Sezatoarea canadiana (88)
Raspunsuri - Pagina 12
nelia spune:
Nu am mai scris pentru ca pina la urma am fost si la cursuri, nu m-a lasat Octav sa lipsesc, asa ca ieri am avut toti 5 curs, astazi toti trei! Agata e bine, e la scoala, un pic palida, dar nu a mai vomitat, nici diaree nu a mai avut. Dar nici nu i-am dat voie sa manince, orez, morcovi si apa, in ciuda protestelor ei si a lacrimilor din ochi, m-am tinut tare pe pozitie, desi imi era mila de ea si de foamea ei. Tudora e bine deocamdata, si bebe la fel... sper sa ramina asa. Sotul a plecat la servici de la facultate. Ieri a fost la spital si l-au operat, l-au taiat acolo ca sa-l dreneze, ca pina la urma era vorba de o bacterie, de aceea nu se dezumfla. Recuperarea e de durata, mina nu o poate misca si va fi mult timp asa, dar nu mai trecea umflatura, se si inrosise... A tras ieri niste dureri!!! Si asa a stat cu copiii la curs, ca nu a fost de acord sa lipsesc. Acum il doare mult mai putin, i-au schimbat si antibioticul cu unul mai tare si se pare ca da rezultate: se dezumfla si parca arata mai bine. Trebuie sa se duca sa-i schimbe bandajul zilnic (la CLSC), sa faca exercitii tot timpul, sa nu lase mina anchilozata cum e tentat sa o tina din cauza durerii. Are de tras! S-a dus la servici, astept un semn de la el, probabil pina diseara nu voi afla ce si cum. Am hotarit aseara ca nu are rost sa ne chinuim, e mult! Sintem nervosi, noi, relatia perfecta, ne rastim unul la altul din te miri ce, copiii sint si ei fiecare cu virsta lor - una e mare si are fumuri, alta e mica, dar nu atit de mica, e la virsta afirmarii, stati ca abia acum va arat cine sint si ce pot, cel mic trebuie sa inceapa acusi diversificarea, eu am patru cursuri de terminat pina pe 20 iunie, ff grele pentru nivelul si situatia mea, lui cu o mina si cu toate urgentele lui si RV la medici, ii va fi destul de greu sa faca fata. Asa ca, am zis ca mai bine isi ia concediu parental pina in noiembrie, vom avea bani mai putini, dar vom fi mai linistiti si poate asa le vom face pe toate: cursuri, casa, vom aduce linistea si calmul in viata noastra, el si Agata poate pot pleca intr-o vacanta in Romania, adica munte, mare, rude, prieteni - ma doare sa stiu ca nu-i pot oferi Agatei o alta vacanta de neuitat. Acum sa vedem ce spun cei de la servici, sper sa nu sara cu vreo oferta sa ne schimbe planurile si daca o fac macar sa merite. Numai ca eu nu pot sa renunt la vreun curs decit in seara asta, pina la 5. Dupa aceea, pot-nu pot, sint ale mele si trebuie sa le termin. Tineti-ne pumnii, sa se termine odata si cu bine nebunia asta!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Ina869 spune:
aoleu, Nelia draga, cite aveti pe cap!
sa dea Dumnezeu sa le rezolvati pe toate cu bine, sa treceti peste toate hopurile si sa va linistiti.
Tin pumnul cu job-ul: ori sa-i ofere salariu superb bun + bene, ori sa-l lase in paternity leave ( de fapt, ar putea sa se opuna? ca este dreptul lui legal - sau cel putin asa este pe la noi, in ontario -)
am fost la doctor, are un inceput de infectie la ureche ( din nou!!!) nimic "grav" ne-a spus d-rita, am intrebat daca putem preveni, ce sa-i dam, ce sa-i facem, cum s-o mai protejam ( ca si acu' doua saptamani a mai avut una, si acum o luna...) si ne-a spus ca nu putem face nimic, si la intrebarea daca s-o retragem de la gradi ne-a spus categoric "nu!" fiindca acum vine timpul frumos si se vor mai potoli virusii, daca o retragem acum si in citiva ani o ducem inapoi o s-o luam iar de la capat cu bolile. Of!
Ina,Rachel Georgia (Nov.23,2005) si Pufosel
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
lorelaim spune:
Ina - imi pare rau ca micutza Rachel e bolnavioara :-(
In legatura cu gradi - nu stiu ce sa zic... Eu nu am cutezat sa o dau pe Gabisor mai repede de 3 ani...
Adica - in Quebec NU am avut de-ales si atunci cand am inceput serviciul - am dat-o la 14 luni la gradi care functziona in cadrul firmei unde lucra omul meu. A fost acolo timp de 3 luni... Multzumesc lui Dumnezeu a reusit sa "scape" fara nici o viroza - doar muci - cu, care ne-a "chinit" toata iarna (se ineca noaptea cu ei, in timpul somnului, se trezea urland saracutza si varsa pe plapuma, etc - am avut cateva astfel de episoade de am incaruntzit...).
Aici (in Suedia) as fii avut ocazia inca din primul an al sederii sa o dau la gradi de langa noi (de fapt avem fara exagerare cel putzin 7 gradi in cartier)... dar tot sperand ca minteni-dara ne intoarcem acasa am zis ca mai bine o feresc de virusii care colcaie pe-acolo...
Cand deja sederea a inceput sa se lungeasca nesteptat (si nedorit pt mine) de mult am zis ca nu ar fii rau sa o dau cateva ore la gradi sa se obisnuiasca cu copiii, cu altzi adultzi in jurul ei... sa vada si ea ce inseamna un picutz de "disciplina de grup" :-) Deci Gaby a inceput gradi in 22 aug 2007 - cate 3h si jumatate /zii. Acum - tre' sa recunosc ca au un program extrem de lejer - nu prea fac nimic cu copilasii - nu prea ii solicita - e "de voie" - ii lasa sa se joace, ii mai scot pe-afara din cand-in-cand, daca nu ploua prea tare, etc. Iar eu am fost extraordinar de relax in sensul ca daca prunca chiar nu a vrut la gradi (dupa ce a trecut "perioada de integrare" - care la ea a durat cam pana prin dec) am lasat-o sa se joace acasa si daca a avut chef in mijl dim de stat in pat 1/2h cu degetul in gura dormitand - am lasat-o sa se relaxeze si apoi a fost vesela-vioaie toata ziua.
Deci - pt Gaby a fost bine pt ca s-a obisnuit cu ideea ca exista ceea ce se numeste "teacher" si ca in colectivitate exista tot felul de reguli care TREBUIE respecate (de fapt regulile de la gradi nu au facut decat sa o ajute sa intzeleaga si sa respecte mult mai usor si mai cooperant regulile de-acasa). A avut 3 reprize de febra din aug si pana acum - simple viroze, a avut o indigestie (sau poate ca a fost un tumy flu fara febra?) si bineintzeles mult "prea obisnuitzii" muci :-( Cu mucii ne-am descurcat f bine eliminandu-i (pe cat posibil) cu pompitza "batista bebelushului" si cu sirop de ceapa cu miere si suc de lamaie si portocala.
De ce tzi-am scris asa o "istorie" lunga... Pt ca eu raman la parerea mea ca micutzii OBOSESC si SUNT STRESSATZI la gradi. Pt ei acest "servici" e solicitant... Micutzul lor organism e afectat, si sistemul imunitar e slabit... deci multitudinea de virusi (si altzi microbi) pe care-i intalnesc la gradi vor putea mai usor sa atace organismul. Sau mai bine zis, organismul nu va putea opune rezistentza. Parearea mea e ca daca in primul an reusesti sa o iei "mai usor" (cu program scurt - doar dim de ex, poate doar 3-4zile/sapt - nu 5) atunci corpul copilului nu va fii atat de solicitat si poate ca va reusi sa lupte mai bine impotriva virusilor, va face mai putzine raceli, poate chiar forme mai usoare...
Stiu si eu - e doar o parere - desprinsa din experientza proprie...
Te tzuck , va urez multa-multa sanatate lui Rachel si voua (mami si bb Pufosel :-)) si o sarcina usoara in continuare!
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lorelaim spune:
Daca nu atzi apucat sa cititzi:
http://mirelablog.supereva.ro/dblog/articolo.asp?articolo=112
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=118849&whichpage=3
O duminica frumoasa in continuare!
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Ina869 spune:
Lorelaim - multumesc pentru raspuns!
Iar o noapte cu febra si tylenol dat din 4 in 4 ore
D-rita mi-a dat ieri reteta de antibiotic dar mi-a spus sa astept vreo doua zile sa vad evolutia bolii, poate isi revine, desi nu cred, ea cind are febra, nu se joaca.
Lorelai, Rachie merge la gradi doar citeva ore pe zi ( de pe la ora 8:30-9 pina la 12) nu am lasat-o niciodata mai mult fiindca nu am putut sa "let go" si mi-a fost mila s-o las sa doarma pe targi ( ca de spital) pe jos. Daca circumstantele ar fi fost altele ( daca nu as fi avut probleme cu sarcina) as fi tinut-o acasa si as fi mers zilnic la acitivtatile de la centrele de pe aici ( asa cum faceam inainte de-a ramine gravi) dar fiindca abia ma tarasc, nu s-a mai putut si nu am vrut sa fie vitregita de o viata sociala din cauza conditiei mele.
Si eu cred ca doar citeva ore sint de-ajuns pentru un copil sub 3 anisori ( desi unii parinti nu prea au incotro)fiindca nu stiu sa vorbeasca, nu sint inca independenti si depind atit de mult de cei din jur.
Habar nu am ce decizie vom lua in final, dupa ce va veni bb 2, fiindca as vrea sa fim toti multumiti si impacati cu ideea.
In alta ordine de idei, sint de-a dreptul suparata, am vrut sa comand ceva de pe site-ul asta si mi-au spus ca nu accepta comenzi in afara US : http://store.babycenter.com/product/nursery/crib+bedding+sets/boy+crib+bedding/lil%27+hi-way+six-piece+bedding+set.do?asc=false&intcmp=Store_ProductPg_PrevProduct
si comanda era serioasa, fiindca vanez de mult timp un set de pat cu masinute + lampa asortata si nu am gasit ceea ce vroiam.
Am luat toate siteurile canadiene la rand, nik. As avea optiunea sa rog niste rubedenii care stau in Ohio sa mi le comande, dar nu stiu daca se merita fiindca de trimis prin pachet, sint cam voluminoase, noi nu ne putem deplasa pina acolo fiindca ar insemna 10 ore de mers dus-intors cu masina ( barbatul nu are timp de asa ceva, eu nu pot calatori, fata mea nu ar sta atitea ore in masina).
Dar mi le doresc muuuuuult de tot!!!!!
we placut tuturor!
khristin spune:
Ina, dar pe www.babycenter.ca nu l-ai gasit? N-am verificat daar poate reusesti asa, daca tot ti-l doresti asa mult
Scrisesem un mesaj inainte, pe care tocmai l-am sters ....sarmanul neuron gravid
Cristina
Ina869 spune:
Cristina am incercat, cum sa nu!
dar ptr.cumparaturi te directioneaza tot spre site-ul american
ma "maninca" degetele sa sun la rubedenii...
cum stai cu simptomele de gravidie? ( greturi,pofte,somn la greu?)
Numai bine!
khristin spune:
Nelia, am citit prin ce treceti si m-am ingrozit ...aveti grija mare la stress, caci efectele se vad intotdeauna pe termen lung. Si ai o discutie cu sotul tau referitoare la parental leave, paradoxal eu stiu destui barbati care s-ar urca si mai rau pe pereti daca ar sta acasa decat daca ar merge la serviciu, poate nu e si cazul vostru totusi. Va doresc sa treceti peste hopul asta cu bine si tu sa reusesti sa-ti dai toate examenele
Ina, sa stii ca si eu te-as sfatui sa continui cu gradi, desi primul impuls ar fi sa o retragi. Rachel va trebui sa-si construiasca imunitatea, asa ca inevitabil va trece si prin perioade din astea mai putin placute. Yasmine a inceput gradi de la 1.5 ani si in afara catorva raceli pasagere nu a avut nimic grav, cea mai groaznica a fost cea recenta. Eu am trecut de primul trimestru, si implicit de simptome de gravidenie, parca in ultima vreme sint mai obosita, dupa ce vin de la scoala....Multa sanatate lui Rachel si tie rabdare multa
Lorelai, ne-am revenit si noi incet incet dupa boala...Yasmine a inceput iar activitatile ei de gimnastica, dans si patinaj si abia ne mai tinem dupa fundul ei....din pacate nu putem sa o retragem caci ea vrea sa le faca pe toate si desi pt. noi e un efort deosebit ar insemna implicit sa o dezamagim. De curand ne-a intrebat cand reincepe cursurile de inot pe care le intrerupsesem pe perioada iernii....sa tot ai un copil asa activ . Sa stii ca ma gandeam la voi cu ce spuneai....poate daca erati in CA lucrati amandoi si tu nu ai fi avut ocazia sa petreci atata timp cu Gabisor...uneori e bine sa gusti perioada din viata cu cat mai putin stress posibil
Magdone, tu cum te mai simti si ce face fitiz din burtiq? Si cat mai ai pana la marea intalnire?
Ana, stiu ca intrebasei mai demult....noi cand am fost la New York ne-am luat un package cu bilete de avion, passuri, etc de pe www.travelocity.com A fost mult mai convenabil pt. noi pt. prima data cand nu stiam unde sa ne indreptam.
Weekend placut tuturor
Cristina
le bébé
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
nelia spune:
Octav e in concediu de paternitate pina pe 27 septembrie!
De oferta nici nu s-a pus problema, luni abia va vorbi cu seful, adica cu sefii, ca acolo-s toti sefi, pentru ca vineri nu a avut nici unul timp de el, desi le ceruse 5 minute. A pus mina pe telefon si a sunat la Quebec si s-a rezolvat, e in concediu de lunea trecuta, ca sa acopere si zilele de spital. Luni le va spune frumos, le va explica si motivele. S-a razgindit, cica se va purta frumos, le va prezenta doar motivele legate de mina si copii... dar nu mai vrea sa se intoarca la ei, isi va cauta alt servici, speram noi ca va si gasi unul mai bun din mai multe puncte de vedere. Am reimpartit sarcinile, ce discutie serioasa am avut, sa stiti ca am negociat la singe: deci, cum am mai spus, eu ramin cu casa (ei trebuie doar sa pastreze, ca el nu poate sa faca cu o mina), bebe, lectii cu Agata si scoala mea, iar el se va ocupa de cumparaturi, facturi, dus/adus fetele, dus Agata peste tot la activitati, plimbat bebe dimineata, dus fetele prin parcuri, biblioteca, film etc... ca sa-mi lase cit mai mult timp de stat singura in casa, ca sa pot invata. Nu mai spun ca va sta cu toti sau numai cu bebe pe la cursuri sau pe-afara, daca se va incalzi si aici, ca incepind cu 4 mai voi avea cursuri luni, miercuri si joi seara, plus vineri dimineata. Va mai sta si cu bebe cind eu sint la biblioteca sau am intilniri pentru proiectele in grup... Hi-hi-hi!
Khristin, nu e el chiar genul care sa nu o ia razna stind acasa, cu atit mai mult cu cit nici antrenamente nu mai poate face, dar a ajuns singur la concluzia ca e singura solutie care poate rezolva situatia fara sa o luam razna amindoi. Ma rog, eu doar i-am sugestionat... Oricum, vor pleca probabil in Romania, el si cu Agata, de cind termin eu sesiunea in iunie si pina in august (depinde de ce bilete gaseste si cam cit ne-ar costa tot si cum impartim putinii bani pe care ii avem) cind vom incepe din nou scolile, de data asta si el va incepe niste cursuri. Eu ramin aici cu piticii...
In rest, liniste si pace. Poate e cea mai linistita zi de vreo luna incoace. Eu vizionez filme (asa curs...), am o lista de 10 filme de vazut si trebuie sa aleg unul pentru care sa fac o lucrare pentru joi. Am ajuns pina la urma sa aleg intre patru filme: Volver, Boys don't cry, Billy Eliotsi Ma vie en rose- mi s-au parut mai pertinente decit altele - si am ales al doilea, pentru ca l-am gasit cel mai dur dintre toate pe tema transsexualitatii. Da' mai am de revazut de pe lista, ca va fi dezbatere serioasa... Si nici nu-mi place mie sa ma uit la filme! Sint filme bune, daca nu le-ati vazut merita sa le vedeti, daca vreti vi le scriu si pe celelalte aduse in discutie. Plus ca in afara de asta, trebuie sa aleg un material de pe net sau de oriunde despre dreptul tatilor si al mamelor in caz de intrerupere voluntara de sarcina/avort. Daca aveti idei...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
columbiana spune:
Khristin, mersi...acum tot fac planuri si compar Disney-Orlando cu New York...parca vad ca nu iese nimic pina la urma .
Nelia, bine ca v-ati hotarit sa nu va mai chinuiti asa si sotul tau a fost de acord; mi se pare ca oricum sunteti amindoi destul de acoperiti, nu-i pericol sa va plictisiti :))
Noi am fost azi la stomatologie, i-a refacut in sfirsit dintele lui Tudor; sunt mindra de fiu'meu, a stat pe scaun 30 minute cuminte tare, n-a zis pis! (cred ca tre' sa iau eu lectii de la el cu stomatologia )
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul