Copiluti de mai-iunie 2005 (72)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Aurasa, Dana, multumesc pentru urari.
Mercedes-si la noi verbele au aparut ultimele si rar in propozitii. Pentru ca de fapt nici nu prea stia verbe, mai mult substantive si adjective folosea. La noi au avut efect verbele la vocativ-adica ceva de genul: "fugi, fugi !", "repara", "vino", "urca-pe tobogan, dar var. engleza-ii iese un fel de "clai-clai", "scrie","sari" etc...Nu stiu cat te ajuta ce scriu eu aici, Iepu oricum e complet atipica in dezvoltarea vorbirii. Si culmea, indiferent cat vorbim cu ea in romana se pare ca prefera varianta engleza, culeasa de prin filme. Nici macar nu ne mai obosim sa o invatam varianta romana-de exemplu ieri ii tot ziceam "vrajitoare" si ea de colo-"no, e witch". Ok, witch sa-i ramana numele...si asta inca e bine, ca am inteles ce zice, dar are multe cuvinte din engleza pe care le spune pocit si habar nu am ce inseamna, pana cand ma prind dupa cateva saptamani ce tot zicea copilul. De exemplu, "sita"- ei bine e "sea turtle".
Nelia-eu zic sa nu-ti mai bati capul cu greutatea Tudorei, ca ai destule de rezolvat. Iepu are 98cm-1m si 13 kg. Si cica e "numai bine", mai ales pentru ca nu are perioade de scadere in greutate (ca de stagnat se intampla cu lunile). Si nici nu cred ca un copil de varsta Agatei ar trebui sa slabeasca-cel mult sa nu se mai ingrase un timp, pana mai creste si in inaltime. Pe de alta parte, majoritatea copiilor cresc in pusee-cand se inaltza nu se ingrasa si invers. Pentru mine cel putin ideile dr. vostru suna cam ciudat- ce naiba, pe una vrea sa o ingrase si pe alta sa o slabeasca ca sa se incadreze in tabelele cu valori medii?

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

nelia: toate gandurile bune din lume!!!Stiu cum este sa fi singur fara nici un ajutor.Este greu si asa fara ca unul dinter parinti sa fie bolnavi dar cred cand se imbolnaveste unul dinter noi si mai ales ca ii trebuie spitalizare e foarte greu...ca uite asa realizam cat de singuri suntem atunci cand ai nevoie de ajutor atunci nu il ai si nici nu ti-l da nimeni.

Nu stiu daca v-am povestiti dar acum o saptamana sa zic...mergeam catre hol si vad o lumina puternic spre usa de la intrare(avem geam).Si am dat perdeaua la o parte si vad o duba de politie parcata chiar unde parcam noi cu lumina puternica de pe lateralul dubei in geamul meu.Intrarea la apartament este prin spatele strazii deci aici parcheaza numai cine locuieste.Sunt sunt 3 masini.Mi s-a inmuiat picioarele ca ma asteptam sa aud pasii politistilor pe scarile de metal care urca la noi.DAr am realizat ca il urmarise pe vecinul care cred "fuma" si ii controlau masina.Dar fetelor am crezut ca mor...ca si vedem politia la usa anuntzandu-ma vreo nenorocire...mai ales ca barbatul meu strabate tzara in lung si lat.

Alex e tot infundat.Nu are nimic altceva....deci am renuntat la paracetamol si ii dau decongestionant sudafed si atat.NU ne mai trec mucii astia care nici nu ies nici nu se duc in jos...il infunda doar.Il terorizez cu pomapa ca nu vrea sa sufle nasul.Astazi e a doua zi de sudafed si parca e mai bine.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Salutare!
Am mai scris zilele astea un mesaj si a cazut curentul Deja incep sa ma umplu de nervi cu astia. Nu este saptamana sa nu cada macar o data, si de la craciun incoace macar o data pe luna stam ore intregi in intuneric.

Nelia, imi pare rau ca treceti prin asa momente grele. Sper si eu ca Octav sa-si revina complet, dar daca spui ca recuperarea va dura ma gandesc la voi cum o sa va descurcati si cu copiii. Multa sanatate si tie putere sa le duci!

Adina, esti deja in a doua zi de lucru. Sper ca acomodarea merge struna. Te astept cu impresii de la job. Sper ca Ema e mai bine si a inceput iar gradinita.

Eu sunt blocata in casa din cauza lucrarilor de la obor. Este atat de aglomerat ca iti vine sa-ti iei campii. Tramvaiele sunt blocate si ele, metroul nu opreste la obor pana prin mai, nu ma pot deplasa decat pe jos si cum distantele sunt considerabile mai bine stau acasa. A treia saptamana in care nu merg la scoala. O sa vad pe dracu in sesiune cand o sa dau din colt in colt.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Androix, chiar citisem pe forum la generale ca esti sechestrata in casa. Moamaaa dar ce e in zona voastra, de belea! Si azi este la fel ca ieri si maine iar se anunta ploaie, minunat!

Adina, sper ca mai treci pe aici sa ne zici impresii de prima zi!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

fran- am citit ce ai scris, mersi. Ideea e ca si bia daca da de un cuvant mai greu intr-o limba foloseste cu succes cuvantul in alta limba.

onixone- sunt convinsa ca te ai speriat destul de tare, eu zic sa te calmezi si sa nu te mai gandesti la ceva rau.

gusta- cum esti?

laura,nelia- deoarece voi sunteti primele pe lista cu puiuti care vor implini repejor 3 anisori v ati gandit cum sa sarbatoriti acest eveniment?

Mergi la inceput

Ma uit pe geam si astia ori au inchis toata colentina ori s-a eliberat. Se asternuse o liniste ciudata si nu stiam ce e. Ma incumet sa ma duc la scoala. Sa vad ce gasesc dupa ce ies din parcare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Acum am venit acasa. Am avut o dimineataaaa... dar acum mi-a trecut, dupa ce le-am cazat pe fete la scoala, gradinita si la timp, am mai cumparat una alta si am venit doar cu Lisandru la piept, pe jos, prin parc, a venit primavaraaaa! Cred ca sint 10 grade si e soare. Acum trebuie sa pun sa fac ceva de mincare, am vorbit cu Octav e mai bine, s-ar putea sa-i dea drumul astazi sau mai sigur miine.

Fran, pai nu mi-a spus ea sa le slabesc si sa ingras, adica nu asa in cuvinte. Eu am tras concluzia asta, vazind graficul unde se incadreaza. Pentru ca stii, poate Tudora compenseaza, ca e un pic peste medie la inaltime si un pic mai mult sub la greutate, dar Agata nu. E inalta, dar e si grasuta si mie personal nu-mi place. Astept puseul de crestere in inaltime (asa este, ai dreptate, acum a avut o perioada de stagnare in inaltime, dar din cauza iernii si a faptului ca in ultimul timp am mai mincat si ce-am avut, ca timp de gatit de unde, a pus in greutate un pic mai mult decit de obicei). Iar in privinta Tudorei, nu greutatatea ma ingrijoreaza, ci faptul ca nu mai maninca nici putinul pe care il minca, ca e palida si are cearcane, mai ales acum dupa viroza si otita. Vreau sa fiu sigura ca are tot ce trebuie in organism la valori normale (in special calciu si fier, magneziu si altele importante) si ca nu are viermi sau vreo infectie urinara (in ultimul timp e cam rosie si o ustura cind face pipi). De aceea ma duc sa-i facem analizele, daca nu are nimic, o las in pace, asa e ea, cum si cealalta asa e: sanatoase sa fie! Lisandru e pe muchia medie, adica e perfect. Am zis eu ca pe el echilibru scrie, din toate punctele de vedere.
Ce chestie la voi si cu engleza asta! Stii ca am mai auzit asta undeva? Cind am cautat sa vad daca pot sa o inscriu pe Agata la o scoala din comisionul anglofon (nu stiam atunci de legea conform careia nu avem dreptul decit la scoli fancofone), scria ca se poate inscrie numai daca parintii sint anglofoni sau au studiat mai mult de 10 ani in aceasta limba si daca are hirtie la mina ca nu poate studia in franceza, ci numai engleza. Am cautat atunci sa vad despre ce e vorba si nu mai tin minte exact, dar stiu ca m-a mirat faptul ca exista copii, fara probleme, dar care nu pot studia decit in engleza, pentru ca e singura limba in care se pot exprima, intelege, citi, scrie bine, chiar daca inteleg si limba materna sau alta limba.
Adina, m-am gindit la tine, sa stii, dar nu am mai apucat sa scriu.Abia astept sa vad cum iti este la munca. Ema e mai bine? Cine a stat cu ea pina la urma?
Aurasa, sanatate la baieti.
Onixone, asa este, am constatat inca o data in plus cit de singuri sintem, dar asta este, trebuie sa avem mai multa grija de noi, sa fim sanatosi! Noi avem citiva prieteni buni aici, dar eu inca nu am apelat la ei, nici nu stiu ca e in spital, pentru ca le stiu programul si mai stiu ca nu ar fi zis nu, chiar daca le este aproape imposibil sa mai faca si altceva in fara de ceea ce fac deja. Daca ar fi fost mult mai grav, sint sigura ca s-ar fi gasit cineva care sa ne ajute. Acum aproape ca s-a terminat, le voi spune doar asa ca fapt divers, ma vor trage putin de urechi, dar nu vreau sa incarc si pe altcineva cu problemele noastre. De fapt, in afara de voi si de cei de la Sezatoare, nu stie nimeni, nu am spus nici parintilor si sorei lui si nici mamei mele sau surorilor mele, pentru sint departe si se ingrijoreaza fara sa ne poata ajuta cu nimic.
Androix, imi imaginez cum e sa stii ca nu poti sa iesi. Am trait in Longueuil o iarna asa, de fapt o luna de iarna, si a fost groaznic. La mine era din cauza zapezii si a gerului, dar tot dracu' ala e.

Gata, ma duc la munca, ca acusi se face 2.30 si trebuie sa o iau iar din loc sa iau fetele.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Gabi noroc cu tine ca asa realizez si eu cu adevarat ca vine aniversarea Giocondei...in principiu am vorbit cu fetele sa facem ca si anul trecut la un loc ( Corni este valabil si pentru tine ,dar inca nu am apucat sa te sun)... vor fi cei 5 muschetari ...amanunte mai picante deocamdata nu avem...doar intentii bune

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Oau! Ce activitate intensa pe-aici! Haideti fetelor ca nu mai razbesc cu cititul Nu v-am zis ca de la asa activitate "incinsa" citesc capitolele noastre din urma Ieri am citit cum am nascut-o pe Georgia pe DC. Si duminica am cautat reteta de lasagna postata de Andrei tata de Ericozaur, nu ca nu as fi putut cere-o de la voi - sigur o aveati vreuna salvata prin pc dar a fost mai amuzant sa stau doua ore cu okii beliti si sa citesc cu ce ne indeletniceam acum doi ani pe vremea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Muica, ce se intampla cu subiectul nostru? Inca putin si isi da obstescul sfarsit. Pai se poate? Haideti la cafea cu vesti proaspete!
Eu n-am nicio veste decat ca Ana s-a trezit aseara la 2 si a facut kk moale si plangea ca o doare burta. Dupa a dormit bine - adica asa cred ca a vrut sa doarma cu tac'su - si dimineata la 7.30 a mai trantit unul. Culmea e ca a mai facut asa acum vreo 3 saptamani, fara alte urmari. Ma tot gandesc ca o fi urmarea constipatiei ei cronice, probabil din cand o cand o apuca durerile si da afara tot ce tine in mate de atata timp.
Sa aveti o zi buna!

Loreen - chiar ma gandeam de dimineata cum ai disparut si voiam sa te abordez pe mess sa vad ce-ai patit. Inteleg ca sunteti bine si a trecut partea cu disparitia?

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput