Copiluti de mai-iunie 2005 (72)
Raspunsuri - Pagina 7
andutzy spune:
sanatate la bolnaviori!
sa ma luad...Dragos stie toate culorile, inclusiv nuantele (vernil, kaki, bleumarin, bleu, etc). Cu exceptia lui portocaliu pe care il poceste de la inceput si nu vrea sa renunte la modul in care ii spune(PUTA),pe restul le si pronunta bine (mai putin literele R si L)
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE MARTIE 2008 cu Dragos, Horia si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
andutzy spune:
yupiiiii...MESAJUL 2000!!!!
Hai ca vorbesc deja singura pe aici!
gabitzam spune:
Bravo, deja esti veterana, Andra
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
nelia spune:
Noi sintem, in sfirsit, mai bine. Tudora doarme acum, dar am controlat-o si e prima dimineata cind nu are febra.
Culori - Agata, care adora pastelurile si culorile aprinse si deschise, cind era mica alegea intodeauna culori inchise: negru, albastru inchis. Mai ales la acuarele, de ma speriam cind vedeam ce desene facea. Imi aduc aminte de unul care m-a infricosat de-a dreptul, mai ales ca era in perioada de crize urite, am zis ca sigur are probleme. De fapt, cred ca mama avea. Si acum, cind face un desen, alege culori care se vad bine, in general mai inchise. Cred ca explicatia Adinei e foarte pertinenta. La imbracaminte a fost cu rozul un timp, acum e cu verdele (preferatul meu) si cu bleo. Cred ca este culoarea ei preferata de acum, adora apa, adora tot ce e legat de apa, mai ales sub apa, s-ar imbraca numai in bleo daca ar fi posibil. Personajul ei preferat e Ariel... ii plac sirenele si si-ar dori sa fie una. Noi mai ridem de ea si ii spunem ca poate balena... Adina, cind era mai mica, avea aceeasi atractie spre personajele negative din povesti, desene, filme. Si nu i-a trecut, si acum e la fel. Agata (sa nu ma piriti la protectia copilului!) a vazut cred ca toate filmele de copii, din alea de la 8 la 12 ani vreau sa spun. Nu se sperie de nimic, nu va spun care, va spun doar ca toate si numai pentru copii nu sint, pe Tudora nu o las nici sa asculte, ca se sperie, de uitat nici atit. Dar Agata a fost altfel si e atrasa de rau, nu o sperie, vrea sa afle, e curioasa. Mi-a spus odata ca daca toata lumea ar iubi doar printesele si personajele bune din povesti si filme, nu ar mai exista cele rele si atunci ar fi foarte plictisitor sa asculti povestea sau se te uiti la film. Asa, cel rau face intotdeauna ceva si esti curios sa afli cum rezolva problema cel bun. Avea 5 ani cind am avut discutia asta, dar o tin minte pentru ca mi s-a parut extrem de interesant si real felul in care vedea lucrurile. Stiti ce mi-a spus? Ca ei ii plac personajele rele pentru ca daca ele nu ar exista, nu am avea cum sa stim daca celelalte sint bune sau frumoase. Numai comparindu-le cu cele rele, poti sa stii cit de bun si frumos este personajul pozitiv. Dar daca o intrebi ce si-ar dori sa fie sau ea ce este (joc foarte utilizat de copiii mai mari, ca se cearta care e, cine e si toti vor acelasi persona), alege intotdeauna personajul pozitiv, niciodata cel negativ, pe care ii place sa-l vada, sa afle ce a facut, apreciaza daca are macar un singur lucru bun, dar nu i-ar placea sa fie niciodata asa. Cuvintul niciodata pentru ea e foarte important, il foloseste atunci cind stie sigur ca asa ceva nu ar vrea sa faca, sa imbrace, sa vada... Tudora se sperie de orice e rau, nu-i place, isi pune miinile la ochi, si daca unul din noi face o gluma, mai ales Agata, si se strimba sau isi pune ceva pe fata ca sa imite un personaj negativ, isi pune miinile pe fata si ne spune ca nu-i place, sa incetam. Pleaca de la desen la orice faza urita sau se face mica-mica si se ascunde dupa sora-sa sau unul din nou, uitindu-se cu coada ochilor, infricosata de ce ar putea sa vada. In acelasi timp este atrasa de Bambi, unde mama lui moare si ramine singur si unde se uita infricosata la ciinii care il ataca, ii este frica, spune nu vreau, dar mi-l cere o data pe zi sa vada Bambi... O sperie Cruela din 101 dalmatieni, dar l-ar vedea in fiecare zi, mai ales pentru ca apare Cruela. Se sperie de hienele din Lion King, dar si la asta s-ar uita. Cred ca hienele, ciinii care il ataca pe Bambi si Cruela sint personajele negative care o atrag cel mai mult la ora actuala. Ah, si Shere Khan din Jungle Book. La Alba-ca-Zapada nu se uita din cauza babei. La imbracaminte ii place rozul, e in faza lui pinkacum, iar la desene alege numai culori pale, dulci, frumoase, niciodata nu ia o culoare inchisa, refuza si atunci cind e indicata. In afara de roz, o mai atrage rosul.
Nu va spun cum a fost aseara la curs! Mie ca mie, ca eu am intrat acolo dupa ce i-am predat lui tati, mi-a fost greu pina am ajuns, dar lui Octav, cu o singura mina i-a fost si mai greu. Asa ca, am renuntat la cel de astazi.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
patriciaRO spune:
Teddy, ce tare dialogul. Fetele sunt indragostite de tatici... Si invers. Baietii de mamici...
Am venit de la serviciu, prestat pizza, au papat baietii de numa si eu pe langa ei si maine ma chinui sa dau jos caloriile, ca mai am 2 ore. Asa ca nu se mai depune..Da' de dragul lor am mancat si eu...
hihihi
Noi mancam din an in paste. Nu prea cumparam decat fff rar si atunci sta in congelator si uitam de ea. Acuma am facut eu.. parca e mai buna...
veniti?
http://img702.mytextgraphics.com/photolava/2008/04/04/img4025-4a2f644w4.jpeg
Beatrice, mamic de Alex pifos
nelia spune:
Daaaaaa!!! www.dropshots.com/Aurice#date/2008-04-03/13:23:18" target="_blank"> Va era dor!?!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
andutzy spune:
Nelia, sincer? Mie da! Oricat ma bucur ca a inceput sa vina primavara si sa stam mai mult pe afara, IUBESC IARNA, ZAPADA, FRIGUL. Sunt anormala? Am mai spus-o cred....
Tdi spune:
pizza!!! vin rapid in Danemarca!
la noi azi au fost 23°C...zapada n-am mai vazut decat pe munte de vreo 2-3 ani!
voiam sa-i mai zic lu' Danelutza ceva...iti tin pumnii sa gasiti loc la gradi! noi cu putin noroc o sa fim acceptati si la statala, eram nr.6 pe lista de asteptare iar acum suntem nr.1, urmatorul copil care se retrage ne da noua locul! (apoi o sa ma doara capul pana ma hotarasc la care ramanem)...nu vreti sa veniti aici ca sunt locuri la gradinitza?!
Sanatate bolnaviorilor!
patriciaRO spune:
Moama frate Nelia, ai mai, doamne cum poate sa ninga. gata, eu nu mai vreau zapada. Vreau bulane, fuste scurte, da' ce-i asta, io-te frate...
Beatrice, mamic de Alex pifos
nelia spune:
Andutzy, nu, nu esti anormala. Si mie imi plac frigul, gerul, iarna, zapada... Nici nu pot sa spun ca-mi placea, pentru ca sint sigura ca inca imi mai place iarna, oricit de mult m-as fi saturat eu acum de ea, daca as sti ca nu as mai vedea-o citiva ani, sigur mi-ar fi dor. Astazi ningea chiar frumos... dar ce-i prea mult strica. Gata! Vreau si eu soare si trotuare libere, si sa stam in parcuri... Plus ca a nins frumos, dar pentru ca e totusi cald, s-a topit cea mai mare parte din zapada si pe jos e lacaraie si noroi. Asta nu-mi place, mai ales cind ai doua maimute care se tirasc peste tot, zici ca-si sapa transee.
Tudora e bine! Nu a mai facut febra deloc, tusea s-a rarit, a papat ca inainte, putin, dar tot ce i-am dat (o hranesc de vreo saptamina, ca sa stiu sigur ca maninca). I-am tot facut supe crema ba de mazare, ba de conopida, ca stiu ca ii plac si asa a papat si ceva cald si legume. Astazi am facut si lapte cu orez, ca am citit la Adina, i-am pus pe deasupra o sarlota de soia cu ciocolata... ma declar multumita. Bebe si Agata nu cred ca au luat, ca s-ar fi vazut de atunci, nasucul lui bebe era chiar bine in seara asta, nu ma fornaia.
In schimb sotul e la Urgente. L-am trimis fortat, de gura mea s-a dus si astazi la medic si acum la spital. V-am spus ca s-a antrenat la un sac de box si la citeva ore a inceput sa se umfle si sa-l doara, dimineata nu o mai putea misca. De doua zile e umflata, nu o poate misca si il doare din ce in ce mai tare. Si el nu se duce, dom'le la doctor, cica ce sa-i faca, ca e un tendon si asta trece in citeva zile. Astazi s-a dus la servici, desi l-am rugat sa se duca la un medic. M-am suparat si i-am spus sa stea asa, sa nu se duca, ce rost are, citeva saptamini gitul, altele genunchiul, sportiv, ce mai... Dar atit timp cit nevasta-sa ii permite sa faca sport si sa se loveasca si sa stea pina ii trece de la sine, asta e. Poate sa hamaleasca ea pe linga copii (nu poate sa conduca desi pina la scoala care e relativ aproape a condus cu o mina, dar miine trebuie sa mergem cu metroul la competitia Agatei, ca e departe patinoarul) mult si bine. Si chiar eram suparata, pentru ca sufera si numai certat se duce la medic de fiecare data. Nici macar un calmant nu a vrut sa ia. Si ma trezesc astazi la prinz cu el acasa, s-a dus la medic. I-au facut radiografie si nu are nici un os rupt, i-a dat in calmant si un antibiotic, daca nu trece in 48 de ore sa se duca la urgente. Numai ca durerea a crescut, la 8 seara il durea atit de rau, ca era alb ca varul la fata. Dupa ce am culcat copiii, m-am luat iar de el si nu m-am lasat pina nu l-am scos din casa si l-am trimis la Urgente, la spitalul unde am nascut eu. Acum stau cu emotii, sper sa nu stea chiar toata noaptea si sa nu fie ceva grav, doamne-fereste, am luat in calcul si o operatie. Medicul de astazi nu a stiut ce sa-i spuna, decit ca in urma radiografiei nu are osul rupt. Ar trebui sa-i faca un alt fel de analiza, ca sa se vada tot ce e acolo, nu numai oasele si sa-si dea seama de unde vine problema. Nu va imaginati cum arata mina, nu am vazut in viata mea o mina sau un picior atit de umflate ca mina lui, desi am avut si eu entorse si chiar mina rupta, dar chiar asa... Oare ce poate sa fie!?!
Loreen, Elisor... voi sinteti bolnave, de asta nu mai intrati deloc? Sper ca nu, dar parca asa am inteles din mesajul lui Newmami.