Mamici de mai-iunie 2008 (50)
Raspunsuri - Pagina 15
babyname spune:
ELENUCA la municipal ne da voie cu hainute de acasa...eu chiar am sa ii iau, dar nu e obligatoriu...
CLEO iam iam...mda crema de zahar ars..poi fug sa fac si eu....
BUBURUZII...super bancul, ne-am mai destins un pic ca si asa suntem un pachet de nervi
SILVIA... am si eu visele mele...si temerile legate de nastere...sa nu nasc prematur..si 6 saptamani mi se par o eternitate....

incerc sa dorm si eu o ora....dar parca nu am stare....
AMR 6 SAPT!!!!!!!!
33+
+ MAMICA DE BIANCA
iulia
chinabulina spune:
salutare tuturor burticilor!
am lipsit vreo 2 zile din motiv de lipsa de net (mai am putin si ma bat cu furnizorul
)... nu ca ar fi intrebat cineva, dar trebuia sa incep mesajul asta cumva ![]()
buburuzi, super bancul 
cleo, vreau si eu crema de zahar ars
, n-am mai mancat de vreo 2 ani (oare mama mea ce program are azi? oare n-are chef de facut o crema de zahar ars?)
silvia, si eu tot moldoveanca sunt (din bacau, nu din vaslui), dar sa mor daca am priceput o iota, noroc de subtitrari
... apropo de asta, acum cativa ani era un concurs din asta gen "cine stie castiga". concurentul, un tip din bucuresti, adunase deja o suma frumusica. si vine intrebarea "ce inseamna <ochicatochearja-nglod>?" tipul, saracul, a pierdut tot, ca n-a stiut. dar cred ca tot moldoveanul care se uita atunci la emisiune era pe jos de ras: a cazut o pruna in noroi
(cleo stie, nu?
)
noutati: am gasit mobila pt camera gogoasei, abia astept s-o vad in casa
...
ca de obicei, am vrut sa scriu mai multe chestii, sa raspund la subiectele discutate pe aici, dar iar m-am pierdut in amanunte
...
33+5
maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/wHR7p2.png
dordia2000 spune:
SilviaPop...neh...nu fac schimb....ca abia astept sa il am pe bb in brate. Iar 6 saptamani trec imediat...ia sa vezi!!!
Dr. mea vrea ceza la 38 sapt...pt siguranta...asa ca...am noroc si pe 17 cica ma baga la taiere si nascare.
Eu am mai spus ca am spalat hainutele cu detergent normal (ariel)+balsam si am dat o clatire in plus...si calcate...si gata.
Fetelor....ce sa fac??? Sunt in dilema daca sa optez pt anestezie totala sau Rahi...Voi ce ziceti???
Gata ma duc sa imi recuperez baiatul de la mama...si sa ii dau papa si sa il culc. Poate bag si eu o repriza de somn...sau poate calc....sa vedem!
Diana
35+ mamica de
Stefan-Cristian 14.11.2005www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
gabitzam spune:
Deci sunt varza de obosita, m-a mancat undeva
Am dat gata dulapurile kupilului, impreuna cu Dora. De fapt mai mult ea, cu supervizarea mea
Am strans o valiza de incaltaminte si lucrusoare pe care am zis sa le pastrez, ca ar fi bune si la bb2 pentru 1-2 ani, o sacosa de dat si o sacosa de aruncat. Am descoperit si lucrusoare mici de bebelus ramase de la Andrei, bune in primele 2-3 luni la bebe Raduc. Si am facut o gramada de loc. Nici nu mai stiam ce are Andrei bun, ce ii mai trebuie, ce-i lipseste, ca erau toate de-a valma in dulap.
Dupa care a iesit Dora cu Andrei in parc si eu am plecat in plimbare la piata. Credeti ca sunt sanatoasa? M-am intors cu vreo 3-4 sacose. Nu grele, dar orisicat. Acum ma taie mijlocul, stau cu picioarele in sus si cu perne pe la mijloc si fund.
Mi-am gasit la piata camasi de noapte cu nasturei, pentru alaptat, am luat doua ca erau ieftie, doar 21ron. Si am luat de la farmacie Baneocin pudra si fiole de plastic cu ser fiziologic. Mai aveam cateva fiole de sticla, dar mi-amintesc ca mereu aveam un stres ca raman ciobulete de la spartul fiolei. Asa ca am luat o cutie cu 30 de doze de 5 ml, sa-mi ajunga pina la un an :))
Am luat si o casoleta de capsuni ca am poftit, dar n-au nici un gust.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
DanaH spune:
dordia, cred ca depinde de tine foarte mult si de ce zice doctora.
eu pot sa iti spun ca mie mi-au facut rahie si daca ar fi sa fac din nou cezariana, tot asta as face. momentul in care l-am sarutat pe alexandru nu se compara cu nimic. plus ca tati a fost cu mine, m-a tinut de mana si am plans impreuna cand l-am vazut pe bebe.
si dupa aceea a fost bine, nu am avut nici o problema. as putea spune totusi ca locul in care mi-a facut injectia in coloana a fost mai sensibil cateva luni bune. ma mai durea din cand in cand acolo, dar nu am facut nimic in mod special si durerea a disparut de la sine. alta problema nu am avut.
dar tu de ce oscilezi intre una sau alta?
Dana
35s+
Lorich spune:
Gabitule s-a marcat, info cu camasutza, eu am fost dimineata cu cristi de-am dus covorul si am ramas la piata sa iau salatzuri; eu am fost inainte de 'alarma' de atentat, vad ca tu ai fost dupa, sau te-au cautat aia sa vada ce-i cu burta aia suspecta, ce ascunzi acolo??
Lori
31+
asteptand un bebe Robert
socrate spune:
Buburuzi, super bancul, evident l-am dat mai departe, lui tati i-a placut mult. Mai ales ca si noi avem baiat.
dordia eu tot cezariana fac asta am vrut toata viata. Cand am aflat ca s-ar putea sa nu fie posibil sa fac cu Rahi la Bucur unde nasc eu, am zis ca atunci mai bine natural, dar anestezie generala eu nu fac. Iti spun si de ce, este singurul copil pe care il voi avea, (asa am planificat, sotul meu mai are 2 din casatoria anterioara), nu vreau sa ratez momentul cand plange prima data pentru nimic din lume. Sa ma taie sa ma coase dar vreau sa fiu acolo cand respira prima data. Cu Rahi le pot avea pe amandoua, si cezariana si sa fiu prezenta.
Duminica vin viitorii nostri fini la noi, iar viitoarea mea fina e medic rezident anestezist si vreau sa aprofundez pro si contra anestezii, dar ea m-a sfatuit din prima rahi si nu generala.
Asa ca va mai dau de stire atunci.
Gabitzam e super tare cu serul fiziologic. Eu am luat o cutie intreaga (e o avere pt niste ser)tot asa de frica ca raman cioburi de sticla. Ca daca ramane un ciob si i-l bag in nas, sau ii zgarii ochisorii si tot asa.
Cu rinichii am avut si eu un cosmar mai demult, ca il nascusem pe bebe si ziceau ca un rinichi nu functioneaza bine. Si eram convinsa ca e din cauza ca am mancat masline sarate (in per. aia eram cu pofte de masline). Si dupa aia la morfologie mi-a zis medicul ca avea rinichii mariti un pic, in limitele normale totusi, dar eu evident am dat sa lesin pe masa de eco. In fine, de atunci al meu sot ma intreaba de 5 ori daca mi-e bine cand facem eco.
E vina medicului ca pronunta cuvinte care mie imi suna prost si le explica mult mai tarziu.
Am primit si o veste proasta, o prietena care e la a doua FIV a pierdut si sarcina asta. Imi pare asa de rau de ea, mai ales ca m-a tot intrebat cum se simte una alta cu bebe in burtica. Eu ii tot ziceam, o sa vezi cum e cand... Ma doare sufletul pentru ea, isi facuse atatea sperante. Am inteles ca oricum dupa 3 incercari cam degeaba mai incerci. Nu stiu ce sa ii spun.
Cleo, crema de zahar ars suna bine...parca parca m-as baga, dar tati de cand suntem gravide s-a umflat de dulciuri si i-a iesit glicemia marita, asa ca nu il mai tentez si eu. Nu va imaginati ca l-am tentat eu. A mancat de 3 ori cat mine, mie chiar nu imi arde de dulciuri.
Noemi, mami de Edvin Sebastian 35+
Andree27 spune:
Cleo vrei bataita???Si eu vreau crema de zahar ars si la lucru nu m-o pot face!!Si azi ajung destul de tarziu acasa ca ma duc sa cumpar si eu ce mai am nevoie pt bagajel!!!!!
Gabitzule acuma du-te si stai linistita in pat si relaxeaza-te!Si eu mi-am luat o camasa de nopate pt alaptat e din aia care are un bebe pe ea si scrie Surprize,si are pe dedesubt,nu stiu cum sa va explic 2 gaurele la tzitzi!A mea a fost30lei!
Ma duc sa ma apuc iar de lucru ca azi nu am timp nici sa ma impusc!
Si in plus azi ne-a venit o alta oferta si pt cateva zile cat mai stau trebuie sa o invat sa o stiu si pe asta!!!
Poze
Andreea
30+in asteptare de un ingeras:
Eric
AMR: 10 saptamani!!!
SilviaPop spune:
E clar, era de la vreme! A iesit soarele si mi-a venit mintea la loc
. Acum, am chef de treaba dar nu prea pot.
Fetelor, eu habar n-am avut ca femeia aia e din moldova, n-a fost nici un apropo( si sotul meu e din fundul moldovei), m-a distrat doar cu subtitrarea si am zis sa impart cu voi si ceva vesel ca de plans ma plang destul![]()
dordia, dar la cerclaj ce fel de anestezie ti-a facut? Mie mi-a facut generala si a fost super simplu. Nu mai e generala de pe vremuri de care sa ne fie frica, in 5-10 min mi-am revenit din mom in care m-a trezit. Acum mi-e frica de rahiala, daca imi greseste putin locul in coloana si raman in carucior
- asta e temera mea. Plus ca ar fi o tensiune maxima in secundele alea pana il analizeaza pediatrul sa-mi dea verdictul ca e sanatos. Asa, dupa anestezie, cum deschid ochii sper sa aflu instant daca e totul ok( ca asta e o alta temerea de-a mea). Dar, oricum, am inteles ca nu e dupa cum vreau eu cu anestezia
.
Fetelor, dar cum e cu durerile alea cumplite de dupa ceza? cu ce sunt comparabile? Vreau sa ma pregatesc moral pt ele. Si putem lua noi algocalmin de capul nostru?
Faza cea mai enervanta e ca nu putem sa-i dam lui bb colostrul( care e plin de anticorpi) din cauza anesteziei si algocalminelor in prima zi..

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png
gabitzam spune:
Silvia, nu te mai speria dinainte singura cu durerile de la cezariana. Nu sunt placute, dar nici asa monstruase. Imagineaza-ti o febra musculara urata la abdomen, pe care o simti de cate ori faci vreo miscare, cand razi, cand te asezi pe pat sau cand te ridici, mai ales. Ca si la febra musculara, se zice ca trec cu atat mai repede cu cat faci miscare. Pe mine m-au dat jos din pat la 24 de ore de la taiere si a trebuit sa misc, faceam ture pe culoar, ca erau niste manere de-a lungul peretelui.
Dar cand o sa vezi bebenacul nu mai stii ca te doare ![]()
Mie nu mi-au dat algocalmin, ca nu aveau in spital, sau n-au vrut sa-mi dea. Mi-au dat, daca imi amintesc, niste supozitoare, dar nu mai stiu exact ce, parca Indometacin, sper ca nu vorbesc prostii. Sa va luat si supozitoare cu glicerina fetele cu cezariana, ca o sa fie mai nasol la iesitul afara de dupa, ca nu poti sa te desfasori din cauza taieturii, nu te poti forta. Primele zile am mancat mai mult zeama de supa, iaurt, chestii usoare, lichide, tot de frica iesitului afara.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla