Lista Gradinite - bila alba /bila negra - sector 2

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ixyshor spune:

Eu stau pe Iancului, la 5 min de gradnita happy Place. Ar fi f ok ca si distanta, dar vreau sa vad tot ce e in zona. Vreau sa vizitez Arlechino si Diana Kindergarten. De Arlechino avea numai cuvinte de lauda o mamica in parc, are fetita acolo.

EDIT: La Diana Kindergarten am sunat si nu primesc copii sub 3 ani sau cu pampers.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Georgeasca

Pai la asta m-as hotari.
Ti-am zis: prietena mea a fost f multumita de ea.
Da ... curticica e mica, dar daca ar fi 10 copii, ajunge.

Si este si aproape. Eu stau pe linga Gara de Est. Tu pe unde?

Ai vazut vreun meniu? Cum ti s-a parut?

De meniu mi-au spus ca este de la o firma de catering, ca este destul de variat, zicea si ca le-au dat copiilor acum primavara spanac si urzici. Dar nu mi-a aratat vreun meniu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

quote:
Originally posted by ixyshor

Eu stau pe Iancului, la 5 min de gradnita happy Place. Ar fi f ok ca si distanta, dar vreau sa vad tot ce e in zona. Vreau sa vizitez Arlechino si Diana Kindergarten. De Arlechino avea numai cuvinte de lauda o mamica in parc, are fetita acolo.

EDIT: La Diana Kindergarten am sunat si nu primesc copii sub 3 ani sau cu pampers.

Sint multe gradinite inspre Vatra, dar nu le mai tin minte numele.

Mergi la inceput

Pai aia e, eu vreau sa le vizitez pe toate.
In afara de: Georgescu, Vise, Mara Maria,Happy Place, Arlechino, Tonya, Morel, Diana Kindergarten, mai stie cineva altele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Tot in zonele aste acaut si eu gradnit apentru fetita mea de 1 an si 3 luni.......
Astept pareri si sugestii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Buna
S-a intamplat sa mai fiu intrebata pe PM si pe mail despre gradinita la care este acum fata mea, asa ca am decis sa imi fac publica evaluarea.
Practic, am mentionat aceleasi lucruri la subiectul cu gradinite in Floreasca, dar il reiau aici, cu tot cu punctaj.
Mai doresc sa mentionez ca imi mentin integral parerile anterioare, in masura in care mai sunt aplicabile - despre cresa Acorns (sect 3), unde fata mea a fost 2 ani (de la 1 la 3 ani) si despre Waldorf Popa Nan (unde fata mea a fost numai vreo 4 luni, de la 3 ani). Motivele pentru care am schimbat gradinitele au fost 100% subiective.

Deci:
CLARA KINDERGARTEN - gradi privata
GRUPA MARE - a inceput cu grupa mijlocie, la 3 ani si jumatate. Asta pentru ca avea 2 ani jumatate de colectivitate avans fata de copilasii de la grupa mica de aici.
Start - februarie 2007.

Personal > 3 puncte
Dotari > 3 puncte
Curatenie > 4 puncte
Mese > 3.5 puncte
Activitati in gradinita > 3.5 puncte
Activitati extracuriculare > 3.5 puncte
TOTAL: 20,5 puncte

DOTARI - 3 puncte
Spatiul este destul de stramtut, salile sunt mici si nu foarte luminoase, nu sunt jucarii in clase (decat un puzzle-doua, etc...) curtea este frumos amenajata (au site, se pot vedea poze).
Acum, depinde de fiecare daca vede in asta un avantaj sau un dezavantaj.
Daca ai copil mic, e un dezavantaj (adica 3-4 ani). Daca ai copil de 5-6 ani, poate fi un avantaj. Copilul de 3 ani are nevoie de joaca, nu de lectii. Copilul de 5-6 ani incepe sa se pregateasca de scoala, si este momentul potrivit ca el sa invete sa vorbeasca atunci cand ii vine randul, sa stea in bancuta, sa faca un exercitiu de la cap la coada...
Afterschool e la demisol, bebelusii sunt la etaj, dormitoarele sunt tot la etaj. La parter sunt grupele celelalte - mijlocie, mare si pregatitoare.

MESE - 3.5 puncte
Mancarea e ok, dar de gustari nu sunt sigura. Daca ajung sa o iau seara mai devreme, vad uneori, in mijlocul salii, niste biscuiti pe o farfurie, din care fiecare se serveste in timp ce face altceva. Alteori au chek sau negresa. Nu pot sa spun cat de des au iaurt sau fructe, pentru ca nu citesc meniul decat foarte rar.
Fie-mea e cam infometata si cred ca nu prea mananca la gradi. Nu pentru ca e vreo problema cu mancarea ci pentru ca nu stra nimeni de capul lor. Cat mananca, e bun atata. Chestie cu care nu sunt de acord. A inceput sa aiba, la masa, obiceiuri care ma enerveaza: se batzaie pe scaun, sta cu coatele pe masa, alege din farfurie... Asta destul de recent. Nu sunt obiceiuri de acasa pentru ca in weekend se comporta asa cum am invatat-o noi.

ACTIVITATI IN GRADINITA - 3,5 puncte
Activitatile in gradinita sunt ok, se urmeaza programa si lucrurile se petrec mai mult decat bine. Fie-mea stie putin cam multe pentru varsta ei, si ma tem sa nu se plictiseasca in anii urmatori.
Cel mai tare ma deranjeaza ca de multe ori copiii se izbesc de colo colo si stau singuri - dimineata, de la 8 la 9 nu e decat o educatoare sau doua, si uneori isi beau cafeaua si fumeaza (e una super faina care imi place de nu mai pot, dar e la alta grupa... ea este mereu acolo dimineata). Se intampla lucrul asta si seara. Acum baremi stau in curte, dar toata iarna cam asa a fost...
Consider ca intre 8 si 18 vorbim de activitati in gradinita, si nu doar de la 10 la 12.30, adica dupa mic dejun si pana la pranz...

ACTIVITATI EXTRA - 3,5 puncte
Activitatile extra sunt suficiente si variate - circ, teatru de papusi, zoo, muzeul satului, muzeul de geologie (au fost la expozitia cu dinozauri), balet de doua ori pe saptamana, tenis fac baieteii.
In programul zilnic mai au engleza, germana, pictura, muzica.
Germana - mi se pare foarte greu pentru ei (si nu vorbesc prostii... eu am terminat lb straine )
Engleza - mi se pare ok ca si continut, dar putin superficial. In loc sa acumuleze in plus, mi se pare ca fie-mea uita si ce stia (ea a fost 2 ani la gradi britanica)
Pictura - foarte ok
Muzica - si asta e cam aiurea. Cantecele foarte frumoase dar prea rapide pentru cum respira un copil de 5 ani (nici aici nu vorbesc prostii...)
Ceea ce ma deranjeaza - dar se intampla cam peste tot.
Daca biletul la Tandarica e 6 lei 50, la gradi platim 15 lei. Daca biletul la zoo e 2 lei sau cat of i, la gradinita platim 10 lei. Desigur, fara nici o alta explicatie. La Acorns plateam atata cat costa biletul si primeam biletul acasa! Eu sunt de acord ca mai costa si transportul, dar nu ii duce cu taxiul! Ca sa nu mai vorbesc ca preturile sunt mai mici pentru grupuri, decat platesc eu cand merg cu copilul...

Despre PERSONAL am zis mai sus.
CURATENIA e ok, dar nu se intra cu sosoni din aia peste pantofi, cum e in alte gradinite. Baia e curata. Ceea ce ma deranjeaza - lunea este frig. Acum au mai crescut temperaturile, dar pana acum era frig in draci lunea. Probabil ca se oprea centrala peste weekend, sau se aerisea dimineata, dar prea aproape de ora 8 cand duc eu copilul. Asta ma deranja. Nu stiu precis cum este sus, la bebelusi, dar stiu ca acolo emocheta peste tot. La parter e mozaic si parchet.

Alte aspecte:
In fiecare clasa sunt 8-12 copilasi.
Imi place foarte mult medicul pediatru care vine de cateva ori pe saptamana.
Colaboreaza cu o doamna psiho-logoped care sta de vorba cu copii, si cu parinti daca acestia doresc (pentru asta, e fixata o anumita zi)
Taxa e rezonabila. Pentru program 8-18 am platit anul asta 800 de ron parca iar de la anul va fi 1000 ron. Baletul il platim separat, 130 ron pe luna. La fel si vizitele la circ, teatru, muzee...
Comunicarea insa este varza!
- nu avem decat o sedinta pe an,
- nu primim nici o informare pe mail,
- nu stim din timp cand au activitati extra (primim un sms cu o zi inainte, in care ni se spune cat costa)
- info despre plata lunara primim pe o hartie A4 rupta in 4, pusa in plic, scris de mana, cati bani sunt de dat. Sincer, as fi vazut asta pe o foaie cu antet, cu un textulet de bun simt, cu contul si banca, cu suma respectiva impreuna cu explicatii (zile de absenta care se scad, daca e cazul, balet,....) si de ce nu, cu un multumesc la final!
- nu stim care e orarul zilnic si ce au de facut. Primim caietele la sfarsitul anului. Desigur, poti sa stai cu educatoarea de vorba, dar de obicei e aglomeratie, nu ai timp, mai sunt si altii care intreaba..... As fi preferat sa avem un orar, macar aproximativ. La Acorns aveam un caiet in care gaseam zilnic informatii despre ce a facut copilul. Educatoarea scria in acel carnet in timp ce copiii dormeau.
Grija pentru copii > din categoria "DE-ALE PERSONALULUI" - aici cred ca sunt eu cam pretentioasa, sau mai stii???
> Ieri si-a varsat apa pe pantaloni, si in loc sa ii puna cineva pantalonii la uscat, i-am gasit cocolos in dulap, iar fata era in pantalonul de pijama.
> Ii fac codite dimineata. Asa o gasesc si seara, doarme cu ele in par. Nu mi se pare complicat sa i se scoata la somn si sa i le faca cineva inapoi, dupa somn. Daca ii cad, mereu vine fara elastice acasa.
> Venea cu ciorapii pe dos, cu calcaiul in fata, de doua ori am pierdut pijamalele (ma rog, le-am recuperat). Daca are balet, seara vine cu ciorapii pe ea si cu sosetele pe dedesubt, desi sunt 30 de grade afara!! Presupun ca se schimba in graba, ca niciodata nu face asta acasa! (se imbraca singura si acasa). INTOTDEAUNA costumul de balet este pe dos si pus gramada. Asa il pune fata, dar nu cred ca se osteneste cineva sa ii arate cum trebuie.
Ma rog... si lista ar putea continua la nesfarsit. Dar probabil ca exagerez eu cand ma astept sa nu imi gasesc, iarna, copilul cu burta goala afara.

Una peste alta - e un loc unde copilul invata lucruri frumoase dpdv al programei, dar unde nu prea este invatat ca hainele se scot intr-un anume fel (adica nu se scot pe dos si nu se arunca pe jos dupa scoatere...).
Nu m-am decis daca este mai important sa stie alfabetul sau sa stie sa isi impatureasca hainele cand se dezbraca.
Si ceea ce ma face totusi sa raman pe ganduri este ca ACASA, copilul meu este foarte receptiv la ordine si curatenie, la comportament, etc...

Anca mami de Eliza si 34+ cu Ligia Stefania

Mergi la inceput

Ankalaura, suna bine gradinita asta, dar este departe de noi.
De Arlechino stie cineva ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

quote:
Originally posted by absoluta

Tot in zonele aste acaut si eu gradnit apentru fetita mea de 1 an si 3 luni.......
Astept pareri si sugestii....

Incearca la Mara Maria

Mergi la inceput

Vreau sa aleg intre Arlechino si Happy Place. ma ajuta cineva, va rog, cu ceva pareri? Mamici care au copiii acolo?
Happy Place mi-a parut cam inghesuit avand in vedere ca nu mai au cealalta locatie, dar mi-a placut personalul si cum arata gradinita. Nu mi-a placut ca nu au curte si am inteles de la o mamica(cu care am vb in parc) cum ca nu i-ar scoate in parc prea des.
Arlechino are destul spatiu, personalul tot ok, desi sincer nu prea mi-au placut ingrijitoarele, prefer persoanele tinere. Au activitati din plin, merg in parc des, dar la capitolul dotari: jucarii, mobilier etc) parca ar sta ceva mai prost ca Happy Place, plus ca este si mai departe de noi.
Va rog mult, astept pareri de la mamici multumite sau nu de aceste gradinite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Ixyshor,te rog activeaza pm-ul.

Mergi la inceput