Mamici de Noiembrie-Decembrie2008 (10)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mnarcisa spune:

BraveGirl te inteleg perfect pentru ca si eu sunt la fel. Pe 9 am programare la eco si parca nu mai trec zilele. Vreau sa il vad ca e acolo si ca e bine si mai ales sa ii aud inimioara.

Tati are voie si el sa vina la eco sa il vada si el?

Maria_K - a iesit
Dar nu ii zic lui tati ca el vrea baietel

Narcis George bobocel de cl I si
Narcisa 5+

"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadap spune:

Offff...
M-ati facut foarte curioasa cu ridicatul asta de pe jos. Dar de fiecare data cind citesc forumul sint la servici. Ei bine... unde naiba sa ma intind eu aici pe jos sa vad cu ce miina ma ridic? Rid colegii de mine de se termina mai ales ca sint si in open space...
Va rog sa imi trimiteti si mie raspunsul pe PM si promit sa nu il citesc decit dupa ce am facut testul.

Am o intrebare la voi: dupa ce ca a inceput sa imi fie greata mi se mai intimpla ceva. Ametesc, parca ma ia uneori cu lesin... La prima sarcina nu mi s-a intimplat si mi se pare straniu. Acum.. si eu sint de vina pentru ca ultimele analize le-am facut anul trecut (dar erau toate ok) iar acum am programare la dr tocmai in 16 aprilie.
Sint asa invidioasa pe voi ca ati fost si ati vazut ghindele la eco... Eu mai am de asteptat atita...

Ref la vopsit si eu m-am lovit de aceasi problema. Dar dupa 12 saptamini m-am dus si m-am vopsit. A.. si inca ceva ref la epilat. Aveti grija cu ce creme va dau dupa epilat. Unele contin antibiotic si nu e voie pe timpul sarcinii. La fel si cu gelurile anticelulitice - sint interzise! Trebuie sa folosim doar produse speciale pentru perioada sarcinii (asa cum am vazut ca deja ati inceput sa faceti).

Pup,

Dani 5+ si Ilinca (27 feb 07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Gelurile anticelulitice interzise???? Pai ma umplu de celulita.....

==========
Corina 5+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Da, si eu stiu ca gelurile anticelulitice sunt interzise. Din ce imi mai amintesc din tonele de carti citite acu' patru ani, nu e voie nici sa:
-facem bai fierbinti
-folosim perne elctrice
-mancam ton si peste oceanic (risc sa contina mercur)
-bem alcool
-luam medicamente dupa ureche, de capul nostru(da' asta stiti deja)
-ne vopsim, mai ales in primele trei luni
-folosim unele produse naturiste (nu mai stiu care)
-stam prea mult la soare
-bem mai mult de doua cescute de cafea pe zi
-fumam (aici nu e asa grav ca la alcool, unii doctori sustin ca doua, trei tigari pe zi nu sunt un capat de tara...insa lucrurile se schimba dupa nastere, in alaptat e interzis fumatul pt. ca toate subst. toxice trec in lapte)

Daca imi mai amintesc, revin sa completez listuta.
-de evitat carnea cruda sau insuficient gatita, ouale crude, animalele (mai ales pisicile)

Iar in cazul in care nu ati avut CMV sau Rubeola, aveti mare grija cu copiii mici, mai ales daca mai aveti unul care merge la gradi!

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si cu Bebedoi 7+

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Cu pisicile e exagerat. Trebuie de fapt sa nu mai ii cureti litiera. Toxoplasma se transmite doar prin fecalele pisicii la 24 de ore dupa ce a facut. Deci e interzis sa-i schimbati nisipul. In rest nu e nici un pericol.(si stiu ce vorbesc pt ca de mult, in "alta viata", am facut facultatea de medicina veterinara).

==========
Corina 5+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Apropo de carti. Voi ce cititi? Vreau si eu sa merg pe la librarii sa-mi fac stocul de carti ce trebuiesc citite. Sa nu vina bebe si eu sa nu ma fi documentat

==========
Corina 5+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

BraveGirl, te referi la carti de sarcina sau la carti de ingrijirea copilului mic?

La mine a fost sfanta Dr. Spock data trecuta, insa acum am alte idei, mai...flexibile!
In schimb, eu pot sa va recomand carti de psihologia copilului mic!

_

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

"Mama si copilul" scrisa de sotii Capraru e foarte buna. Dar e mai utila dupa nasterea lui bebe.

ginye 8+

Ingerasul nostru
Asa a inceput totul
O minune
Primele poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadap spune:

Maria_K - merci mult pt PM. Astept cu nerabdare sa fac testul!

La rubrica de lucruri interzise sau putin recomandate mai intra si brinza cu mucegai si sarea. E bine sa mincam mai putin sarat deoarece organismul oricum retine mai multa apa decit in mod obisnuit. Eu cel putin aveam in ultima perioada de sarcina picioarele butuci si degetele purcelusi. Si pe linga kg-le puse la propriu un mare aport l-a avut retentia de apa. Medicii mi-au recomandat sa nu mai maninc cu sare (ceea ce a fost foarte greu pentru ca eu aveam pofta sa maninc foarte condimentat).

Ref la carti - o sa trimit o carte pe adresa comuna - Ghidul viitoarei mame se cheama. Eu am mai citit 'What to Expect When You're Expecting' si mi s-a parut foarte buna.
Capraru si Dr Spoke mi s-au parut foarte bune dupa nastere.

Dani 5+ si Ilinca (27 feb 07)

Mergi la inceput

Mie a lu' Capraru mi se pare putin...depasita, ca sa nu zic mai mult! In orice caz, eu acum sunt patita! Nici o carte nu sfanta, nu trebuie sa te iei orbeste dupa grafice, tabele, cat si ce trebuie sa pape...si mai ales la ce ore. Cititi cat mai multe, insa nu lasati niciodata instinctul vostru pe planul doi!

Care e adresa comuna? Vreau si eu cartea aia!

_

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput