Strumfi de iulie-august 2007 (71)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

cafera super tinutele!mai dar ce elegante sunt fetele tale,felicitari!eu tocmai am descoperit ca a mea croitoreasa a nascut cu 8 zile mai repede decat mine ....

alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)

votati bulina www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=5" target="_blank">aici(asacreste) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">aici(elisadescoperindlumea)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_a spune:

Buna dimineata!
violetan, cafera, alina.a, nma pentru cuvintele frumoase si pentru incurajari
Incerc sa raspund si eu la intrebari lui Otim:
1. controlul la medic e obligatoriu la 1,2,4,6,9 luni si 1 an.
Sincera sa fiu, eu ma duc de cate ori cred de cuviinta sau de cate ori vreau sa-l asculte la plamani sau sa se uite in urechi si gat. Din fericire pana acum nu am avut nici o problema, decat putina febra dupa vaccinul de 4 luni.
2. decalotarea: of, pana acum cateva luni dr. spunea mereu ca e ok, insa la 6 luni l-a fortat putin. I-a curs un pic de sange si l-a usturat pret de vreo 3 pisuri, apoi a fost fara probleme. Am grija ca la baia din fiecare seara sa decalotez cu simt de raspundere si sa dau cu ulei din belsug sau crema de galbenele.
3. Mihai doarme cam 13 ore : de doua ori cate 1,5 ore in timpul zilei si de la 21 la 7 ( cu cateva treziri pt. supt)
El nu a avut niciodata program de masa sau de somn pana la diversificare( 6 luni si o sapt). De atunci insa, e ca un ceas si la orele de masa , dar si la cele de somn, fara sa fac eu nici un efort. Pur si simplu au venit de la sine.
In privinta mancarii, si Mihai papa blenduit f bine, dar el nu are inca nici un dinte. Are zile cand papa si 250-300 g de piure de fructe sau legume sau iaurt, dar de regula papa cam 200 g. Ce cantitate de carnita trebuie sa pape la 8 luni?
Alina.a si noi avem cam aceleasi reguli/obiceiuri la masa ca si tine. Si eu simt ca mi-a cam scazut productia de lapte, insa beau ceai de fructe de chimion si ma mulg cand am timp si chef.
Eu inca nu i-am dat in manuta bucati de fructe sau legume, din teama . E vreo problema daca o fac , desi nu are nici un dinte?
O sa revin cu cateva retete de mancarica .
PS: Reteta dupa care fac eu iaurtul e de la Mychydutza, nu am specificat in mesajul anterior din grabaIese super yamy

Mihai si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Buna dimineata si de la noi!

Pe 1 Aprilie ne-am intors la Dublin, am ajuns foarte tarziu si rupti de oboseala toti trei.Acum suntem in plina recuperare. Ne-am simtit bine, am fost rasfatati dar ca sa fiu brutal de sincera sunt mai obosita decat la plecare, asa ca m-am hotarat sa nu mai incerc sa multumesc pe toata lumea data viitoare cand mergem la Timisoara.

Am reusit sa rasfoiesc un pic capitolul 71 dar din pacate am restante si la facut curat in casa,spalat, gatit...

Va pupam pe toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eles spune:

Imi cer scuze pt mesajul anterior, dar de fiecare data cand am intrebat si eu ceva s-a trecut peste mesajul meu, asta poate ca nu m-am bagat in discutiile voastre, dar v-am citit mereu. Ultima data v-am intrebat cum va adormiti copiii, pt ca Denis s-a invatat leganat si ma termina sa-l tot dau pe picioare . As vrea sa-l dezvat de obiceiul asta si nu stiu cum. Intr-o seara l-am lasat singurel in patut sa adoarma, iar pe la 12 l-am luat si l-am dat de 3ori pe picioare si a adormit ( imi era si mie ff somn si nu am mai rezistat ) Si mai vroiam sa stiu daca ati intors salteaua cu partea mai moale. Eu inca nu am intors-o pt ca sta ca intr-o copaita.
In rest am un copil ff cuminte , are 7 dintisori si nu a plans , a papat ~ la fel mereu; il las singurel in tarc cu jucariile, eu ma duc la bucatarie, iar el se joaca ; este fericit mereu . Nu vrea sa pape in scaunel ( l-am cumparat degeaba ) sta in pat pe perna se uita la TV si papa, nu prea ii plac fructele, iar iaurtul il vomita mereu ( am obs ca nu-i place gustul acrisor )
Inca odata imi cer scuze pt acel mesaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

eles eu din pacate nu ma confrunt cu aceasta problema cu dormitul.cand vad ca-i e somn o pun in patutul ei,o acopar si gata in 5-10 min doarme,asa a fost de la inceput.cu ceva capitole in urma descria diana procedeul destul de fain,trebuie multa rabdare...il pui la el in patut,il lasi sa planga putin si tot revi sa inteleaga ca esti acolo nu e singur dar nu-l iei in brate.din fericire chiar nu m-am lovit de asta si mai bine incerc sa nu dau sfaturi...si in legatura cu salteaua elisa doarme pe saltea ortopedica tare.
timi ma pregateam sa "strig" dupa tine! ma bucur ca ati ajuns cu bine,cum e sophi a inceput cresa,ii place?daca te rog cand ai timp imi trimiti si mie ceva poze,eu am doar uana cu voi,am avut un virus ce "mi-a facut curatenie" selectiva in calculator....

gata, dispar la ea ca e treaza...

alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)

votati bulina www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=5" target="_blank">aici(asacreste) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">aici(elisadescoperindlumea)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eles spune:

Apropo de decalotat, Denis este la fel ca la inceput, pediatra mi-a zis sa-l las asa, sa nu-l fortez, iar la 1 an ne da trimitere la doctor, iar eu sunt ff ingrijorata. Am incercat la baita, dar degeaba, nu coboara , o singura data am vazut ca i-a dat putin sangele si nu am mai incercat. Din cauza asta nici nu-i da voie sa creasca la putulica. Voi ati tras mai tare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Eles, eu pe Ilinca o pun in patut si adoarme singura pentru somnul de noapte. In ritualurile de adormit, intra o baita, o joaca cu surioara (care cred ca o solicita), apoi o perioada de linistire in care le citesc o poveste, un catec de leagan, mangaieri, pupici si...vine somnul.

Nici eu nu i-am intors salteaua. Poate ne lumineaza cineva.

Revin cu meniul de azi al Ilincai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_a spune:

Cafera, super fetele si tinutele!
Eles Mihai adoarme in timpul zilei intr-un carucior sport in care sta ca-ntr-o "copaitza" si in care doarme mai mult decat in pat, probabil pt. ca se incalzeste la burtica. Searaadoarme la san si sincera sa fiu, eu l-am invatat asa pe la 2 luni, pentru ca simteam nevoia sa-l am aproape. Erau momentele noastre de liniste dupa o zi de agitatie. Ma asezam in fotoliu la tv cu copilul meu la piept dupa ce o zi intreaga eram numai in activitate!Erau singurele momente de tihna dupa agitatia de peste zi.Si acum facem tot la fel, numai ca de multe ori suzeteste, se joaca la san si apoi adoarme.
Il tin in brate pana adoarme profund, apoi il pun in patut si eu mai fac linistita celelalte treburi.Ritualul de culcare imi e cel mai drag si e cel care imi aduce cea mai mare liniste si multumire sufleteasca.
Revin cu retetele

Mihai si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

eles pe andra o culca bona leganat pe picioar. eu nu stiam. cand am descoperit am hotarat sa o adorm eu. daca nu adoarme la san trebuie tinuta in brate. singura in pat nu vrea sa adoarma. chiar daca e super obosita nu adoarme pana nu o iau in brate. in schimb eu nu pot sa r5enunt la suzeta. plange foarte tare dupa ea. am zis sa incerc dupa ce doarme si andra mai bine noaptea caci ea inca se trezeste de cateva ori.
alina din pacate si eu am trait un episod simila cu al tau, doar ca la mine s-a albastrit, cand avea alex 4 luni. eu am chemat si salvarea. sper ca nimeni sa nu mai treaca prin acel cosmar.

chiar daca nu vrea piure de legume decat facut la blender andra stie sa mestece. din acest motiv nu inteleg eu de ce nu vrea legume pasate. i-am dat mar crud si musca binisor din el. daca prinde un colt de paine mananca cat poate de repede caci stie ca nu o las .
daca ii place mancarea mananca foarte mult. daca nu ii dau urla. daca ii dau o doare burtica mai tarziu.
la pediatru nu am mai fost de ceva vreme si chiar ma gandeam sa ii fac o programare dar am un program asa de incarcat incat nu stiu cum o sa reusesc.
meniul nostru azi e:
6.30 titi + 120 formula
10.30 3 mere (ii plac mult fructele)
14.00 250gr piure legume (morcov, patrunjel, ardei, dovlecel) - sper sa manance tot.
16.30 titi
16.30 cereale
20.30 titi
04.00 titi (sper sa nu se mai trezeasca pana atunci).

nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

Neata si de la noi
Am sa raspun si eu la unele intrebari ..

Eles cu adormitul la noi e mult mai grav decat la voi!Ziua daca suntem in casa adoarme numai in brate facand genoflexiuni si mai nou doar daca asculta melodia jaga jaga !Nu ma intreba de ce dar am creierii spalati cu melodia asta .... Iar seara doar in brate la tati bineinteles tot facand genoflexiuni.A avut cateva seri in care a adormit singurel cu o ratzusca cantatoare.. eu inca mai incerc dar degeaba..

decalotarea la noi este perfecta de la 1 luna nu ca as fi vrut eu dar mama l-a decalotat odata si a venit sa imi zica cu surprindere ca i se decaloteaza perfect de atunci il decalotez mereu sa il sterg nu am avut probleme niciodata!

De cateva nopti dormim mai bine, dar ne trezim de fiecare data urland, e adevarat e alta viata decat trezirea din ora in ora, dar si odata la 2 3 ore urland nu e asa placut...

Ce alimente mancam: branzica, paste, rosii, parmezan, legume, verdeturi.. si daca imi amintesc ceva va anunt!

intrebarea mea e...Alex de cand s-a nascut cand plange are uneori spasme in sensul ca ramane blocat cateva secunde( cele mai lungi din viata mea parca trec ore, zile, ani)acum si-a mai revenit dar nu m-am gandit niciodata ca asta ar fi o problema.. ar trebui sa ii aduc la cunostinta pediatrei??

lia multumim de link !

Daca mai imi amintesc cva... o sa mai scriu

mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex

povestea nasterii lui bebitz

Mergi la inceput