Sezatoarea canadiana (88)
Raspunsuri - Pagina 13
nelia spune:
Eu tot editam la mesaj, desi aveam senzatia ca scriu altul...
Ana, bravo lui Tudor! Si eu am probleme cu dentistul, ma refer la statul pe scaun. Agata e exemplara, zici ca face asta de cind e lumea! Unde ati fost la dentist? Eu trebuie sa ma duc cu fetele la control, cu Agata la examinarea de rutina de la fiecare 6 luni si cu Tudora prima data. Am un cabinet aproape de gradinita Tudorei, la Atwater, acolo am fost de la inceput, dar parca m-as duce la cei despre care spunea Oana, care folosesc laser pentru tratarea cariilor sau cam asa ceva. Oana, mai primesc pacienti noi, stii cumva? Imi mai dai, te rog, coordonatele?
Ina, sanatate multa micutei tale. Si eu sint pentru gradinita, mai ales dupa 2-3 ani, citeva ore pe zi nu le strica, chiar daca se mai imbolnavesc (asta daca nu sint probleme grave, ci numai viroze si altele de genul acesta).
Lorelaim, ! Sint perfect de acord cu tine! Asa gindesc si eu referitor la intrarea copilasilor in colectivitate si ar fi foarte bine daca societatile ar oferi parintilor posibilitati sa se poata face acest lucru pentru copii. Si eu gasesc, ca si tine, gradinita, colectivitatea stresanta pentru copiii foarte mici si nu numai. Si pentru adulti poate fi la fel, toti avem nevoie de liniste, dar noi realizam asta, pe cind cei mici nu. Bineinteles ca lor le place sa fie acolo, sint fericiti, pling cind ii lasi dar si cind ii iei, dar asa cum spunea si Khristin, efectele stresului de orice natura ar fi acesta, se vad in timp sau poate nu se vad deloc dar exista si afecteaza fiinta umana la un nivel atit e profund incit nici nu percepem consecintele pina nu apare o problema concreta (diminuarea drastica a randamentului, stari apatice, depresiile etc.) Si de multe ori nici macar atunci... unul din lucrurile cu care nu am fost si nu voi de acord, chiar daca de multe ori nu am incotro, este sa consider ceva normal in viata noastra pentru ca asa procedeaza majoritatea, pentru ca asta ne cere societatea in care traim, desi, in fondul meu interior, mi se pare sau sint chiar sigura ca acel lucru este departe de normalitate.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Ica 1975 spune:
Nelia, ma bucur ca lucrurile s-au asezat. Daca ai timp, as vrea sa-ti cer cateva info insa pe PM.
Noi
Ce faci te si face.
nelia spune:
Ina, da, astazi si miine am, programul strict e de luni!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
try spune:
Hola fetelor, ca la vama in canada mi-a vent sa-i zic lu nenea la ghiseu mai degraba hola si muchas gracias decat thank you.
A fost foarte frumos si destul ca timp, ne-am prajit si inegrit, ne-am scladat si rascaldat, soare, caldura, mexicani mici si indesati, dar cu zambetul mereu pe buze si fasneti tot timpul.
Acu' s-a invatat calu' la ovaz si nu-sh ce ma fac ca io vreau si la anu' (nu neaparat acolo, dar tot la soare si la mare), buzunaru' sa ne tina.
N-am apucat sa citesc nimic din urma, nu stiu cate capitole ati scris intre timp.
In prima sapt. am avut timp sa ne relaxam si sa ne bucuram singuri de tot, desi fi-miu am simtit de la inceput ca i-ar fi prins tare bine o companie, iar a doua sapt a trecut asa de repede cu denisa si ktrinel, ca nici nu stiu cand s-a facut 10 sa plecam acasa. Iar fi-miu si-a intrat in elementul lui avand companie. Apa super buna ca temperatura.
Poze pun cand apuc sa fac selectii ca barbate-miu a facut doar 1000 de poze, e adevarat multe din ele tip vedere, adcia fara noi.
Dar si doua sapt. ne-au terminat de dorul lui adrian. SI el mititelul in ultimele zile nu mai manca bine ,era trist si apatic. Iar cand m-a vazut si-a pus manutele timid pe fatza mea si parca nici nu-i venea sa ma stranga prea tare, de-abia ce ma atingea si se uita parca neindraznind sa se bucure ca nu cumva sa dispar iarasi. Cine stie ce-o fi fost in caputul lui mititelul. Off, a fost greu fara el, dar stiu ca ar fi fost mult mai greu si cu el. Ajunsa acolo mi-am dat seama ce-ar fi insemnat pt noi sa il fi luat si pe el. Era prea mult cu doi copii asa mici si tot concediul meu ar fi adus mi mult cu un day-care mai degraba.Cateva minute bune i nsir mititelu lera tare nedumerit. Si ne sorbea pe toti din ochi si se citea pe fatza lui incantarea. Mititelul s-a trezit dintr-o dttaa si cu toti: mama, tata, alex si pe de-asupra si tataie pe care l-am cules din aeroport ca sosise avionul lui cu doar 2.5 ore inaintea noastra.
Dupa nici 10 minute radea in hohote numai pt ca alex se pitea dupa perete si facea cu el cucu bau. Off, tare mult ne-a simtit lipsa, speram sa nu mai fim vreodata nevoiti sa fim departe de el atat timp. Cand ma gandesc la ideea de a-mi tirmite copiii in Romania pentru 1-2 luni mi se pare insuportabil si de neacceptat. Tare greu, eu nu-s facuta pt asta si nici ei nu par a fi genul de copii sa stea asa departe de noi, nu cel putin acum. Poate cand vor ma icrste si se vor mai golani se mai schimba situatia. Dar ne-am incarcat si noi bateriile si sper sa ne tina cat mai mult. Plus ca inca 4 ziel de relas acasa pana ma duc la munca, asa ca nu o i-au din plin din prima zi.
Dar de luni sper sa recuperez si ce e in urma...
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III
mimitete spune:
Nelia, multa sanatate lui Octav. Eu zic sa te interesezi cum e cu parental leave si iesitul din tara caci din cite stiu eu se aplica acelasi regim ca si la somaj in sensul ca nu poti iesi din tara daca primesti EI payements sau parental leave payments pt ca se presupune ca la primul iti cauti de lucru in tara iar la al doilea ai grija de copil in tara (nu merge argumentul ca are grija de alt copil ca nu pt cel mare ii da parental leave).
Vezi ca trebuie sa depuna niste hirtii pt acest parental leave, nu se face prin telefon si mai sper ca firma i-a platit QPP, QPIP si EI si nu i-a dat numai lui cecul.
Mult succes,
Ica 1975 spune:
Mihaela, daca eu vreau sa plec in vacanta cu copii si sunt in concediul de maternitate/parental nu pot? Eu credeam ca este un drept de care ma pot bucura indiferent ca sunt in Canada pe toata durata concediului sau ca plec in vacanta in afara CA.
Noi
Ce faci te si face.
nelia spune:
Mihaela, da, pai tocmai asta este unul din motivele pentru care inca nu are biletele: nu sintem lamuriti daca poate pleca din tara sau nu si nici nu stiu unde sa aflam. El spera ca luni sa lamureasca toate necunoscutele si apoi sa caute bilete. Nu-si ia bilete pina nu afla sigur daca poate pleca in vacanta doar cu copilul mare. Da, firma i-a dat cecul si a platit si toate darile, nu stiu eu exact care, dar plateste, ca stiu de pe futuras, ca i-a oprit si cineva ne-a spus odata ca asa ii opreste si lui si avea contract semnat si era in regula la firma lui. Si a luat pe primele trei saptamini bani, de aceea s-a rezolvat prin telefon de data asta, pentru ca atunci a trimis toate hirtiile cerute si dosarul este in regula, a ramas numai sa sune si sa spune daca si de cind vrea celelalte 25 de saptamini (sint valabile numai pina face Lisandru un an). Am tot cautat pe site sa vedem daca scrie cineva de plecat si nu exista nici o conditie de genul acesta, spre deosebire de celalalt unde scrie clar ca nu ai voie sa pleci si, mai mult, trebuie sa justifici lunar ca-ti cauti de lucru. Daca cineva stie unde anume sa cautam raspunsul la aceasta intrebare, sa ne spuna si noua. In ultima instanta, il va intreba pe agentul respectiv luni, cind urmeaza sa mai vorbeasca inca o data cu el. Daca ai concediu de maternitate pleci, stiu o gramada de mamici care au plecat in vacante, singura problema este ca ele pleaca cu bebelusul dupa ele, pe cind tati pleaca cu o domnisoara.
Try, ma bucur ca v-a fost bine in vacanta! Si va doresc sa puteti pleca si la anul, cind speram ca vom pleca si noi.
Ina869 spune:
Khristin sper sa descoperi curind frumusetea celui de-al doilea trimestru! ( se spune ca ar fi cel mai “bun” fiindca scapi de simptome si nici nu esti atit de greoaie ca in trim. III ).
Dupa ce-am scris ultimul mesaj am sunat rubedeniile si am comandat ceea ce mi-am dorit!!! Asa ca stau linistita, baiatul meu o sa aiba plapuma la vara, cind s-o naste
Nelia, sa fie intr-un ceas bun sederea acasa.
Ica vroia sa-ti trimita pm, nu eu.
Eu am fost nevoita sa plec in Romania cind eram in mat leave - Rachie avea doar 5 luni si ceva- am stat vreo doua luni si toto tin minte ca mi-au virat banii in cont. Si mai stiu un amic care a plecat in Cuba vreo doua saptamani, desi era in parental leave si nu a avut probleme.
Try bine ati revenit!
Ina,Rachel Georgia (Nov.23,2005) si Pufosel
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
khristin spune:
Nelia, sotul tau poate parasi Canada cat e in parental leave, totusi trebuie anuntat...uite ce am gasit eu oficial: http://www.hrsdc.gc.ca/en/ei/types/special.shtml#Maternity5 Sa fie cu bafta sederea sotului tau acasa
Ina, si eu tot asa sper sa fie Tu cum te mai simti, junioru' te kickuieste?
Try, welcome back ...unde anume ati fost pana la urma? Poze cand pui?
Cristina
le bébé
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
maru spune:
nelia, sanatate lui Octav si piticilor, iar tie putere sa le duci pe toate!
N-am glumit cand am spus ca el ar trebuie sa isi caute de serviciu la serviciul de grafica de la universitati: programul e cel descris de tine: 35 de ore, flexibil, vacanta, beneficii...tot tacamul.
Acum se intra destul de greu, dar o abodare agresiva dfa rezultate: trimis rezume, sunat, intrebat de ceva openinguri, interesat cu agentii lucreaza universitatea, mers acolo si cerut contract si tot asa. Montrealul e mare, trebuie aveti cel putin o universitate si cateva zeci de colegii, daca Waterloo are doua universitati imense su un colegiu destul de mare.
Bafta multa
PS: la noi in ianuarie cautau sef la dep de grafica, experienta in copyright, nu mai tin minte amanunte
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/