Mamici de mai-iunie 2008 (50)
Raspunsuri - Pagina 11
cadina spune:
Si la Giulesti bebeii sunt sarmalute in fasele de spital, doar la externare il poti imbraca, cu hainute d-acasa. Ti se cere ulei sanosan de corp, pampers, servetele pentru funduletul lui bebe si baneocin.
Eu mi-am facut bagajul meu si principalele pentru bebe, cu exceptia hainutelor pe care vreau sa le spal sapt viitoare si apoi sa le pun in pungute si in bagajul de spital.
Fetelor, am si eu o mare problema, va rog sa ma ajutati: ce acte imi trebuie pentru postnatal? Si unde le duc...? Iar banii de unde ii iau...?
Eu ma gandeam ca banii ar trebui sa vina de la asigurarile sociale in contul angajatorului si angajatorul sa mi-i vireze mie in cont, ca si salariul... dar... sunt doar presupuneri... si din cauza asta stau cam stresata...
socrate spune:
Eu m-am gandit sa iau cate un body pt fiecare zi, si vreo 2-3 pijamalute, si pantalonasi si 2 caciulite si 2 perechi de manusi si vreo 2 paturici, una mai groasa si una mai subtire, ca poate ii e frig.
In rest ii mai las lui tati rezerve de adus in caz de ceva.
S-ar putea sa fie multe ...dar eu asa sunt mai exagerata.
Sper doar sa nu ma tina mult in spital. Am o adevarata fobie de microbi, mirosuri si alte rele. brrr In plus inteleg ca dupa cezariana nu ai voie sa faci dus cateva zile, deci unde o sa ma spal acolo? Gata iar am luat-o pe panta.
Eu am pentru bb decat vreo 2 bodyuri cu maneca lunga, restul sunt cu maneca scurta, ca deh asa se prezenta vremea in principiu. Chiar asa sa dau o tura pe weather sa vad ce se mai prognozeaza.
O seara minunata va doresc 
Noemi, mami de Edvin Sebastian 35+
gabitzam spune:
Cadina, te referi la concediu pentru ingrijirea copilului sau concediul pre/post-natal?
Vezi ca am pus pe prima pagina un link la niste postari ale fetelor care au pus lista cu acte necesare pentru CIC si alocatie.
Daca te referi intradevar la postnatal, pentru asta iti trebuie doar certificat medical de la medicul de familie, iar banii ii da angajatorul.
Pentru CIC banii vin acasa, cu factorul postal, e un talon asemanator cu cel de pensie. Sau ii iei de la oficiul postal.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Andree27 spune:
Bine ca ai amintit gabitzule!Si inainte sa ii duc angajatorului certificatul trebuie sa il anunt cu cateva zile inainte?Eu in 16 implinesc un an la firma!Si am zis ca din 17 imi iau si eu concediul?Anunt si in scris?
Poze
Andreea
30+in asteptare de un ingeras:
Eric
AMR: 10 saptamani!!!
dorinutza82 spune:
quote:
Originally posted by Andree27
Bine ca ai amintit gabitzule!Si inainte sa ii duc angajatorului certificatul trebuie sa il anunt cu cateva zile inainte?Eu in 16 implinesc un an la firma!Si am zis ca din 17 imi iau si eu concediul?Anunt si in scris?
Poze
Andreea30+in asteptare de un ingeras:
Eric
AMR: 10 saptamani!!!
Buna burtici. Doar daca e nevoie sa aduca pe cineva in locul tau ar trebui sa-l anunti, eu asa stiu. Eu una sunt in odihna acum, fiindca azi am implinit anul de munca si de luni am sa intru si eu in prenatal, ca sa pot lua indemnizatia de la stat. Si de la serv mi-a spus ca tre sa duc certificatul medical in fiecare luna, inainte sa faca ei salarizarea, asta la mine ins pana pe 15.
Dorinutza82
33+
emycor spune:
la spitalul unde voi naste eu doar in prima zi il imbraca in hainele lor, iar dupa putem sa il imbracam cu hainele noastre.
cadina eu la servici am anuntat cu o luna inainte sa intru in prenatal ca sa aiba timp sa gaseasca inlocuitor, nu a fost in scris ci doar mi-am anuntat seful ca din data X nu mai merg. Prenatalul in sine este ca un co medical care ti-l da medicul de familie....si nu am avut nevoie de nici un fel de acte......iar banii imi vion normal de la firma, la fel cum venea si salariul.....
emycor
33+ 
mihaser spune:
Neata fetelor!
Va multumesc mult ptr raspunsuri...Eu sunt din Timisoara si nu prea m cum sa vin la scoala de mamici/tatici in Bucuresti, insa avem si aici o scoala de mamici junior si sunt gratis cursurile...O sa merg si eu acum sambata ala unul despre infectii respiratorii la bebelusi.
I-am transmis si lui tati informatia, dar a inceput cu bla bla-uri ca nu poate sa0si ia atatea zile libere...ca si cu alea 5 ar fi 15 si ar lipsi 3 sapt...treaba dumnealui! Sa mearga la lucru!
Fetele mi-a venit kitul de recoltare de la Cordoon Blood! Mi se pare ciudat ca nu am voie sa deschid cutia...Bine ca a citit mama ca io as fi bagat okiu pe acolo.
dordia mama ce putin mai ai pana vezi pe bebe! 2 saptamani...nu cred ca o sa ai probleme...de la 37 de saptamani un bebe e considerat la termen, nu mai e prematur.
Despre imbracaminte...pe bebei ii imbraca in ce vrei tu la spitalul unde nasc...Al meu decat la prima intalnire era cu hainute de la spital...in rest numai in costumase aduse de mamide acasa si cu paturica lui cu Winnie dupa care il si recunosteam usor!![]()
Eu nu o sa-mi iau asa multe hainute ptr ca nu prea te lasa cu mult bagaj...Imi trebuia cam un schimb de haine pe zi si am stat 6 zile in spital ca sa-mi faca mie tratamentul complet..mi-au dat injectii din alea in burta pana in ultima zi...mi s-a spus ca sunt foarte eficiente alea...Fetele aici nu trebuia sa ai si algocalmin fiola de acasa...iti faceau ei la orice ora doreai daca aveai dureri...chiar ne incurajau sa spunem daca avem dureri sa nu stam asa...Decat vata si fese am luat eu si pansamente din alea pentru cezariana mai mari...Din a 3 sau a 4 zi cred ca se poate face dus...eu o sa lipesc o punga pesta pansament si imi fac...de data asta sper sa prind camera cu dus, ca majoritatea sunt asa la cezariene...cu 3 paturi si baie in camera.
dorinutza cred ca poti intra linistita in concediu si inainte de a implini 1 an...ptr ca si concediu se asimileaza stagiului de cotizare!
Cleo ce bunica tinerica ai...nouzeci si de ani...mama...fain asa! Cum o duce cu sanatatea? Si ce stil de viata are nene? Zi-ne secretul longevitatii pls!
Apropo de cercelusi...si eu i-am luat unii mici de 1 gr lu` Eli..tortite cu pietricica...si m-am gandit ca ar trebui sa iau altii ca astia cu pietricica daca sunt incomozi...Eu o sa-i fac din spital gaurici ptr cercelusi ca aia se pricep...mie mi-a facut o moasa batrana acasa si tare naspa mi le-a facut...mereu mi se infectau daca nu purtam aur sau argint ![]()
Fetele noi am ajuns in faza in care nu mai vrem sa plecam de la gradi...asa ca de la o extrema la alta....A avut si ceva infectia la un ochisor si a fost un pic umflat, dar i-am pus ceva picaturi ce ni le-a dat medicul de fam si i-a trecut partial.
Va pup pe toate! Doamne ajuta sa aduce cu bine copilasii pe lume!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
Bebe 2
cleo78 spune:
iar nu am somn. Si merge netu f. greu.
La Filantropia, bb-eii sunt tinuti sarmalute, doar la externare ne tre haine. Si sa nu uitam...nashtem la inceput de vara. Plus ca toate vom pleca acasa cu mashina...bb nu v a sta mult timp afara. Io o sa ii iau la externare un body si un costumash, caciulitsa inca nu stiu din care, si o paturica- singura care o am.
Hainutse de bb care le am: o gramada de body-uri, salopete,si din alea cu capse de sus pana jos, cu mmaneca lunga si labutsa- astea sunt si baza pt mine, pt inceput, ca nu se baga pe cap, si nu chinui pe bb. Pana ma invats...
Ce simpatic: avem 2 pui SARA MARIA!! si mie mi-au placut numele astea!
Fetelor, pe voi va dor miinile? Au inceput sa ma doara, si incheieturile dejetelor...ma plang CA O BABA!!!! ![]()
Azi am calcat o parte din lucrurile lui bb. Le fac si poze. Cand se lumineaza....!Si daca ma supar, ma apuc sa le calc si pe restul acum. Ca tot nu am somn.
MissParker, unde ai fujit? postezi cam rar mesaje...si io ieram un fan mare al tau, sau mai exact a ceea ce scriai. Esti bine?sau te-ai suparat?
V-am zis ca noi am montat deja patuts + caruts? is acoperite cu punga, dar..is acolo, montate. Ce, aveam rabdari?
Semnat: somnambula de la o bucata de noapte.
P.S. Na ca s-a trezit si iepurila, si imi incearca rezistentsa buricului. Nu pe acolo se iese!!! Si NU INCA! mai ai rabdare 3-4 sapt!
35+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 5 sapt
babyname spune:
se pare ca nu sunt singura care avut insomnii
. la 3.30 m-am trezit si bantui prin casa...vreau si eu sa dorm...cred ca nici bb nu a prea avut somn...ci un mare chef de joaca....
33S
+ MAMICA DE BIANCA( 21.06.02)
AMR 6 SAPT!!!!!!!!!
iulia
dordia2000 spune:
Fetelor...'Neatza!!!
Cleo...si pe mine ma dor mainile de la coate in jos, le simt umflate si ma dor toate incheieturile degetelor. E normal, si la prima sarcina am avut asemenea dureri...dar erau mai mari si se lasau cu amorteli dureroase de maini. Acuma imi amortesc f. rar si doar degetele.
Aceste dureri fac parte din deliciile sarciinii.
Fetelor...nu imi vine sa cred ca de azi in 2 sapt voi fi mamica la patrat....wow....va fi minunat...desi...imi inchipui ca va fi cumplit de greu. Sper sa imi pastrez calmul cu Stefan care...e baiat cuminte dar totusi e un copil care face si boacane, si mai neastamparat uneori....deci....sper sa fac fata. Bine ca ii am pe ai mei la un etaj mai sus...si o sa ma ajute ei.
Diana
35+ mamica de
Stefan-Cristian 14.11.2005www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz