Copiluti de mai-iunie 2005 (72)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
Danelutza spune:
Olga T am vazut pozele din vacanta voastra, foarte frumoase. Am tras cu ochiul si la faptul ca domnisorul Tony, a facut ceva agatamente la fete . Teddy, tu sa nu citesti fraza asta, da ? Asteptam sa ne povestesti si noua, cum ai rezolvat pina la urma cu tipa si masina.
Nelia normal era sa-l lase pe sotul tau liber, macar pina luni, daca tot nu-i dau nici un ban si_i mai taie si zilele de la CO. Eu cazusem de pe scara si stau acasa, dar tot a trebuit sa completez tot felul de formulare cum si ce am patit, daca as fi lucrat, platea asigurarea de sanatate, toate cheltuielile. Adica, daca sotul tau o sa trebuiasca sa faca o terapie, cine plateste, voi sau asigurarile ? Dau iar exemplu, in cazul meu, platesc asigurarile de sanatate. Sanatate multa sotului si insanatosire grabnica.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
patriciaRO spune:
Simona, spune-le mai educatoarelor ca el acasa cere, si ca crezi ca se inhiba.. Dar sa faca si ele ceva la faza asta. Sa-l invete... Pai ele stiu doar sa se planga? Aici copiii sunt pusi dupa ora d emasa intotdeuna pe WC... si intrebati mereu daca fac... Si lasata usa de la wc deschisa sa se poata duce copilul.
Gabitz, bravo cu gradi. Chiar ca acusica vine mai... Superr cool...
Nelia, sanatate lui Octav. o sa fie bine ai sa vezi!
Beatrice, mamic de Alex pifos
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Simona, si de sa-ti fie rusine? Nu-mi place politica asta prin care faci pe parinte sa se rusineze, cind de fapt problema e a lor, ca nu stiu sa-l faca sa nu mai faca. Aici au tot felul de metode si pina in 5 ani nici nu se pune problema de rusine, e un copil, accidente se intimpla, schimburi si gata. Nu sint pedepsiti, li se atrage frumos atentia ca pipi se face la wc, sint pusi din ora in ora sa faca, adica sa mearga la toaleta, nu toti fac atunci cind sint pusi, mai fac si pe ei, asta e, sintem mici, crestem si invatam. Parintilor li se spune ca a avut un accident si acestea se intimpla... Nu trebuie sa-ti fie rusine ca un copil de nici 3 ani mai face pe el si nici lui nu trebuie sa-i fie. Si daca cineva incearca sa ma convinga de contrariu, treaba lui.
OlgaT, unde sint pozele, ca eu n-am vazut nimic.
Danelutza, sint servicii si servicii, unele au beneficii sociale, altele nu, unele au asigurare privata, altele nu. Sotul meu lucreaza la o firma mica, fara beneficii de nici un fel, in afara de salariu, nu ia nimic in plus. Deci daca nu i-au platit ei doua zile de medical, iti dai seama ca o terapie nici nu se pune problema. Normal ca noi o vom plati, daca va fi nevoie, asa cum platim tot. Avem o asigurare guvernamentala, dar aceasta acopera minimul, cum ar de exemplu spitalizarea, tot ce se face de rutina (consult, analize etc.), unele medicamente total sau partial, dar cam atit.
Lisandru a ris pentru prima data in hohote!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
simona_filipas spune:
Nimeni la o ?
Nelia, ce sa-ti spun...educatoarea care este mai in varsta nu l-a certat niciodata.Cea tanara si ingrijitoarea l-a mai dojenit de genul: "esti baiat mare si facem la wc".Culmea este ca bucatareasail face cu ou si otet de fiecare data.Problema este ca si ea o mai ajuta pe ingrijitoare pentru ca nu ar face fata singura la 20 copii ca altfel m-as fi luat de ea demult.Oricum accidentele s-au produs la interval de 3-4 saptamani. Nu va mai povestesc ce a facut cu mine pe strada.......am plecat plangand.Ea nu intelege chestiile astea pentru ca nu are copii, si banuiesc ca nici nu se da in vant dupa copii.
Am avut si am mare noroc cu ingrijitoarea care este foarte de treaba, este intelegatoare probabil datorita faptului ca si ea are copil care a fost tot la gradinita noastra si o cunoaste pe "d-na bucatareasa mai ceva ca o directoare"
Pe undeva am gresit si eu si-mi asum toata responsabilitatea si asta tot din dorinta de a fi totul perfect si ca la carte.
De cele mai multe ori imi este foarte clar ca sunt o mama denaturata si nu stiu sa ma comport cu copilul .
Gabitza multumesc de urari.Voi cum mai sunteti? Burtica?
Cuscra si acum sunt varata in acte pina-n gat dar m-am facut de o nesimtire crunta si nu mai stau drepti la fiecare adiere de vant. Asa ca-mi fac timp si pentru mine
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabitzam/gabitzam.jpg)
gabitzam spune:
Mai, dar nu s-a gasit nimeni sa se ia de "duamna" bucatareasa?
Burtica mea este bine, are 7 luni si e foarte dodoloatza
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Danelutza spune:
Cuscra atunci probabil ca-i cearta si de frica face pipi in chilotei.
Vorba Gabitei, la bucatareasa nu i se poate spune nimic, sau aia pricepe doar limbajul oalelor ?!
Acum sa povestesc si eu ce-am facut astazi la chirurg, ca doar e joi, nu ?! Mi-a facut din nou radiografii, de aceasta data la ambele miini, diagnostic, nu am nici o boala urita a oaselor. Dar totusi, de ce ma dor miinile si muschii si nu pot face treaba, decit doar sa tai o ceapa si dupa aia sa ma odihnesc ?
Concluzia, trebuie sa fac fizioterapie la umeri, git, in general la tot spatele pina la urechi . Pe 22 aprilie am intilnire cu fizioterapeutul, sa vad ce spune si asta, iar dupa aia sa incepem fizioterapia. Sper totusi sa ma deblocheze, ca mai am un pic si nu pot misca decit picioarele
Gata, m-am plins suficient pentru astazi.
Aaa, iar am ramas singura cu Isabella acasa, sotul a plecat acum vreo trei ore la Roma, afacerile, deh... Afara ploua, e o vreme de-ti vine sa iei copiii la bataie, sper sa nu fie cazul
Ca bani n-am de numarat, iar ca sa fac alti copiii, lipseste masculul, deci... ploua, ploua si iar ploua
robotzica cucului spune:
Nelia, imi pare tare rau de Octav - eu am avut acum vreo 7-8 ani o problema "minora" cu un tendon la incheietura mainii stangi si zau nici nu vreau sa imi aduc aminte cat m-a chinuit. Stiu ca de el ai grija, dar ai grija si de tine, chiar daca numai la asta nu ti-e gandul.
Bine ca a terminat cu spitalul. Primul hohot de ras al lui Lisandru e asociat cu intoarcerea taticului acasa?
Despre "sick days" si probleme de genul asta - eu am inceput sa ma resemnez, asa e legea, nu prevede nici o obligatie de plata daca te imbolnavesti. Eu am studiat standardele, ca doar lucram amandoi, Maria nu e ocolita de virusi si mai avem si doctorul de familie la 50 km distanta, in conditiile in care in orasul nostru parlit nu exista nici un walk-in clinic.
Cel putin in Ontario, zilele de boala - nu mai mult de 10 pe an -sunt unpaid dar job-protected (maaare chestie, adica nu te da afara cand iti rupi un picior, asteapta intai sa te repari!). Am impresia ca unele sindicate negociaza niste zile de boala platite pe an pentru membrii lor, dar din pacate noi suntem ingineri, nu facem parte din nici un sindicat. Nici asigurarea de grup nu-ti plateste toate zilele de concediu medical, mi se pare ca intra in functiune doar dupa doua saptamani (probabil depinde si de ce coverage ai). De-aia infloreste economia canadiana!
Simona, eu as bate-o pe madam bucatareasa!
Berzei chioare ii face Dumnezeu cuib
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tdi/Tdi.jpg)
Tdi spune:
Ciao! iar am lipsit, mi-a fost foarte rau si febra si tot tacamul, casa e vraiste si kupilu mai atomic ca oricand, meci nou cu maica-mea, pisica urlatoare in calduri...nu mai stiu de capul meu...parca au intrat zilele-n sac, asa ceva, noroc ca e joi!
Sanatate multa la toata lumea!
Noi mergem sa dam o tura pe afara, ploua dar nu si-n masina.
Danelutza spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=119497
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tdi/Tdi.jpg)
Tdi spune:
Vai ce mai ploua...Danelutzo draga, trimisesi ploaia in cizma, hai?!
Noi ne-am plimbat pe la un mall aici in zona, Aly s-a dat pe calusei apoi am incercat s-o conving sa facem shopping...proasta inspiratie am avut! Pana la urma a facut deliciul asistentzei, radea toata lumea de noi ca a vazut niste paturici de plush si s-a apucat sa le stranga in brate si sa urle "gatto! gatto! mamma, gatto!" (=pisica)...si sa faca teatru siropos cu "pooo gatto!" (povero gatto= saraca pisica)
.
A devenit tare simpatica, vede ceva si urla-n gura mare sa stie toata lumea ce si cum!