Piticodromul de Sept - Oct 2005 (203)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

Hai Tonnia! Stii ca e greu a inceput! Curaj si tie si lui Dinu! Nu se poate sa stea mai putin zilele astea? Mai bine ca te suna, parerea mea...eu prefer sa stiu ca plange si sa ma duc sa il iau, decat sa ma gandesc ca e ok si sa i se dea biscuiti ca sa taca din gura, cum se intampla la WNS....

Va rog sa imi spuneti si mie cum reactionati daca va este agresat copilul de catre alt copil? Azi la parc, la tuburile alea, doi copii mai mari l-au imbrancit intentionat pe Milan (spun intentionat pt ca unul i-a spus celuilalt "hai sa il prindem pe asta micu'")Milan s-a speriat, a inceput sa planga...iar eu am facut scandal, normal. Mai intai am tipat la copii sa il lase in pace si apoi m-am certat cu parintii, la initiativa mea ca pe ei ii durea la basca, care nu intelegeau ce este asa iesit din comun...si inca ceva...vi se pare normal sa urce copiii invers pe toboganele alea in spirala?

Norina, imi pare rau ca plange Teo! poate i-ati spus vreoadata asa, o vorba in vant, ca nu o mai aduceti la copii, sau ceva asa si a bagat la cap...ca asa fac astia micii, retin exact ce nu vrem noi...Nu poti sa ii spui ca mergeti sa cautati si alti copii, mai veseli, mai jucausi? La Milan merge asta cand plange prin Herastrau dupa veveritze...

Miflore, nu te pot ajuta cu leaganul, noi am gasit din ala ca pe vremuri, din lemn care e ca o cutie, si l-am agatat de o craca, e mai distractiv asaAh, si am vazut la Carrefour din ala simplu doar cu fund de cauciuc si lant, cum se gasesc mai nou prin parcuri...dar tobogan de care aveti? ca si eu caut o "limba" din aia, dar nu gasesc decat cu totul....

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Tonnia, o sa fie bine. E pozitiv ca te verifica tot mai rar si e bine ca te-a lasat sa stai pe hol . Zau!

Mihaela, cred ca cel mai bine e sa faceti voi un leagan. Te-am lamurit nu? Eu asa am la ai mei, facut de bunicul meu cand eram noi mici. N-am vazut prin oras nimic, dar nici nu m-am uitat special.

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Multumesc pentru incurajari! Ce sa zic, e mamos tare Dinu, v-am spus.
Altfel, i-a placut, zic eu, dar sa ma stie acolo.

BiuMil, nici eu nu suport si reactionez, daca sunt mici ma cert cu apartinatorii daca nu intervin si stau ca legumele, daca sunt mari si eu le zic cate ceva chiar lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Uff, Tonnia, lasa, incet-incet, sunt sigura ca se va adapta.
Totusi, daca tu stai acolo, in gradinita, va accepta mai greu sa ramana singur...adica poate se va astepta sa ramai permanent acolo. Poate sa stai in fiecare zi din ce in ce mai putin, pana nu mai stai deloc. O sa se obisnuiasca el de abia cand va intra in activitate cu copiii si va fi absorbit.

bb2

Mergi la inceput

Eu le-am zis de cateva ori diferitilor copii "te rog nu-l impinge" sau ceva similar.
Cu parintii nu reactionez decat daca imi zic ei ceva, dar nu a fost cazul. O singura data a fost un baiat care l-a impins pe Matei si pe urma il tot vana sa-l mai impinga si dupa ce i-am zis de cateva ori sa-l lase in pace l-am intrebat unde ii sunt parintii, moment la care a disparut de langa noi. Era mai maricel, nu stiu cati ani avea.
Matei nu plange, dar clar se retrage, adica nici nu plange si nici nu impinge si el.

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

bianca,

mi s-a intamplat o singura data cu MAria o faza asa urata, si anume: ea statea la o jucarie (volan) care ii placea foarte mult; s-a apropiat o fetita; cand am vazut-o am inceput deja sa negociez cu Maria, sa ii zic sa mearga la carma (tot un fel de volan, da ea nu era de acord cu opinia mea); in timp ce eu imi raceam gura acolo, fetita s-a infipt in parul mariei si a inceput sa traga de ea; eu eram efectiv la 30 de cm de scena; am pus mainile pe maria si am incercat sa ii scot fetitei mainile din parul ei fara sa o ranesc prea tare; nu prea am reusit si eram intr-o stare de uimire totala si revolta evident; au venit parintii si au luat agresoarea; eu nu m-am putut abtine sa comentez ca fetita aia e nebuna; banuiesc ca iti poti imagina starea mea de nervi

dupa am incercat sa o impac pe maria; parintii au luat-o pe fetita din parc; am incercat sa inteleg ce se intampla, si in final mi-a fost mila de fetita; banuiesc ca era agresata din moment ce a reactionat in halul ala; nici macar nu a venit sa ii ceara voie mariei sa se joace, s-a infipt direct in ea

eu am alta problema cu tendinta copiilor de a se impinge si imbranci "in joaca" (banuiesc ca tot sechele ale violentei in familie); de exemplu la derdelusurile alea gonflabile; MAria nu e obisnuita deloc cu genul asta de comportamente si e de-a dreptul terifiata; cand era mai mica se urca fara probleme, acum nu se mai urca, desi ar vrea, topaie la baza si imi cere mie ajutorul; da eu nu pot merge acolo; incerc sa ii explic ca asa fac copiii (aveti alta explicatie mai buna?) si ca trebuie si ea sa se fereasca si sa nu se lase intimidata; eu sunt hotarata demult sa o dau pe MAria la karate cand va avea varsta necesara; mi se pare singurul raspuns posibil in fata violentei; desi eu nici demonstrativ la karate nu am fost in stare sa lovesc efectiv pe cineva, asa ca m-am lasat:)

ca raspuns general, da , poti sa te revolti si fata de copii si fata de parinti, da din ce-am citit eu nu o sa rezolvi nimic din punctul lor de vedere :);doar ca o sa te simti tu bine si mai important copilul o sa simta ca cineva il apara

editez ca sa fac niste precizari la acest mesaj:
- in ultima fraza ma refeream la lecturi in carti
- consider ca violenta nu este un comportament natural, ci unul invatat din familie sau din societate, de aceea probabil ca daca Maria sau orice copil va fi impins de suficiente ori sau va vedea acest comportament de suficiente ori, va ajunge sa il copieze

Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

Tonnia,

eu zic ca s-a desfasurat destul de bine pentru prima zi; nu trebuie sa te descurajezi

mi se pare mai bine asa decat cum imi spuneau mie ca Maria nu prea plangea; si dupa o luna mi-au scris in carnetel ca dimineata a plans foarte putin, 10-15 minute:) stiu ca m-am gandit cu groaza ce inseamna plans mult

Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Dar ce fac maine? daca iar ii spun ca vin la pranz si apar dupa o ora, ma mai crede el, vorba lui Kid? Ce fac maine?

Mergi la inceput

Pai Tonnia, spune-i ca trebuie sa te duci sa cumperi ceva, de la un magazin din apropiere, dar ca esti in zona si te intorci repede. Nu stiu. Auzi, dar el stie ce e aia "pranz"?

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

Tonnia, hai sa-ti spun cum am procedat si eu cu Andrei, care e la fel de mamos, dupa cum m-au sfatuit cei de la gradinita. Primele 3 zile am stat prin gradinita, el isi vedea de activitati cu copii, si mai ma verifica din cand in cand.....a patra zi l-am lasat singur doar o ora, in asa fel incat el sa stie ca se joaca putin, apoi mami vine si il ia acasa, nu e parasit de mami acolo, cum imi zicea educatoarea ca crede el.....S-a lasat si cu plans, insa stia clar ca mami vine sa-l ia acasa. A cincea zi, l-am lasat singur 2 ore, apoi de luni, l-am lasat program normal.
Vezi si tu cem te sfatuiesc si educatoarele, ca au mai avut experiente de genul asta.
Succes!

Mergi la inceput