Fulguleti de nov-dec 2006 (164)
Raspunsuri - Pagina 17
danutz spune:
Raluca, tare greu trebuie sa-ti fie cu Adinuta iar bolnavioara! Dar de unde atatia muci? A racit?
Dianarus, sanatate multa!
Cu dulciurile...momentan Maria-sa nu pune gura pe nimik. Tot timpul las la indemana lui prajituri facute in casa (de mama), si-a bagat manutele, s-a manjit pe fata a bagat si in guritza, s-a strambat de fiecare data si nu a mai parut interesat. Au fost toate categoriile de dulciuri, si mai dulci si mai acre si cu cacao si cu branza etc...se pare ca nu prea-l atrag...o fi copilul meu unul din aceei rari copii carora nu le plac dulciurile...
Dar chiar am de gand si eu sa incep sa ma produc in arta bucatarelii dulcisoare...deocamdata citesc si salvez ce pare interesant de pe la voi...jos palaria fetelor...momentan eu pana si clatitele reusesc sa le lipesc ori de tava ori de tavan
Tema cu jucarelele...pana saptamana trecuta Rares al meu dadea din jucariile lui la toata lumea... Undeva in IOR, intr-o zi cu soare, a incercat si el sa ia de la o fetita o lopatica iar fetita a tinut-o strans si l-a impins cat colo. A fost foarte surprins, a certat-o pe limba lui, a mormait ceva ceva...si bona a crezut ca asta a fost tot. A doua zi Maria-sa a primit cadou de la bona camion de ala de nisip, cu forme cu lopatica si grebla. Si la groapa cu nisip le-a tinut strans strans si nu le-a mai dat la nimeni...si de atunci tot asa face. Saraca bona i-a explicat ca nu e frumos sa nu dea si la alti copii...cum sa bage el la cap, cand tocmai a invatat lectia proprietatii private?!!!
Tema cu spalatul. In fiecare seara in cadita proprie. Pe caputz o data pe saptamana. Vara mai des. Nu neaparat in scop de curatare cat ca asa e ritualul din fiecare seara...daca sarim peste el bulversam copilul. Plus ca eu cred ca asa se invata igiena, la urma urmei si noi facem dus in fiecare seara, nu?
Si nu mai tin minte ce mai era...
Ah...am salivat la retetele Asizei...ostropelul ala cu carne de pui musai o sa-l incerc si eu!
Lavinia_P spune:
Buna dimineata,
Noi suntem binisor..adica nu mai face febra, dar diareea a persistat si ieri..M-am saturaaattt de orez.. am orez pe moketa,pe haine,pe mobila...fierb de 2-3 ori pe zi,includ in toate mesele....
In 5 saptamani am consumat 3 kg de orez..-numai pt Mihaita.
Mihaita e cam apatic ,asa,fara energie.Examenele copro au iesit bine,dar probabil are o anemie..tre sa fac si asta sa il duc la intepat .
In rest...- e in febra aruncatului...tot ce prinde arunca (inclusiv telefon,telecomanda),a realizat primele picturi murale,a inceput sa priceapa ce e cu oglinda(daca vede ceva in oglinda se intoarce, isi duce mana la fata daca e murdar),cateva cuvinte spune,dar m mult pe lb lui.
Despre zahar:
1.Am o prietena care si-a tinut fata departe de zahar pana la 2 ani..cand i-a dat de gust,nu s-a mai oprit..efectiv, e mereu cu ceva dulce in mana..si supraponderala.
Asa ca Donia, cred ca experimentul ala e valid.
da,i-am dat de cateva ori cate un graunte de cioco kinder(luate pt mine) si era lesinat de placere.In rest..placinta/prajituri de casa.
Dianarus,
Adinutza,
sanatate!
Cizmulite de cauciuc - ati vazut pe undeva pt varsta lor?ca tare ne plac baltile.
minunea mea
madaluta spune:
jocul zilei-Jucaria pierduta
Aratati-i copilului una din jucariile sale preferate. In momenntul in care intinde mana s-o ia, acoperiti jucaria cu un prosop. In cazul in care copilul nu reactioneaza , ridicati prosopul k sa-i aratati jucaria. complicati apoi putin jocul , aratandu-i copilului doua prosoape de culori diferite( dar nu stridente care i-ar putea distrage atentia)Ascundeti jucaria sub unul din ele si lasati-l sa descopere sub care.cand copilul se va familiariza cu acest joc puteti folosi 3 prosoape...
Madalina33
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
madaluta spune:
Raluca, Lavinia: multa sanatate puiutilor vostri..
dandusa: ce bine ar fi k si legumele si fructele din curtea mamei sau a bunicilor sa fie naturale si fara chimicale...
Eu vad la ai mei de cate ori stropesc copacii sau via, de cate ori trateaza legumele impotriva bolilor si daunatorilor..., cat zahar pune mama la compoturi, sau cat conservant foloseste la conserve...
Dar normal k nu se comapra totusi cu cele din comert...
Ciocolata inca nu i-am dat, pentru k nici noi nu prea mancam. In schimb i-am dat eugenii cu crema de cacao, dar pe care am incercat s-o indepartez intai( cat am putut).Dulciuri nu ii dau cine stie cat sau ce, dar nici nu i le interzic cu desavarsire...
Voiam sa va intreb daca glucoza are voie...Eu manac multa glucoza..cere organismul..si s-a vazut si in analizele mele glicemia scazuta..., dar nu stiu dc ii pot da si lui..ce parere aveti?
Madalina33
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
dianocica spune:
a dejule mai stii cand ziceai ca motanu' o sa zica mama pe la 3(5)ani si tu o sa pici? no, si io eram sigura ca d o sa zica tot cam atunci. daaaaaaaar...ta-na-na-nam....zice mama da, da, tacutul meu zice bine, nu mie, lu' tac-su cand ies eu din camera, dar zice...mai conteaza in ce context? asta de vreo sapt, azi a inceput cu a-p, care inseamna apa.
no, si daca incep sa ma laud..lui d ii plac literele f mult. stie a, o, p, b, m, c, d, v, i, e, o, u, n, s, q. si le sciteste peste tot. o e favoritul, il gaseste in toate numerele de inmatriculare, pe reclame..oriunde. si daca nu e o in ecuatie, sigur le ia pe celelalte la rand. :))
Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.
deeaA spune:
madaluta interesant jocul,o sa-l incerc
lavinia si noua ne plac baltile la nebunie,ar intra cu totul in ele,pe aici am vaz cizmulite din cauciuc,chiar radeam cu al meu sot ca ar tre sa-i luam si lui o pereche
ralucasanatate in continuare puiutei
fug sa spal un fund kk-cios
crykett spune:
asiza-multumim de compliment .o sa incer sa fiu mai activa (e c-am greu cu amindoi acasa si eu fara nici un ajutor)
deea- multumim dianocica-felicitari dianarus- ma gindesc la tine.
bamboletta spune:
Salutare
Noi suntem bine doar ca vremea asta ploioasa imi da o lene de nu am chef de nimic am citit tot dar nu am putere sa raspund
Aseara la baita am udat pansamentul de pe brat asa ca a trebuit sa il schimb si am reusit singurica sotul nu era acasa Antonia a fost cuminte si a urmarit operatiunea
multa sanatate fulguletilor bolnaviori
Tema dulce:i-am dat ciocolata si cacao dar in cantitati f mici ii dau sa guste aproape din tot ce mancam noi daca imi cere
Bamboletta si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
deeaA spune:
vaaaai,ce baiat scump am,i-am luat filmuletul/desene(sau ce-o fi)Baby Enstein-Discovering Water ,asa frumos s-a uitat la el,asa de atent,la un moment dat a si ras,nu-mi venea sa cred(asa atent numai la reclame sta)
adinazot spune:
RALUCA,multa sanatate Adinutei!
DEEA,chiar ca scump!!!
LAVINIA,sanatate puiului!
POZE,daca va era dor...
Adina si Alessia Maria(30.10.2006)
"Life can give you a hundred reasons to cry,but you can give life a thousand reasons to smile"