Copiluti de mai-iunie 2005 (72)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

bea, ai idee cat te invidiez? cand citesc mesajele tale, despre tine, Seb, Alex, totul imi suna a armonie, relaxare, bucurie de viata! Aveti o viata tare frumoasa acolo desi sunt sigura ca munciti f mult ca sa va permiteti asta!

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE MARTIE 2008 cu Dragos, Horia si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna dimineata! Eu sint stresata! Nu e bine, nu e nici 9 si deja am stresul cit casa. Tudora are febra in continuare, dar starea generala s-a mai inbunatatit un pic, a si papat dimineata, ca o vrabiuta, dar se cheama ca a bagat ceva in stomacelul ala lipit de spate. Bebe e bine, doar nasucul, sper sa ramina asa, poate il ajuta lapticul meu sa treaca si peste asta.

Diseara am curs si profesoara ne-a trimis citeva chestii de facut, nici nu stiu daca am timp, masina de spalat merge, fac chiftele, vreau sa fac si curatenie... Vreau un ajutooooor! Sa vedem cum ne vom descurca diseara, Tudora e bolnava si cei care ar putea sta cu fetele au si ei copiii bolnavi, deci mergem toti 5 la curs. Numai ca de data asta cursul este de patru ore si va fi si simbata sau duminica unul. Asta pentru cel din seara asta, la care nu as vrea sa renunt pentru ca e obligatoriu. La celalalt ma duc doar miine sa vad despre ce e vorba, dar pentru ca in noul program de Travail social, in care m-am transferat acum, nu mai este cerut, mai bine renunt ca sa-mi fie mai usor si sa nu ma chinui mult si cu rezultate proaste. Nu va mai spun ca Octav s-a luptat cu un sac de box ieri, in timpul cursului de inot al Agatei si si-a luxat mina. E umflata, nu o poate misca, imi vine sa-l bat, e mai rau ca un copil. Sa-l vedem cum se descurca el cu trei copii diseara si cu mina beteaga.

Onixone, eu sint prima care te inteleg. Eu am migrene de cind ma stiu, cu pauze mai lungi sau mai scurte. La mine se pare ca sint de natura hormonala, am avut migrene groaznice in adolescenta, apoi cind am inceput viata sexuala (nu rideti, dar de fiecare data dupa... prietenul meu de atunci stia lectia: venea cu paracetamolul, paharul cu apa, compresa rece, inchidea lumina, usa si pleca... ca altfel il luam la bataie atit de tare ma durea capul). In primele luni de sarcina la fel, mai ales la Lisandru, am zis ca am tumoare pe creier atit de tare a putut sa ma doara capul mai mult de trei luni de zile. Si, da, stiu cum e sa faci si mincare, sa mergi si dupa fete si apoi prin parcuri cu orele, sa suporti mofturi, figuri, plinsete, in timp ce tu nu poti sa zgiltii capul de durere si nu visezi decit ca esti intinsa in pat si cu lumina stinsa. Dureri de cap imi da si nesomnul, dupa o noapte pierduta sau dormita prost, a doua zi sint leguma. Inainte ma durea o ora sau doua dimineata, dar dupa o cafea si un pic de aer curat imi trecea, eram ca noua, acum ma doare toata ziua... batrinetea maica, batrinetea. Am incercat sa fac un filmulet in timp ce repeta, dar eram si cu Lisandru in brate si cu Tudora bolnavioara linga mine si nu am reusit mare lucru, ca tot scapam aparatul din mina. Si i-am facut si poze lui Lisandru de 4 luni, doar doua pentru ca nu mai aveam loc in aparat, aveam inca filmuletele de la repetitia spectacolului. Le vezi www.dropshots.com/aurice#date/2008-04-01/13:26:47" target="_blank">aici.
Beatrice, si eu am pus cartofi la cuptor, desi am zis ca nu mai fac, ca trei dintre noi sintem destul de grasi, dar m-am saturat de orez. Si am avut intentia sa pun si pulpe, dar am zis ca mai bine fac chiftele, ca-mi era pofta. Si am mai facut o supa crema de mazare, iar acum pregatesc lasagna cu brinza, spanac si sos alb si o tarta cu mere. Pina duminica sa nu mai aud de bucatarie, mincam ca spartii, in fiecare zi am gatit si dimineata, dupa ce am pus pachetele Agatei si lui tati, nu mai era nimic. Mai da-mi si mie idei, ce sa mai gatesc, dar ceva rapid.

Fetelor si voi, celelalte, ce mai gatiti, sa ma mai inspir si eu. Si daca tot am ajuns la gatit, va spun repede ca mi se termina cafeaua si deci si pauza. Mi-a intrat iar un morcovel undeva, asta dupa ce am rascolit tot netul si stau cu celalalt morcov legat de supravegherea copiilor, rapiri etc. Am intrat aici pe DC la un subiect despre pubertatea precoce la fetitele din ziua de astazi si nu a avut ce face. Speriata de ce am citit, am inceput ca caut pe net despre acest subiect... si am tot cautat pina m-am culcat plingind intr-o noapte. Este o problema ffff serioasa si noi mamele, mai ales cele de fetite, care se pare ca sint mult mai afectate, ar trebui sa ne tragem un semnal de alarma, ca nu-i o gluma. De la Romania am trecut la Canada si la nivel mondial si concluzia e una: debutul pubertatii s-a dat cu citiva ani buni inapoi, sint fetite care de la 4-5 ani au probleme (s-au depistat activitate la nivelul ovarelor, le cresc sinii), la 8 le vine ciclul etc. si toate acestea din cauza mincarii si a prostiilor care se pun in toate alimentele. Trebuie urmarite fetitele daca le creste brusc parul pe picioare si in alte zone, stiti voi care, daca le dor sinii si daca cresc etc.. Iar singurele remedii, in afara de tratamentul hormonal care se face in cazuri clare de pubertate precoce este sportul, miscarea in general si o alimentatie sanatoasa (lucru foarte greu de realizat, pentru ca nu avem ferma noastra in spatele casei). In special carnea e periculoasa. Am avut o discutie foarte serioasa cu Octav si am hotarit ca, din toata saracia, sa mincam numai organic. Ne costa dublu mincarea sau poate chiar mai mult, dar vom renunta la altele, la ce, nu stiu, dar trebuie gasita o solutie. Incerc acum sa gasesc o ferma unde totul se creste cit mai natural posibil, sa mincam cit mai putin carne, dar pentru asta ar trebui sa consult un nutritionist ca sa stiu cu ce sa o inlocuiesc. La voi poate e mai usor, ca mai aveti legatura cu satul, dar aici e fff greu de facut asa ceva.

Gata, la treaba, s-a terminat cafeaua... O zi buna!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Andra, da, este adevarat. Ne descurcam cu ce avem, nu ne plangem niciodata ca sa nu vina altele asupra noastra, suntem fericiti printre straini. Avem de rezolvat 2 rezolutii pe anul asta. Eu si Seb sa invatam bine daneza si sa ne luam masina ca ne lipseste mai ales cand mergem la cumparaturi si caram cu bicicletele si cu carca si nu e tocmai placut pe vant, ploaie si cam asta cu anul asta... Eu as mai vrea sa fac inca un curs sa vad, ca sa-mi iau inca un job care sa-mi permita sa iau mai multi banuti. Sa vad intai cat dau pe curs si daca se merita.

In rest, Alex e bine, invata nesperat de repede engleza si daneza. Mai nou are Mickey Mouse educativ. Ii invata sa numere si le repeta actiunile.

A invatat sa numere in engleza mai bine decat o face in romana. De ne miram de ce nu le stie in romana. Azi dimineata ma intreba cum ma cheama in daneza si eu ma miram de unde stie... adica cred ca va invata 2 limbi simultan mult mai bine decat a invatat romana.

Se enerveaza din diverse chestiuni, din te miri ce si zice: "Sunt nervos"... De ne prapadim de ras. Insa nu-l bagam in seama. Cea mai buna arma e sa-l lasi in pace.

Eu si Seb muncim destul de mult. Seb se mai duce si la scoala de daneza ca vrea si el sa invete si zice el ca o va invata... Mie mi se pare ciudata rau ca pronuntie, insa nu avem incotro.

Cam asta cu viata noastra.

Am diverse activitati de facut zilnic acasa, in afara de proiectele mele pe net, Alex, casa, cumparaturi, curatenie si altele... Cum aveti si voi...

pup, ma duc la serviciu.

Beatrice, mamic de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Beatrice, chiar voiam sa te intreb cum faceti cu limba, daca invatati singuri sau faceti ceva scoala.
Si la servici te duci mereu cu bicicleta? Nu e autobuz ceva?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

... bau, e joi, prea multa liniste, tot caut sa cetesc ceva si nik.

Sanatate la puiutii bolnaviori de Monu, de Nelia, de Lucas

Avem poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (puiutul in galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Nelia, sanatate Tudorei!

Ema e tot mai in elementul ei la gradinita. Azi a dus-o doar sotul meu, ca sa se obisnuiasca si fara mine deoarece eu luni incep munca si am sa plec inaintea ei. Inainte de plecare incerca sa se tanguiasca:"O sa ma iei cand termini munca,nu-i asa?","Eu o sa fiu cuminte si o sa mananc,si tu ma iei, da?","Merg la gradinita si ma joc cu copiii, iar tu imi aduci ceva bun cand vi sa ma iei".La plecare i-am spus ca va merge doar cu tati, m-a chemat, i-am explicat ca nu pot sa vin pt ca merg la munca, dar vin eu sa o iau, tati o duce, eu o iau de la gradi. Au plecat, iar eu m-am instalat la calculator sa-i vad intrarea. A fost ok. Ea testeaza, plange un pic, dar ii trece f repede. A inceput si sa adoarma mai usor, tot cu degetelul in gurita, dar doarme. Ieri au avut ora de sport. Tare mi-a placut sa ma uit la ei pe net. Imaginati-va un grup de pitici care dau din maini in toate directiile si topaie peste tot.La finalul programului au lipit forme geometrice pe o coala de hartie si au facut astfel o poza (casuta, copac, floare, soare) Tare dragut. Azi au avut ora de stiinte. A venit o tanti draguta din afara gradinitei si le-a vorbit despre corpul uman. Ma tot uit pe net la ei si nu-mi vine sa cred ca Ema sta pe scaunel. Cand merg sa o iau ma inmoaie de tot. Este un geam mare, la care se strang toti cand aud soneria de la poarta. Si ii auzi cum striga:"E mamica mea!". O vad pe papadia mea cum se bucura cand ma vede intrand, apoi imi sare in brate si ma pupa, ma mangaie, imi spune:"Mi-a fost dor de tine!". Ma topesc toata. Este atat de vesela! Pana acasa imi povesteste mai la subiect, mai pe langa, mai inventeaza, mai exagereaza. E adorabila! Nu ma asteptam sa mearga treaba atat de repede si de usor. Educatoarele imi spun ca mai plange din cand in cand, dar ii trece f repede.Mai intreaba :"Cand vine mamica mea sa ma ia?",dar apoi se ia cu joaca. In continuare tot ciorba serveste la pranz si sper ca in curand sa incerce macar sa guste felul 2. Azi nu i-a mai fost foame cand am luat-o pt ca la trezire au avut orez in lapte, preferatul ei, asa ca a mancat tot. Imi place ca nu-i ajuta pe cei mici cu mancatul decat la supa, in rest se descurca singurei. Imi place ca invata sa doarma singura. Apropos, ieri seara ne-a lasat cu gura cascata. Am luat-o in patul nostru ca sa o adormim ca de obicei, dar la un moment dat se ridica Ema, se da jos din pat si iese din dormitor:"Ma duc sa ma culc in camera mea". N-a adormit prea repede in camera ei, a tot cerut apa, ma mai striga de control, se mai aseza pe olita, dar a vrut sa doarma singura:"Mami, tu dormi la tine, maine mergi la munca"
Eu m-am rasfatat nitel azi. Mai bine zis mama m-a rasfatat. M-a scos azi la plimbare si shopping. De mult n-am mai iesit noi doua, chiar imi era dor. Ne-am intors acasa la ea dupa ora 15:00. Ne-a prins bine. I-am cumparat Emei incaltaminte, iar mie un sacou si pantofi pt servici. Am luat masa in oras impreuna, iar la 5;30 am luat-o pe Ema de la gradi si am dus-o in parc. Acum doarme. I-am mutat ora de culcare de la 20:00 la 21:00 din cauza ca doarme la pranz.

Mi-ar place sa citesc povestile voastre de la gradi. Nu stiu cine mai are copilul la gradinita deja. Oana, Ruxel..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Adina cit de frumos povestesti despre Ema, ma bucur pentru voi ca-i place la gradinita si ca te intelegi bine cu ea. Sper sa povestesc si eu intr-o zi mai sper sa povestesc anul asta, la toamna, nu anul viitor . Sper... ma apuca plinsul, cind o vad cit de frumos se joaca cu copiii, cit de mult ii lipsesc copiii, totusi traiesc cu speranta ca va fi loc si pentru ea la gradinita.

Avem poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (puiutul in galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ola,
Adina bravo pt Ema.

Noi cu ai nostri virusi. si febra. si ... Alexia are 13 kg!!!!! stagnam la 12.500-12.800 de multisor. Nu stiu daca e de la Liv 52 sau Tonotil dar are pofta de mancare.

cand vrea ceva, ca acum ca ma bazaie la cap, zice "mami esti draguta cu mine ca si eu o sa fiu cu tine".

edit - am cautat despre Tonotil-N si se pare ca el e vinovatul de "mami mi-e foame" nu imi vine sa cred si ma bucur tare mult ca incepe sa manance mai ales ca are organismul slabit deja.
Noroc cu dr de la Elias care ni l-a recomandat.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Beatrice, chiar voiam sa te intreb cum faceti cu limba, daca invatati singuri sau faceti ceva scoala.
Si la servici te duci mereu cu bicicleta? Nu e autobuz ceva?

Este si autobuz si tren pana acolo. Insa o gramada de bani. Asa biciclesc de-mi iese sufletul, mai dau si calorii jos dar ies free... Sa nu am vreo pana ca in rest merge bicicleta bine..

Cu limba da, o invatam ca aici ne este casa de-acuma.

Beatrice, mamic de Alex pifos

Pagina PITICILOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao fetele!
Multa sanatate pentru copilasii bolnavi: Tudora si Lisandru, Matei, Alexia si Antonia si Alex - Onixone...sper ca n-am uitat pe nimeni si, mai ales, sper sa se faca repede bine si sa nu se mai imbolnaveasca nimeni!

Noi suntem bine in general, Alyssa e sanatoasa tun si-i multumesc lui D-zeu in fiecare zi c-am trecut peste probleme [poate va mai amintiti ca a fost bolnava 1 an jumate (!) incontinuu, cu episoade de febra 40-41 o data pe luna minim...am imbatranit 30 de ani in perioada aia].
Eu cred ca trebuie sa-mi fac niste analize, ma doare in zona ficatului si imi e rau zilnic iar digestia imi joaca feste...in plus ma paste si o pereche de ochelari (a 2-a de fapt, ca mai am unii pe care-i tzin cu responsabilitate in sertar), vad din ce in ce mai prost, mai ales cand conduc noaptea e jale, am si renuntat la sportul asta dupa ce era sa-mi jumulesc masina de cateva ori.
Sotzer e superocupat si superstresat cu jobul, vine acasa tarziu si pica lat imediat ce terminam cina.

Revin ca miorlaie pitika.

Am revenit!
Trebuie sa va spun ca avem fetitza mare!Doarme in camera ei! Sambata i-am cumparat o saltea pentru patul normal, si-a ales-o ea direct din fabrica...abia intorsi acasa ne-a explicat pe pasareste() ca ea doarme acolo, ba si-a carat si jucariile din dormitor (si patul de bb de care nu reusim nicicum sa scapam ) si doarmeeee!!!

Am uitat s-o felicit pe Mikyyy pentru bb3...sa fie-ntr-un ceas bun!!!

Beatrice, imi place sa citesc postarile tale, esti plina de viata si foarte pozitiva, daca pot sa zic asa, bravo!...uite asa ma mai mobilizez si eu luand exemplu de la altii...aveti toata admiratia mea cele care va descurcati cu copil (i), servici, scoli si toata treaba casnica.

As mai scrie dar imi pica okii-n gura de somn, sper sa pot scrie mai des, nu numai joia!

Inca ceva...dialog cu atomika:
eu: esti iubirea lui mami tu?
ea: nu!
eu: esti iubirea lui papà?
ea: da, mami!

Mergi la inceput