Mamici de mai-iunie 2008 (49)
Raspunsuri - Pagina 12
SilviaPop spune:

M-am trezit deodata cu vergeturi

. Si doar m-am dat cu creme( e adevarat, nu mustela), m-am dat cu ulei..degeaba. Cred ca la asta a contribuit si statul in picioare zilele astea, cand simteam ca ma doar burta pe jos. Daca pielea nu a rezistat la atata presiune, ma intreb ce-o fi pe "capul" saracului col ca ma intzeapa mereu cand ma ridic..
Andora, si eu sunt ingrijorata cu masuratorile astea..desi imi dau seama ca nu toti copii au femurul la fel, nu toti medicii fac masuratoile cu acuratete, bb se misca in timp ce e masurat, etc, etc, unde mai pui ca eu mi-am comparat masuraorile din toare ecografiile de pana acum si pare o varza generala:odata femurul e mai mare decat in grafic, odata e mai mic, odata e la termen, odata e humerusul mult mai mare decat restul, etc. Acum stau ca pe ace sa fac ecografia merfofetala de trim 3, dar vad ca nu gasesc programare.
toate burticile
http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png
gabitzam spune:
Mai ce fete harnicute, vorba cuiva, lipsesti 3 ore si dat gata cateva pagini bune. Dar imi place asa, am ce citi ![]()
Am fost la control, toate sunt in regula cu bebe, mi-a facut o ecografie simpla. Nu stiu cat de corecte sunt masuratorile, ca mi l-a dat cam mare, de peste 31 de saptamani, si aproape 2 kilograme. Si eu am 28sapt si 5 zile. Dar cred ca marja de eroare este de vreo 500grame. Este tot cu capul in sus, de fapt e nitel pe diagonala. De aia simteam eu toate loviturile pe stanga, unde are manutele/picioarele.
ralu_t, bine ai revenit
Ai grija de tine si stai cuminte daca asa trebuie.
babyname, bine ca ai scapat de moderare. Sigur o sa ne cunosti pe toate pina la urma.
Nu mai stiu cine zicea de telefoane, eu l-am trimis pe al meu pe contul comun si mi le-am extras pe toate de acolo, cand o fi sa nasc bag SMS-uri la toata lumea ![]()
Doctorita mea este undeva in Dorobanti, si am trecut cu ocazia asta pe la un magazinel cu haine de bebici, din Piata Dorobanti. I-am mai luat lui bb un prosop de baie foarte frumusel, doua salopetele RomBaby si niste sosetele. Aveau lucruri tare dragalase.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
gabitzam spune:
Silvia, asta cu vergeturile tine si de "materialul clientului", asa mi s-a zis la prima sarcina. Poti sa te dai cu oricate creme, le poti doar diminua, dar nu le poti impiedica sa apara.
Alina_anto, si eu alesesem numele lui bb, daca ar fi fost fata, Antonia, asta inainte sa stiu ca e baiat. Si mie imi place numele asta.
MissParker spune:
cleo, hai ca esti tare cu locurile de pus banii, vorba aia, sa faca si ei un efort sa ajunga cumva la banii aia, nu?
In rest, eu toate chestiutele pentru bebe le-am pus, spalate de acum, in sifonier la Bogdan (ca la mine nu mai e loc). Dar sa le bag in pungi? Ezit. Am deja body-uri in 50-56, am bluzite, am un halatel de baie dulce foc cu gluguta, am o bonetica, mai vad eu ce mai iau, ca pe 19 aprilie e din nou talcioc. Sau poate mai primesc ceva cadouri, ca am niste promisiuni...
Lavinia-magnetico, pana si la pantofi si la grupa sanguina ne asemanam :-)) Da' io nu voiam cu nici un chip Rac, fiindca fostul meu sot e Rac si cumnata mea (o lepra de om) tot Rac este, am experiente negative cu aceasta zodie... In fine, las'ca o sa fie in zodia copiilor iubiti si restul nu mai conteaza!
ralu, hai ca mi s-a facut cam frica citind ce scrii tu despre DPN. Dar ce te faci daca eu i-am spus doftorului (pe care intre timp l-am schimbat, ca era bou si robot) ca am cicluri de 24 de zile si el a calculat DPN-ul cu ciclul standard de 28 de zile? Ca moasa de la haptonomie mi-a masurat cu ciclul de 24 de zile si mi-a zis ca DPN-ul va fi mai degraba in jur de 25 iunie decat 30 iunie, cum calculase primul doctor. Ei, acum, sa vedem, cum mi-o fi si norocul... ca vorba ta, si lui ta-su ii place mult la "caldurica" si poate tre' sa-l scoatem cu lumini albastre si cu politia
Bate in lemn!! Oricum, saru'mana pt. toate informatiile si pt. ca ne impartasesti din experienta ta. Sper si iti doresc din suflet sa nu mai ai nici un fel de probleme!!
esme, la magazinul unde am fost noi erau mai multe etichete pe carucioare si vedeai exact cat costa combi-ul, cat costa landoul. Pai te cred ca te-ai enervat cand ai vazut ca pretul ala nu era complet... Stai linistita, ca si la noi Bogdan e innebunit cu tehnica, a intrat pe forumuri (gofeminin.de) si citeste de zor pareri, review-uri despre toate suspensiile si toate rotile posibile, de ma doare capul...
simonacip, la o colega a mea a fost invers la nastere: i se spusese ca bebe va avea 3470g si cand colo - el s-a nascut cu 2480g. Dar totul a fost ok, se pare ca bebe era gata sa ia viata in piept :-)
gabitzam, bine ca e totusi o marja de eroare, tu dealtfel nici nu ai burtica asa mare ca sa zici ca bebele o fi prea mare sau prea greu... Lasa ca o sa fie totul bine! Daca vrei sa incerci sa-l faci sa se puna cu capul in jos, fa intuneric in camera si baga-i o lanterna cam pe la parul pubian, am citit ca de cele mai multe ori vine cu capul in jos ca sa vada ce e acolo 
Fetelor, despre anuntatul nasterii eu deja l-am pregatit moral pe Bogdan ca va trebui sa intre el pe forum cu nick-ul meu si sa va anunte pe toate in ziua cu pricina. Dar mai intai va astept pe voi, ca eu mi-s mai la urma, asa... Sau imi iau si eu de pe mailul comun cateva numere si dau SMS-uri din spital, daca ne lasa sa deschidem mobilul...
Pupici la toate 
Felicia
28+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Alysh spune:
Ralu_t, bine ai revenit! Stai cumintica sa nu mai apara probleme....si eu sunt cumintica daca asta te consoleaza cu ceva (adica sunt nevoita sa fiu).
Mai fetelor, cum sa spalati lucrusoarele bebeilor de doua ori?????? Inseamna ca eu sunt chiar mama denaturata ca ma gandeam doar sa le calc si in felul asta sa distrug eventualii microbi. Dar acum cititnd ca toate le spalati am sa aplic si eu metoda.
Eu nu prea vreau sa-l invat cocolosit, ma gandesc ca devine astfel si mai sensibil si mai putin imun. Bine ....sa nu va imaginati ca n-am sa respect regulile elementare de igiena. Dar eu am crescut la curte , mi-a spalat bunica lucrusoarele cu sapun de casa, nu stiu daca am fost data cu vreo crema deosebita.....in fine, am fost sanatoasa tun.
Oricum am vazut la un moment dat o faza super dura care pe mine m-a socat: vine o mamica cu fetita de
anisori la noi la curte. Pe vremea aia aveam 5 pisici........fetitei ii cade bomboana din gura pe jos....o ridica...plina de par de pisica.....eu strig, urlu, ma revolt sa nu cumva s-o bage in gura. LA care maica-sa m-a pus la punct imediat spunandu-mi s-o las ca ea asa a invatat-o si ca e sigura ca fetita nu va avea probleme.
Ei, la faza asta chiar am fost socata ....era complet iresponsabila respectiva mamica.
Asa ca ma chinui sa gasesc un echilibrau in toata povestea asta....
Alina
34+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
socrate spune:
Despre spalatul hainutelor, eu m-am gandit asa: le spal le calc si le pun in niste huse. Am niste huse speciale de depozitare, daca nu imi ajung le pun in huse de perna. Ca sa nu se puna praful.
Asa am facut cu prosoapele pe care le-am spalat pana acum, asa o sa fac si cu hainutele.
Personal eu spal si hainele noastre inainte de a le purta prima data, cu tot cu protestele sotului care considera ca nu e cazul. Dar dupa cum ati vazut si pana acum eu sunt mai cu capul, asta e.
Tocmai ii spuneam ca astept sa fie o zi mai insorita sa ma spal lucrurile lui bebe sa nu stea la umezeala mult. Nu ca ar conta, dar zic si eu.
Cat despre zodii: eu sunt rac si sunt o persoana draguta (si fff modesta) dar cu tendinte de a pune pe toata lumea inaintea intereselor mele, deci pt mine personal nu e chiar bine. Ca barbati rac, il am pe tata, nimeni nu vrea sa aiba un copil ca el. Dar pe de alta parte cunosc si alti barbati raci care sunt extraordinari. Deci e bine sa nu crezi in zodii...mai depinde si de multe altele. Sanatosi sa fie si sa le dam o educatie buna, zodia nu cred ca conteaza.
Noemi, mami de Edvin Sebastian 34+
cleo78 spune:
Alysh, ai dreptate. Sa mai pove una funny. Parinti f. atenti cu igiena...si isi prind pe bb inmuind pishcotul in apa din wc. Ce sa ii faci....Cu nisip in gura si io am fo, nisip de la curtea mamaiei, unde erau pisici, catsei, gaini, rate, gaste, etc. Plus alea de la vecini.
Asha ca...sa nu exageram. Cred ca de aceea sunt unii f. sensibili: de la extremele cu care vin in contact. Ce stiu ca faceau parintii si bunicii cand eram noi mici: fierbeau scutece/lenjerie. Bine,si pt ca nu aveau detergenti, noroc ca mamaia facea in fiecare vara 2-3 runde de sapun de casa.
MissParker, io mai am un coshmar cu praful din bucureshti. Dar asta e pasarica mea, una din stolul bine dezvoltat shi in expansiune. Ca prin casa...se pune pe mopbila..la greu. D-apoi s-o pune si pe hainele lui bb!!! (bine, asta pt ca io fac crize de astm de la praf)
P.S. m-am decis. Le spal, le calc, si le pun in dulap. Si le acoper cu un cerceaf. Si gata, sa imi iau de grija -ca le-am ordonat
A, si le si poozez ![]()
35+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 5 sapt
alina_anto spune:
quote:
Originally posted by cleo78quote:
Originally posted by alina_anto
Fetelor, am reusit sa calc mare parte din lucrusoarele bebelusei. Eu deja le-am aranjat frumos in dulapiorul ei (rochitele le-am pus pe umerase si sunt asa dragute!!) si nici ca le mai spal si calc inca o data... O sa pun intr-o punguta doar pe cele cu care o scoatem din spital (pt ca in spital mi s-a spus sa nu aduc nici o hainuta ca au ei de toate..)
Simonacip Continua sa stai cumintica si sa faci tratamentul...asta e...ce sa faci...stiu ca e neplacut dar si cand s-o naste bebe cine o sa fie cea mai fericita mamica??? Asa mare a fost diferenta de greutate la David? (ma refer intre greutatea masurata la eco si cea reala, de la nastere). Si eu imi iau maine rezultatele de la urina (le-am refacut pt ca iesise o infectie) si pe cele de la secretie - sper sa fie totul in regula....
Te pup.
Miss Parker Hihihi, ce m-am amuzat citind povestioara cu ....defrisarea....d-rei chelioase..hihihi
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
AMR: 6 saptamani!
Alina33+
SARA-MARIA
alina, cand ai dat proba de secretie?35+
![]()
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 5 sapt
Am dat-o saptamana trecuta, miercuri. Iar cea de urina luni(sapt trecuta).
Sa faci poze cu hainutele, da???
Alina
33+
SARA-MARIA
alina_anto spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Mai ce fete harnicute, vorba cuiva, lipsesti 3 ore si dat gata cateva pagini bune. Dar imi place asa, am ce citi
Am fost la control, toate sunt in regula cu bebe, mi-a facut o ecografie simpla. Nu stiu cat de corecte sunt masuratorile, ca mi l-a dat cam mare, de peste 31 de saptamani, si aproape 2 kilograme. Si eu am 28sapt si 5 zile. Dar cred ca marja de eroare este de vreo 500grame. Este tot cu capul in sus, de fapt e nitel pe diagonala. De aia simteam eu toate loviturile pe stanga, unde are manutele/picioarele.
ralu_t, bine ai revenitAi grija de tine si stai cuminte daca asa trebuie.
babyname, bine ca ai scapat de moderare. Sigur o sa ne cunosti pe toate pina la urma.
Nu mai stiu cine zicea de telefoane, eu l-am trimis pe al meu pe contul comun si mi le-am extras pe toate de acolo, cand o fi sa nasc bag SMS-uri la toata lumea
Doctorita mea este undeva in Dorobanti, si am trecut cu ocazia asta pe la un magazinel cu haine de bebici, din Piata Dorobanti. I-am mai luat lui bb un prosop de baie foarte frumusel, doua salopetele RomBaby si niste sosetele. Aveau lucruri tare dragalase.
Gabitza, cand mai treci prin zona poate ne vedem. Eu stau in Dorobanti. Dar sa-l iei si pe frumuselul de baiat al tau !
Bravo pt control si eco!
Alina
33+
SARA-MARIA
dordia2000 spune:
Salutare fetelor....Iar ati scris o gramada....
Eu am stat un pic in pat...si apoi pe la buc si am pregatit o salata verde iar tati...a facut restul (Cartofi prajiti si fripturica la gratar) Am papat ca sparta...de am zis ca daca nu ma opresc...ori explodez ori nasc. Zici ca nu am mai vazut mancare de 100 ani...nu stiu ce am dar....nu e de bine.
Aimee...hai ca mai avem putin. Si eu ma duc cred ca miercuri dimineatza la control....si sa vedem ce mai zice dr.
Reallaura....pai riviera nu e tot in 23??? Eu am locuit e Decebal pana in Octombrie.... si mergeam des cand in 23 cand in IOR. Riviera eu stiu sigur ca e in parc la 23 pe partea cu patinoarul.
Ralu_T...ai grija de tine si burtica. Eu vb care desi am un cerclaj, am stat 2 sapt in spital pe gynipral...tot nu stau la pat si tot fac cate ceva zilnic...
De ex. azi nu prea am stat in pat( cred ca adunate 2 ore)...deci acuma...ma simt cam obosita si bb cam ricaie pe jos.
Socrate...stiu prin ce treci...tocmai d'aia iti spun ca nu isi au rostul astfel de temeri...si sa incerci sa fii optimista ca toate aceste pasarici pe creieri....nu fac decat sa iti faca rau...atat la laptic cat si lui bb.
Si daca in definitiv nu ai lapte...nu e nici o tragedie. Atat cat ai e bun si ala si ii dai completare sau direct formula...si gata. Cati copii nu au crescut sanatosi cu formula???
Deci capul sus si...cu ganduri bune inainte!
Cleo...si eu am spalat o parte ce asteapta sa fie calcate....si inca de maine ma apuc si de restul. Le voi stoca in sertarul patutului...si in sertarele pregatite pt bb si le voi acoperi cu o panza. Nu cred ca se intampla nik, asa am procedat si la primul bb si a fost ok. Plus ca...la mine e destul de incerta data nasterii. POate fii peste o sapt sau peste 5 deci...mai bine sa le am pregatite decat sa nu.
Alysh...eu spal lucrusoarele cu Ariel si cu Lenor...si dau dubla clatire...atata tot. Apoi le calc . Asa am procelat si la Stefan si totul a fost ok.
Gata fetelor...revin mai tz ca am baiatul in cada ...il spala ta'su si tb sa ii pregatesc lapticul si cele trebuincioase de imbracat!
Diana
35+ mamica de
Stefan-Cristian 14.11.2005www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz