Strumfi de iulie-august 2007 (71)
Raspunsuri - Pagina 10
liadorian spune:
Alina, pentru primul ajutor in caz de inecare (la masa) eu citesc chestia asta: http://www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/
Cand ai tu vreme arunci un ochi sa-mi spui daca-i in regula informatia de acolo? Pana acum n-am gasit altceva mai limpede. A, si il am si pe Spock!
panda77 spune:
Buna dimineata si de la noi!
Apropo de diminuarea poftei de mancare la aparitia dintilor: Ilinca mea manca bine, nu ma puteam plange. Acum vreo 3 saptamani, la aparitia dintisorului nr 6, a refuzat orice mancare la lingurita timp de vreo saptamana jumatate, de ma speriase rau, chiar slabise putin. Si totul numai din pricina dintelui. Dupa ce a iesit, tin-te mancare frate: fructe cu cereale dimineata vreo 250g, piure de legume cu carnita sau ou 200-250g, lapte cat cuprinde etc. Asa ca verificati si in ce stadiu sunt dintisorii daca bebelul nu mananca.
In ceea ce priveste consistenta, nici a mea nu mananca decat daca e blenduit. Desi roade biscuiti si bucati de fructe, nu-i place mancarea "grunjoasa"
Panda, fudula mamica de www.flickr.com/photos/23506973@N07/" target="_blank">Ilinca - 15 iulie 2007
X-ray spune:
apropo de ceea ce scria cafera,elisa e in plina eruptie dentara acum mananca cu slujbe si rugaciuni...
incerc sa scriu ce reguli am incercat sa respect eu la masa:
-o pun in scaun numai cand e ora de masa pe care incerc sa o respect cat de cat cu o marja de 30 de minute.
-tot timpul vorbesc cu ea cnad ii dau sa manance si o laud pt fiecare gurita luata.ma manifest ca si cum i-as da cea mai buna papa din lume desi o vad ca stramba din nas la primele lingurite
-nu ma las usor,chiar daca strange din buzite,eu mai insist o fac sa rada ii cant tot timpul(traiasca cutiuta muzicala stiu aproape toate cantecelele)o amuza tare cand cant si mai baga de bucurie cateva lingurite.
-cand vad ca nu mai vrea ii dau apa cu lingurita.ii place la nebunie dar nu sa bea apa,asa sa se prosteasca,o arunca din gura, stropeste,in fine ei i se pare tare amuzant sa bea apa.mai baga cateva lingurite asa prin surprindere dupa apa.legume nu mi-a mancat mai mult de 150,acum daca mananca 100 sunt fff mulyumita,o enerveaza si lingurita in gura...mama lor de dinti se vad dar inca nu au spart gingia...
mai dar ptiu pe mine ce activa am fost azi...doarme copilul dar acusi e ora de trezire....
alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)
votati bulina www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=5" target="_blank">aici(asacreste) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">aici(elisadescoperindlumea)
povestea noastra...
cafera spune:
Si copilul meu doarme mult. Asta ca sa raspund mamicii care se intreba daca doarme copilul prea mult. Dar nu ma plang, sunt chiar fericita. La cat de putin dormea Alexia, am si eu acum o recompensa.
Deci faceti al doilea copil!
loredana_76 spune:
Buna dimineata si de la noi.
Sa raspund si eu cu decalotatul,tot ma chinuiam eu la baie cu el si mie mi se parea ca e bine.Cind mergeam la pediatru nu era multumita de rezultat.La 8 luni tot asa a fortat ea mai mult si a reusit si de atunci e ok.Mi-a zis ca e mai bne acum decit mai tarziu.Oricum el nu a schitat nici un gest,nu a plins.Mi-a zis sa-i dau preventiv nurofen cind ajungem acasa,ca o sa-l doara un pic cind face pipi.
Cu mancatul are zile si zile.Daca vrea bine,daca nu ,nu.Citeodata maninca de rupe de nu-mi ajunge mancarea,citeodata ia citeva lingurite si gata.
Eu i-am facut pilaf intr-o zi si manca,dar nu parea prea incintat de ce maninca.A mancat un pic si apoi a vomat tot.
fug ca s-a trezit
X-ray spune:
lia multumesc de link eu am trecut prin asta "live"...norocul meu a fost ca nu mi-am pierdut cumpatul si am reusit sa o intorc cu capul in jos ,am batut-o pe spate,si si-a revenit cam dupa o jumatate de minut(cele mai lungi secunde din viata mea),nu complet....se inecase cu lapte,a facut un spasm nu pot sa-mi dau seama ce s-a intamplat,a ramas si acum un mister,dar respira in continuare greu si asa am ajuns la urgente,am stat o noapte in spital...avea 5-6 luni...dar si acum se ineaca si cu saliva asa din senin,in fine la mine e subiect tare delicat cu inecatul asta,am facut asa fobie incat as fi in stare sa-i dau pasat pana se marita numai sa nu se intample ceva si sa mai trecem prin ce am trecut in seara aia de cosmar...si informtiile sunt ok,de retinut dar Doamne fereste sa nu fie nevoie vreodata...e groaznic iti spun eu sa-ti simti copilul ca pe o carpa in maini si sa-l vezi cum se albeste,ea si-a revenit pana sa se albastreasca...
cafera eu i-am dat rosie de la 6-7 luni sunt care recomanda dupa 8 luni datorita faptului ca poate da aciditate.
alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)
votati bulina www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=5" target="_blank">aici(asacreste) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">aici(elisadescoperindlumea)
povestea noastra...
cafera spune:
Alina.a, te-am vazut interesata de ideea de a te imbraca asortata cu Eliza in vara asta.
Uite, eu cochetez cu ideea asta si am materializat-o mai demult. Am deja noutati. Eu am aplicat-o la fete. Voua va urez succes pt voi doua.
www.flickr.com/photos/22361756@N03/
cafera spune:
Liadorian, binevenite normele de ajutor.
De altfel Capraru, in Mama si copilul, atrage atentia insusirii acestora inca de la inceputul stagiului de mama.
Brrrrrrr, Alina prin ce ai trecut.
cafera spune:
Sa nu ma bati Liadorian, dar desi ma bombaneai la ceas de dimineata, incet, incet, ba cu discutiile despre mancarica, ba cu normele de prim ajutor (binevenite ambele), devenisi lider de discutie. Cel putin al zilei de azi. Ce zici? Merge treaba mai bine?
Acum fug, ca esti mai sprintena ca mine. Pupici!
liadorian spune:
Hehe! Zilele trecute eram mai ceva ca dr. Spock, acu is lider de discutie! Ia sa tin spatele drept, sa sug burta ca poate se uita cineva...