Copiluti de mai-iunie 2005 (72)
Raspunsuri - Pagina 12
fran spune:
Buna !
Pup pe toate pentru mesajele voastre. Sa aveti si voi parte de sanatate si de timp sa va bucurati de puiutzii vostri.
Nelia-sanatate multa, e mult peste imaginatia mea cum poti sa te descurci singura cu trei copii si sa te mai duci si pe la Octav pe la spital. Poate aveti un dram de noroc si isi revine repede...
Monu-citit mesajul, merci frumos. Ce face Alexia, cum se mai simte? V-a vazut orl-istul?
Adina-bafta de serviciu.
Sunt dusa rau, acum am bagat de seama in listutza cu nume ca Lili e burticoasa. Vazusem mai demult un mesaj de la Gabitza in care intreba ce mai stiu fetele de burtica lui Lili...Si eu tuta m-am gandit ca are probleme cu stomacul...Sa fie intr-un ceas bun Lili si sa ai o sarcina usoara.
Va multzumesc si de mesajele referitoare la culori, e adevarat ca negrul din acuarele e cea mai "colorata" culoare, daca pot sa zic asa, vreau sa zic ca e cel mai usor sa lasi urme cu ea... Si Iepu mazgaleste diverse personaje pe fatza, da' nu are nici o frustare evidenta in momentele respective, pare si multzumita de rezultat. Mercedes creioanele si cariocile negre le-am ascuns, buna idee, dar la acuarele nu am ce sa le fac-si de fapt acolo se infinge cel mai tare la negru...La haine nu stiu ce sa zic, ea nu prea da importanta, cu ce o imbraci aia e-numai fusta sa nu fie, nu le suporta de nici o culoare.
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
Mercedes spune:
fran- acum sincer eu nici nu i-am dat inca acuoarele in schimb am facut prostia sa-i dau cutia cu plastelina al lui cristi si crede ma peste tot exista numai plastelina.
Cu imbracatul ma exaspereaza ii scot 3 pantaloni si atat sa si aleaga ea pe care il vrea. La bluze face mofturi daca cumva o ,, zgarie,, careva bluza imi face niste figuri si e in stare sa le arunce la cos.
Desi am spus ca o las pe bia azi la gradi m am razgandit inca tuseste drept urmare trupa vesela va sta acasa cu bona. ( cristi mi a facut febra si azi de dimi).
Cand spuneti ca, copiii fac propozitii inseamna ca folosesc si verbele asai? nu conteaza cat de stalcite sunt cuvintele.
Bia vorbeste spune mai multe cuvinte legate dar fara verbe inca. Aveti idee cum sa o ajut sa trecem si de etapa asta
ex. mami hai ... bia bubu(sau au) si altele oricum ideea leaga 3-4 cuvinte in context dar fara verb.
A inceput si ea sa deseneze ii place f mult creionul cu tablita care se sterge dar aceasta activitate o face doar cu mine din pacate.
nelia spune:
M-am trezit acum jumatate de ora pentru ca am auzit un zgomot ciudat, ca o cazatura. Am aprins luminile, am controlat toata casa, cred ca a fost de sus. E 5.15 si nu mai pot sa dorm. Am o stare de neliniste, l-as suna pe Octav sa vad cum e, dar e prea devreme. Nu mai am rabdare pina la 6.30 cind a zis ca suna el, ca sa fie sigur ca ma trezesc sa o duc pe Agata la scoala. Sper sa fie in regula!
Cred ca spitalul ala are ce are cu ochii mei (e acelasi in care am nascut). Am infectie la un ochi si nu are de unde sa fie, pentru ca m-a luat la citeva ore dupa ce am fost la spital. Si tot la ochiul de data trecuta.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Tdi spune:
Nelia, ma gandesc la voi! multa sanatate si putere sa treceti cu bine peste probleme!
Cuscra, ma bucur ca v-a priit vacanta, sper sa va maerga numai bine de acum inainte...pupici lu' ginerica (ii plac macaroanele zici?!)!
Mercedes, nu stiu daca propozitia piticilor trebuie sa contina si verb, la noi e cum se nimereste. Eu incerc s-o ajut cu propozitii simple, i le repet de multe ori si insist cu intrebari concrete. De exemplu cand mergem cu masina facem un joc: zic (in italiana) guida = conduce, apoi o intreb "cine conduce?", raspundem "papà", apoi ii repet "papà guida" (tata conduce) si ea zice dupa mine; apoi "ce conduce papà?": masina!...si insist sa zica toata propozitia "papà guida macchina" = tata conduce masina. La fel cand mananca pisica: mananca - cine? - pisica - ce mananca pisica? - papica - iese: pisica mananca papica. Mentionez ca nu zice cuvintele la perfectie, masina zice "achia" (macchina), mananca zice "bangia" (in loc de "mangia"), etc.
Alyssa vrea sa mergem afara, revin mai tarziu. Va pupam pe toti!
Mercedes spune:
tdi- mersi e o idee buna ce ai scris.
nelia- sper ca sunteti bine, scrie-ne cand poti.
Am citit si ce ai scris despre ruda ta, e ingrozitor sa ajungi sa ti se spuna ca n-ai sperante.
nelia spune:
La noi cind vin, vin toate, frate! A fost Tudora bolnava, Octav e in spital si acum, Agata este acasa, are viroza stomacala. Adica sper ca e asta, aseara a plins ca o doare burtica, i-am facut si eu ce am putut si dimineata s-a trezit cu crampe, e palida, dar nu vomita, nu are febra, nu are diaree. Am sunat la scoala sa spun ca nu vine si mai sint copii bolnavi cu aceleasi simptome, unul chiar din clasa ei. Asa ca sper ca e asta, ca trece, dar aseara o durea rau si burtica era tare, am zis ca e apendicita! De cind ma stiu sint speriata ca nu ajung la timp la spital si mor de peritonita (la 8 ani a murit o fetita din vecini din acest motiv si cred ca de acolo mi se trage frica). Acum pentru mine am uitat sa-mi mai fie frica, dar am transferat-o asupra copiilor, normal. Bine ca am astazi vizita la medic cu piticii, o va consulta pediatra si pe ea.
De la Octav nici o veste, adica am vorbit cu el de trei ori de dimineata, e speriat, ca i-a amortit rau mina, el spune ca a dormit cu ea in sus, ca asa i s-a spus si la un moment dat in noapte cind sa trezit de durere, si-a dat seama ca e amortita. Tot umflata pina la umar e, astepta vizita de dimineata, cind spera ca se rezolva ceva. Acum astept sa ma sune, poate reuseste pina plec la pediatra cu copiii, sint curioasa sa aflu ce-i spun.
E singur acolo, mititelul, si eu am stat singura cind am nascut, ca el era cu fetele si cu serviciul, si stiu cum e. Si nu ma pot abtine sa nu ma gindesc cit de singuri sintem pe aici, doamne fereste sa ni se intimple asa ceva la amindoi in acelasi timp, ce fac copiii nostri, chiar daca ar fi vorba doar de citeva zile de spitalizare!?! Avem citiva prieteni, dar toti sint ff ocupati: unii si-au luat casa si el e plecat in tara sa vinda apartamentul si ea se singura cu trei copii, altii au proiecte, cursuri, servicii de unde nu pot lipsi sau cu deplasari si numai unul e acasa cu copiii etc.... inca nu am apelat la nimeni, ca stiu situatia de la fiecare. Octav a zis sa nu venim, ca e prea mult, ieri l-am ascultat, dar astazi ma duc cu copiii mai spre seara si stam un pic cu el acolo. Poate am timp sa-i fac ceva bun cind dorm copiii dupa-amiaza.
Mercedes, cumnatul meu nu stie chiar tot adevarul, nici nu e el cel care vorbeste direct cu doctorii, nici nu e genul care sa stea pe net sa caute... sora mea si fiul lui stiu tot. El e un tip puternic, sau a fost, asa pare, dar in realitate e genul de barbat care lesina inaintea sora-mii daca s-a taiat un pic unul din copii. E cam ca Octav al meu! Si sora-mea stie asta si il fereste cit poate de adevar. Stie ca are cancer, stie ca nu poate fi operat imediat, ca trebuie intii sa faca chimio, sa tina regim, sa nu mai bea si sa nu mai fumeze si asta face acum. Din pacate sau din fericire, nu stie nimic din ce e mai departe, pentru ca ar claca psihic si deci si fizic, sora-mea si copilul lui cel mare poarta greutatea adevarului in fiecare zi cind trebuie sa se prefaca ca totul e in regula si sa-l intareasca sa lupte mai departe. La el speranta e intacta, se agata de ea, desi stie ca se poate muri, nu stie cit de aproape este de acest moment. Fara operatie, nici macar nu i-au dat un timp, ca sora-mea a intrebat, practic in orice moment organismul poate pune stop luptei si asta e! Nici fetele nu stiu adevarul, cea mica stie ca e bolnav, iar cea mare un pic mai mult decit taica-sau. Ironia sortii stii care este in situatia lor? Ca inainte de a se imbolnavi, erau in prag de divort, sora-mea ajunsese la un moment dat la capatul puterii si voia sa puna capat relatiei, el e un tata iubitor, dar ca sot si partener de viata, desi e un om bun si s-au iubit mult cind s-au luat, avea multe bile negre la activ. Si acum ar da orice, ar face orice ca sa-l salveze! Si mi-a spus sora mea un adevar atit de mare: in fata unei boli grave si a mortii, totul, dar totul pare o mare prostie! Si certurile si problemele si neintelegerile dintre oameni palesc in fata unei situatii cu adevarat tragice si aproape fara iesire. Si regreta anii in care s-au tot frecat unul pe altul cu prostii si cu certuri din te miri ce, si el la fel. Relatia lor acum e mai buna ca oricind, dar ce folos!?!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
gtexro spune:
La multi ani Raluca, Fran! Multa sanatate si fericire va doresc!
N-am mai intrat de mult si v-am urmarit cam pe sarite dar Nelia, mesajul tau m-a atins rau de tot! Pentru ca exact la cat de singuri suntem aici ma gandeam si eu acum ceva timp...eu am si munca de teren, sunt plecata de acasa cate doua saptamani si intotdeauna ma rog sa nu se intample ceva. In tura trecuta s-a intamplat ca sotul meu s-a imbolnavit...noi nu ne imbolnavim prea des dar cand o facem ne loveste cam rau (asa suntem amandoi). De data asta am avut noroc ca parintii mei au fost acolo si au avut grija ca Diana sa nu stea pe langa tat-su (a luat si ea ceva din nenorocitul ala de virus sau ce o fi fost dar din fericire a facut doar o febra usoara) dar ce s-ar fi intamplat daca nu erau ei? Si noi avem cativa prieteni dar fiecare e cu munca lui, cu programul lui, ii cunoastem de mai putin de doi ani de cand ne-am mutat aici, nu stiu cat de mult am putea sa apelam la ei...Ma gandesc sa incerc sa ne mutam in Toronto unde suntem mai aproape de prieteni pe care ii stim de o viata si de rudele mele din state. M-am gandit la tine tot timpul de cand ai spus ca Octav e in spital, sper sa se faca bine repede, sa nu fie ceva grav. Eu nici nu-mi pot imagina cum te descurci singura cu trei copii si un sot bolnav. Multa sanatate va doresc la toti! Ah, si multumesc pentru comentariile de pe dropshots...
Anca, si tie iti multumesc pentru comentarii...sunt intr-o perioada extrem de aglomerata dar am gasit ceva timp sa adaug niste poze. Si am vazut si ultimul tau album, n-am apucat insa sa-ti raspund, mii de scuze!!!
Am mai vazut si pozele Gabitzei printre picaturi...foarte bine arati, cat mai aveti pana vine juniorul?
As fi vrut sa scriu mai mult daca tot m-am apucat dar mi s-a terminat pauza...sanatate multa tuturor si o saptamana frumoasa sa aveti!
Edit: Danelutza, multumesc!!! Bafta cu gradinita!!! Sau parca voi aflati raspunsul mai tarziu si Tdi era cu emotiile acum ?!? Mult succes pentru amandoua, sa fie cum vreti voi!
Dana si www.dropshots.com/gtexro" target="_blank">Diana
gtexro spune:
Ha, ziua asta e ciudata rau, se pare ca am vreo doua ore libere sa ma tot dau pe net...
Sa va zic si eu ce mai face Diana mea...am scapat de biberon acum ceva timp (dintr-o data si fara probleme) dar nu mai bea la fel de mult lapte, incerc sa suplimentez cu iaurt si altele.
A avut prima ei tunsoare la un profesionist ca pana acum am tot caprit-o eu cum m-am priceput. Spre mirarea mea nu a zis nici pis, tipa care a tuns-o e romanca si Diana a placut-o probabil, nu a deschis gura decat ca sa spuna "asta nu" cand a vazut pheonul. A ridicat si mana cu un gest de "aparare", tare comica a fost faza dar ma asteptam la o astfel de obiectie. Culmea e ca nu a zis nimic atunci cand tipa a folosit masina de tuns, pe mine nu m-ar fi lasat in veci sa ma ating de urechile ei...
Si...de o saptamana am inceput gradi. Vorba vine de o saptamana, ca am fost doar doua zile deocamdata. In prima zi am stat cu ea vreo doua ore, am intrebat-o daca ii place, a zis da, si cand i-am spus ca trebuie sa plec la servici a zis ca nu mai vrea sa stea acolo. Asa ca am plecat acasa. A doua zi n-am mai stat deloc, i-am spus doar ca plec sa vorbesc cu seful meu si vin repede inapoi sa o iau. Mi-a facut cu mana si parea sa fie interesata mai mult de jucarii si copii decat de ce fac eu numai ca dupa vreo trei ore m-a sunat doamna sa-mi spuna ca Diana e bine dar apatica si...sta sa planga dar nu o face. Saraca de ea cred ca s-a gandit tot timpul ala ca am mintit-o si nu ma mai duc sa o iau sau nu stiu ce o fi fost in capsorul ei ca a izbucnit in hohote doar cand m-a vazut. Am intrebat-o daca a suparat-o cineva si a zis ca nu, plange ca i-a fost dor de mine. Chestia asta n-am mai patit-o pana acum, ea plangea cand o lasam la gradi dar se linistea in 5-10 minute. Sunt cam derutata, sper sa se obisnuiasca repede...
Si eu i-am cumparat acuarele Dianei de mai multe ori ca ii place sa amestece culorile intre ele si dupa o tura de folosire nu mai are decat ceva indefinit acolo.
Nu se imbraca decat asortat, doamne fereste sa ii dau pantaloni verzi si bluza alba...si ciorapii trebuie sa fie de aceeasi culoare, noroc ca nu i-a dat prin cap sa se asorteze si cu gecile sau pantofii!
Gata, mi-am facut norma pentru o saptamana...
Dana si www.dropshots.com/gtexro" target="_blank">Diana
nelia spune:
Am venit! Mai de mult, dar am hranit copiii, l-a, spalat un pic pe Lisandru, ca nu-i fac baie, a facut doua vaccinuri astazi, i-am dat ceva preventiv pentru febra, am bagat fetele in cada si acum am un pic de timp liber sa va scriu. Amm fost la pediatra cu toti trei. Bebe e bine, are 63 de cm si 6.75 kg, incepem diversificarea la sase luni ca arata bine si a luat bine in greutate, deci mai am inca o luna si trei saptamini de boierie, ii bag titza in gura si gata masa. Imi era teama ca dimineata i-am gasit o urechiusa plina de ceara, ca si cum ar fi curs peste noapte, inca nu sint lamurita ce a fost asta, nu am patit cu nici unul dintre copii pina acum, dar urechile lui sint bine, gitul la fel, la plamini la fel, deci se pare ca nu a luat virusul de la Tudora sau altceva de pe unde am tot fost in ultimele zile. Nasucul infundat poate sa fie de la vremea asta shimbatoare. Agata e bine, are 1.20 m si 28 de kilograme (cam mult, e peste medie si la inaltime, dar si la grosime, ar trebui sa o aduc la 25 macar), dar arata bine, pentru ca datorita sportului e bine contruita si nu se vede ca e grasuta, e batuta bine cica. Cu burtica mi-a spus ca ea nu crede ca e virus, ci mai degraba faptul ca ea maninca mult si stomacelul ei e in urma mereu cu digestia si mi-a dat ceva naturist, un gel pe care sa-l ia ca sa o ajute la digestie. Tudora, in schimb, nu e bine. Are 93 cm si 12.800 kg, inalta peste medie, slaba sub medie chiar cu citeva linii. Urechea e inca rosie, e palida, nu mai maninca nimic de cind cu viroza asta nenorocita. Miercuri dimineata m-a chemat pina in ora 9 in spital, unde lucreaza ea de fapt, ca sa-i facem toate analizele si sa vedem cum stam. Ne vedem peste 4 saptamini, ca sa-l vada pe bebe, evolutia digestiei Agatei si bineinteles pe Tudora. Dar bine ca macar mi-a dat dreptate de data asta ca nu e chiar totul in regula cu Tudora, ca de obicei era sanatoasa tun, desi mie nu mi se parea in regula sa pape atit de putin. Am plecat de la doctor direct la tati la spital, sa-i duc ce-i mai trebuia si ceva bun, l-am chemat jos la restaurant si am mincat impreuna, apoi am mai sta de vorba, miine ma duc doar cu bebe si il scot si afara. La el lucrurile nu stau bine, dar s-au mai lamurit. Deci diagnosticul e clar tendonita, umflarea miinii e de la inflamarea saculetilor cu lichid de pe linga tendoane, recuperarea va dura si va fi dificila, cu tratament, exercitii fizice si sa speram ca va fi completa si definitiva, caci nu se stie sigur inca acest lucru. I-a pus un fel de bandaj elastic si strins, ca o manusa, ca sa-i tina mina intr-o anumita pozitie si degetele la fel, ca sa se poate vindeca mai repede, dar l-a durut si cind i l-a monta si il durea rau si cind am fost la el. Nu poate dormi pentru ca e galagie si zi si noapte, arata foarte obosit, de mincat maninca, mai citeste, i-am dus carti, ziare... Mare lucru nu putem face, decit sa asteptam sa se vindece si sa speram ca nu vor fi urmari prea grave. Era trist si ingrijorat... Miine dimineata, sper sa fie fetele bine, ca sa le duc la gradinita/scoala si dupa aceea ma duc sa mai stau cu el, poate afara daca e cald, ca sa nu-l tin nici pe bebe in spital.
Eu... sint varza de oboseala, sint plecata de la 11 de acasa, am ajuns la 18.30 pentru ca am facut si citeva cumparaturi, trebuie sa si gatesc ceva, ca miine am nevoie de pachet si de mincare calda pentru fete, de citeva zile numai prostioare mincam. Si apoi trebuie sa ma uit si eu pe cursuri, pe teme, ca am incercat sa renunt la unul din cursuri si se pare ca nu se poate prin internet, ar trebui sa ma duc pina la responsabila de program. Saptamina asta nu pot sa ajung la cursuri, pentru ca nu am cu cine sa las droaia de copii, dar macar sa-mi pun un pic de ordine in notite, sa recitesc ce s-a discutat, sa ma uit pe noul plan al temelor si sa vad daca fac fata. Daca nu, miine ma duc si renunt si gata, dar mi-ar parea rau, ca le-am platit si mai faceam si eu doua cursuri acolo.
Aurasa spune:
Nelia - toate gandurile noastre bune catre voi sa va insanatositi repede. Ma gandesc ca e tare greu sa fii singur intr-o tara straina, chiar daca sunt prietenii si cunostintele, fiecare e cu ale lui. La multe lunitze lui Lisandru, ca nu i-am urat inca.
Fran - La Multi Ani!
Au racit copiii la nasuc. Ca de fiecare data cand vin cu ei de la tara. Le curge nasul si-s infundati. Atat si chestia va dura vreo 2-3 zile, timp in care nu voi sti de e zi sau noapte. Apoi se vindeca, fara tuse sau febra. Ma asteptam oarecum, dar in sufletul meu ma gandeam sa trecem . Catalin cat am stat la tara tot pe tricicleta si pe masinuta cu pedale a stat, a pedalat de ma gandeam ca va plange de durere de picioare seara, dar.. nimic, abia se lasa luat in casa seara. Am facut focul in casa, dar a fost cald intr-o camera, iar baietii mei au treierat toata casa ca doar nu era sa incui usile. Asa ca acum sterg nasucuri si incerc sa le fac ziua frumoasa.
O zi minunatata tuturor!
Martie 2008