Mamici de mai-iunie 2008 (49)
Raspunsuri - Pagina 9
Alysh spune:
Laura, mersi pt invitatie, sunt convinsa ca o sa ne vedem prin parculete cu bebeii mai des decat pe perioada sarcinii. E ok si IOR, dar pt mine mai aproape e 23.
Fetelor, se apropie nasterile si noi n-am facut schimb de telefoane. Ar fi bine si frumos ca fiecare dintre noi, dupa nascare sa trimita SMS unei colege de forum care la randul ei sa ne transmita aici marele anunt.
Eu sunt acoperita, o s-o anunt pe Laura, Cleo, Lorich, am numerele lor. E zic sa stabilim cui trimitem SMS si mai ales sa mai punem nr de telefon pe mailul comun. Pe al meu il gasiti acolo si stiu ca mai sunt fete care l-au trimis dar ideal ar fi sa stim de fiecare in parte ca e totul ok . Ce ziceti?
Alina
34+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
babyname spune:
va multumesc de incurajari!
stau in prelung ghencea, bucuresti....si ma mandresc cu inca o fetita dulce foc de aprox 6 anisori....o blonduta cu ochi albastrii...DELIA BIANCA
prima nastere...trauma...aveam 21 ani...o sarcina toxica de trim 1, urmata de niste luni extraordinare. nasterea.....vreo 17 ore de travaliu....fara dilatatie...dureri la greu....dar expulzia a avut loc in 10 minute. mai rau a fost cusatura.. atrecut cand mi-am vazut fetita. am nascut la giulesti, daca va uitati la emisiunea de pe prima tv, marti la 8, o veti vedea pe dr. cu care am nascut....
aceasta sarcina chiar nu a fost usoara....toxica...internari, perfuzii, deshidratari.....pana pe la 5 luni, cand au inceput durerile de spate...picioare umflate, respiratie greoaie...am luat vreo 11 kg, dar la 1.60 m....
sotul meu a fost fff incantat cand a auzit ca va avea inca o fetita: ALEXIA NICOLE...
in principiu voi naste prin cezariana pe 17 mai....sunt mica in bazin si bb e dezvoltat...dar stau in dubii, eu as fi vrut sa nasc normal cu epidurala, dar vom vedea mai e timp.
sper sa aveti rabdare cu mine...
[b][/b]mami de biencuta si
31s
yuyu
MissParker spune:
Salutari dintr-un Frankfurt unde s-a inseninat si a iesit pentru cateva minute soarele ![]()
Magnetism, cred ca noi aveam la inceput aceeasi DPN (30 iunie), dar la mine cica bebe David e mai bine dezvoltat cu o saptamana, de aceea eu mi-am trecut rapid o saptamana in plus la semnatura ;-)) Vorba aia, o saptamana castigata! In carnetul de gravida nu mi-a modificat inca nenea doctorul DPN-ul, dar am eu asa o intuitie ca bebe va veni in jur de 24-25 iunie (daca nu si mai devreme). Sunt acum curioasa daca va vrea sa mai fie Rac sau se va decide sa fie Gemeni... Nu ma dau in vant dupa nici una din aceste zodii, dar o sa ma consolez asa: "Ei, e Rac ca Tom Hanks" sau "Ei, e Gemeni ca Johnny Depp" ;-) Si noi ne uitam la fiecare episod din Dr. House, e fascinant :-) Auzi, dar tu de ce nu-ti faci o semnatura? Sa stie tot omu' in ce saptamana esti ;-) Si zi si cum te cheama! Hai, ca sunt curioasa si am tupeu, nu? Bine, hai sa nu exagerez, grupa sanguina si numarul la pantofi nu-mi trebuie ![]()
chinabulina, alina anto , Reallaura , gabitzam , socrate , Lorich , Alysh
si ma bucur ca v-a placut caruciorul ales de noi. Ah, il vazusem si pe Stokke ala smecher al lui leeloo, dar la 999 de euro am zis, zau, ca 999 de ani tre' sa mai astepte ca sa-l cumparam... Baietii aia sunt chiar nerusinati de-a dreptul cu preturile alea...
simonacip, tu cum mai rezisti, mami, sa umbli pe la Kidex? Ca eu ma simt ca o balena si nu am absolut nici un chef sa mai merg undeva, imi vine dupa 10 minute sa ma asez o jumatate de ora ca sa ma refac... Caruciorul Per Perego e misto, era si la noi inainte pe lista celor care ne trezisera interesul (nu-l vazusem decat in revista), pana l-am vazut LIVE pe Hartan VIP XL care ne-a placut mai mult. Ce bine ca la voi livreaza repede, la noi cica tb. sa planificam cam 6 saptamani pt. livrare... deci tb. sa ne grabim cu comanda. Am vazut si pozele, ce burtica mica ai la 37 de saptamani, mama Doamne! Pai a mea e de acum mai mare ca a ta!
Fetele in saptamana 34-a, 35-a, mama-mama, ce va invidiez ca inca sunteti active si mergeti la shopping, eu sunt varza, ma dor soldurile, genunchii, toate alea, sunt ca o baba...
Simonix, ti-am simtit lipsa, sa stii! Am vazut achizitiile, body-urile sunt asa dulcele, iti vine sa le mananci. Dragute si camasutele, eu inca nu mi-am luat nimic... Ce misto ca ai primit prima de bebe, la noi la servici nu cred ca se da asa ceva, insa m-am bucurat sa aflu ca vom primi banii de concediu si al 13-lea salariu in ciuda concediului de maternitate, tot e ceva. Te invidiez ca esti atat de plina de energie, eu sunt contrariul... Dar tu esti inca o supla, in timp ce mie zici ca mi-a umflat cineva burta cu pompa... Am ajuns la 81 de kile!!! Cu miscarea la mine nu merge, ca articulatiile mele de la solduri sunt inflamate si ma ucid durerile noaptea dupa ce merg 30' la plimbare ziua... pe verificate... Asa ca acum am o scuza oficiala sa nu mai fac nimic, sa stau pe canapea cu picioarele pe masa (si din fericire picioarele nu-mi sunt umflate deloc).
Eu pe 7 aprilie incep cursurile de pregatire pt. nastere, sunt f.f.f. curioasa. O sa va povestesc daca ne-a dat si pe noi cu cracii in sus...
Si bebele meu e jucaus nevoie mare, eu stau la TV, imi ridic tricoul si incep sa urmaresc "spectacolul". Numai daca vreau sa-l filmez cu mobilul cand impunge prin burtica se linisteste... E smecher rau!
andreap , of, saracuta de tine, ce zile de cosmar ai avut! Incearca sa te menajezi cat poti, nu-ti incorda burtica sub nici o forma, stai mai mult cu picioarele pe masa sau pe scaun...
Mai fetelor, dar cum se manifesta contractiile astea care sunt asa-zis "normale"? Ca eu am tot citit si nu m-am dumirit, mai bine zis nu am avut nici o senzatie care sa-mi dea de gandit. Cica uneori este ca si cum ti se intareste burta tare de tot, mai ales seara. Asta o am uneori, dar poate fi numita contractie??
socrate, ce-i ala fibrinogen?
dordia, apropo de defrisare
, eu ieri m-am ras la chelie, Bogdan imi tinea oglinda si eu tot dadeam cu aparatul pana cand n-a mai ramas nimic. Ah, ba da, acum arata ca un pui de gaina zgribulit cu cateva floace de par care mi-au scapat...
mihaser, felicitari ca ati scapat usor la prima zi de gradi a lui ala micu'... La o nepotica a mea a fost tragedie mare cand au vrut s-o lase acolo, s-a pus pe un plans din ala de-i tasneau lacrimile din ochi si incepuse s-o implore pe maica-sa: "Maaaami, daca ma iubesti nu ma lasa aici!!!"... Cica intr-adevar e mai bine sa pleci pe furis, ca ei se adapteaza mai repede decat credem noi...
Andree27, imi cam dau seama ce preturi sunt si prin Bucuresti (de farmacie, cum se spune pe aici), daca se gaseste (si se vinde!!) pana si Stokke-le de mia de euro... Am citit ca impotriva arsurilor ajuta si alunele: le mesteci minute in sir, pana se fac pasta si apoi cica scapi de arsuri.
acina
pana la urma noi doua vom fi chiar singurele delfinute pe topicul asta?? Hai, fetele, care va mai incumetati la o nastere in apa? Am gugalit si am dat de poza aia cu manuta lui bebe care prinsese degetul doctorului, impresionanta intr-adevar!!
DanaH, si eu tot in ultima saptamana de lucru, iuhuuu!!
babyname , bine ca ai scapat de moderare, lasa ca o sa te integrezi tu rapid printre noi!! 
esme , si caruciorul vostru suna tare bine si e f. bine dotat, eu tb. sa-mi cumpar gentuta pt. scutece separat. Ma, cu geometria nu ma pun, dar Bogdan a incercat sa manevreze prin magazin un Chicco si un Hauck (parca) pe 3 roti si zau ca partea din fata se inclina cand intr-o parte cand intr-alta, de-aia ziceam ca prefer ceva pe 4 roti. Apropo de capsor, si la noi e la fel, in grafic si "capos" ;-)) Doamne-ajuta sa ne dilatam bine la nastere.
cleo, manca-v-ar mama, numai in urechi nu va puneti bani, saracutele de voi!! In loc sa mergeti acolo relaxate si sa va simtiti 100% in siguranta ca sunteti pe maini bune si sa va concentrati exclusiv asupra nasterii, voi trebuie sa mai stati si cu stresul de a impinge pliculetele cu bani in stanga si in dreapta... Of, doamne, cand s-or mai schimba mentalitatile si prin Romania...
Mai fetelor, eu m-am decis sa merg cu toate pe principiul "learning by doing", ca am observat ca tot ce-mi propun sa retin dinainte, asa pe uscat, nu-mi ramane in memorie si pace... si mai mult ma frustreaza. E ca atunci cand ne preda la servici despre cate un nou program: daca nu fac eu totul ca sa vad cum functioneaza, degeaba citesc brosura inainte sau imi explica cineva in teorie...
Si ma mai gandeam la un exemplu, apropo de alaptat, de pompat sanii, de infasat si tot ce-mi mai provoaca uneori panica; imi imaginez ca o sa fie cam cum mi-a fost si cu lentilele de contact: cand o vedeam pe prietena mea cum le baga si le scotea, mi se facea rau de la stomac si nu intelegeam cum putea sa umble cu degetele in ochi atat de relaxata; dupa ce am inceput sa port si eu, le manevram noaptea fara probleme, fara oglinda etc. Ca atare, exersand si facand si invatand ... o sa ne descurcam noi cu toate.
V-am pupat si sa aveti o saptamana de vis
Felicia
28+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
acina spune:
Simonix, da aia e poza cu bebe in uter ...
MissParker da noi suntem delfinutele de pe aici...Chiar am vb cu dr de la Bv si mi-a zis ca o sa plece in Austria vreo cateva zile, sper sa nu fie chiar atunci cand nasc eu, a ramas sa vb cu el la telefon...
Anca
31 sapt+ mami de Buburuz Andrei
(13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
votati-ne in clipe de viata 2007 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">andrei si pestii
dordia2000 spune:
Ohooo....am lipsit cateva ore...si gata 4 pagini de recuperat.
Eu am facut o ciorbitza de pui pt Stefan si acuma ma rog de el sa doarma ca sa stau si eu linistita.
Reallaura..ce ma bucur...pe unde stai mai exact???
Babyname ...eu sunt aia cu cerclaj si cu un baiat in dotare...deci voi avea 2 baietei frumusei. Sa-ti traiasca printesa...si sa va bucurati de ea.
Cleo...te
. Esti dragutza.
Socrate si restul fetelor...daca imi permiteti un sfat referitor la stimulente pt lactatie: nu luati nici un fel de stimulent decat daca e absolut necesar. Toate aceste stimulente fac ca lactatia sa seproduca din cauza lor si nu din motive naturale....si apoi cand chiar ar fi cazul sa lungiti lactatie....nu veti mai avea cu ce. Eu am trecut prin asta si d'aia va spun. Incercati ca si stimulente pt inceput...odihna 8 ore din cele 24 (8 ore adunatecu tzaraita), multe lichide (3-4 l/zi) fara stres si supturile bbilor la cerere. Dupa o perioada daca bbul nu ia in greutate satisfacator...inseamna ca laptele nu e suficient deci...la sfatul medicului puteti incepe cu stimulente.
Asta e parerea mea....si daca va foloseste o experienta in acest sens...cu drag va impartasesc din ea.
MissParker...pai..cu defrisatul...cred ca o sa procedam invers. Eu sa tin oglinda si tati sa barbiereasca....ca mie imi e tare greu. DAr...vom vedea in seara asta...cand o sa defrisam jumatate de padurice pt control...iar cand va fi momentul...vom defrisa de tot.
Gata...ca ma retrag in pat. Cred ca a adormit si Stefan intr-un final. Revin mai pe seara!
Diana
35+ mamica de
Stefan-Cristian 14.11.2005www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
aimee79 spune:
salutare burtici!
revin si eu dupa un w-end super!!!!vineri am fost cu tati si am vazut "Lacul Lebedelor" cu rusnacii de la Balsoi...a fost super si i-a placut si lui bb
....io am plans un pic ca si mami meu a fost balerina, dar ma-m gandit ca-i fac rau lui bb si m-am potolit...
sambata am fost cu nasii sii bebelina lor in parc si am papat mici...iar duminica am fost un pic la cumparaturi si uite asa s-a dus timpul.
Azi am fost la eco si la control....si no chance sa nasc ntural pt ca bb e bine crescut (2,800) si io sunt cam mica....
...peste 2 saptamani ma duc iar la control, dar cred ca Pastele il vom face cu bb mic dupa cum a zis dr.
Pup toate fetele si ma duc sa dorm un pic...ca de cand m-am intors sunt cu nasul in laptop sa citesc ce ati facut in wnd.
Alexandra
36+
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Aimee79
simonacip spune:
Buna fetele...Ma, dar ce scrieti...
Babyname, eu stau in Drumul Taberei, zona Romancierilor...Vreau sa ne vedem toate cite suntem din zona...Cite suntem? Tu, eu, elenuca...cine mai era???
Andreea, iti doresc sa rezisti iubita... dar pt inca 4 saptamini daca simti ca nu mai poti, renunta. Ma bucur ca te simti mai bine totusi..
Alina-anto, am fost la eco, simpla, important e ca bb e bine, l-am vazut iar, tare drag imi e, mi s-a parut dulcic foc...Mi-a spus ca are 2777, dar nu prea cred eu ca in ultimele 4 saptamini a luat doar 500 gr (atunci avea 2351 gr). Oricum, eu nu ma incred in masuratorile astea, mie la david in sapt 39 mi-a spus ca are 2650, iar peste 5 zile cind l-am nascut avea 4000...v-am mai povestit eu.
Important e ca totul e bine, mi-am luat si analize de singe, urina...Singura problema e ca mi-a iesit o infectie. Tre sa iau iar antibiotic (zinat)
Mi-a dat si ovule ca sa nu fac candida...Deci asta e, sper sa fie ultima chestie, ca nu mai pot. Colul e foarte foarte scurt si la eco mi-a spus si ca-i deschis...Prin urmare stau inca la pat, sa mai treaca timp...
DOctorita imi propunea 9 Aprilie, ca-ti de garda, i-am spus ca as vrea sa-l mai tin in burtica...deci va fi 21 aprilie la noi data nasterii, asta in cazul in care nu ma apuca mai devreme. Ea mi-a dat deja un bilet in cazul in care ma ap[uca mai devreme, sa vin cu el la spital.
Miss, eu burtica mica? Wow, abia o tin, nu stiu ma simt imensa sincer si n-o spun asa ca sa vorbesc degeaba... SUnt incintata de carucior si eu...asa mult dureaza la voi livrarea, dar ce-i fac il construiesc la comanda?
Succes la cursurile de pregatire, ai sa vezi ce usor vor veni toate de la sine, instinctual: si alaptat si infasat si cunoscutul bb-lusului... E o minune, in fiecare zi inveti ceva, in fiecare zi te va surprinde puiutul asta de om, te va surprinde pentru faptul ca stii sa reactionezi la situatiile create de el...
In ce priveste intarirea burticii, da acelea sunt contractiile nedureroase. Eu le am de fiecare data cind ma scol din pat, chiar si cind pur si simplu am vezica plina...Rasul ma termina si pe mine, e groaznic, abia reusesc s-o mai fac, dar sper ca o mai fac o data de 2 ori si gata ( la epilat cu ceara n-am mai fost de teama ca m-apuca cine stie ce p'acolo...)
Mihaser, felicitari pt gradi si de la noi!
Pupicuti fetele.
David (10 nov 2004) si
Simona
AMR 4 S 
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
cleo78 spune:
fetelor, mai am o intrebare intrebatoare: voi ati facut testul ala de secretie pt streptococ & co? In cat timp ati avut rezultatul? eu l-am facut vineri, si ma gandesc sa imi programez o vizeta la doftor cand e gata, asta cat mai curand posibil...dar cand?
Misparker, pot sa fiu porcoasa? ghici unde m-am mai gandit sa punem baniii.....
35+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 5 sapt
Reallaura spune:
Alysh, parcul 23 e inchis acum, si lucrarile or sa tina pana in 2010...
Dar stii ce parc am eu in vedere, la rotatie cu IOR-ul? Ala unde e restaurantul Riviera. E foarte frumos si e la jumatatea distantei dintre noi... Asa ca Dordia, impartim 2 parcuri, pentru variatie! O sa fie suuuper.
Babyname, si eu voi naste la Municipal si Elenuca, dar sis a mea e prima, e adevarat. Ea ne va spune ce si cum.
Leeloo, bine ai revenit!
Pupici la toate fetele!
Laurita
33,
, Mircea
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura
ralu_t spune:
salutare burtici, nu ne prea cunoastem noi, desi sunt si o o burtica de la aceeasi odisee, nu am scris decat pe la inceput, din lipsa de timp , dar v-am citit cu drag si va stiu pe toate.
am intrat sa mai sfatuiesc si eu mamicile cu probleme, mare grija cu contractiile. nu vreau sa fac pe lupul moralist, dar eu as fi vrut sa am de la cine primi sfaturi mai demult. am inceput sa am contractii nedureroase-dureroase n-am avut niciodata- in saptamana 25 cand mi-au gresit o analiza si am plans 3 zile ca poate are ceva bb. dupa care m-am calmat, eu am fost o gravi activa, cu abonament la bazin, in 27 de saptamani vizitam venetia de la un cap la altul pe jos, serviciu 100 ore/zi, a doua facultate cu sesiunea de rigoare..intr-un cuvant extra activa. sarcina 100% fara probleme cand iarasi in sapt 28 au inceput contractiile. medicul imi spune 1sf/gynipral la 6 ore , nospa cat cuprinde, si in rest program normal. numai ca io nu l-am crezut pe cuvat, si m-am dus la 29 de saptamani la eco sa vad cum arata colul-gynipralul a functionat intr-o prima faza si oricum contractiile nu le aveam decat daca ma ridicam din pat/de pe scaun. deci la 29 de sapt. aveam un col lung si tare de 4.6cm, o splendoare, insa dupa un episod de contractii ceva mai dese, dar nimic iesit din comun, dupa shopping intens si ceva efort-dar iarasi nimic special, la 30 de saptamani merg iar la control la spital-ca de, imi spunea mie ceva ca nu e bine- col 1-2cm orificiu intern usor deschis. nu mi-au mai dat drumul din spital, nici mobilul nu-l aveam la mine sa-mi anunt familia...am stat 2 saptamani cu perfuzii cu gynipral, destul de ingrijorati toti in jurul meu de unde am dedus ca nu e deloc de dorit o nastere pana in 34 de saptamani minim. vestea buna e ca de la lipsa de efort colul pare ca s-a inchis, o sa vad mai bine la eco morfo de joia asta.
asa ca deocamdata ma inscriu si eu in randul fetelor cu "bed rest". am dead line pana in duminca floriilor, pana implinesc 35 de saptamani. vroiam sa le zic fetelor cu probleme ca mai bine safe than sorry. si serviciul si toate celelalte pot astepta, sanatatea lui bb e pe primul loc iar vinovatia cred ca e cel mai greu de dus in caz ca Doamne fereste se intampla ceva. mai greu e de indurat pe langa un incubator saptamani intregi in spital, cu vesti cand mai bune cand mai proaste,decat acasica in pat, cu televizor, carti, internet si bb la caldurica, unde trebuie sa fie.
si mie mi-e ciuda ca asa am asteptat prenatalul sa ma plimb prin parc, sa aranjez si sa calc lucrusoare, sa ma mandresc cu burtica mea cea frumoasa...dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu aia din targ...nu prea am ce face. am avut noroc ca am sunt de genul meu mare entuziasta si am cumparat tot mai putin carucior pt bb pana la internare, nu vreau sa ma gandesc daca-l lasam pe tati cu toate pe cap ce ne faceam. sper ca daca merg toate bine sa ajung si eu la baby expo, daca nu, cu siguranta nu-l voi rata pe cel din iarna![]()
va pup pe toate, sa va bucurati de sarcini fara probleme si bb-ei la termen si promit ca o sa va mai scriu daca ma mai primiti in grup![]()

asa, si sa nu uit, pt cine e interesat, am stat internata la municipal, conditii f bune si ff curat in zona renovata-am fost surprinsa, asistente dragute de tot, cu sau fara stimulent. sper asa sa fie si la nastere.eu speam sa nasc la medlife dar cum acolo cu problemele mele nu ma primeste nimeni
, m-am bucurat ca nu am fost asa dezamagita de spitalul de stat.chiar placut impresionata
si pt fetele care se aduna, eu stau langa politehnica, aproape de moghioros la o adica, sper sa ne vedem dupa ce voi avea voie sa ma salt din pat.
pupici
a venit toamna...cu un bebe albastru
tudor
!!!
32+
AMR 8 saptamani-sper
drumul lui bebe
poze