Lista Gradinite - bila alba /bila negra - sector 2
Raspunsuri - Pagina 12
yndy spune:
* Gradinita Little Friends
* Grupa mica incepand din 1 septembrie 2008
* Punctaj:
Personal 5 puncte - educatoarele sunt intotdeauna binedispuse iar baietelul meu este foarte incantat de ele
Dotari 4 puncte - am vazut mai multe gradinite si Little Friends arata foarte bine, de la curte si jucarii in curte, la patuturi si dotari interioare. Nu zic ca este perfect.
Curatenie 5 puncte - nu am de ce sa ma plang
Mese 5 puncte - nu am de ce sa ma plang
Activitati in gradinita 5 puncte - avem foaie saptamanala cu activitati si mi se par ca reusesc sa faca o groaza de lucruri cu un copil asa de mic. In plus il vedem acasa cum repeta spontan lucruri invatate la gradinita
Activitati extracuriculare 5 puncte - am avut spectacol de Halloween, teatru si mai sunt cateva in pregatire
* Punctaj total: 29 puncte
Multumesc celor ce au scris despre aceasta gradinita in acest forum si altele, noi am pregatit o lista de 10 gradinite, am vizitat 6 dintre ele (pentru ca la celelalte nu ne-am putut intelege la telefon cu programul de vizitare) si am ales Little Friends in detrimentul Arc en Ciel si datorita a ceea ce am gasit pe forumuri.
Oricum recomand oricui sa viziteze niste gradinite inainte de a se decide, 2 dintre cele vizitate de noi aratau deplorabil, 2 aveau plusuri dar si minusuri evidente (in primul rand de personal).
catrinik spune:
Fetelor cum stau ai vostii cu virozele iarna asta?
Pe mine m-a innebunit Andrei.
Toata luna noiembrie a fost bolnav. A trecut de la o viroza la alta si de la un antib la altul.
Asa ca toata luna decembrie il tin acasa.
S-a intremat, maninca bine din nou, s-a mai pus pe picioare.
Incerc acum sa-l pun pe picioare, pt ca din Ianuarie abia astept sa-l duc inapoi la gradi. Lui ii placea foarte mult acolo si era foarte incintat. Acasa e plictisit rau de tot !!!
Dar ce facem cu virozele?
La voi cum e? La alte gradinite e altfel? Au medici care ii trimit acasa?
Edit: dar cu banii cum e? Ma refer la grad particulare, ca acolo ustura la buzunar.
Cind lipseste copilul o perioada mai mare se dau ceva bani inapoi? Si daca da, cit?
anya spune:
Ai mei n-au lipsit nici-o zi (medical) de la 1 sept si pana acum. Am un baiat de grupa mare si unul de grupa mica la 256. Nici la serbari n-au lipsit prea multi copii si n-am auzit la ei in grdi de epidemii (gripa, viroze, scarlatina). Sper sa fie bine si pe mai departe.
Medic n-au. O asistenta care i cunoaste bine. In ultima luna, saraca, cred ca a fost putin depasita de situatie deoarece a fost deschis un corp nou de cladire si s-au infintat 5 grupe cu copilasi noi si a trebuit sa se ocupe si de ei. Dar se pare ca a reusit.
absoluta spune:
Sunt si eu interesata de o cresa sau gradinita care sa primeasca de la 2 ani in zona D-na Ghica , Lacul Tei.
sweetmelon spune:
Georgeasca, stii ceva de sediul din Iancului de la Happy Place?cum sunt educatoarele/ingrijitoarele?
ad_b spune:
Sweetmelon, eu am avut copilul acolo la grupa mare si in momentul in care am aflat ca exista locuri libere la fosta gradinita, l-am mutat. Motive: s-a imbolnavit foarte des (lipsea doua saptamani pe luna, e adevarat ca banii pe mancare se dadeaua inapoi, dar banii pe medicamente si doctori depaseau acea suma), nu a invatat mare lucru (o poezie in 3 luni, iar aici mai am si alte nemultumiri), nu ni se spunea ce fac ca lectii, in sensul sa ne dea un portofoliu ceva la sfarsit de saptamana (afisau niste fise de lucru cu ce lipeau, decupau, desenau) in fiecare zi. Nu au asistenta medicala si copiii sunt primiti si mai bolnaviori (tuseau) - asta poate ca te avantajeaza sau nu. La parter au un wc fara chiuveta unde sunt dusi dupa somn in caz ca au nevoie (cel putin cei mari pentru ca aveau sala de clasa la parter). Se intorc in sala fara sa se spele pe maini. Nu am vazut pe nimeni care sa mentina curatenia, probabil, sper, ca venea cineva dupa ce se termina programul. Si atentie, personalul se uita pe acest site, asa ca probabil Georgeasca nu o sa-ti raspunda.
Despre educatoare nu stiu ce sa-ti spun, mai ales ca nu stiu la ce grupa il dai. Iar ingrijitoare nu exista, sau nu stiu eu la ce te referi.
Si un alt aspect care nu mi-a placut tine de organizare. Nu mi s-a prezentat personalul, asa ca am aflat cum le cheama si cu ce se ocupa doar cand se strigau, etc. Nu facea nicio sedinta in care sa se stabileasca niste reguli, in care sa comunicam cu educatoarea si directoarea. Cand aveai ceva de spus o faceai pe hol, daca le gaseai disponibile si nu intr-un cadru organizat.
M-am intins, dar situatia nu este rea, asta depinde ce cauta fiecare parinte. Eu doream sa invete si sa nu se imbolnaveasca atat de des, iar aceasta gradinita nu m-a satisfacut. Este un mediu placut, este cald inauntru, fara reguli stricte.
sweetmelon spune:
Ad_b, merci mult pt raspuns. Pe educatoare parca o cheama Laura din cate am retinut eu ca mi-a zis o mamica.
Pt mine sunt importante mai multe aspecte, dar prioritatile mele sunt curatenia, siguranta si felul cum ii trateaza pe copii, adica sa nu il lase sa planga, sa se poarte cat de cat mamos cu ei, sa ii impace daca se se supara, sa aiba grija sa nu existe conflicte intre ei, sa nu il oblige sa manance sau sa doarma la modul ca el sa planga si sa faca lucrurile silit, sa nu imi traumatizeze psihic copilul intr-un cuvant. Am un copil foarte afectuos si care este crescut cu multa dragoste si toleranta(asa consider eu ca trebuie crescut un copil) si n-as vrea sa dea peste oameni care sa il trateze exact invers. Sigur ca nu va fi ca acasa, asta sunt constienta, dar totusi sa se pastreze o anumita atmosfera de caldura.
Deci asta cu invatatul pt mine ar cam fi pe locul 4. Prefer sa vrea sa mearga acolo, sa se simta bine.
Imi activez PM-ul, daca cineva vrea sa imi mai scrie detalii le multumesc de pe acum.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ad_b Sweetmelon, eu am avut copilul acolo la grupa mare si in momentul in care am aflat ca exista locuri libere la fosta gradinita, l-am mutat. Motive: s-a imbolnavit foarte des (lipsea doua saptamani pe luna, e adevarat ca banii pe mancare se dadeaua inapoi, dar banii pe medicamente si doctori depaseau acea suma), nu a invatat mare lucru (o poezie in 3 luni, iar aici mai am si alte nemultumiri), nu ni se spunea ce fac ca lectii, in sensul sa ne dea un portofoliu ceva la sfarsit de saptamana (afisau niste fise de lucru cu ce lipeau, decupau, desenau) in fiecare zi. Nu au asistenta medicala si copiii sunt primiti si mai bolnaviori (tuseau) - asta poate ca te avantajeaza sau nu. La parter au un wc fara chiuveta unde sunt dusi dupa somn in caz ca au nevoie (cel putin cei mari pentru ca aveau sala de clasa la parter). Se intorc in sala fara sa se spele pe maini. Nu am vazut pe nimeni care sa mentina curatenia, probabil, sper, ca venea cineva dupa ce se termina programul. Si atentie, personalul se uita pe acest site, asa ca probabil Georgeasca nu o sa-ti raspunda. Despre educatoare nu stiu ce sa-ti spun, mai ales ca nu stiu la ce grupa il dai. Iar ingrijitoare nu exista, sau nu stiu eu la ce te referi. Si un alt aspect care nu mi-a placut tine de organizare. Nu mi s-a prezentat personalul, asa ca am aflat cum le cheama si cu ce se ocupa doar cand se strigau, etc. Nu facea nicio sedinta in care sa se stabileasca niste reguli, in care sa comunicam cu educatoarea si directoarea. Cand aveai ceva de spus o faceai pe hol, daca le gaseai disponibile si nu intr-un cadru organizat. M-am intins, dar situatia nu este rea, asta depinde ce cauta fiecare parinte. Eu doream sa invete si sa nu se imbolnaveasca atat de des, iar aceasta gradinita nu m-a satisfacut. Este un mediu placut, este cald inauntru, fara reguli stricte. |
Ba da o sa rasp, de ce sa nu rasp.
Numai ca eu sint multumita de gradi.
Eu din cite am vz e tot timpul curat acolo, nu am vz mizerie.
Ii vad ca sint dusi la baie sa fie spalati pe miini, sint curati si l-am luat doar de vreo 2 ori murdar la gurita. Atit.
Educatoarele din Iancului nu le stiu. Dar probabil ca sint ca cele de pe Magura, unde mie mi se par ok.
Acum... pe Andrei oricum l-am dat inainte de virsta de 3 ani la gradi, asa ca nu am pretentia sa invete cine stie ce. Dar il vad ca deseneaza, picteaza, face gimnastica, vine acasa fredonind niste cintecele. Am mai vazut si citeva lucrari de ale lui, mari "opere de arta" ... dar na .... sint ale unui copil de 2 ani si 3 luni.
Intr-adevar imi venise si mie ideea unei "sedinte cu parintii". Cred ca e o forma buna de comunicare. Dar nu stiu daca se va realiza asa ceva.
Eu am o mare problema insa cu virozele.
Andrei a tot fost bolnav. Am mai scris ca l-am tinut tot decembrie acasa. Nu stiu daca e de vina gradinita, sau asa se intimpla peste tot, la toate gradinitele.
Am vb cu direct si a spus ca ar dori sa colaboreze cu un cab medical si sa vina un doct de 2 ori pe sapt si sa controleze copii. Mie mi se pare o idee super. E bolnav copilul, e sunat parintele si trimis copilul acasa pachet. Ca sint si o gramada de pariniti care ii aduc muciosi la gradi pt ca nu au cu cine sa-i lase acasa.
Si mai este si taxa. Ca daca tii acasa copilul 2 sapt se ramburseaza numai banii pe mincare. Si atunci te ustura la buzunar si nu-ti mai vine sa-l tii acasa. Il duci la gradi si cu muci.
Deci ... una peste alta ... eu sint multumita. Mai putin din cauza virozelor.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sweetmelon Pt mine sunt importante mai multe aspecte, dar prioritatile mele sunt curatenia, siguranta si felul cum ii trateaza pe copii, adica sa nu il lase sa planga, sa se poarte cat de cat mamos cu ei, sa ii impace daca se se supara, sa aiba grija sa nu existe conflicte intre ei, sa nu il oblige sa manance sau sa doarma la modul ca el sa planga si sa faca lucrurile silit, sa nu imi traumatizeze psihic copilul intr-un cuvant. Am un copil foarte afectuos si care este crescut cu multa dragoste si toleranta(asa consider eu ca trebuie crescut un copil) si n-as vrea sa dea peste oameni care sa il trateze exact invers. Sigur ca nu va fi ca acasa, asta sunt constienta, dar totusi sa se pastreze o anumita atmosfera de caldura. Deci asta cu invatatul pt mine ar cam fi pe locul 4. Prefer sa vrea sa mearga acolo, sa se simta bine. |
Din cite am vz eu chiar sint tratati cum trebuie.
Nu cred ca sint siliti sa faca ceva.
Pe Andrei cind l-am dat la program lung era foarte suparat si nu vroia sa doarma. Odata a dormit directoare cu el in brate pe canapea. Iar alta data am fost sunata sa vin sa-l iau ca nu vrea sa doarma. Daca ii obliga nu mai primeam telefon.
sweetmelon spune:
Georgeasca, multumesc pt raspuns. Am inteles ca al tau are sub 3 ani si probabil ca daca s-a adaptat asa micutz e totusi meritul celor de acolo. Cum te descurci cu virozele? Ai o bona sau o bunica de rezerva care sta cu el pe per asta?