Mamici de mai-iunie 2008 (49)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Mihaser, am preferat sa fac manevra cu gradinita cu bona ca ea oricum mai sta cu noi pina dupa ce nasc eu. Asa ca prefer sa aiba ceva cu ea ca il duce acolo, decat cu mine

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Neata burtici,

Semnez si eu condica. Am reusit sa adorm la loc dupa editia de la ora 6:30 (ca s-a schimbat ora, altfel era 5:30) a emisiunii "sa vedem pe unde mai putem da din picioruse, fundulet si ce mai avem la indemana". Ceea ce a fost bine, dar am avut brusc un cosmar legat de servici si uite asa m-am trezit.

Am o noua intrebare, pe mine in fiecare dimineata ma doare rau burtica. Toata asa, pe de-a intregul, e si tare, dar nu stiu daca e contractata sau nu. Poate de la pozitiile de dormit?
Voi patiti asa ceva?

dordia mersi mult pentru incurajari. Incerc si eu sa ma educ zicandu-mi ca totul va fi bine. Cu cat sunt mai crispata cu atat o sa fie mai greu, asta e clar.

Ce frumoasa povestea cu baby shower, uite asta este un obicei pe care nu l-am preluat sprea diferenta de Valentine's Day, dar care eu cred ca ar merita implementat si in Romania. Mai ales ca te mai scoate din cotidian o intalnire cu prietenele.

Azi iar nu se prezinta o vreme frumoasa dar cred ca o sa ies la o scurta plimbarica asa sa iau aer.
In rest in program e odihna, putin calcat si tb sa inventez ceva de papa. Nu imi mai e foame si nici nu mai am idei legate de mancare.
Saracul tati...el sufera din asta. Cred ca voi face o salata ceva pt diseara cu ton. Maine om vedea din nou daca ne vin sau nu idei.

Noemi, mami de Edvin Sebastian 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by cenia

SAlutare dragi burtici.

Vad ca va tineti tari pe baricade si nu naste nici una!
Asta e bine!Copilasii nostrii nu cedeaza, stau pina la capat in cuptor la mami, pina vor fi gata de iesit afara sa infrunte viata asta cu bune si rele.
sa va zic ce surpriza fantastica mi s-a facut? baby shower!
nu va spun ca nu am putut dormi toata noaptea dupa aceea! matusa sotului meu a organizat(care e de virsta mea, chiar mai mica dar e matusa!) si au venit aproape 30 de persoane! cadourile au fost frumoase nemaipomenite, super si am primit si bani si gift carduri!
sunt super emotionata, incintata si bucuroasa.
ar trebui sa se faca si in Romania la fel. emotia surprizei a fost mare si nu ma asteptam. au fost de fapt inca 3 prietene care au organizat impreuna cu ea, deci nu e treaba usoara sa facai atita mincare si invitati si casa pua la dispozitie...
am poze, nu sunt elocvente, eu as fi facut altfel dar aici am fost personajul principal, eu as fi facut poze la invitati mai mult.

cam astea fiind zise va las ca in afara de a ma plinge nu am necazuri!
am fost la dr. doar am auzit bataile inimii m-a palpat pe burta, mi-a aratat ca e gata de iesire cu capul inainte, si ca fundul e sus mi-a luat un deget si mi l-a apasat puternic sa imi arate unde e funduletul. m-a durut, dar a fost o senzatie simpatica cind am simtit intaritura mare care presupun si eu ca ar fi fost funduletul, ca doar nu am sa contrazic acum doctorul!

mi-a luat secretie vaginala test GBS, sa vada daca nu am o bacterie care ar putea afecta plaminii copilului.
aici am gasit informatii despre infectarea cu bacteria aceasta;
http://www.americanpregnancy.org/pregnancycomplications/groupbstrepinfection.html

eu nu tin minte sa fi facut testul asta in Romania. nici nu s-a discutat la forum despre astfel de virus. dar nu era nimeni din State, doar Canada.
fetele, ati mai facut astfel de teste? ca aici se fac uzual.

toate bune va doresc. ma duc sa bintui pe net sa vad ce cumpar pt bebelusa mea!

niatsa cenia! super ca ti-au organizat fetili asha ceva. Cred ca e un moment unic, cand pot vb toate NUMAI despre bb, despre caca, pishu, dormit, muci, tzatze si sa nu fie catalogata discutia ca 'deplasata'.

despre analiza de secretie -streptocc, si eu am facut-o, vineri, se face undeva in sapt 35-36, dar intradevar, e o analiza mai noua, e posibil ca nu toti medicii sa o faca, si mai ales, NU IN TOATA TARA. Ce mai stiu - tot de la prietene de prin tsara, ca le-a dat dr "by default" un tratament local cu ovule, si la nashtere tot automat baga antibiotice in perfuzie, preventiv. Am avut un shoc - cata incultura medicala o au pers. din provincie, care NU isi stiu drepturile, carora medicul de familie le baga 2 retete, nu analize gratis etc. Culmea, mama mea e fericita cand ii da antibiotice; ultima data cand i-a zis ca nu ii da, sa se duca sa faca recoltare de sange+ urina, s-a suparat!!! ca ea asta asteapta de la dr...pumnul de pastile.

Sa iti zic ca explic unei prietene rezident in Iasi despre epidurala? In iasi...nu se prea face. In buc. medicii anestezishti le fac de 6-7 ani (deja e o rutina), in restul tzariii...muult mai putin.

Am avut o surpriza, am cetit articolul www.suub.ro/Sectii/IMAGISTICA/Nichifor%20Rares/nichifor_rares_lucrare1.html" target="_blank">acesta acum 3-4 ani. In interviul dat de dr respectiv, mentiona ca facut prezentari in cateva centre din tzara, pt ai face reclama; e o alternativa care reda shansa la o viatsa normala la femeile cu fibrom. Dr povesteste insa raspunsul unui medic ... "si noi ce mai operam???"
Asta e...mercantilismul din Ro e in floare. Si totusi, exista si o evolutie, da? Si oameni tineri, deschisi, care dau o parere & chiar mai multe.
Uite, sa fac reclama dr -ului cu care voi nashte: ii zic ca am cetit nishte studii americane, la care el imi recomanda: daca tot stau pe net, sa caut si parerile altor studii: europene, australiene...pt ca unii zic ca, si altii zic SI CA...
Deci, jos palaria, da?

35+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 5 sapt

Mergi la inceput

socrate, si mie mi se intareshte burtica peste noapte. Pt ca pe spate nu mai pot dormi....ca burtoiul fuje ba pe stanga, ba pe dreapta . Si incepe sa ma doara. Imi mai pun pernutze ajutatoare, etc. Dar degeaba. Ma duc sa imi caut perna din aia in forma de U pt gravide + alaptat. Acum!!! Daca stii pe undeva prin zona....sa ajung repede, ash testa-o la somnul de amiaza! Am vazut la kidex, dar nu stiu de ce am ezitat sa imi iau.

Si daca gasesti muza de gatit..zi si mie. Ca lui tati ii bag un gratar sub nas, repede, dar in fiecare zi??

Mergi la inceput

Cleo felicitari pentru medicul pe care l-ai gasit. Eu am incetat sa le mai zic ce am citit pe net, ca imi arunca o privire de aia..."parca stiu aia mai bine ca noi".

Ma rog, recunosc ca am mai patit-o cu netu. Am avut la un moment dat un guguloi la subrat. A inceput ca un cos mai mare. Eu smechera, intru pe net, ajung la mareata concluzie ca am un furuncul. Dupa care incep si cercetez, ajung la concluzia ca poate trece si de la sine, daca ii pun comprese cu rivanol, alifii cu nu stiu ce.

Si stau si ma chinui pana ajunge cat o minge de ping pong, nu mai pot dormi si am niste dureri....

La care in final dupa 2 saptamani de chin, cedez si ma duc la dermatolog care imi zice ca e hidrosadenita, si nu trece decat cu operatie. Si uite asa ma duc la chirurg ii spun eu tot ce am facut si el foarte amabil: imi plac pacientii care se documenteaza pe net, dar am o intrebare, de ce nu v-ati operat singura ca asta mai lipsea. Evident mai rau a fost ca mi-am ars pielea la subrat cu rivanol si s-a vindecat mai greu decat operatia.
Asa ca de atunci nu mai zic medicilor ce am citit eu pe net, astept sa imi zica ei ce si cum. Si pana acum nu am intalnit nici un doctor care sa fie interesat de ce am citit eu pe net, dar sunt optimista.

Noemi, mami de Edvin Sebastian 35+

Mergi la inceput

Cleo eu nu stiu unde s-ar putea cumpara la noi in zona, insa colega mea a cumparat de pe bebelusultau.ro asa ceva. Si eu imi pun perne intre picioare, sub burta stanga dreapta, sotul se amuza ca adun toate pernele din pat, dar din pacate tot nu e de ajuns. Sa imi spui daca te ajuta perna asta poate imi iau si eu.

Noemi, mami de Edvin Sebastian 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Si eu imi fac musuroi de perne, patura o fac gramada si o inghesui si pe aia intre picioare, pe dupe picioare, pe linga spate, pe unde nimeresc Azi dimineata era foarte fericita ca-mi facusem un cuib sa ma simt bine, cand a sunat ceasul...Grrr!!! Urasc cand se intampla asta.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuca spune:

Cleo absolut superbe peisajele... Retezatul e si preferatul meu, desi spre rusinea mea nu l-am batut cu piciorul, ori, una e sa ajungi pe creasta si sa te imbeti cu peisajul ametitor si alta e sa ramai ca Pacala la poale si sa visezi la ce poate fi. Eu sunt mai zburdalnica de felul meu, insa am un sot sa-mi traiasca, extrem de precaut , nu s-ar aventura pe coclauri fara sa fim macar 4-5 in grup si fara sa avem la noi absolut tot ce e necesar inclusiv truse de prim ajutor... si apoi, chiar si cu toate astea... daca apare ursul, dar... daca vin lupii... daca dam peste vipere... si uite asa... in rest e baiat bun mancal-ar mama
Am zis ca data viitoare eu fac traseul si tot eu organizez si gasca si il pun in fata faptului implinit.. si daca nu o sa-i convina, sa ramana sa pregateasca papa pentru noi. Pai nu?

Revenind la lista pentru spital, am inteles ca trebuie sa avem la noi: 3-4 camasi de noapte de alaptat, un capot, sosete ( chiar si vara sunt bune, posibil sa avem frisoane) vata- 2 pachete, tampoane king size, puternic absorbante, fase sterile, prosop, sapun,oglinjoara, ruj- neaparat, perie de par,chilotei- 4-5 perechi, pungute pentru haine, pentru dus,algocalmin fiole pt dureri, Bephanten unguient. Iar pentru bebe: 3-4 seturi de body-uri din acelea care se inchid pe laterala sa fie usor de imbracat, caciulita, manusele sa nu se zgarie odorul, sosetele, batistuta, pampers 0 vreo 3-4, pampers 1 vreo 3-4 si mai ziceti voi daca mai trebe ceva.

Fetele, incep sa o iau pe urmele voastre, azi noapte am numarat oi toata noaptea, am dormit pe reprize scurte de 10- 15 minute si apoi stateam treaza o ora... sunt zombi, dar tot nu pot sa dorm, am papat ceva si acum ascult muzica clasica, ca asa mi-a recomandat doctora, deh... daca o sa-mi iasa fata melomana sa stiti ca de la asta i se trage
Pup

Elenuca 30 sapt in asteptarea minunii noastre Lizuca

http://bd.lilypie.com/mlCep2.png

Mergi la inceput

imi mai fac io vise cu muntsi, corturi, creste, ursi. Dar cand vad ca si pana la buda ma duc tinandu-ma cu miinile de spate....mai 'zvelta' e si mamaia de 94 de ani!!! Care cica acu vreo 10 ani au prins-o ca voia sa sara gardul!

A, v-am pove cum asta vara ne-am intalnit cu ursu? nici nu ne-a bagat in seama...urca din Gura Diham, unde se ghiftuise cu resturile de la micotecile si gratarele celor ce vin si lasa resturi in urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuca spune:

la cine vroia sa sara gardul ? a? era un flirt in derulare cu vecinul?

Elenuca 30 sapt in asteptarea minunii noastre Lizuca

http://bd.lilypie.com/mlCep2.png

Mergi la inceput