Piticodromul de Sept - Oct 2005 (203)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

kid, imi place cum ai povestit si imi place cum ai rezolvat situatia cu Alex; adica ai inteles ca are o problema si ai incercat sa o rezolvi, nu ti s-a parut normal ca se comporta asa

Maria este deocamdata agresiva doar cu mine, banuiesc ca in urma experientei cu gradinita si in urma faptului ca nu mai sta cu bona ei iubita, un eveniment destul de traumatizant pentru ea; dar incet incet ne revenim; probabil ca m-a auzit pe mine comentand ca crizele ei de nervi se datoreaza gradinitei sau nu?, pentru ca la ultima criza, dupa ce s-a incheiat a intrebat-o tatal ei de ce a plans; ea a zis: eu? nu am plans! taica-su a insista: ba, da ai plans; ea cu o mutra serioasa si spasita: da, din cauza gradinitei;
oricum e mai bine, dimineata nu mai are absolut nici o retinere sa mearga acolo si cei de acolo mi-au zis ca e un copil complet schimbat (adica se comporta ca un copil fericit banuiesc); sper sa se mentina comportamentul si la cealalta gradinita

cred ca crizele ei de seara se datoreaza acum in principal oboselii si a intervenit si placerea atentiei care a observat ca i se acorda in acest timp; desi consider ca ii acordam intotdeauna atentie cand suntem cu ea

intr-o nota mai vesela, si noi suntem interesati de leagane faine; am inceput sa colectionam numerele de telefon ale firmelor care pun jucariile din parc; am si scris la unii si au zis ca trebuie sa vorbeasca cu sefii sa vada daca vand persoanelor fizice? (suntem in Ro, hello); noi asteptam sa avem si buget si apoi o sa scriem in Suedia sa ii intrebam de ce n-ar vinde la persoane fizice; daca reusim, va anuntam si poate facem un grup de cmparatori, un sindicat, ceva sa ne cerem drepturile:); nici noua nu ne plac alea de la ketler

Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Astazi apreciez ca a fost mai rau desi nu a plans, intelegeti ceva? Deci, m-am dus pregatita sa stau acolo numai ca nu a fost cazul, nu a plans, m-a pupat, am plecat si am ramas in zona, adica am schimbat 3 localuri. Nu m-au sunat, am sunat eu si cica e bine, se joaca.
La 12 m-au sunat sa-l iau nu pt ca plange ci pt ca e epuizat si nu mai vrea nimic. El se trezeste la 6 si e zob pe la 12. Asa ca l-am luat. Pe drum mi-a spus ca nu mai vrea la gradinita, era extrem de trist sau poate obosit dar tare de tot. Acolo nu a mancat, nu a baut.
Mi se pare naspa pt ca i-am sesizat o tristete pe care ieri nu am vazut-o. Si asta cu nemancatul pt mine semnifica o doza mare de stres, nu e mancacios dar de gustat mereu gusta ceva pe oriunde.
Cred ca suntem inca departe de adaptare, educatoarele au spus ca a fost OK, s-a jucat.
Si e foarte obosit, nu stiu ce sa fac sa doarma mai mult dimineata, el se culca la 21.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

Tonnia, te inteleg, asa era si Maria avea o resemnare care ma termina, ai descris foarte bine situatia

Nu pot decat sa te incurajez in continuare, desi o sa ti se para ca nu te ajuta:) Este un proces foarte greu pentru ei si pentru noi, desi se bagatelizeaza si se spune ca parintii sufera mai mult decat copii; banuiesc ca trebuie sa trecem prin asta la un moment dat; insa e nevoie de un pic de timp ca sa iti dai seama cum evolueaza cu adevarat lucrurile si sa ii dai sansa lui Dinu sa se lamureasca daca ii place sau nu la gradi

Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Tonnia, cred ca esti bulversata...Bafta multa si tot inainte!
Multumesc frumos pt. sfaturile cu leaganul, si eu m-am gandit sa-l confectionez pe undeva. Gasesc eu un nea Caisa sa-l sudeze.
Am gasit si-un site cu solutii publice, probabil firma care mobileaza locurile de joaca din parcuri, n-am sunat inca dar m-astept la raspunsuri gen "nu facem pt. persoane fizice".
Ramona, tinem aproape, daca afli ceva, spune-mi!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Bai, voi ma terminati cu tristetea.

Antonia, nu stiu cum sa-l faci sa se scoale mai tarziu, daca afli vreau si eu reteta E inca totul foarte nou pt. el, mai lasa-l sa se obisnuiasca cu atmosfera, cu oamenii ...

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Schimb capitolul. Piua nitel.

bb2

Mergi la inceput

Capitol nou aici.

bb2