Piticodromul de Sept - Oct 2005 (203)
Raspunsuri - Pagina 5
anya spune:
Irina, imi pare rau sa-ti zic, dar nu o sa prea gasesti gradinita dupa ora 17.30-18.00. Singura varianta ar fi gradinitele de stat saptamanale. Platesti program integral (adica cu dormit noaptea) si il iei la orice ora vrei. Oricum va trebui sa tii o bona de rezerva pt zilele de raceli.
Tonnia spune:
Eu nu pot intelege de ce nu asigura gradinitele un program mai lung, chiar fara educatoare, doar simpla supraveghere, chiar si cu desene animate la o adica daca sunt de acord parintii.
Platesti si gradinita si bona, e nebunie curata...
Si cum te asiguri pt zilele cu raceli? Platesti bona si o chemi daca o fi sa fie?
Adica, mie mi se pare un efort suficient si sa platesti o gradinita cat de cat mai buna, daca ai 2 copii-2 gradinite. Si iti mai trebuie si o bona...Si inca n-au inceput scoala...
b_irina_c spune:
Anya am gasit si gradinite pana la 19, dar in afara de aspectul asta nu mi-au placut muuulte altele. Gradinitele alea saptamanale eu le-as declara ilegale, e tortura curata pentru copii... parerea mea.
Tonnia aceiasi problema ma framanta si pe mine... nu vreau sa fie deschisa gradi pana la 12 noaptea... ci sa stea o ingrijitoare 1 ora in plus cu ei (nici macar nu-s toti ca o parte sunt luati oricum mai devreme)...
La raceli nici nu vreau sa ma gandesc... ma rog doar ca Vlad sa fie cat mai rezistent ca numarul concediilor medicale (luate de mine) sa fie cat mai redus...
Irina, mami de Vladut (26.08.2005)
mary ilie spune:
IRINA, tie iti datorez niste scuze pentru ca urma sa te sun sa ne vedem, insa.....socoteala de acasa nu s-a potrivit deloc pentru ca Andrei a racit si....ne-am "distrat" pe cinste....nici macar cu nasii nu ne-am vazut. De cand vrei sa inceapa Vlad gradi?
Cred ca ar fi bine sa-i faci inainte de gradi un tratament de imunizare gen Imun Royal junior sau Bronhovaxom, eu am aflat de ele dupa ce a inceput sirul virozelor. Si desi copilul e rezistent, nu face febra si mananca bine cat e racit, tot nu scapa de anumite simptome ca mucii care nu se mai termina si de aici si tusea( cu astea ne-am confruntat noi)
Succes , sa gasesti o gradi pe placul tau, insa gradinita perfecta nu exista- eu pe aia am cautat-o dar degeaba
b_irina_c spune:
Mary stai linistita ca stiu cum e cu vizitele astea...
Gradi perfecta nu caut, dar la astea pe la care am fost parca ma duceam sa ma rog de ei sa-mi ia copilul...
Hai sa va dau cateva exemple:
- scari de abia ma urcam eu pe ele... copii trebuiau musai toti plimbati de ingrijitoare pe scari caci toaleta era la etaj si sala grupei mici la parter;
- sala de clasa pt grupa mica era cat baia mea de la bloc (e drept in grupa erau doar 4 copii, dar cu al meu ar fo fost 5 + educatoare) in care zau nu vad cum se pot juca niste copii in atata spatiu;
- inca una era sa ma dea afara ca n-am venit cu copilul "daca stiam nici nu va primeam". Masa era in regim de catering si o primeau sa o distribuie intr-o debara, ca bucatarie nu se putea numi...
- o singura toaleta la 3 grupe... prin singura toaleta inteleg un singur vas de WC.
- dormitor cu paturi pliante.. nu, nu din cele pentru copii, ci alea cu aspect de pat de spital... si nici macar nu erau puse unele langa altele. Poate sunt copii care dorm linistit, dar el meu nu e printre ei.
- la o gradi curtea era cat un dormitor...
Ar mai fin dar ma apuca iar nervii asa ca ma opresc aici!
edit: la cea de stat din cartier sunt 35 de copii in grupa mica!
locca spune:
Irina, nasol. Mie tocmai imi povestea ieri o tipa in parc ca are copilul la o gradi cu program pana la 19, dar ca de fapt pe toti copiii ii iau parintii pe la 5.30-6, asa ca cam trebuie si ea sa ajunga tot atunci. Programul ei e la serviciu e pana la 6. Eu nu inteleg, chiar au devenit joburile pe-aici asa misto de poti pleca in fiecare zi sa ajungi sa-ti iei copilul la 5.30 de la gradi?
Tonnia, cica e infanrix simplu, adica numai dtp.
Mie mi-e cam greata azi, nu stiu de ce.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
b_irina_c spune:
Ruxandra nu stiu cum e cu joburile... dar vreau si eu unul de la care sa pot pleca zilnic la 5. Eu oricum ma voi tocmi cu francezii mei. Sper sa tina la mine suficient de mult si sa nu ma dea afara .
BiuMil spune:
Va intrebati cum se iau copii la 5, 6 ...pai sa ne pove Ioana cand mai intra ce i sa spus ei la o gradi. Sper ca sunt cazuri speciale astea...asa, pt sanatatea mea mintala....
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
mary ilie spune:
DEstul de rele exemplele tale, iar 35 de pitici la o educatoare mi se pare mai mult decat exagerat
Eu a trebuit sa accept niste "minusuri"pana la urma, cum ar fi
-la pranz se doarme pe niste paturi pliante joase( mie imi par mai mult niste sezloange), care sunt asezate la momentul cand au nevoie in...sala de sport, care tine loc si dormitor , si direct pe paviment, ca la astia nu s-au pomenit mochete- cu lenjeria de pat adusa de fiecare parinte de acasa!
-Mancarea e execrabila din punctul meu de vedere - gustarea de dimineata consta doar intr-un mar sau paine prajita din aia preambalata sau in cel mai fericit caz 2 biscuiti, simpli, ce credeti?
Iar pranzul....paste, paste si iar paste fie cu dovlecei, fie cu morcovi, etc, rar niste legume pasate, un fel de supa crema, cam o data la 2 saptamani
Si de fiecare data mi se spune a mancat tot, sau azi a cerut BIS Andrei, dar copilului ii e foame si la 13 mananca acasa tot, desi se presupune ca la 12 a mancat la gradiVa dati seama ce copil mancacios? eu tot astept sa se ingrase ca la cat mananca....
Cam astea ar fi, insa sunt si mult alte chestii care imi plac.