Piticodromul de Sept - Oct 2005 (203)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Helau helau!
Hop si eu inainte sa plec de la servici!
Miflore incearca la Kettler, am vazut la niste prieteni un leagan dublu cu cadru destul de mare. Nu imi aduc aminte clar cum era scaunelul de leagan dar nu era foarte complicat dar gemenii respectivi de o seama cu Vladut stiau sa se tina bine!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Salut! Trebuie sa va spun ce frumoasa e Antonia (si modesta), acum stiu cu cine seamana Dinu.

Antonia, mi-a placut cum a facut Mary cu Andrei. Eu nu stiu ce sa-ti spun, am lasat-o pe Miruna de la inceput pina seara, dar imi spuneau educatoarele ca plingea doar citeva minute dimineata (si le cred, ca imi cunosc 'marfa'). Pentru Dinu e mai dificil, nu a trecut prin etapa de stat acasa doar cu bona, fara tine. Din experienta mea, spre sfirsitul primei saptamini se inrautateste plinsul, dar sper sa nu fie la fel si la voi.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Meme1 spune:

Seara buna si de la noi!

Antonia, eu i-am dus pe ai mei prima data intr-o miercuri, am stat cateva ore mai mult cu Andrei ca Ana era prea mititica si s-a adaptat mai usor, a fost totul ok atunci ca am fost cu ei....Joi am stat de dimineata de la 10 pana dupa-amiaza pe la 3 cu ei, de data asta mai mult cu ana, inclusiv cand i-a pus la culcare, apoi vineri i-am lasat singuri (mi s-a rupt sufletul cand am plecat si l-am zarit pe andrei cu coada ochiului in sala unde deseneaza cum se lupta cu educatoarele sa nu ii puna sortuletul de plastic de protectie pe el ca sa nu se murdareasca de la vopsele si acuarele)....am plecat plangand. Iar de luni i-am lasat ziua intreaga, a durat cam o saptamana la andrei sa nu mai planga dimineata. Repet, Ana fiind mai mititica s-a adaptat mai usor un picut.

Va pup,

Meme, mami de Andrei (01.10.2005) si AnaMaria (15.10.2006). www.flickr.com/photos/9447214@N08/2264661563/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Tonnia, sa ne comunici mersul. Si mie mi se pare ok cum a procedat Mary. Poate merge! Cred ca-i o perioada stresanta pentru tine, si pentru mine va fi.
Jadi, merci, m-am uitat pe la Kettler dar nu sunt leagane a la long, cica pana-n 6 ani, pana-n 150 de cm, d-astea. Eu vreau leagan si pentru mine!
Bianca, legat de impinsul copiilor nici eu nu tac din gura. Daca e copilul mai mic ii spun ceva si ma uit sugestiv spre parinti. Dar sunt parinti carora nu le pasa. Daca-i copilul mai mare ii spun direct lui. Iar treaba cu urcatul invers pe tobogane pe mine personal ma dispera...

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mifloricicooo...tu nu te-ai urcat niciodata invers pe tobogane? Astia micii inca nu pot sa o faca si doar invata Mai vorbim noi peste vre-o 2 ani cand ai nostri vor urca invers si mamicile de 2007 se vor scandaliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Buna dimi!
Miflore, si noi avem tentative de urcat invers pe "potogan", dar si sa coboram pe burta...(cand ma gandesc ca eu saream din varful lui....la ce sa ma astept...)

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Anya, Codruta, asa e!
Ce vreme frumoasa pe-afara!!!!! Zici ca vine iarna!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Uff, atunci fii-mea este un monument de anti-socializare, ca vad ca face numai ce=i interzis. Cand a povestit Ramona de fetita aia rea din parc, parca am vazut-o pe fii-mea. Si va jur pe ce vreti voi ca noi nu am bruscat-o niciodata si nici intre noi nu ne bruscam nici macar pe pisoi nu-l imbrancim sau ii vorbim urat. Eu de mine nu imi amintesc sa fi fost rea ca fetita mica, nici ai mei nu se plang. Soacra mea insa isi aminteste ca fii-su (adica tatal paratei Alexandra) a fost destul de anti-social.
Deci Alexandra daca nu ii convine ceva protesteaza cu palmele si cu infiptul mainilor in parul rivalului/rivalei. La primul nostru zbor cu avionul, doar eu si ea, si-a infipt mainile in parul fetitei care statea fix in spate (cu cateva luni mai mare) pentru ca nu o lasa pe Alex sa se joace cu oblonul de la geamul ei...Uff, ce-o fi zis mamica aceea despre noi...Si a mai facut d-astea, la gradi i-a caftit pe rand pe toti, chit ca e cea mai mica din grupa, a zgariat, a muscat, a dat cu pumnul. Am vorbit cu psihologul gradinitei...au fost sedinte, am dat telefoane de scuze mamicilor cu pui agresati (care se duceau cu cucuiul sau cu zgarietura acasa)...am trecut prin multe. Ma batea si pe mine intr-o perioada...incet-incet, asa cum mi-a promis psiholoaga, si-a mai revenit. a avut o perioada extrem de agresiva din cauza ca (asa zice psiholoaga) nu era capabila sa se exprime, nu putea sa ceara, nu se integra in grupul celorlalti copii pentru ca ea nu putea sa vorbeasca. Avea crize de isterie si pe cuvant de onoare ca la noi in casa vorbe, acuze sau violente nu a vazut niciodata...pur si simplu...se intampla. Acum sunt cu ochii in patru in parc, dar a mai rarit-o. A inceput sa fie mai sociabila si sa se joace frumos. Daca vad ca incepe raca pe ceva (o jucarie de exemplu) o iau frumusel de acolo inainte sa isi plezneasca partenerul de joaca. M-or fi injurat mamicile, nu le condamn, dar am vrut sa stiti si cealalta parte a monedei...cea de mamica cu pui agresor...slava Domnului ca usor-usor am scapat de eticheta de batausa clasei, a durat vreo 2 luni si cred ca daca mai dura o retrageam din gradinita.
In parc, are tentativa de a se urca invers pe tobogane, dar nu o las, o iau frumusel si o pun corect si e ok. Aici e vina parintilor ca ii lasa...daca imbranceste un copil, la fel, o iau de acolo fara discutii, imi cer scuze si nu-i mai dau voie o perioada sa mearga acolo.

Mifloricico, noi avem in curte un leagan care are vreo 15 ani si a ramas de pe vremea nepotilor (copiii cumnatei care sunt mari acum). Este fabricat la uzina...de un nene muncitor. Adica are picioare de fier, cilindrice, este infipt in pamant si betonat acolo unde sunt picioarele. Leaganul este un cadru tot de fier cu sezut din lemn (am schimbat noi de curand sezutul, l-am "fabricat" din resturi de parchet din ala lung, cand l-am schimbat in casa acu vreo 2 ani). Bratele leaganului se prind in rulmenti de fier pe bara de sus, este foarte foarte solid si tine si un adult de 90 de kile. Trebuie sa gasesti pe cineva sa ti-l fabrice la o uzina/fabrica, ceva...cred ca asta nu are moarte si poate sa ti-l faca dublu, triplu, cum vrei...Alta varianta ar fi sa gasesti firma care faqce leagane pentru parcuri...dar asta e mai greu...

Anya, adevar grait-ai...eu deja vad mamici de 2006-2007 scandalizate de energia Alexandrei in parc (ca se apuca sa alerge ca bezmetica si nu-i pasa daca alaturi de ea sunt copii care invata sa mearga). Tb sa fiu cu ochii in patru.

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Da, da, asa e si leaganul nostru din curte, facut de bunicul. Si eu trebuie sa-i schimb sezutul, ca s-a cam stricat lemnul ala. Mihaela, cred ca asta e singura varianta, sa gasesti pe cineva care sa ti-l faca, un mester.

Am halit o sticla de sana si m-a apucat o greataaaa

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

Uff, Simona, trebuie sa iti fie tare greu...mai ales cand stii ca nu ai acest tip de comportament. Cred ca e frustrant.... In cazul nostru, "infractorul" a avrut sa il bruscheze, si nu s-a multumit sa faca asta singur ci l-a mai chemat pe unul...in cazul asta printii ar fi trebuit sa intervina! La copii de varsta lui Milan nu ma atac, pt ca stiu ca si al meu poate face o gogomanie la care nu ma astept...

Legat de urcatul invers, eu sunt clar impotriva! de aia exista scari...sa te urci normal. Au fost cazuri de copii cazuti de pe tobogan tocmai pentru ca nu sunt folosite corect, mai ales cand e foarte aglomerat. Se imping pe sus pe acolo, urca invers samd. Pai daca se intampla ceva din vina lui Milan, adica din vina mea, ce fac? mai dorm eu noaptea ? pt ce? pt o prostie....

Nu stiu daca ati vazut vreodata copil urcat cu catelul prin tuburi din alea...am vazut eu asta duminica seara, la noi in parc...Asta mi s-a parut prea de tot!!

Antonia, cred ca e ok metoda cu statul acolo...si eu am stat cateva zile si la WNS si la LE...il plimbi pe acolo, ii arati, dupa ce faceti turul ii spui sa se duca sa se joace cu copii ca tu trebuie sa vb cu doamna directoare, sau cu doamna de la bucatarie...

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput