Piticodromul de Sept - Oct 2005 (203)
Raspunsuri - Pagina 7
Meme1 spune:
Buna dimineata,
ma bag si eu sa scriu de gradinite/crese.
Aici toate (cred ca peste 90% sunt particulare). Unele functioneaza in case normale poate un pic modificate (ca mobilier mai ales, structura de camere fiind ca a caselor vecine) altele in cladiri special construite. Ai mei merg la una construita in acest scop(purposely built) deschisa banuiesc acum vreo 2 ani. Cresa poate acomoda pana la 120 copii, numerele actuale sunt undeva pe la 80. Are de la bebei de 4 luni pana la copii mari (mi se pare 12 ani). Sunt clase separate. Au sala de mese si cantina cu bucatar, sala de arta (unde picteaza si deseneaza, fac ceramica) cu profesor desemnat doar pt asta. Au 3 spatii de joaca la exterior, tot in functie de varsta, toate cu iarba artificiala. Tarifele pleaca de la 185 euro pe saptamana pentru bebei si scad pana la 155 euro la peste 2 ani. Cu mentiunea ca pt al doilea copil se acorda 10% reducere. Au si clase de montessori, si clase de playschool si afterschool. Pt ca aici scoala incepe la 4 ani si pt ca trebuie sa aiba 4 ani impliniti inainte de 1 septembrie, ai mei vor merge la scoala la aproape 5 ani....asta inseamna ca vor prinde un an de playschool si un an de montessori pana cand incep scoala. Programul este de la 7.30 la 18.00 cu mentiunea ca pt fiecare 10 minute intarziate dupa ora 18 se plateste taxa de 10 euro. Afterschool costa 130 euro pe saptamana cu mentiunea ca ei duc si aduc copiii de la scoala.
Cam asta ar fi pe aici. Cresa alor mei are si site, www. small - tall. com dar nu prea merge de obicei (am adaugat niste spatii in nume, le scoateti voi)...
Va pup pe toate, sa aveti un weekend frumos.
Meme, mami de Andrei (01.10.2005) si AnaMaria (15.10.2006). www.flickr.com/photos/9447214@N08/2264661563/" target="_blank">Poze
Tonnia spune:
Si eu l-am inscris pe Dinu la gradinita, va fi coleg cu Miruna!
Incepem de pe 14, sper sa fie bine!
Ioana75 spune:
Antonia, abia astept sa ne vedem la sedinta cu parintii. Succes lui Dinu! Sa o invat pe Miru sa-l pupe, sau nu-i place sa fie pupat de fete?
Meme, e fain ca poti sa-i duci pe amindoi in acelasi loc pina fac 12 ani, si n-ai 2 drumuri diferite de facut. Cum se mai simte sotul?
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Meme1 spune:
Ioana, sotul e tot cu gips, joi mergem sa il scoata, urmeaza recuperarea (un coleg i-a spus ca sa se considere norocos daca va merge singur fara ajutor la 4 saptamani dupa ce isi scoate gipsul). Acum vom vedea cum va fi...avem noroc ca sunt doi vecini care lucreaza in acelasi loc cu sotul si are cu cine sa mearga dimineata si sa vina seara acasa ca sa nu ma mai care pe mine prin trafic.
Cu cresa/gradinita ar fi intr-adevar fain sa ii pot duce pana la 12 ani, problema este ca scoala locala este prea departe de cresa (si din cate stiu eu nu prea sunt sanse sa faca traseu inspre partea noastra pt scoala) iar scolile la care cresa face collection nu ne sunt noua de interes. In alta ordine de idei, cresa e la maxim 1 km de locul unde muncesc eu, deci e la indemana....In fine, om vedea ce va fi si cu scoala mai incolo, desi ar cam trebui inscrisi de pe acum, aici sunt scoli si gradinite unde trebuie sa inscrii copilul chiar inainte de a se naste.....e ca la nebuni. Plus ca scolile bune sunt inca guvernate de biserica, ceea ce inseamna ca prioritate au irlandezii catolici, apoi non-irlandezii catolici, apoi irlandezii non-catolici si in final non-irlandezii non-catolici. Daca avem 'norocul' sa nimerim o scoala de genul asta, andrei si ana vor fi pe locul 3 in ordinea de acceptare...
Probleme si probleme, sanatosi sa fim ca le rezolvam pe toate.
Hai va pup si va urez o sambata frumoasa.
Meme, mami de Andrei (01.10.2005) si AnaMaria (15.10.2006). www.flickr.com/photos/9447214@N08/2264661563/" target="_blank">Poze
Meme1 spune:
Eu tot cu postarile ne-moderate sunt, ori m-a reclamat cineva pt anuntul pt hainute, ori mi-am facut-o cu mana mea cand am sters postul despre livrare gratuita in bucuresti (cand m-au atacat fetele de la bucurii de sept oct 2006)...
Va pup,
Tonnia spune:
Ba da, ii place! Ar fi bine sa-l bage in seama.
Dar sedintele astea la cat timp sunt?
Dinu a capatat un obicei prost, il impinge pe Sa! Si ma intreaba inainte: vrei sa-ti fac o surpriza? Buf! Parca e Alinuta, stiti voi bancurile alea...
Azi a facut iar pipi singur, adica s-a dezbracat de tot ca sa nu se mai ude si a prestat regulamentar.
La cat se culca copiii vostri care merg la gradinita?
Meme1 spune:
Antonia, si Andrei o impinge pe Ana, face la fel cu toti copilasii din grupa Anei, se pare ca e o chestie normala sa ii impinga pe cei mai mici ca ei....
Eu ii culc pe ai mei in jur de 7.30-8 seara dar mai depasim cateodata daca ne lungim cu baitele....si dimineata la 7.30 cel mai tarziu trebuie sa ii trezesc, ideal ar fi in jur de 7 dar nu reusesc intotdeauna. Ma cam prinde traficul cand nu reusesc sa ies pe usa la 8 dimineata.
Cam asta este, iar mesajele mele tot ne-moderate sunt asa ca mai mult ca sigur nu va aparea nici asta....
Pupici
Tonnia spune:
meme, multumesc! Cred ca ai tai nu dorm la pranz, asa e?
Nu inteleg ce zici de mesaje, vad ca apar. Te-a certat cineva?
Ioana75 spune:
Buna dimineata!
Antonia, ce matinala esti. E tare Dinu, zau. Programul cu parintii a fost stabilit la inceputul anului. Parca mai e o sedinta pe 7 mai, dar din pacate e joia, nu cred ca pot sa lipsesc de la sedinte.
Meme, poti pune anuntul la mica publicitate, acolo e legal sa pui anunturi. Sper sa aveti noroc si sa mearga bine sotul.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Meme1 spune:
Antonia, ai mei dorm la pranz. Pe Ana chiar o culca de doua ori la cresa peste zi, o data pe la 10 si ceva si o data pe la 3 dupa-amiaza. Cateodata refuza somnul de dupa-amiaza, poate o data pe saptamana...Nu doarme mai mult de o ora, o ora jumate maxim in fiecare repriza. Banuiesc ca nici nu ar avea cum, daca se trezeste unul din copilasi sigur se trezesc toti de galagie. Andrei are si el somnic peste zi maxim o ora si jumatate.
In weekend cand sunt acasa eu ii culc o data in zi pe amandoi, incerc chiar sa ii culc in acelasi timp ca sa mai pot face cate ceva prin casa...Si dorm cam doua ore de obicei, Ana a avut reprize si de cate 3 ori de nu stiam ce are de nu se mai trezeste.
Eu sunt multumita de cresa pana acum, am avut cateva 'accidente', Ana cu virusul de pe urma caruia am ajuns la spital, Andrei a mai fost muscat de alt copilas, Ana si-a prins degetul mare de la picior sub una din usi si i-a smuls cam jumatate din unghie, Andrei si-a prins si el degetul mijlociu de la mana la usa si cam atat.
Va pup, sa aveti o duminica frumoasa,