ceva de-a dreptul infricosator (am vazut prea multe filme proaste!), m-am trezit la 5 si nu am mai putut adormi. Cind s-a trezit, am pupat-o de am albit-o, cind a plecat la scoala la fel... m-am timpit, nu-i asa!?!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
maru spune:
nu te-ai tampit deloc, esti mama, si eu ii mai fac asa lui Andrei, dar primesc in schimb :EWWWWWWWWWWWWWW
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
nelia spune:
Octav si Agata se duc in seara asta la Santana... eu aproape ca uitasem!
oanagabriela spune:
S-a intimplat un miracol in gardinita din fata casei: au inflorit brindusele
Noi ne-am imbolnavit acum, la sfirstul iernii... Eu de gripa si Antonia probabil de viroza...Asa ca am avut un weekend in pat...Ieri si azi am tinut-o acasa, lipseste prima data de la scoala in anul acesta.
Edit:
Asta nu a impedicat-o pe Antonia sa mearga in dupa-masa asta cu bicicleta (scoasa cu greu de la naftalina ). Incep sa cred ca vine primavara canadiana
columbiana spune:
Sanatate fetelor bolnavioare!
Nelia, cum pui omul pe jar cu plecatul acasa...eu ma tot pregatesc sufleteste sa anunt la job ca as pleca si eu in august doua saptamini macar cu Tudor, cit sa-i vad pe ai mei; la luxul de a vedea marea si muntele nu mai sper, ca nu-i cazul :))
eu ma laud cu una bucata abces la un dinte cu tratament de canal facut anul trecut, deci o vizita la urgenta stomatologica si de iersi sunt pe antibiotice si painkiller care ma fac sa plutesc, ca o gaina beata
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Podeanu spune:
Buna seara la toata lumea,
mikkion si Ica (parca) a-ti intrebat de cursuri de engleza simbata. Eu am facut la McGill citeva nivele si mi-am ales varianta de simbata de la 9-13.00.
oana si la mine au iesit lalelele, citeva chiar sub zapada.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Podeanu spune:
Denisa f frumoase pozele. Dar parac mamicile nu au fost in vacanta... doar tatii cu copilasii.
Ce erau chestiile alea mari la mal?
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
bulinuta27 spune:
Buna dimineata!
Imi cer scuze ca dau buzna asa dar am o rugaminte la voi: se gaseste Batista Bebelusului sau un surogat in Canada? Am o prietena foarte buna care are un bb de 5 luni si de 5 nopti nu dorm nici unul caci nu se descurca deloc cu pompita.
Multumesc frumos.
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,