Lista Gradinite - bila alba /bila negra - sector 2
Raspunsuri - Pagina 11
Mami_de_Alex spune:
Buna mamici...
Din ce-am citit pe-aici, pe forum, m-am cam ingrozit de aceasta gradinita First Kids. Eu tocmai acolo l-am inscris. Eu cred ca parerile difera de la om la om..si de la ce asteptari ai...si la felul cum se adapteaza cel mic. Eu vreau sa-l duc pe puiul meu doar juma de zi. El face 2 anisori peste cateva zile. Daca vad si vad ca n-o sa-i priasca aceasta gradinita...il mut la alta...sau si mai comod il tin acasa pana pe la 3 anisori. Incercrea moarte n-are..., zic eu..
Acum pt faptul ca alte gardinite au acreditare, dar conditiile de-acolo lasa de dorit, la fel si personalul, si mai pui ca lasi si 1000-1200 lei pe luna...eu zic ca nu m-ar incalzi cu nimic sa fie o hartie frumos inramata, stampilata si pusa la vedere. Eu zic ca tot acest proces de obtinere al acreditarii dureaza...(si la noi dupa cum se stie totul dureaza mult) si ca pana o sa-l obtina nu trebuie sa aruncam cu rosii.
Ia ganditi-va voi...sa vreti sa va deschideti o gradinita...si sa inceapa toata lumea sa va blameze ca n-aveti acreditare...de ce??...pentru ca dureaza de la catva luni..poate la cativa ani (zic si eu , imi dau cu parerea..chiar nu stiu pana la ce nivel se poate ajunge cu aceasta birocratie).
Eu chiar vroiam sa aiba cineva curaj..si sa zica, da uite eu am avut copilul al First Kids...si am fost multumita si s-a simtit tare bine copilu' acolo...dar din pacate vad ca nimeni...nu zice nimik....
Hm...poate ar trebui sa ma iau de griji?!!
Oricum o sa va tin la curent cu noutatile...si de ce nu cu pareri si note.
Pupici!
ad_b spune:
Buna,
Eu m-am hotarat pana la urma pentru Happy Place de la 15 septembrie, nu stiu daca este cea mai buna decizie. Astept si o sa vad. Am mai discutat despre meniu in sensul ca am aflat ca nu se da margarina, ca piureul este din cartofi cu unt, lapte. Nu cred ca vor manca prea multe legume (nu vrea sa comande mancare pe care sa n-o manance copiii: varza, mazare, fasole). Dar asta e, m-am resemnat, o sa-i gatesc eu.
Nu am gasit pana acum gradinita perfecta, dar anul trecut l-am avut la una destul de buna (mancare variata, gatita, invatau destul de multe lucruri si bine). Si inca un aspect: nu se dau chitante pentru banii dati. Asta pentru ca nu este acreditata?
Mai astept impresii despre Happy Place.
O zi buna tuturor.
oanabomboana spune:
Buna!Am incercat si eu sa-mi inscriu baietelul la Bell dar nu mai mai erau locuri si-mi pare tare rau.Nu as vrea sa-l aman cu un an.Te intreb ai cumva o relatie mai speciala cu directoarea sa-mi pui si mie o vorba buna>Eu ii tot sun din iunie in speranta ca o sa primesc un raspuns afirmativ.
Oana
ixyshor spune:
Eu am vizitat cam tot ce se putea vizita in materie de gradinite in sectorul 2, ca sa nu mai pun la socoteala ca mi-am facut un obicei constant din a intra in vorba cum mamici prin parcuri in weekenduri, incercand sa aflu despre gradinitele unde merg copiii lor. Punctele slabe zic eu le depasesc ca numar pe cele bune si mi se pare revoltator pentru ca platim totusi o taxa foarte mare lunar. Majoritatea se plang de spatiu, adica se fac activitati in sala unde se si doarme, unde se si mananca. Apoi iesitul la plimbare e cu doua taisuri. Sunt gradinite cu o curte ok si altele cam fara curte. Unii ii scot la plimbare, majoritatea in Parcul National, dar fiind destul de aglomerat mi se pare periculos sincer. Asta daca nu cumva sunt vreo 5 educatoare la o grupa sa ii poata struni cat de cat. Dar nici statul intr-un metru patrat de curte nu este o solutie tocmai buna. Poarta descuiata este deja o moda, de la Georgescu la Arc en Ciel am gasit acesta problema. Apoi masa. Eu prefer in sistem catering, inclusiv mic dejunul. Am vazut la unele gradinite un mic dejun pe care nu l-as fi mancat nici eu, cu felii imense de paine si salam! mancarea adusa de acasa starneste probabil "vreau si eu ce are X", "nu imi place ce am eu, aia e mai buna", deci iar nu e o idee buna. Si sincer mi s-a intamplat ca vizitand o gradinita sa aud intamplator cat este de agramata una din ingrijitoare sau in ce hal mirosea alta a transpiratie...Alte probleme sunt jucariile care sunt de proasta calitate si neadecvate varstei lor: cu piese detasabile cu usurinta spre exemplu sau din material dur si nefinisate ca lumea, tocmai bune sa te zgarii in ele. Ma refer acum la cei de grupa mica, evident, care au nevoie de o altfel de atentie fata de cei care deja realizeaza ce este periculos si ce nu. Iar ma scarbeste efectiv cand vizitezi o gradinita si incepe educatoarea sau directoarea sa se minuneze ce copil frumos ai tu, si ce destept si cum il iubesc ele deja!
Si ar mai fi multe de spus, faptul ca nu au rabdare cu ei, nu ii intreaba suficient de des cu mersul la wc si daca fac pe ei, chiar si kk, pt ca asta este, nu sunt prea incantate sa ii schimbe. Daca iti iei angajamentul ca te poti ocupa si de copii mici( unii primesc si pana in 2 ani) ar cam trebui sa schimbi si pampers si chiloti fara sa strambi din nas. Noi macar am scapat de Pampers, ca era si asta o problema. O prietena insa a avut copilul de 3 ani, care inca mai scapa pe el, dar rar, la o gradinita particulara, unde ii pedepsea pt acest lucru. L-a lasat cu asternutul mirosind a pipi cateva zile ca sa se invete minte. Pai cred ca le pedepseam eu pe ele de nu se vedeau! Adica dau 11 mil pe luna ca sa imi stesezi copilul? noroc ca a spus copilul ce sa intampla acolo, ca a fost pedepsit si lasat sa doarma cu urina in nas, si l-a retras imediat. Eu in locul ei umpleam forumurile, dar este o persoana mai discreta.
Ideea e ca o gradinita perfecta nu vom gasi, fie ea chiar particulara, diferenta nu cred ca este pana la urma prea mare intre particulara si stat, asa cum mai spuneam, poate doar de nr de copii in grupa si de perioada vacantei, care la stat este de vreo 2,5 luni.
Trebuie sa ne multumim cu ce exista pe piata. Eu sfatuiesc mamicile sa le viziteze pe toate si sa o aleaga pe cea mai aproape de adevar din puncul lor de vedere, pt ca fiecare copil este altfel si fiecare din noi cautam un anumit stil(sa ii fie copilul rasfatat, sau dimpotriva, sa nu i-l rasfete prea mult).
Va doresc succes si fiti atente la toate detaliile!
Mami_de_Alex spune:
Buna Ixyshor
Ceea ce spui tu acolo e taaree adevarat!!!. Numai ca eu deja m-am resemnat ca asta e piata, atat putem oferi copiilor nostri...si nu avem ce face, decat sa cernem si cernem...si sa alegem ce ramane in sita. Oare mai ramane ceva?!!!
Nu ne spui si noua, tu pe cel mic la ce gradi l-ai avut sau il ai?! Sau e secret?!
ixyshor spune:
Sigur ca nu e nici un secret, astept insa sa imi fac o parere clara. Nu e nimic nemaipomenit si nemaintalnit, e o gradinita normala zic eu si sunt si lucruri care imi plac si care nu imi plac. Si de vreme ce am vazut ca d-na educatoare citeste DC-ul, nu prea as vrea sa ma grabesc cu concluzii. Revin eu daca am ce zice.
ad_b spune:
Georgeasca si eu ma gandeam la acelasi lucru: nimeni nu mai zice nimic de gradinitele din sect. 2, dupa ce toata vara lumea a cercetat piata. Asa cum spuneam, am inceput la Happy Place, grupa mare (cladirea din Iancului) de la 15 sept. Pe 25 sept am platit in avans pe octombrie. De atunci mi s-a imbolnavit de 2 ori (raceli, dar pentru care l-am tinut acasa, sa vad cum evolueaza, sa-l duc la doctor). Mi se pare cam mult sa raceasca de 2 ori intr-o luna, cu putina febra (deci clar o viroza), asta in conditiile in care este al 3lea an de gradi, ii dau Imunogrip inca dinainte de intrarea in colectivitate, iar anul trecut nu a racit atat de des. Nu stiu ce sa zic, dar de fiecare data am auzit copii tusind in clasa.
Al doilea fapt care ma deranjeaza si pe care vreau sa-l lamuresc cu educatoarea: in aceasta locatie sunt 4 grupe: mica, mijlocie, mare si pregatitoare si doar 2 educatoare, care cred eu, au luat una grupele mica si mijl, alta mare si pregatitoare. In plus vad dimineata toti copiii in aceeasi sala (nu stiu daca este temporar pana servesc micul dejun sau raman asa si la ore, dar copilul meu stia poezia de la grupa mica?!).
Cred ca numai asa se explica varza din capul copilului. Daca anul trecut stia poeziile, cantecele si ce mai faceau ei, anul asta nu este atent, nu stie ce se vorbeste. Cred ca nici nu stie ce educatoare sa urmareasca.
Georgesca, cum este la cealalta locatie? Daca am inteles eu bine il ai la aceeasi gradinita, grupa mica.
anduta78 spune:
Imi pare asa rau cand aud parinti dezamagiti de gradinite..stiu ca nu este usor sa gasesti gradinita perfecta dar se para ca eu am avut noroc cu gradi Tonya Baietelul meu este super fericit la gradi,grupa mica este el, am incercat intr-o zi sa vad daca doarme la pranz si de atunci sta la prand si face nani in fiecare zi. II place mult acolo cu ceilalti copiluti si banuiesc ca se si simte foarte iubit daca pleaca el asa zambaret la gradi.Plus ca a inceput sa vorbeasca mai mult , din pacate el zicea doar cateva cuvinte in vara , acum de bine de rau mai pe limba lui vorbeste si sunt tareeeeeeeeee fericita.Sper ca multe mamici sunt asa fericita ca mine.