Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (50)
Raspunsuri - Pagina 16
atb spune:
Ana, pup fata sa-i treaca supararea! of , of, mamele astea, sunt unele atat de dificile, nimic nu poti sa le spui ca imediat sar cu gara pe tine, asa e soacra-mea. Mama mea in schimb nu mi-a comentat nimic pana acum, sper ca nici dupa nasterea copilului nu se va schimba.
Tu fa asa cum te indeamna pe tine inima, si nu mai asculta ce zic altii, daca tie iti face placere sa cumperi tot ce vezi si ce-ti place, atunci nu te mai gandi la ce zic cei din jur. Oamenii sunt rautaciosi uneori, tocmai din cauza ca ei nu au putut sa cumpere si ei copiilor lor. Atata timp cat sunt banii tai, fa ce vrei cu ei, draga mea! Imi pare rau ca, a trebuit sa ai acest conflict tocmai cu mama ta, dar asta este, sa te pregatesti si pe viitor, ca probabil vor mai urma si altele. Sa ne tinem bine pe cand vor venii bebeii pe lume!!! Atunci sa vezi tu razboi intre generatii!!! 
Adriana
21+ 
ankalaura spune:
Aoleooo Xena, si nu-i asa ca daca ei nu-i place, e urat, si daca iti place tie si ei nu-i place nu zice nimica, da' stramba din nas? Asta mai nou, ca pana cand sa te muti la casa ta, sigur spunea "tu nu vezi ce urat / aiurea / fara gust..." si toata gama de sinonime? Si daca veneai cu un 9 de la scoala, zicea ca "ce, 10 nu se putea?"
Eu nu pot sa ma plang ca nu ne-au dat, chiar daca am impartit camera cu frate-miu pan' la majorat, si am avut primii blugi in clasa a 9-a, ca asa rau vremurile. Cand eram mici am prins vremuri mai bune, inainte de '80, cand mai primeai o papusa din RDG... o incaltare de pe litoral... si tot asa... Si ai mei ca si altii, in aceeasi generatie, au facut o tona de sacrificii, incat ma mir si acuma cum de au rezistat, cum de au acceptat atatia ani... In fine.
DAR! Cu incapatanarea si cu datul de indicatii... nene.... nu se corecteaza neam!
Cand am nascut-o pe Eliza, mama a venit la mine 7 luni, si m-a ajutat enorm, ca eu lucram, deci era singura solutie. Dar nene, cat ne-am mai certat. Ca daca puneam apa la fiert pentru ceai, DE CE NU O FIERB 5 MINUTE??? Ca daca o fierbeam 2, mureau mai putini microbi!!! Ea si acum pune rufele Elizei separat la spalat!!! Daca Eliza nu mananca, se duce dupa ea sii ii baga in gura. Uneori fac si eu asta, dar de cele mai multe ori o trimit de la masa si dupa aia vinea ea singura, cu coada intre picioare, ca ii e foame... Si tot asa... Daca Eliza chitaie dupa desert, ii da ce desert vrea ea. NU, eu ii dau ce vreau eu. Daca ii dau azi o ciocolata Milka baby dupa-amiaza ii dau mar.
Mama ii taia marul. I-l mai tai si eu uneori, foarte rar. Altfel, ii dau sa muste! Si nu de acuma, ci de vreo 2 ani incoace. Dupa ce vine de la ai mei, chitaie ca vrea marul taiat. Da' vezi sa nu!
Asa ca fetele, eu sunt patita si nu imi mai trebuie! Si chiar o mai zic o data > ai mei sunt super rezonabili! Si tot avem motive de divergente!
Cu copilul trebuie sa fii corect si ferm. Bunicii nu pot sa fie fermi nici daca se straduiesc! Ma rog, mai sunt si ei din cand in cand, dar au multe abateri.
Astea fiind zise, am pus trei poze aici ca sa vedeti cum vine dulapul din sufragerie la Eliza in camera. Se vede si baldachinul Elizei - pe care l-am intins bine ca asta se foieste si ma temeam sa nu se agate in el ca e lung pana jos. Sper ca zilele astea sa reusesc sa ajung la Ikea sa iau turnul ala cu cutii pentru jucarii, ca acum sunt toate gramada (de-aia nu am pozat partea din dreapta a camerei
)
Acuma ma duc sa vad si eu pozele cu camera Mariei. 
Anca mami de Eliza si
26+ cu
Ligia Stefania
flo1980 spune:
Buna burticilor!
Nasol cu ora asta....
Danangie....ce sa fac, nici eu nu am chef mereu, de aceea m-am apucat din vreme ca sa am timp.
Nati, am grija, oricum cand obosesc trebuie sa mai stau....nu are rost sa exagerez, sanatatea e mai importanta.
Ana nu mai fi suparata, ei sunt alta generetie cu alte conceptii.....noi sa ne vedem de treaba noastra!
Flory mami de Alex si
26+ cu 
bebe 2
pozele mele
ankalaura spune:
SALTEAUA >
si eu vroiam sa intreb.
La Eliza am avut saltea din iarba de mare. Acuma se pare ca sunt la moda saltelele cu fibra de cocos. Daca ii fac bebelinei pe comanda, se pare ca pot sa ii fac din durflex.
DURFLEX zice asa:
Produsul confera nou-nascutului o pozitie corecta.
Este antialergic.
Compozitie:
* Fibra de poliester stratificata
* Strat protector din PFL acoperit cu un strat de 2 cm din bumbac
* Husa din stamba (100% bumbac).
* Nu contine burete, nefavorizand transpiratia la contactul cu corpul.
Caracteristici ale stratului de poliester:
* nu lasa fibre
* nu emana micropoluanti
* este rezistent la agenti chimici ( acizi, saruri, hidrocarburi)
* izolant termic
* absorbant acustic
* nu putrezeste
* inodor
* permeabil
* inscris in clasa I la reactii la foc
* rezistent la actiunile mecanice pe timp indelungat
Suprafata perfect plana.
Xena - no way cu arcuri
Nici nu o sa gasesti cu arcuri! [:-))))
Am citit eu pe ici pe colo, si toate astea 3 sunt laudate, dar nu si comparate. O fi vreo diferenta reala sau e chestie de moda???
Aaa, si eu o sa iau si pernuta lui bebe. Mai precis www.laredoute.fr/vente-coussin-pour-bebe-aux-essences-aromatiques-naturelles.aspx?productid=324084543&documentid=201207&categoryid=22962403&single=&hasnext=1&hasprev=1&direct=false&pagesize=16" target="_blank">PERNITA CU ESENTE AROMATICE Esentele sunt naturale, favorizeaza somnul si linisteste durerile de burtica (portocala) iar cu esenta de eucalipt usureaza respiratia si purifica aerul din camera.
- Dessus pur coton déhoussable.
- Intérieur mousse polyuréthane contenant des micro-capsules aux huiles essentielles.
- Lavable à 40°.
- Dimensions : larg. 35 x Long. 55 cm.
In plus de asta, bebe sta bine pe perna asta si respira usor. Perna se pune sub husa saltelutei.
Am vazut ceva asemanator la Miniblu, dar fara nici o esenta si costa un milion 200, adica vreo 32 de euro, deci prefer sa imi iau DOUA bucati din Franta ![]()
Anca mami de Eliza si
26+ cu
Ligia Stefania
Gabriela82 spune:
Ana foarte dragutza mobila!
Boti cata energie ai, eu stau cam prost la capitolul asta. Sunt frumoase foc intrerupatoru si priza. Mersi de sfaturi. Nu mananc foarte sarat de obicei dar o sa incerc sa reduc cat pot de mult. La mine ar fi cam nasol sa raman cu un nr mai mare la picior , eu deja port 40 ![]()
abia astept si eu sa intru in concediu, de la 1 mai intru in prenatal dar pana atunci mai am vreo 4-5 zile din concediul de odihna.
27 (incepand de maine)
ankalaura spune:
Gata, vazut pozicile.
Stiu patutul, modelul ala ne place si noua (nu ca ar fi multe modele la IKEA
) dar preferam natur ca si culoare ca sa "intre" in peisaj. Daca luam patutul Minimax (ca aia din Germania nu au raspuns deloc la mail), este lemn de fag.
Imi place in mod deosebit comoda. Noi avem deja comoda pe care am folosit-o la Eliza, care este, acum, jumate plina cu hainele bebelinei, dar la mine inca au etichete si sunt in pachete, nu ca la Xena, puse si pe umeras ![]()
Imi plac culorile vii si imi place foarte tare chestia aia patrata cu ochi ce atarna de patut. E doar decorativa, sau are fermoar de pus pijamaua inauntru?
Broasca aia cu coroana a Elizei este pentru pus pijamaua inauntru (aia de pe pat). Pijamalele lui bebelina au sacul propriu asortat.
Aaa, si am uitat sa va arat ultimele traznai cumparate (so, XENA, relax mama si cumpara daca ai chef,... nici eu nu ma pot opri chiar asa, complet!!! CUM sa ma opresc??? Sa nu iau eu...
ROCHITA, PALARIUTA SI CHILOTEI CRETI
sau
PAPUCEI ROSIORI
????
Anca mami de Eliza si
26+ cu
Ligia Stefania
Didi81 spune:
Ana, nu mai fi suparata
. Asa sunt mamele uneori, mai cicalitoare. Tu cumpara ce iti place si nu ii mai spune; stiu ca ai vrea sa te mandresti cu hainutele Mariei si sa te bucuri alaturi de mama ta, dar decat sa iti faci atatia nervi, mai bine nu ii mai spune. Si eu o iubesc foarte mult pe mama mea si ma inteleg foarte bine cu ea, dar stiu ca e incapatanata
si are ideea ca ecografiile dauneaza copilului (!?!, desii a facut politehnica,e o peroana tehnica, ar trebuii sa stie mai bine, dar cum spuneam, are si ea unele idei fixe, nu incerc sa i le schimb ca nu am nici o sansa). Asa ca ori de cate ori imi vad printesa la eco, nu o sun pe mama sa ma laud, ci pe mama sotului meu
.
Anca, arata foarte bine camera Elizei ![]()
Didi
24+ 
SunSmile spune:
Buna fetele,
Ana hai nu mai fi suparici! Uite, eu iti dau si tie pupic
si te rog sa faci pozici si la baldachin si la body si sosetute si sa ni le arati noua. Si noi o sa intelegem si o sa ne bucuram pt tine! Diferenta de generatii exista si nu se va schimba cu una cu doua!
Despre salteluta nush ce sa-ti zic, o fi moda - n-o fi moda, noi am comandat cu fibra de cocos, ca asa era "la pachet" cu patutul. Sigur insa, NU cu arcuri...nici eu nu cred ca se fabrica pt bebei....Cea pe care a pus-o Anka pare foarte misto.
Ankule hai ca ai facut foarte bine si frumos. Si o sa le faceti pe toate, asa cum puteti voi! Intotdeauna mi-au placut hainutele cumparate de tine!
Gabriela incearca sa tai sarea. Iar cand stai intinsa sau dormi, pune-ti o perna sub picioare, pt ca ele sa fie mai sus decat corpul!
Si mami meu astazi "m-a cicalit" un pic, sa nu cumva sa merg prea mult pe jos in vacanta...hahaha, i-am zis sa nu ma mai cocoloseasca atata, ca-s om gravid nu bolnav! Da' deh, mamele...noroc ca e ea minunata asa, chiar si cand intra in panica doar daca zic eu "auch".
Io fac gogosi...pt ca m-au zapacit Didi si Ella...si apoi ma apuc de bagaje...
Nu stie nimeni nimic de zippy?...pliiiz
SUN
27+ 
boticelina spune:
Sun, despre Zippy nu stiu decat ca-s bune si scumpe
3 in 1 banuiesc ca inseamna landou, carut sport si autobaby, nu? Opinii pot sa emit doar la modul general, eu voi lua un carucior mai sport, foarte usor, scaun auto am un chicco mostenire, e 0+ si de landou nu simt nevoia pt ca va fi vara si caruciorul vine oricum cu laterale. Landoul era bun daca nasteam iarna, oferea mai multa protectie pt un bebe mic, asa, noi suntem norocoase si nastem vara, putem sa sarim etapa landou. Autobaby-ul (scoica) e utila doar pina la max 9 luni, apoi tre oricum sa treci la scaun mare. Cred ca cel mai bine te vei orienta la fata locului, daca ajungeti pe meleaguri straine oferta e mare si vei putea trage de toate modelele.
Anaxena nu mai fi te rog suparata, e MINUNAT ca va puteti permite si ii iei lucruri Mariei. Nu mai pune botu la rautati. Arata-ne noua lucrusoarele, uite, eu ma bucur de tot ce vad la voi, imi vin idei, te rog io, arata-mi-le mie.
Anka e mortala rochita
; si pernuta, iar camera Elizei e foarte foarte simpatica. Imi place ideea cu saculetul de pijamale, e prima data cand vad, mmm, iti dai seama ca voi casca okii si io dupa asa ceva. Mi-ar placea si pt mine ![]()
Io am noroc cu o mama tare intelegatoare, plus a mai si educat-o cumnata, care n-a tinut copiii nici o clipa infasati sau cu caciulita, nu le da cereale, biscuiti, i-a distrus o multime de mituri lu' mama. Acum cand eu iau ceva mama imi zice "bravo mama, foarte bine faci, sa iei ceva ce sigur iti place" Tot incerc sa-i explic la telefon cum voi picta eu camera nepoatei si nu prea pricepe ea cum vreau eu sa fac dar a zis sa fac ce vreau si ca e sigura ca o sa iasa frumos. O sa fie ingrozita de fapt pt ca e tare conservatoare in ceea ce priveste decoratiunile dar se abtine ![]()
Monica
24+ si gargaritza Nancy 
bunurile gargaritzei
"If you are unware of your choices, then you have none"
SunSmile spune:
Saru'mana Botic mic! Asa e..pana la urma ne vom orienta la fatza locului. Si la cat de maniac e tati de Galu, cred ca va viziona zeci de carucioare...:)
Ana a mai trecut putin suparaceala?
Mada tu unde ai fost azi, ca tare ai mai tacut...
O sa-mi fie dor de voi...
Uhhhh, ma'c sa prajesc gogosile alea, ca s-a umflat coca de zici ca-i minge de fotbal...
SUN
27+