Sezatoarea canadiana (88)
Raspunsuri - Pagina 11
nelia spune:
Ne-am intors! Supravietuim! Am luat un taxi, in 10 minute am fost la scoala, la 10 fara 5 ajungeam la spital. I-am facut toate testele lui Lisandru la ureche, aude perfect, urechile sint in regula, totul e in regula. Ne va chema peste vreo 4-6 luni ca sa-i inlaturam chirurgical chestia de linga ureche, e o ecrescenta (congenital se formeaza) care nu are legutura cu formarea urechii (in 1% din cazuri are si de aceea am facuta aceste teste auditive). M-am linistit! Agata a vomitat si la spital si pe strada, acum am spalat-o si am bagat-o in pat. Si, surprinzator, chiar a adormit. Are diaree, o doare burtica si capul si e palida rau. Tudora ela gradinita, incerc sa dau de tati sa o ia el, ca sa nu o mai scot pe Agata din casa, asa ca am pus cruce cursurilor de astazi si de miine, le-am scris profesoarelor si le-am spus ca voi lipsi. Asa scoala... Lisandru doarme si el, asa ca am citeva momente de liniste si imi beau si eu cafeaua de dimineata.
Mikkion, da, se prelungeste sesiunea, dar intra peste cea de vara, cind mi-am luat un curs, si asa imi taie din bursa, ca ar fi trebuit sa iau doua ca sa nu afectez nimic. Pai, poate sa-si ia, dar pentru el, ca pe mine astazi oricum nu m-ar fi putut ajuta, el fiind la doctor.
Maru, Khristin, Lorelaim, Dana... ma bucur sa aud ca mai sint si alt fel de servicii si altfel de oameni. La urma urmelor, cum iti asterni, asa dormi, deci m-am convins: el trebuie sa caute un servici la o firma mare, iar eu sa termin facultatea si sa lucrez la stat, cu toate benficiile posibile si daca se poate la timp partial, ca sa ma ocup si de copii Pina atunci, tacem si inghitim, totul e sa fim sanatosi, ca ne descurcam noi. Norocul meu este ca sint o fire tare optimista si-mi trece repede. Si cum mai spunea odata, si viata ma ajuta sa fiu asa, ca intotdeauna cind mi se intimpla ceva rau si ma pling, imediat se intimpla ceva si mai rau, de parca cineva tine sa-mi demonstreze ca intotdeauna se poate si mai rau...
Lorelaim, asta e problema. Ca nu a semnat nici un fel de contract, doar cecul de plata pe care il primeste arata ca nu lucreaza la negru, in rest, cei de acolo lucreaza la limita legalului... Si pe mine m-a mirat la inceput faptul ca l-au angajat fara sa semneze nimic, dar apoi am aflat ca mai sint care lucreaza asa, cecul e garantia ca munca e legala.
Dana, i-am spus ca la urmatoarea negociere de salariu, care va fi in curind, sa ceara si zile de boala, asa cum ai spus tu.
Ana, el are 17.5 pe ora aici. Dar e timpul sa mai ceara ceva, probabil ca ii vor face 18.5 sau poate chiar 19, ca nu a mai cerut de mult. Atit, in rest nu are nimic-nimic. Ah, si mai are un lucru bun, ca nu e neaparat legat de un program chiar foarte fix (sint locuri unde trebuie sa fii la 9 fara 5, daca nu, e grav). Are o cartela pe care o baga si trebuie sa fie 8x5 pe saptamina, altfel nu-si ia banii. Dar cum in ultimul timp, tipografia se inchide la 17.30, are nu are ora fixa de intrare la munca, trebuie sa se duca de dimineata, ca sa aiba timp sa-si faca orele. Dar inainte, mai ajungea si la 10, daca familia cerea. Si daca munceste suplimentar, e platit cu 20 la ora, din pacate, in ultimul timp nu au avut de lucru atit de mult, desi am mai fi avut nevoie de bani. Urmatorul pas este sa gaseasca un servici permanent, fima mare, minim 20 pe ora si cu beneficii (toate!), cu 35 de ore pe saptamina, la 5 minute de casa, cu bufet in firma, ca sa scap eu de pus pachet, fara weekend-uri lucrate si cu masaj inclus etc.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
maru spune:
nelia, ce descrii tu acolo e departamentul de grafica de la universitati. acolo s-a gandit sa aplice?
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
oanagabriela spune:
Mikiion, eu am fetita la Marie de France. Si sint f.multumita de scoala, sigur ca sint si lucruri care nu imi plac, dar in general este o scoala serioasa (care merge dupa programa invatamintului francez, fiind "Membre du réseau de l’Association Nationale des Ecoles Françaises de l'Etranger") si mai aproape de felul in care sintem noi romanii obisnuiti: fac multa cultura generala, este multa disciplina, elevii sint incurajati sa se comporte civilizat si sa-si respecte colegii (iar daca folosesc violenta fizica sau verbala primesc "reprimandes" iar la 4 "reprimandes" sint exmatriculati). In plus nu este neaparat o scoala de elita, deci copiii nu sint stresati sa aiba rezultate exceptionale, fiecare invata dupa capacitatea lui, nu este competitie.
Antonia merge la 2 saptamini la biblioteca si isi ia 2 carti. De fat merge la biblioteca scolii de cind era la pre-maternelle (4 ani).
Legat de intrat la scoala, pentru pre-maternelle (4 ani) si maternelle nu sint probe de intrat, trebuie doar sa te inscrii din timp. Antonia a inceput la 4 ani, tocmai pentru a evita orice fel de teste. Am vazut lista de copii care au reusit la examenul de admitere pentru clasele 6 - 7, si din 20 de copii, 3 erau romani.
Nelia, ai toata admiratia mea pentru cite faci pentru familia ta si iti doresc din suflet ca cei mari si cei mici sa se faca repede sanatosi si sa mai ai si tu cite un moment de respirat.
Lorelaim, eu sint de acord cu articolul legat de copiii romani. Doar daca ma uit in jurul meu, toti romanii pe care ii stim noi se ocupa in mod deosebit de scoala copiii lor, fac lectiile in mod intensiv, se zbat sa-i duca la scoli bune, ii ajuta material cind ajung la facultate (sa nu trebuiasca sa lucreze in paralel cu scoala si sa-si fac datorii pina peste cap).
CriPOD spune:
Nelia, ma impresionezi. Eu as fi clacat sigur. Sanatate multa, multa intregii familii.
Eu n-am mai scris de mult aici ca nu prea am ce, dar v-am cam citit. In rest nu ma bag, ca-s cam depasita de topicele dezbatute... In plus, astept soarele sa-si faca efectul asupra psihicului. Alooo, fetele plimbarete, haideti acasuca, sunteti safe, a venit caldul si la noi!!!
Da' stiti ca mai ninge inca odata, da?
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
Ina869 spune:
Lorelaim, Nelia, sper ca ati trecut cu bine de boli si probleme si urmeaza o perioada linistita pentru voi ( succes la invatat!).
Lorelaim, frumoase poze cu floricelele primavaratice!
Am ramas in urma cu multumirile :
quote:
KhristinIna, ma bucur sa aud ca ai depasit perioada critica si ca veti avea pereche acum ...eu deja nu mai am rabdare si mai am ceva mai mult decat tine de asteptat, ca sa nu mai zic ce rabdare mai am cu elevii la scoala , noroc ca nu mai sint decat 3 luni pana la vacanta de vara
Laurajr Draga Ina felicitari ! Sa fie intr-un ceas bun sarcina ta, iti doresc multa sanatate
Lorelaim Ina - itzi urez din tot sufletul ca restul perioadei de sarcina sa treaca usor si fara probl! Dulce tre' sa fie Rachel cum te ajuta la sortarea si alegerea lucrusoareleor pt bb :-)
Selena2002 Ina felicitari pentru baiatelul din burtica, o sarcina in continuare fara probleme si un bebe sanatos si cuminte. Imi place numele fetitei tale. Si mie mi-a placut tare mult cand am fost gravida, chiar daca la Bela, primele 4 luni am supravietuit numai cu paine prajita si cascaval din cand in cand, in rest wc-ul era prietenul meu.
Denisam Ina -felicitari pt sarcina si numai bine!
Magdone Ina, sa nu uit, sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos!!!
Pitilache Ina, felicitari pentru bebe!!!!! Sarcina usoara in continuare. Sunt convinsa ca Rachel o sa fie tare incantata de fratior cand o sa-l ia in brate!
Lorelai Ina, felicitari pt bebe. sa fie intr-un ceas bun si sa ai o sarcina fara probleme.
Mikiion Ina feliciatri pt. bebe. sarcina usoara si cat mai lunga.....
Va multumesc din suflet tuturor!
Nelia, frumoase filmuletele de la repatitia ptr.patinaj, acum le-am vazut si am admirat talentata patinatoare!
Felicitari pentru medalia de bronz!!!
Lorelai Wow!!! 1200 trei zile de cresa??? Jaf la drumul mare, frate! se vor obisnui la gradi, dar in citeva saptamani. este greu sa dai confortul de-acasa pe unul "din afara" dar dupa un timp, probabil ca le vei lua cu forta de acolo.
Denisa, Try va asteptam cu impresii din vacanta.
Noi sintem binisor, ne-am apucat de facut basementul,camera unde lucrez in prezent o vom transforma in camera lui bebe, ca este aproape de dormitorul nostru. Munca multa,multa, barbatul construieste si o baia cu dus, W.C, chiuveta, dulapuri pentru pus decoratiile de Paste, Craciun, trebuie pus parchetul, ceramica, oho.. praf, mizerie, m-am saturat de constructii, nu vreau sa mai aud de ele in casa mea, fac atac de cord.
Rachelina a luat toate racelile posibile de la gradi, mai mult pe-acasa sta decit acolo, nu stiu ce-o sa facem cind o veni si ala mic', mizez pe faptul ca o sa vina vara si nu o sa mai fie focar de virusi prin aer.
sanatate tuturor si sa auzim numai de bine!
Ina,Rachel Georgia (Nov.23,2005) si Pufosel
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
columbiana spune:
Nelia,
ar mai fi o strategie pentru Octav sa-si caute altceva, sa-i ameninte ca plece, si daca au nevoie de el s-ar putea sa-i propuna o marire de salariu sa ramina la ei (sau s-ar putea sa fie genul, las'ca vine altul, da nu se stie...); barbatu'meu asa a facut acum vreo trei ani (lucra cam de un an la firma unde a si ramas), si-a depus demisia, avea 15$/ora-cu atit a inceput, le-a spus ca ceilalti, unde fusese acceptat dupa interviu i-au oferit 17$ (ii dadusera 16 de fapt ), si atunci i-au propus sa ramina cu 18$/ora; asa a sarit 3$ salariu, ceea ce el nu visa ; bine ca ulterior a schimbat si job si departament in firma, si si-a facut treptat loc(are patru ani in aceeasi firma-uriasa, cu filiale in Asia, Algeria, etc), si spera cindva la incadrare de inginer...macar de l-ar primi si la 50 de ani :))) sa pot spune ca a meritat sa ma ingrop aici in quebec, din cauza lui si cred ca si a lui fiu'meu.
inainte insa (imediat dupa ce am ajuns aici, in 2003) a lucrat intr-o tipografie in Lachine (plina de romani cu diplome platiti cu 10-13$/ora si dirijati de quebsi cu secondaire ) unde in timp de sase luni de lucru de noapte in picioare s-a inbolnavit de nervi si varice; atunci nu aveam ce face pentru ca plateam terapie copilului cu 25$/ora...asta e Canada, avantajul e ca te ridici mai repede decit in Romania la suprafata, dar altfel treci si aici prin toate kkturile posibile.
firme sunt si faine, eu am avut anul trecut un contract de un an(de unde am demisionat dupa sase luni cind si-a sclintit Tudor mina si n-aveam ce face cu el), ce sa spun, vindeau parfumuri; in afara faptului ca aveau Lancôme in baie pe post de odorizant , si testam creme de 5-600$/bucata, era o curatenie exemplara, birouri frumoase, colectiv misto (englezi 90%), salariu decent...tot ce visam, dar binenteles ca tot ce-i mai fain in viata se termina repede ; si asta era tot firma mica, dar nu se compara atmosfera cu nici o alta firma la care am lucrat, si in plus trag concluzie ca din tot ce-i rau, firmele din Laval sunt cele mai...rele.
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
mikiion spune:
oanagabrielaMerci pt. informatii. Cam asa frumos, ca si tine, a prezentat si bibliotecara aceea lucrurile. Plus cu niste poze superbe ca ciereasa de pe tort.
Acum sa termin scoala asta si sa gasesc un job. Ca sa am si bani de scoala privata.
Eu credeam ca e ca la scoala internationala , unde trebuie sa dai un test pe la 5 ani.
Oricum Marc nu are nici doi ani, si mintea ii e doar la obraznicii.... Mai avem timp sa ne hotaram.
Si sa ma laud si eu ca s-a topit zapada din parc. Si am iesit si eu cu Marc la plimbare pe iarba..... Se uita saracul copil ciudat.....Ii era frica la inceput sa calce pe iarba. Ca el nu stia decat zapada sau asfalt timp 6 luni. Si ce incantat a fost cand a vazut nisipul......
Pacat ca maine ploua. dar nu-i nimic o sa topeasca si ultimele portiuni de zapada.
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
lorelaim spune:
Buna dimineatza fetelor dragi
Maru - m-a "dat gata" ceea ce ai scris... nici emoticoanele urmatoare NU pot spune pe de-a intregul cat sunt de furioasa, revoltata, trista, scarbita, etc... Eu am plecat in nov 2005... si NU am avut ocazia pana in acel moment sa "dau cu ochii" de ei... Sincer nu stiu unde se va ajunge...
Nelia - imi pare bine ca Lisandru e sanatos. Ce mai fac puiutzele Agata si Tudora? sper din tot sufletul ca Tudora sa nu ia care-cumva virusul de la Agata... Multa-multa sanatate va doresc! In legatura cu Octav - sincer e prima data cand aud despre angajare FARA semnarea contractului de munca de catre ambele partzi... Ciudat-ciudat-ciudat... Am lucrat atat in firme mari cat si mici si absolut in toate am semnat contarct de munca unde se specifica f clar nr de zile de concediu medical, nr de zile de concediu de odihna, salar brut, calcularea comisionului, nr de ore OBLIGATORII de lucru pe sapt, plata orelor suplimentare, la cat timp se re-evalueaza salariul, etc. Eu zic - ca daca el isi ia inima-n dintzi si vorbeste cu managerul direct sau cu patronul - sa-i spuna ca ar dori sa-si vada contractul pe baza caruia a fost angajat si ca ar dori o copie a acestui document... Chiar daca e firma f mica - cineva tre' sa se ocupe de aceste hartii. Chiar daca nu au dep de resurse (in)umane ma gandesc ca baremi contabilul care face salarii (si alte operatziuni contabile necesare firmei) ar trebui sa aibe o hartie in baza caruia Octav a fost angajat... altfel nu ar avea cum sa-i plateasca salar...
Tot-odata - zic eu - toate contractele TREBUIE sa respecte "Legea Muncii" (am denumit-o asa pt ca habar nu am cum se numeste legea care reglementeaza relatziile de munca intr-o intreprindere) - atat pt Canada cat si pt prov Quebec.
Uite ce am gasit pe I-net:
http://labourrelations.org/LabourLawCanada/LabourLawCanada.html
http://www.hrmanagement.gc.ca/gol/hrmanagement/site.nsf/en/hr10769.html
http://www.hrsdc.gc.ca/en/labour/labour_law/index.shtml
http://canadaonline.about.com/od/labourstandards/Canada_Employment_and_Labour_Standards.htm
Nu stiu daca ai timp sa te uitzi peste link-uri dar poate itzi pot da o idee despre cee ce Octav poate solicita din partea patronului la o eventuala re-negociere. Multa bafta lui Octav!
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lorelaim spune:
Ina - multzumesc frumos Gabisor e inca mucoasa - dar nu chiar din cale-afara :-) De luni incoace ma lasa fara mieuneli sa-i scot mucii cu "batista bebelushului" si sincer are o "productzie"... "de invidiat" :-( Si pt ca tot am "invidiat-o" eu foarte rau si foarte tare... de martzi iaca-ma pe mine cu dureri de gat (de-abia pot sa inghit), urechi care pocnesc, cap "mare" (sinusuri pline), stranuturi si muci! Deci suntem doua mucoase :-) si ne luam la intrecere - care-pe-care :-) La noi e frig-frig-frig :-( Azi vad ca pare cata-cat senin - poate da Domnul sa avem o tzara de soare ca de nor si ploaie ne-am saturat. Apa din rauletzul de langa noi iara e peste maluri... Florile sunt arse de frig :-(
Ce mai face bb din burtica? Dar puiutza Rachel? Itzi doresc multa-multa sanatate in continuare si o sarcina usoara si fara probleme!
Oana - sincer cand am citit art m-am bucurat ffff mult ca, asa cum spui si tu, toate cunostintzele si totzi prietenii nostri din Canada sunt axatzi pe ideea "vreau o scoala buna pt copil", "vreau o educatzie care sa-i asigure un viitor bun", etc. Apropo de Marie de France - cand am citit, acum vre-un an, pt prima data de Lycee St Louis din Stockholm http://www.lfsl.net/DefaultFR.htm - la voi m-am gandit :-)Ce face dulcica Antonia?
Ooops! S-a trezit Gabisor! Tre' sa fug ca ma cheama "datoria" :-)
Va tzuck si o zii faina va doresc!
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Ina869 spune:
Lorelaim , am bucur ca situatia la voi s-a imbunatatit! s-o tineti tot asa, bine! si la noi este o vreme, de-ti vine sa te spinzuri ( ploua mocanescte)
Acum noi sintem cu muci, febra mare,plansete, maraieli.
Eu chiar nu stiu incotro s-o mai apuc cu atita boala! De cind am dus-o la gradi fata mea este in permenantza bolnavioara. Sotul meu vrea s-o retragem, dar nu cred ca ma voi putea descurca singura cu doi copilasi micuti, gospodarie, firma, etc. Si in plus, Rachie cere atentie totala, este activa, deci practic nu as putea face mai nimic pe-acasa. Citeva cunostinte mi-au spus ca dupa primul an de gradi ( ea a inceput din sept., anul trecut) o sa-si mai revina, dar altii insista ca ar trebui tinuta acasa, ca-i prea mica pentru gradi.
Am fost rugata sa trimit mai departe acest apel umanitar:
http://www.romanianstoronto.ca/ro/modules.php?name=News&file=article&sid=889&mode=thread&order=0&thold=0
un we placut tuturor!
Ina,Rachel Georgia (Nov.23,2005) si Pufosel
Today is a wonderful day; I choose to make it so.